- 27 Eylül 2020
- 1.637
- 3.057
- 53
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.801
Çok teşekkür ederimA genetik test yapınca bakiyorlar mıymış ona cok sevindim biz de yaptırmıştık genetik test ilk bebişte tüp bebek olmayınca sevindim bakılmış olmasına Allah uzak etsin coook zor bir hastalık
Odası geldikten sonra aldıklarını yıkayıp ütüleyip koyarsın tabi işin azalır hepsi aynı ana sıkışmaz. Ben de ablamın bebislerden kalan kıyafetleri alacağım ayarladı da eve dönünce abi dolabında yer açıp yıkar koyarım diye düşündümçantayı hazırlamadim henüz. Yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi bebişe iki üç takım kıyafet, bez, ıslak mendil, battaniye, kendine pijama takımları, kilot bez şeklinde olan hasta bezlerinden, normal ped, terlik, diş fırçası, sarj aleti su an aklıma gelenler sezeryan oldum o ilk anda tabi hemen makyaj zor ama bir iki saat geçip bir yürüyüş yapınca kendini toparliyorsun baya bir de gaz çıkarıp büyük wc yaparsan senden iyisi olmaz göğüs kalkanı gibi şeyler ihtiyaç halinde alınabilecek şeyler bence belki hiç yara olmayacak ihtiyacın olmayacak. Emzirirken önemli olan sadece meme ucunu değil kahve kısmın hepsini vermek bebişe ki ucu yara olmasın
Doğuma giderken mutlaka yanınıza kahve alın narkoz olursa atmak için iyi geliyorve kayısı incir kompostosu hem bağırsak çalıştırıyor hem süt üretimine destek
Size bakıldı mı ne güzel ben devletin rutin akdeniz anemisine baktığını biliyorum keşke evlenirken bide sma bakılsa
A genetik test yapınca bakiyorlar mıymış ona cok sevindim biz de yaptırmıştık genetik test ilk bebişte tüp bebek olmayınca sevindim bakılmış olmasına Allah uzak etsin coook zor bir hastalık
Odası geldikten sonra aldıklarını yıkayıp ütüleyip koyarsın tabi işin azalır hepsi aynı ana sıkışmaz. Ben de ablamın bebislerden kalan kıyafetleri alacağım ayarladı da eve dönünce abi dolabında yer açıp yıkar koyarım diye düşündümçantayı hazırlamadim henüz. Yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi bebişe iki üç takım kıyafet, bez, ıslak mendil, battaniye, kendine pijama takımları, kilot bez şeklinde olan hasta bezlerinden, normal ped, terlik, diş fırçası, sarj aleti su an aklıma gelenler sezeryan oldum o ilk anda tabi hemen makyaj zor ama bir iki saat geçip bir yürüyüş yapınca kendini toparliyorsun baya bir de gaz çıkarıp büyük wc yaparsan senden iyisi olmaz göğüs kalkanı gibi şeyler ihtiyaç halinde alınabilecek şeyler bence belki hiç yara olmayacak ihtiyacın olmayacak. Emzirirken önemli olan sadece meme ucunu değil kahve kısmın hepsini vermek bebişe ki ucu yara olmasın
Doğuma giderken mutlaka yanınıza kahve alın narkoz olursa atmak için iyi geliyorve kayısı incir kompostosu hem bağırsak çalıştırıyor hem süt üretimine destek
Anladım canımKayın diye bir marka
Degisiyor suan bunlari yazarken yine yapti ayni hareketiNe kadar sıklikla oluyor benim 2 gundur fazlaca olmaya basladi..
Gebelik öncesi bakılmıştı canım genetik herhangi bir hastalık problem var mı diye ama onun için ayrıca mı bakılıyor bilmiyorum yine de umarım bakılmıştırCanim sma ayri bir testmis. Bana genetik bakildi ama hamileyken dawm vs bakildi. Sma gebelik öncesi bakiliyormus. Belki sana bakilmistir
Benimde ne hikmetse en ucuz marka suyu canım istiyor. Eşim gidip en pahalisini almiş içemedim.
Canım benim 3. Gebeliğim ilk çocuğumda kendim için bir pijama ic çamaşırı ve tarak aldım başka bir şeye ihtiyacım olmadı bebeğim için bir tane beşli hastane çıkışı set bez ve yaz olduğu için penye battaniye biberon emzik aldım ihtiyaç duyduğum bir eksik olmadı ikinci cocugumda kendim için bir tane pijama ic çamaşırı tarak terlik bir çift çorap peçete ped aldım bebeğim için bir tane beşli hastane çıkışı set bir çıtçıtlı badi bir tane patikli tulum iki penye battaniye aldım ama çorap koymamışim ihtiyaç oldu ben,iki takımı verdim ebelere hastanede ki onlar çıtçıtlı badi ve tulumu giydirmisler çokta tatlı görünüyordu hersey eksiksizdi yeterliydi taki aksilik olup 4 günlük kuvez olayi olana kadar o dört gün içinde süt için pompa biberon emzik göğüs uçlarım pompa yüzünden yara olunca krem hemen eczaneden tedarik etmek zorunda kaldık yani hersey yolunda olursa su 4 günlük kuvez olayı dışında aldıklarım yeterli oldu şimdi ki bebeğim ve kendim için daha hiç bir şey hazirlamadim 26 h 4 g olduk şükür..Kızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?
Canım ben yavaştan hazırlamaya başladım bebek ve kendim için ayrı valiz yapıcam çok araştırdım herşey lazım diyorlar işin içinden çık çıkabilirsen ben kendimce lazım olacakları liste yaptım ama o bile çok fazla geldi evi taşıyacam hastaneyeKızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?
Benimde arada oluyor adet sancısı gibi ağrılarım, ama doktor ultrasonla baktığı zaman kasılma varsa falan görüyor zaten, tek başına adet ağrısının doğum belirtisi olacağını sanmıyorum ben çünkü rahim büyüyor geriliyor ağrıdan daha doğal ne olabilir ki."Adet sancısı erken doğum belirtisidir " demiş doktorunuz benim en başından beri var su an 26 hafta 3 günlük hamileyim bende doktoruma hep söylüyorum adet sancilarim oluyor arada diye üstünüde durmuyor çok ağrı olursa minoset alabilirsin diyor..sadece adet sancısı oluyor sertleşme toplanma aşağıya baskı falan olmuyor ..sizin doktorunuzun dediğini görünce telaslandim şimdi
Canım doktoruna söyledin mi, çünkü bebek her halukarda adet tarihine göre doğuyor ama ölçümlerde önde gidiyorsa iri bebek olarak doğuyor, şeker felan var mı?Temmuza kadar inşallah bekler zilli.
Kızlar doktor ilk kontrolde tahmini tarihe 23 ağustos demişti, ayrıntılıda 18 ağustos görünüyordu, şimdi geçen haftaki ultrason kağıdında 16 ağustostu. Bu değişim neye göre oluyor, bebek mi ileriden gidiyor, çünkü hastane ve cihazlar aynı.
Gögüs pediCanım ben yavaştan hazırlamaya başladım bebek ve kendim için ayrı valiz yapıcam çok araştırdım herşey lazım diyorlar işin içinden çık çıkabilirsen ben kendimce lazım olacakları liste yaptım ama o bile çok fazla geldi evi taşıyacam hastaneyearaştırmalarıma göre herkes bunları kesin götürün demiş bakalım ben götüreyimde kullanmadığım olursada olsun bakalım
10 lu hastane çıkışı
2 adet 5 li hastane çıkışı
1 adet yedek alt üst takım
5 adet ağız mendili
3 adet havlu mendil ter için
3 adet yarım kol zıbın
3 çift çorap
1 adet kalın battaniye ( 10 lu hastane çıkışında ki bir tane penye battaniye ile 2 adet olmuş oluyor)
10 adet bez
1 paket alt silme pamuğu
1 adet pişik kremi
1 paket ıslak mendil( bebeği yeni doğduğunda silmek için ve bana lazım olur diye)
3 adet tek kullanımlık alt açma örtüsü
1 adet biberon ( lazım olursa diye)
Puset ve puset örtüsü
Göğüs kremi ve kalkanı
Kirli poşeti
1 adet gecelik takımı sabahlıklı
1 adet normal pijama takımı önden düğmeli (kolay emzirme için)
10 lu depeend
1 adet emzirme sütyeni
2 şer adet atlet ve lohusa kilodu
5 adet gecelik ped ( hastaneden çıkarken rahat olur diye)
4 lü soket çorap
Duş alınırsa diye havlu
Terlik
Bir adet havlu kağıt
10 lu maske ( malum pandemi süreci)
Küçük kilitli poşetlerde hurma kahve atıştırmalık vs.
Zemzem suyu
Şu gereksiz ya da bu lazım ekle listeye diyorsanız yazın kızlar unuttuklarım vardır illaki
Gögüs pedi
Emzik
Sampuan orda banyo yapmak icin
Rahat terlik
Sarz
Dogum yapar yapmaz sütüm gelmemısdı normal dogumda 3 gun sezeryanda 5 gun hastanede kalınıyor hem annenın hem bebegın rutın kontrollerı için,,bu yuzden hastanede yoksa rezene cayı ve süt yapan sallama caylarıda ysnınızda bulundurun ben bol bol içmişdim hastanede sütüm gelsin die, bızım burda hastanelerde oluyor ama turkıyede yoksa cantads olmalı bence,,
Anladım canımbende şöyle bşey hatırlıyorum su hakkında hamilelikle ilgisi yokta gittiğm bi doktor bazende çeşme suyu içmek gerekiyor demişti tam hatırlamıyorum olayı ama suyu değiştirmekte bence de fayda var canım
Gebelik öncesi bakılmıştı canım genetik herhangi bir hastalık problem var mı diye ama onun için ayrıca mı bakılıyor bilmiyorum yine de umarım bakılmıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?