2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebek odası yapmayacağım için henüz o işe girişmedim ama bebek eşyaları için alacağım dolaba ben de 1-2 hafta içinde yerleştirmeyi düşünüyorum aldıklarımı.30’dan sonra yapmak en mantıklısı hem sona kalmaz hem de sakin sakin yerleştirilir.
Sezaryen doğumda 1 ya da 2 gece kalınıyor(daha önce doğum yapmadım ama çevremde hep bu şekilde oldu)Hele pandemi ortamında hastaneler haklı olarak bir an önce anne ve bebeği çıkarmak istiyor.Makyaj için ben ertesi gün çekim yaptıracağımdan dolayı hafif ürünleri yanıma alacağım.Öyle ağır makyaj gibi değil de en azından yüze biraz renk katacak 5 dklık makyaj yaparım diye düşünüyorum(tabii her şey yolunda giderse)
Göğüs kalkanı alacağım yanıma ama gümüş kapaklar konusunda kafam karışık.Henüz almadım da.Alırsam eğer yanıma alırım çok da aman aman gerekli mi hastanede anlarız Hastane çantalarına bazı listelerde gerçekten gereksiz çok fazla eşya ekleyen oluyor.Ben gerekli ölçüde doktorumun ebesi ne derde onu almayı düşünüyorum son haftalarda sana liste vereceğim dedi ona göre hazırlamak en mantıklısı gibiBebek için takım zaten alınır ama ağırlıklı iç zıbın body vs de alacağım.Taşma kusma gibi durumlarda çok lazım olur kesin.Kendim için de 3 yakım gecelik pijama vs koyacağım.O da terlemeye karşı.Gecelik incecik bir şey zaten çok yer tutmaz.

Bence cocuk elbiseleri burda daha uygun ve kaliteli mesela h&m ve c&a cok uygun ve elbiseleride cok kaliteli ben cogu seyini ordan aldim,,, tabi trdede euroyu tlye cevirince uygun oluyor ama orda yasaysnlsr icin pahali geliyor bana,,,
Kalitesine diyecek bir şeyim yok bana türkiyeden alışveriş yapmak daha rahat geliyor, ebebek mağazasından aldırdım kıyafetleri lcw den de. Orada kuzenim gitti aldı burada internetten ne nasıl alacağım nasıl gelecek bilemedim. Tabiki Çevirince de uygun. Ben bıraya geleli 5 sene doldu 6 dayım bu sürecim de 7 kayıp olunca zamanım türkiye burada mekik dokudum adapte olamadım. Birde alışverişte yardımcı olacak biri de olmadı ilk bebeğim de neler nasıl alacam heyecan da var

Son düzenleme:
Bu arada dogum cantasi hazirlayan var mi? Icine neler koymaliyiz.. kendimiz icin pijama mi daha iyi olur gecelik mi? Yarin artik alisverise cikacagim.. sadece hastanede lazim olanlari alacagim.
Ben daha hazırlmdm ama bı lıste yaptım çok abartısız dıye dusunuyorum ben sıcak bır yerde oldugumdan gecelık aldım ıkı tane bırının ınce penyeden sabahlıgı var ve 1 tanede pıjama takımı koycam

Kızlar kabızlık sorunu yaşadım bi haftadır doktor dubhalac yazmış ama ölçeği çok büyük gibi geldi kullananlar nasıl kullandı yazabilirmi bu ölçek dolu dolu mu içtiniz. Günde üçkez yazmışlar başka açıklama yok

Benim de suya hassasiyetim var ve çok düşkünüm suya belli bi süre içmezsem başım ağrır. PH değerine göre yumuşaklık sertlik değişiyor o yüzden farkediyor sular ben de dışarıdan su alırken hep değerlerine bakarak alırım içebileyim diye. İçebildiğin suyun pH değeri kaç ise değiştireceğin su da öyle olabilir ama doktorun kastettiği pH farklılığı mı onu bilemedim tabi ilk kez duydum ben :)

Ben varım. Her su markasını içemem. İçtiğim zamam midem bulanıyor çünkü. Tadı farklı geliyor. Bızdağı ve erikli dışında içemiyorum maalesef mecbura kalınca içiyorum ama şu aralara Taşkesti diye bi markaya geçtim tadını beğendiğim için.

Bende saka nestle ve birkaç marka denedim sanki su değilde hava yutmuş gibi oldum. Öncesinde yoktu sanirim hamilelikle alakalı bir durum.

Ben son 2 aydır hiç normal su içmiyorum tek marka suya taktim o da asitli su ondan başka su içmiyorum

Arkadaşlar Selam, bugün ikinci doz tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittim. Aşırı kalabalıktı ve kimin sırası nerede belli değildi. Yarım saat ayakta bekledim tabi orada beklerken çok gerildim. Sıra bana geldi ve içeri aldılar, rutin muayene yaptılar. Tansiyonum 14/10 çıktı. Biraz dışarıda dinlenin sonra gelin yeniden ölçelim dediler. 15 dk sonra 13/10 çıktı. Siz dışarı çıkın dinlenin biz gelip dışarıda ölçeceğiz dediler. 15 dk sonra geldiler 13/9 çıktı. Sonra doktor geldi ve gebelik zehirlenmesi olabilir acil uzman bir doktora gitmeniz lazım dedi. Hatta ambulans çağıralım mı vs dediler ben gerildim tabi biraz. Yok biz gideriz dedim ve eve geldik. Biraz dinlendim 2 saat sonra ölçtüm 12/8 e kadar düştü. Bayram tatilinde resmen dengem değişti, düzensiz uyku, düzensiz beslenme ve az su içtim. Yediklerime çok dikkat ederdim ama bir hafta resmen sadece hamur ve tatlı ile beslendim. Bunlar da tansiyonu tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum. Doktoruma sordum dönüş yapmasını bekliyorum. Bunun gibi tansiyon sorunu yaşayan oldu mu? Benim baş ağrısı vs hiç bir şikayetim yok çünkü. Sağlık ocağı aşımı da yapmadı, korkuttu gönderdi gibi oldu.

Sağlık ocağında hamilelerin öncelikli olması lazım neden o kadar beklettiler ki sizi ne saçma.
ben de rutin kontrollerde, doktor kötü bir şey söyleyecek diye çok korkuyordum ve her zaman düşük olan tansiyonum 17 çıkmıştı bir keresinde, kalbim ağzımdan çıkacak gibiydi korkudan.
yine ara ara ölç, eğer normalse hep o yükselme bir anlık olabilir, ki büyük ihtimal öyledir.

Canım aynı yerde bende de arada sertlik oluyor ben de korkuyorum Allah'ım korusun bebeklerimizi

Yarin alisverise cikacagim
Acabaa sut sagma makinesi almam gerekir mi..siz aldiniz mi?
Cnm şimdi devlet hastanelerinde bile süt sagma makineleri var olurda gelmezse ordan kullanabilirsin ama eger çalişiuorsan alman şart benim ilk oğlu dan kalan makinem olduğu için almıyacagım

Kızlar bugun Dr gittim Ac yani karın çevresi geriden çıktı bu moralimi çok bozdu. diğer ölçümler normal

Kızlar bugün şeker yüklemem vardı... açlık gebelerde 92-95 arası normalmiş benim 106 çıktı..tokluk ise normalmiş.... diyetisyene yönlendirdi biraz tedirgin oldumm bu şekilde olan var mı sizce sınırda mıyım nelere dikkat etmeliyim ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…