- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.781
Ben de çok tedirgin oluyorum aslında bir kan testiyle anlaşılıyormuş. Taraflardan ikisi de taşıyıcıysa bebek hasta oluyormuş tek bir taraf bile taşıyıcı değilse sorun yokmuş. Yani sadece biz gidip test vererek de anlayabiliriz örneğin taşıyıcı çıksak eşimiz gidip test verir o taşıyıcı değilse sorun yok. Hareketli olunca birçok hastalık düşünce dışı bırakılıyor yani hareketsizse istenecek bazı tetkikler olabilir mesela ama hareketliyse eğer çocukta birçok hastalık dışlanmış olur ilk evrede düşünülmez yanlış anlaşılmak istememinşallah hepimiz için en iyi ihtimaller gerçekleşir
Yarin alisverise cikacagimBende hazırlamam henüz aslında hemen hemen herşey hazır ama daha çanta olarak hazırlamadım
Hepimiz sağlıkla büyütelim canımcımHayırlı olsun cnm güle güle büyüt oğlusunu
Ben almadım kuzum zaten ihtiyaç duyarsam elim eczaneden medicalden bulur eğer gerek duymazsamda boşuna masraf yapmamış olurumYarin alisverise cikacagim
Acabaa sut sagma makinesi almam gerekir mi..siz aldiniz mi?
Benimde ilk 21 Ağustostu sonra erken yumurtlama ve döllenme olduğu için 17 Ağustos denildi.Ayrintilida bebeğim sahada önde çıktı ama o özel muayenehane de yapılmıştı ayrintiliya yapan Dr sordum doğum tarihini etkilemez dedi yanılma olabiliyor dedi +7 kadar.Ama bende doktoruma sordugumda oda etkilemez önde gitmesi gibi birşey demişti.Temmuza kadar inşallah bekler zilli.
Kızlar doktor ilk kontrolde tahmini tarihe 23 ağustos demişti, ayrıntılıda 18 ağustos görünüyordu, şimdi geçen haftaki ultrason kağıdında 16 ağustostu. Bu değişim neye göre oluyor, bebek mi ileriden gidiyor, çünkü hastane ve cihazlar aynı.
Bence cocuk elbiseleri burda daha uygun ve kaliteli mesela h&m ve c&a cok uygun ve elbiseleride cok kaliteli ben cogu seyini ordan aldim,,, tabi trdede euroyu tlye cevirince uygun oluyor ama orda yasaysnlsr icin pahali geliyor bana,,,Kaçıncı haftadasınız.? Bende elim tüekiyeye gidip gelsin hazırlıycam. Türkiye sitelerinden alışveriş kolay geliyor.
O toplanip itme hissi bende de oluyorEvet bende ayniyim.. kasilma gibi geliyor bana ama bebek hareketi de olabilir.. emin olamiyorum.. sanki bir yerde toplanip butun gucuyle itiyor gibi bi his
Bizim arcelikin aritmasini kullaniyoruz 1.5 yildir ve cok memnunuz...damacana istemek surekli zor geliyoer..gunde ben 2.5 esim 3 litre icse 2gunde 1.damacana istiyorduk hele yazin neredeyse hergunKızlar aranızda su hassasiyeti olan marka seçen varmi ? . Ben normalde ara ara su markasi degistiriyordum .çünkü doktor bir arkadaş sürekli ayni marka suyu kullanma diye önermisti. Ama hamilelikte tek marka suya takmiş durumdayim. Diger sulardan lezzet alamiyorum. resmen canım o marka suyu içmek istiyor. Belki aranızda su icme problemi olan varsa lezzet alamadigi için olabilir.
Ne kadar sıklikla oluyor benim 2 gundur fazlaca olmaya basladi..O toplanip itme hissi bende de oluyor
Merhaba... Ben sinovac yaptırdım. Bir sıkıntı yaşamadım... Kişiden kişiye değişir mutlaka ama bu salgının başka çaresi yok... O yüzden aşı olunmasından yanayım...kaçıncı haftada
Kacinci haftada oldunuz acaba bende salı günü yanı 18 haftada olacağım biraz tedirginim
Bizim arcelikin aritmasini kullaniyoruz 1.5 yildir ve cok memnunuz...damacana istemek surekli zor geliyoer..gunde ben 2.5 esim 3 litre icse 2gunde 1.damacana istiyorduk hele yazin neredeyse hergun
Anladim insallah saglikli olsun herkesin bebisiSma kas hastalığı esasen çocukların yürümesi kasları çalışmıyor o yüzden söyledi. Tabii ki her sakin çocuk sma değil sadece hareketli bir çocukta bir çok kas hastalığı dışlanmış oluyor tabi ki yine bir varsayım bu sadece hareket iyidir demek için yazdım birçok kas hastalığının olmadığı sonucunu varsayarız demek istiyor orda
Bende onları hazırladım canım hastane için hazırlamadım hastane çıkışı için bende hazırlık yaptımBen hazirladim cantami kendim icin kullanicagim seyleri bebek icinde cikarken giydirecegim esyalari,,hastaneden cikarken bebek esyalari lazim oluyor yani
Size bakıldı mı ne güzel ben devletin rutin akdeniz anemisine baktığını biliyorum keşke evlenirken bide sma bakılsaBen genetik test yaparken sormuştum. Gebelik öncesi anne baba adayindan alınan örnekle bakiliyor demislerdi. Aslında gebelik öncesi rutin testlere bu tip tetkiklerde eklense çok iyi olur. En azindan planlı gebelik isteyenlere doktorlar önerebilir.
Merak ettim canım Hangi markaBenimde ne hikmetse en ucuz marka suyu canım istiyor. Eşim gidip en pahalisini almiş içemedim.
A genetik test yapınca bakiyorlar mıymış ona cok sevindim biz de yaptırmıştık genetik test ilk bebişte tüp bebek olmayınca sevindim bakılmış olmasına Allah uzak etsin coook zor bir hastalıkBen genetik test yaparken sormuştum. Gebelik öncesi anne baba adayindan alınan örnekle bakiliyor demislerdi. Aslında gebelik öncesi rutin testlere bu tip tetkiklerde eklense çok iyi olur. En azindan planlı gebelik isteyenlere doktorlar önerebilir.
Odası geldikten sonra aldıklarını yıkayıp ütüleyip koyarsın tabi işin azalır hepsi aynı ana sıkışmaz. Ben de ablamın bebislerden kalan kıyafetleri alacağım ayarladı da eve dönünce abi dolabında yer açıp yıkar koyarım diye düşündümKızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?
Yavas yavs simdiden hem odayi hem kiyafetleri hazirlamak cok guzel olur ben erken dogum yaptim ve hicbir seyim hazir degildi cok zorlandimKızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?