2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar aranızda su hassasiyeti olan marka seçen varmi ? . Ben normalde ara ara su markasi degistiriyordum .çünkü doktor bir arkadaş sürekli ayni marka suyu kullanma diye önermisti. Ama hamilelikte tek marka suya takmiş durumdayim. Diger sulardan lezzet alamiyorum. resmen canım o marka suyu içmek istiyor. Belki aranızda su icme problemi olan varsa lezzet alamadigi için olabilir.

Ben genetik test yaparken sormuştum. Gebelik öncesi anne baba adayindan alınan örnekle bakiliyor demislerdi. Aslında gebelik öncesi rutin testlere bu tip tetkiklerde eklense çok iyi olur. En azindan planlı gebelik isteyenlere doktorlar önerebilir.

Benimde ilk 21 Ağustostu sonra erken yumurtlama ve döllenme olduğu için 17 Ağustos denildi.Ayrintilida bebeğim sahada önde çıktı ama o özel muayenehane de yapılmıştı ayrintiliya yapan Dr sordum doğum tarihini etkilemez dedi yanılma olabiliyor dedi +7 kadar.Ama bende doktoruma sordugumda oda etkilemez önde gitmesi gibi birşey demişti.

Kaçıncı haftadasınız.? Bende elim tüekiyeye gidip gelsin hazırlıycam. Türkiye sitelerinden alışveriş kolay geliyor.
Bence cocuk elbiseleri burda daha uygun ve kaliteli mesela h&m ve c&a cok uygun ve elbiseleride cok kaliteli ben cogu seyini ordan aldim,,, tabi trdede euroyu tlye cevirince uygun oluyor ama orda yasaysnlsr icin pahali geliyor bana,,,

Bizim arcelikin aritmasini kullaniyoruz 1.5 yildir ve cok memnunuz...damacana istemek surekli zor geliyoer..gunde ben 2.5 esim 3 litre icse 2gunde 1.damacana istiyorduk hele yazin neredeyse hergun

Bizim arcelikin aritmasini kullaniyoruz 1.5 yildir ve cok memnunuz...damacana istemek surekli zor geliyoer..gunde ben 2.5 esim 3 litre icse 2gunde 1.damacana istiyorduk hele yazin neredeyse hergun

Benimde ne hikmetse en ucuz marka suyu canım istiyor . Eşim gidip en pahalisini almiş içemedim.

Anladim insallah saglikli olsun herkesin bebisi

Ben hazirladim cantami kendim icin kullanicagim seyleri bebek icinde cikarken giydirecegim esyalari,,hastaneden cikarken bebek esyalari lazim oluyor yani
Bende onları hazırladım canım hastane için hazırlamadım hastane çıkışı için bende hazırlık yaptım

Size bakıldı mı ne güzel ben devletin rutin akdeniz anemisine baktığını biliyorum keşke evlenirken bide sma bakılsa

Kızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?

A genetik test yapınca bakiyorlar mıymış ona cok sevindim biz de yaptırmıştık genetik test ilk bebişte tüp bebek olmayınca sevindim bakılmış olmasına Allah uzak etsin coook zor bir hastalık
Odası geldikten sonra aldıklarını yıkayıp ütüleyip koyarsın tabi işin azalır hepsi aynı ana sıkışmaz. Ben de ablamın bebislerden kalan kıyafetleri alacağım ayarladı da eve dönünce abi dolabında yer açıp yıkar koyarım diye düşündüm çantayı hazırlamadim henüz. Yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi bebişe iki üç takım kıyafet, bez, ıslak mendil, battaniye, kendine pijama takımları, kilot bez şeklinde olan hasta bezlerinden, normal ped, terlik, diş fırçası, sarj aleti su an aklıma gelenler sezeryan oldum o ilk anda tabi hemen makyaj zor ama bir iki saat geçip bir yürüyüş yapınca kendini toparliyorsun baya bir de gaz çıkarıp büyük wc yaparsan senden iyisi olmaz göğüs kalkanı gibi şeyler ihtiyaç halinde alınabilecek şeyler bence belki hiç yara olmayacak ihtiyacın olmayacak. Emzirirken önemli olan sadece meme ucunu değil kahve kısmın hepsini vermek bebişe ki ucu yara olmasın
Doğuma giderken mutlaka yanınıza kahve alın narkoz olursa atmak için iyi geliyor ve kayısı incir kompostosu hem bağırsak çalıştırıyor hem süt üretimine destek

Yavas yavs simdiden hem odayi hem kiyafetleri hazirlamak cok guzel olur ben erken dogum yaptim ve hicbir seyim hazir degildi cok zorlandim
Lansinoh gogus kremi kullandim sadece sukur goguslerimde bi yara acı olmadi bu gumus kapak olaylarini falan hic bilmiyorum bu gebeligimde de kullanacagimi sanmiyorum
Makyaj yapma istedigi duymadigim icin yanima bisi almamistim ama sunlari soyleyebilirim sezeryani sabah 11.20 de oldum tahminen aksam 5 e kadar ayaga kaldirmadilar sonra gaz cikardim lavaboya gidebilirsin dediler biraz bas dönmesi yasadim ama rahatca gidebildim lavaboya o arada yapilabilir makyaj
Sezeryan genelde 2 gece kaliyor ama ben iyiydim erken cikmak istedim 1 gece kaldim eve döndügümde hic yatmadim her isimi kendim halledebildim
Ama şu bebek takimlari olayi dogru dis giyim bilmem ama iç giyim icin bebege bolbol alinmali cunku benimki baya baya dışına taşırdı yikama olayinda olmadigi icin bol bol degistirmek zorunda kaliyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…