- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.741
Temmuza kadar inşallah bekler zilli.Temmuz annelerinde bizim topik hep 36 sonrası doğuracak inş
Hareketli bebekten korkmayın benim eşim de diyor SMAyı dışlarız ne güzel işte diye.Canim bu arada bebegin asiri hareketine bir sey demedi. bu sadece beni tedirgin eden bir durumdu. Asiri hareket.icin "kotu bir sey degil bu" dedi.
Cok fazla degil ama bazen baski hissediyorum.. 2 hafta oncede kanamam oluşmuştu hastanede yatmistim ama erken dogum riski var demediler.. yinede cok korkuyorum.. bu ara biraz da stresliydim.. etkiler mi bilmiyorumVajinaya doğru basınç oluyor mu ?
Bende yatip dinlediğimde rahatliyorum.. tam gobek degiligimin orda bazen tam rahme yakin yerde sertlik oluyor.. o an nefesim kesiliyor kisa sureliİki üç gündür ben de aynıyım. Karnım taş gibi oluyor. Özellikle ayakta biraz durunca oluyor. Bir de çok hareketli bu üç gündür maşallah. Önceden yukarıda mide tarafında olurdu şimdi aşağılarda oluyor sertleşme. Uzanıp dinlenince bir şey yok ayağa kalkınca oluyor.
Aynen en mantiklisi hastane seti ve zibinlari yenidogan almak. Zaten ilk basta en cok onlar kullanilir. Digerlerini kullanmaya baslayincada büyür zatenCanım ben yenidogan 10 lu set, 3 tane 5 li set, 5 tane de çıtçıtlı aldım, gerisini 3 aylık aldım ama 3 aylık da fazla almadım bir kac takim, bol bol çıtçıtlı aldım artık ihtiyaca göre doğduktan sonra alacağım.
Evet bende ayniyim.. kasilma gibi geliyor bana ama bebek hareketi de olabilir.. emin olamiyorum.. sanki bir yerde toplanip butun gucuyle itiyor gibi bi hiskızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
evet o dalgalanma bende de oluyor,hatta bazen zipliyor gibikızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
Sma yı dışlarız derken anlayamadım iyi birşey dimi bebeğin hareketli olması benim de genelde hareketliHareketli bebekten korkmayın benim eşim de diyor SMAyı dışlarız ne güzel işte diye.
Aynen canım dalga ve toplanma hissediyorum ben de toplanma yeni başladı sayılır karnımın biyerinde sivriliyor bazenkızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
Ben abarttım yemeyibirde tüp bebeğe giderken miniğim geldi eşim de ye ye derken bugünlere geldik . Senin çok iyi maşallah sana. Benim çok bulantı olmadı. Eşim mutfağa girdi çoğunlukla.
64 le başladım tok karna 69 gelmiştim bende 27.haftadayimKızlar 28+6 yim. Bugün tartildim hamilelikte toplam 5 kilo almişım. Benim hedefim +6 ydı ama artik çok zor gibi. Son 2 ayda oglumda 10kg almistim. Sizler ne durumdasiniz.
Pijama takımı daha almadım ilerleyen haftalarda alacağım.Lohusa ddiye geçenler daha pahalı oluyormuş.Ben gömlek pijama önden düğmeli o şekil almak istiyorum birde gecelik olur çok tarzim olmasada rahatlığınız için alınmalı sanırımLohusa pijamalarınızı nerelerden aldınız/ almayı düşünüyorsunuz? Kaç tane olmalı? Gecelik ya da pijama hangisi tercih edilmeli? Doğum sonrası çok üşünğyormuş kalın çorap al dediler, yaşayan oldu mu? Sabahlık şart mı?
Suyu gunde 3l den fazla içiyorum sma şeker olunca nekadar çok içersek içeyim durum hep ayniOnu bilemiycem ama ben susuz duramıyorum. Su ve tuvalethep içim yanıyor. Yediklerim de az ve öz şeyler ağır hiç birşey yok. Sen suya biraz daha mı yüklensen mi acaba. Birde ben akşamları kuşburnu çayı içiyorum. Şekere iyi geliyormuş. Kadın dr sordum içmemde sakınca yokmuş. Birde internetten şekeri düşürecek yiyecekleri araştırıp ona göre yemeklerime ilave ediyorum.
Evt cnm gayet normal çıkıyorBurun kanaması bazen yüksek tansiyon belirtisidir ölçtürüyor musunuz tansiyonunuzu
Ben hiç hazırlamayacağim almanyada almıyorlar hastaneden çıkana kadar benden hiç birşey istemiyorlar bebeğin herşeyini onlar veriyorBu arada dogum cantasi hazirlayan var mi? Icine neler koymaliyiz.. kendimiz icin pijama mi daha iyi olur gecelik mi? Yarin artik alisverise cikacagim.. sadece hastanede lazim olanlari alacagim.
Şunu okuduğuma sevindim. Sosyal medyada o kadar bu hastalıktam muzdarip bebekler var ki korkuyordum onları her gördüğümde. Benim bebeğimde çok hareketli ben doğduğunda da acaba çol mu hareketli olacak düşüncem vardı yanına da bu eklenmiş oldu :) benim doktorlarımda hareketli bebek iyidir demişlerdi.Hareketli bebekten korkmayın benim eşim de diyor SMAyı dışlarız ne güzel işte diye.
Aynen canım daha çok dalgalanıyor. Toplanmayı akşam bir defa veya 2 defa oluyor. Ama doktorum sıklığına dikkat et demişti endişelenmedim hiç o yüzden.kızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
Benim o şekilde oluyor sürekli yer değiştiriyo ya da sol tarafıma bir anda toplanıp saniyelik sağ tarafa geçiyokızlar bu haftalar bebeklerin en çok hareketli olduğu haftalar degil mi? Bir de tekmeden ziyade dalgalanma, toplanma hisseden var mı? Benim öyle acıtan tekmelerim yok, sanki içeride oradan oraya geziyor dönüyor gibi bir hali var. Dışarıdan o dalga hareketi gözlemleniyor.
Oyle mi? SMA olunca hareketi az mi oluyor?Hareketli bebekten korkmayın benim eşim de diyor SMAyı dışlarız ne güzel işte diye.
Tesekkur ederim canim. Allah hepimize sorunsuz bir sureç nasip etsinBakk dediğim gibi cnm bu haftalarda kasılmalar artıyor. önemli olan aralığının sık olmaması Hadi gözün aydın cnm
Ben hazirladim cantami kendim icin kullanicagim seyleri bebek icinde cikarken giydirecegim esyalari,,hastaneden cikarken bebek esyalari lazim oluyor yaniBen hiç hazırlamayacağim almanyada almıyorlar hastaneden çıkana kadar benden hiç birşey istemiyorlar bebeğin herşeyini onlar veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?