- 21 Haziran 2017
- 3.813
- 10.820
- 208
- 32
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.761
İnş cnm beklesin ne acelesi var cimcimeninTemmuza kadar inşallah bekler zilli.
Kızlar doktor ilk kontrolde tahmini tarihe 23 ağustos demişti, ayrıntılıda 18 ağustos görünüyordu, şimdi geçen haftaki ultrason kağıdında 16 ağustostu. Bu değişim neye göre oluyor, bebek mi ileriden gidiyor, çünkü hastane ve cihazlar aynı.
İnş cnmTesekkur ederim canim. Allah hepimize sorunsuz bir sureç nasip etsin
Bir haftaya kadar ileri geri gitmeler çok problem değil aslında.İnş cnm beklesin ne acelesi var cimcimenin
Cnm demek ki ileriden gidiyor çokk ii bakıyorsun annesibenimde hep 2,4 gün geriden geliyor
Ahh cnm ben suyu çok aksatıyorum yaaSuyu gunde 3l den fazla içiyorum sma şeker olunca nekadar çok içersek içeyim durum hep ayni
İnş zamanında gelecek cnm yalnız ben herşeyi yiyorum bebekten çok ben kilo alıyorum benceBir haftaya kadar ileri geri gitmeler çok problem değil aslında.
Ben erken doğum riskim olduğu için ne kadar ileriden giderse o kadar iyi diye bakıp hep bebeğe kilo aldırıp bana aldırmayacak şeyler yemeye çalışıyorum.
Biz 7. aya yeni girdik, 6 kilo aldım bu süreçte.İnş zamanında gelecek cnm yalnız ben herşeyi yiyorum bebekten çok ben kilo alıyorum bencene gibi şeyler tüketiyorsun cnm
Bende hazırlamam henüz aslında hemen hemen herşey hazır ama daha çanta olarak hazırlamadımBu arada dogum cantasi hazirlayan var mi? Icine neler koymaliyiz.. kendimiz icin pijama mi daha iyi olur gecelik mi? Yarin artik alisverise cikacagim.. sadece hastanede lazim olanlari alacagim.
Cnm çok güzel besleniyorsun bu kadar dikkat etmene sevindim. Ben bebek kilo alsın diye extra bişey yapmıyorum. Karadüzen besleniyorum. zararlı şeyler hariç önüme ne geldiyse yorum vallaBiz 7. aya yeni girdik, 6 kilo aldım bu süreçte.
Avakado, ceviz, kayısı zaten başucu yemeklerim gibi birşey. Günde 10 damla propolisim var. Pekmez ve günde bir kaşık kestane balı. Beyaz ekmeği kestim, katkısız çok tahıllı ekmeklerden yiyorum. Kaşar peynir ve yarım yağlı peynirler, günde bir yumurta mutlaka tüketiyorum. Ama hala yeşil yapraklı sebzelere mesafeliyim, toksoplazma yüzünden saçma bi şekilde korkuyorum. Çay günde iki bardak, açık, şekersiz. Kahve tamamen bitti. Asitli içecekler, hazır meyve suları, içinde glikoz olan bisküviler vs. yasak. Makarna 15 günde bir. Başka da extra birşey yapmıyorum.
Çikolataya hayır diyememem en büyük sıkıntım. %60 bittere indirebildim ama daha fazlasını yapamadım.
Hayırlı olsun cnm güle güle büyüt oğlusunuKızlar bizde oğluşuma oda takımı aldık sabırsızlıkla bekliyorum hazırlıkları yapmak için
Evde tekim ben genelde, eşim şehir dışında. O yüzden bazı günler hiç yemek yapmaya halim olmadığı da oluyor :)Cnm çok güzel besleniyorsun bu kadar dikkat etmene sevindim. Ben bebek kilo alsın diye extra bişey yapmıyorum. Karadüzen besleniyorum. zararlı şeyler hariç önüme ne geldiyse yorum valla
Bende aynen senin gibiyim bol bol bebege kilo aldiricak seyler yiyorum tabi ustune bende aliyorum oda ayri bir konu ama takmiorum cünkü erken dogum riskim var ve nekadar ilerden giderse bebek bizim icin daha iyi Allah korusun erken geldimi anne karninda alinan 100 gram bile cok cok önemli ,, insallah erken dogum olmaz saglikla aliriz kucagimiza ama en ufak bir enfeksiyon bile dogumu baslatabiliyorBir haftaya kadar ileri geri gitmeler çok problem değil aslında.
Ben erken doğum riskim olduğu için ne kadar ileriden giderse o kadar iyi diye bakıp hep bebeğe kilo aldırıp bana aldırmayacak şeyler yemeye çalışıyorum.
Mekanı cennet olsun çok güzel söylemişRahmetli ananem gam yükü olacağına et yükü ol derdi.. Şeker olmasa bende salıcamda korkuyorum o yüzden yerken düşünüyorum
Kaçıncı haftadasınız.? Bende elim tüekiyeye gidip gelsin hazırlıycam. Türkiye sitelerinden alışveriş kolay geliyor.Ben hazirladim cantami kendim icin kullanicagim seyleri bebek icinde cikarken giydirecegim esyalari,,hastaneden cikarken bebek esyalari lazim oluyor yani
İnşallah, valla duyuyorum kimi hamileyken hayatından ödün vermiyor, geziyor, tozuyor, maşallah tabii ki ama özeniyo insan. Böyle diken üstünde olmak da hiç kolay değil. Yeter ki sağlıkla gelsinler, artık ne yeyip içeceğimi şaşırdım.Bende aynen senin gibiyim bol bol bebege kilo aldiricak seyler yiyorum tabi ustune bende aliyorum oda ayri bir konu ama takmiorum cünkü erken dogum riskim var ve nekadar ilerden giderse bebek bizim icin daha iyi Allah korusun erken geldimi anne karninda alinan 100 gram bile cok cok önemli ,, insallah erken dogum olmaz saglikla aliriz kucagimiza ama en ufak bir enfeksiyon bile dogumu baslatabiliyor
Henüz hazırlamadım ama fikir olsun diye aklıma gelenler hasta bezi (depent kilot şeklinde olanlar olabilir ama sezaryen olursa ilk gün kullanabilirsin sonra normal pede dönersin. Çünkü çok terletiyor ve dikişlerin yapışmasını zorlaştırıyor) ped, göğüs pedi, iç çamaşırı ( emzirme atleti falan) gecelik pijama (sezaryen olursan pijama daha rahat oluyor) terlik. Diş fırçası, tarak, makyaj malzemesi ( doğum sonrası fotolar için) Sezaryen de üç gün falan kalınıyor hastanede ama şimdi pandemiden dolayı nasıl olur bilemedim. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Herkes aklına gelenleri eklerse bi liste olur elimizde.Bu arada dogum cantasi hazirlayan var mi? Icine neler koymaliyiz.. kendimiz icin pijama mi daha iyi olur gecelik mi? Yarin artik alisverise cikacagim.. sadece hastanede lazim olanlari alacagim.
Ya sanki yüzüyor gibi bi orada bi burada.karnım dalga dalga oluyor. Bazen toplanıyor bi tarafa taş gibi oluyor. Şu son günler çok hareketlendi önceden bu kadar değildi.kızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
Evet yani o hastalık kas hastalığı olduğu için o hastalığı düşünmeyiz demekSma yı dışlarız derken anlayamadım iyi birşey dimi bebeğin hareketli olması benim de genelde hareketli
Sma kas hastalığı esasen çocukların yürümesi kasları çalışmıyor o yüzden söyledi. Tabii ki her sakin çocuk sma değil sadece hareketli bir çocukta bir çok kas hastalığı dışlanmış oluyor tabi ki yine bir varsayım bu sadece hareket iyidir demek için yazdım birçok kas hastalığının olmadığı sonucunu varsayarız demek istiyor ordaOyle mi? SMA olunca hareketi az mi oluyor?
Ben de çok tedirgin oluyorum aslında bir kan testiyle anlaşılıyormuş. Taraflardan ikisi de taşıyıcıysa bebek hasta oluyormuş tek bir taraf bile taşıyıcı değilse sorun yokmuş. Yani sadece biz gidip test vererek de anlayabiliriz örneğin taşıyıcı çıksak eşimiz gidip test verir o taşıyıcı değilse sorun yok. Hareketli olunca birçok hastalık düşünce dışı bırakılıyor yani hareketsizse istenecek bazı tetkikler olabilir mesela ama hareketliyse eğer çocukta birçok hastalık dışlanmış olur ilk evrede düşünülmez yanlış anlaşılmak istememŞunu okuduğuma sevindim. Sosyal medyada o kadar bu hastalıktam muzdarip bebekler var ki korkuyordum onları her gördüğümde. Benim bebeğimde çok hareketli ben doğduğunda da acaba çol mu hareketli olacak düşüncem vardı yanına da bu eklenmiş oldu :) benim doktorlarımda hareketli bebek iyidir demişlerdi.
Aynen canım daha çok dalgalanıyor. Toplanmayı akşam bir defa veya 2 defa oluyor. Ama doktorum sıklığına dikkat et demişti endişelenmedim hiç o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?