2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok teşekkür ederimBende ablamın kızından unisex olanları ayırdım iyi halde olanları benimki erkek ama dediğim gibi unisex olanlar zaten çok çabuk büyüyorlar diyorlar

Size bakıldı mı ne güzel ben devletin rutin akdeniz anemisine baktığını biliyorum keşke evlenirken bide sma bakılsa

Yok malesef bakilmadi 10 haftalik gebeydim sadece rutin genetik test bakildi. Ama isterdim baktirmak. Çünkü ihtiyaç gercekten.

Canim sma ayri bir testmis. Bana genetik bakildi ama hamileyken dawm vs bakildi. Sma gebelik öncesi bakiliyormus. Belki sana bakilmistir

Canim sma ayri bir testmis. Bana genetik bakildi ama hamileyken dawm vs bakildi. Sma gebelik öncesi bakiliyormus. Belki sana bakilmistir
Gebelik öncesi bakılmıştı canım genetik herhangi bir hastalık problem var mı diye ama onun için ayrıca mı bakılıyor bilmiyorum yine de umarım bakılmıştır

Benimde ne hikmetse en ucuz marka suyu canım istiyor . Eşim gidip en pahalisini almiş içemedim.
ya pahalisindan degil ki bakmayin reklam yapan su firmasi en pahalisi olur genelde ama en sagliklisi mi ph felan Allaha emanet..biz aylik 150 tl veriyoruz arcelike...6 ayda 1 gelip bedava foltre degistiryorlar bakimini yapiyorlar...ama biz bir nevi kiralik aldik...yani kullandigimiz sure boyinca odeme yapacagiz..direk satin almadik artimayi...baya da aratirdik esimle en sagliklisi ve saglami bu artimaydi

Canım benim 3. Gebeliğim ilk çocuğumda kendim için bir pijama ic çamaşırı ve tarak aldım başka bir şeye ihtiyacım olmadı bebeğim için bir tane beşli hastane çıkışı set bez ve yaz olduğu için penye battaniye biberon emzik aldım ihtiyaç duyduğum bir eksik olmadı ikinci cocugumda kendim için bir tane pijama ic çamaşırı tarak terlik bir çift çorap peçete ped aldım bebeğim için bir tane beşli hastane çıkışı set bir çıtçıtlı badi bir tane patikli tulum iki penye battaniye aldım ama çorap koymamışim ihtiyaç oldu ben,iki takımı verdim ebelere hastanede ki onlar çıtçıtlı badi ve tulumu giydirmisler çokta tatlı görünüyordu hersey eksiksizdi yeterliydi taki aksilik olup 4 günlük kuvez olayi olana kadar o dört gün içinde süt için pompa biberon emzik göğüs uçlarım pompa yüzünden yara olunca krem hemen eczaneden tedarik etmek zorunda kaldık yani hersey yolunda olursa su 4 günlük kuvez olayı dışında aldıklarım yeterli oldu şimdi ki bebeğim ve kendim için daha hiç bir şey hazirlamadim 26 h 4 g olduk şükür..

Canım ben yavaştan hazırlamaya başladım bebek ve kendim için ayrı valiz yapıcam çok araştırdım herşey lazım diyorlar işin içinden çık çıkabilirsen ben kendimce lazım olacakları liste yaptım ama o bile çok fazla geldi evi taşıyacam hastaneye araştırmalarıma göre herkes bunları kesin götürün demiş bakalım ben götüreyimde kullanmadığım olursada olsun bakalım

10 lu hastane çıkışı

2 adet 5 li hastane çıkışı

1 adet yedek alt üst takım

5 adet ağız mendili

3 adet havlu mendil ter için

3 adet yarım kol zıbın

3 çift çorap

1 adet kalın battaniye ( 10 lu hastane çıkışında ki bir tane penye battaniye ile 2 adet olmuş oluyor)

10 adet bez

1 paket alt silme pamuğu

1 adet pişik kremi

1 paket ıslak mendil( bebeği yeni doğduğunda silmek için ve bana lazım olur diye)

3 adet tek kullanımlık alt açma örtüsü

1 adet biberon ( lazım olursa diye)

Puset ve puset örtüsü

Göğüs kremi ve kalkanı

Kirli poşeti

1 adet gecelik takımı sabahlıklı

1 adet normal pijama takımı önden düğmeli (kolay emzirme için)

10 lu depeend

1 adet emzirme sütyeni

2 şer adet atlet ve lohusa kilodu

5 adet gecelik ped ( hastaneden çıkarken rahat olur diye)

4 lü soket çorap

Duş alınırsa diye havlu

Terlik

Bir adet havlu kağıt

10 lu maske ( malum pandemi süreci)

Küçük kilitli poşetlerde hurma kahve atıştırmalık vs.

Zemzem suyu

Şu gereksiz ya da bu lazım ekle listeye diyorsanız yazın kızlar unuttuklarım vardır illaki

16. Haftada oldum... Benim bağışıklık yetmezliğim de olduğu için ilk dozda hastalık benzeri bulgular yaşadım. Parol içtim ve dinlendim sadece. 2. Dozda bir sorun yaşamadım.

Benimde arada oluyor adet sancısı gibi ağrılarım, ama doktor ultrasonla baktığı zaman kasılma varsa falan görüyor zaten, tek başına adet ağrısının doğum belirtisi olacağını sanmıyorum ben çünkü rahim büyüyor geriliyor ağrıdan daha doğal ne olabilir ki.

Canım doktoruna söyledin mi, çünkü bebek her halukarda adet tarihine göre doğuyor ama ölçümlerde önde gidiyorsa iri bebek olarak doğuyor, şeker felan var mı?

Hayırlı geceler herkese. Ben 27+5 günlüğüm şuan. Özellikle Geceleri ayaklarım çok yanıyor. Bazen yıkıyorum bazen kolonya döküyorum ama anlık hafifletiyor. Uzun süre rahatlatıcı bişey var mı ya da bunun için ilaç kullanıp geçti diyen var mı? Uykularım mahvoldu

Gögüs pedi
Emzik
Sampuan orda banyo yapmak icin
Rahat terlik
Sarz
Dogum yapar yapmaz sütüm gelmemısdı normal dogumda 3 gun sezeryanda 5 gun hastanede kalınıyor hem annenın hem bebegın rutın kontrollerı için,,bu yuzden hastanede yoksa rezene cayı ve süt yapan sallama caylarıda ysnınızda bulundurun ben bol bol içmişdim hastanede sütüm gelsin die, bızım burda hastanelerde oluyor ama turkıyede yoksa cantads olmalı bence,, bunlarda benım aklıma gelen

3. Doğumumu yapicam normali bilmiyorum ama sezaryanda mesala ben cuma sabahı 10:00 da sezaryana alındım ertesi gun cumartesi sabah öğleye doğru çıkmıştım ikiside böyle oldu yani burada böyle onun için banyo mu evde yaptım fazla birseye ihtiyaç duymadım hastanede

Evet banada günde 1 bardak temiz musluk suyu iç ve hep ayni marka suyu icme çünkü bir süre sonra faydasi yok dedi. Ben hamilelik öncesi günde 1 bardak iciyordum ama hamilelikte zararli olur diye içmedim.

Gebelik öncesi bakılmıştı canım genetik herhangi bir hastalık problem var mı diye ama onun için ayrıca mı bakılıyor bilmiyorum yine de umarım bakılmıştır

Ozaman bakılmistir canim. Biz icimizi ferah tutalim ne gelirse Allah tan. Rabbim korusun bebeklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…