- 3 Ekim 2010
- 1.196
- 2.525
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.821
Bebek odası yapmayacağım için henüz o işe girişmedim ama bebek eşyaları için alacağım dolaba ben de 1-2 hafta içinde yerleştirmeyi düşünüyorum aldıklarımı.30’dan sonra yapmak en mantıklısı hem sona kalmaz hem de sakin sakin yerleştirilir.Kızlar ben bebek odasını bir ay önceden sipariş vermiştim bu hafta bekliyoruz gelmesini araya bayram da girdiği için.Oda geldikten sonra aldığım bebek kiyafetlerinden bir kısmını yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum artık erken mi bilmiyorum ama bugün araştırırken okudum 30.haftada başlanmalı diyor artık bu tarz şeylere .
Hatta erken doğum riskine karşı hastane çantası bile hazır tutulmaliymiş.Onu gerçi 35.hafta fln hazırlamayı düşünüyorum fakat o konuda da o kadar yazı okudum ki kafam allak bullak.Yok göğüs kalkanı,yok gümüş kapak vs vs .. stres oldum.Tecrübeli anneler bunlar gerçekten gereklimi?Ailem diyor biz böyle şeyler almadık internetten herşeyi okuma.Şimdiden not tutuyorum telefonuma neler lazım unutmamak için.
Mesela sezaryan doğum yapanlar kaç gün kalıyor?
Duş aliniyormu orada?
Sezaryan sonrası öyle makyaj yapmaya biraz saç baş düzeltmeye halimiz kaliyormu
Kendi işimizi kendimiz görebiliyormuyuz yani)
Refakatçi durumu nasıl ozellerde tabi pandemi vs o zaman nasıl olur bilemeyiz ama.
Hastane çantasında iki ayri 5 li,10 lu takım olsun diyorlar.Şimdiden hazırlayan varsa yada ilerleyen gunlerde hazırlayacak olanlar neler alıyor paylaşabilir mi?
Kalitesine diyecek bir şeyim yok bana türkiyeden alışveriş yapmak daha rahat geliyor, ebebek mağazasından aldırdım kıyafetleri lcw den de. Orada kuzenim gitti aldı burada internetten ne nasıl alacağım nasıl gelecek bilemedim. Tabiki Çevirince de uygun. Ben bıraya geleli 5 sene doldu 6 dayım bu sürecim de 7 kayıp olunca zamanım türkiye burada mekik dokudum adapte olamadım. Birde alışverişte yardımcı olacak biri de olmadıBence cocuk elbiseleri burda daha uygun ve kaliteli mesela h&m ve c&a cok uygun ve elbiseleride cok kaliteli ben cogu seyini ordan aldim,,, tabi trdede euroyu tlye cevirince uygun oluyor ama orda yasaysnlsr icin pahali geliyor bana,,,
Ben daha hazırlmdm ama bı lıste yaptım çok abartısız dıye dusunuyorum ben sıcak bır yerde oldugumdan gecelık aldım ıkı tane bırının ınce penyeden sabahlıgı var ve 1 tanede pıjama takımı koycamBu arada dogum cantasi hazirlayan var mi? Icine neler koymaliyiz.. kendimiz icin pijama mi daha iyi olur gecelik mi? Yarin artik alisverise cikacagim.. sadece hastanede lazim olanlari alacagim.
Benim de suya hassasiyetim var ve çok düşkünüm suya belli bi süre içmezsem başım ağrır. PH değerine göre yumuşaklık sertlik değişiyor o yüzden farkediyor sular ben de dışarıdan su alırken hep değerlerine bakarak alırım içebileyim diye. İçebildiğin suyun pH değeri kaç ise değiştireceğin su da öyle olabilir ama doktorun kastettiği pH farklılığı mı onu bilemedim tabi ilk kez duydum ben :)Kızlar aranızda su hassasiyeti olan marka seçen varmi ? . Ben normalde ara ara su markasi degistiriyordum .çünkü doktor bir arkadaş sürekli ayni marka suyu kullanma diye önermisti. Ama hamilelikte tek marka suya takmiş durumdayim. Diger sulardan lezzet alamiyorum. resmen canım o marka suyu içmek istiyor. Belki aranızda su icme problemi olan varsa lezzet alamadigi için olabilir.
Ben varım. Her su markasını içemem. İçtiğim zamam midem bulanıyor çünkü. Tadı farklı geliyor. Bızdağı ve erikli dışında içemiyorum maalesef mecbura kalınca içiyorum ama şu aralara Taşkesti diye bi markaya geçtim tadını beğendiğim için.Kızlar aranızda su hassasiyeti olan marka seçen varmi ? . Ben normalde ara ara su markasi degistiriyordum .çünkü doktor bir arkadaş sürekli ayni marka suyu kullanma diye önermisti. Ama hamilelikte tek marka suya takmiş durumdayim. Diger sulardan lezzet alamiyorum. resmen canım o marka suyu içmek istiyor. Belki aranızda su icme problemi olan varsa lezzet alamadigi için olabilir.
Ben varım. Her su markasını içemem. İçtiğim zamam midem bulanıyor çünkü. Tadı farklı geliyor. Bızdağı ve erikli dışında içemiyorum maalesef mecbura kalınca içiyorum ama şu aralara Taşkesti diye bi markaya geçtim tadını beğendiğim için.
Ben son 2 aydır hiç normal su içmiyorum tek marka suya taktim o da asitli suKızlar aranızda su hassasiyeti olan marka seçen varmi ? . Ben normalde ara ara su markasi degistiriyordum .çünkü doktor bir arkadaş sürekli ayni marka suyu kullanma diye önermisti. Ama hamilelikte tek marka suya takmiş durumdayim. Diger sulardan lezzet alamiyorum. resmen canım o marka suyu içmek istiyor. Belki aranızda su icme problemi olan varsa lezzet alamadigi için olabilir.
Arkadaşlar Selam, bugün ikinci doz tetanoz aşısı için sağlık ocağına gittim. Aşırı kalabalıktı ve kimin sırası nerede belli değildi. Yarım saat ayakta bekledim tabi orada beklerken çok gerildim. Sıra bana geldi ve içeri aldılar, rutin muayene yaptılar. Tansiyonum 14/10 çıktı. Biraz dışarıda dinlenin sonra gelin yeniden ölçelim dediler. 15 dk sonra 13/10 çıktı. Siz dışarı çıkın dinlenin biz gelip dışarıda ölçeceğiz dediler. 15 dk sonra geldiler 13/9 çıktı. Sonra doktor geldi ve gebelik zehirlenmesi olabilir acil uzman bir doktora gitmeniz lazım dedi. Hatta ambulans çağıralım mı vs dediler ben gerildim tabi biraz. Yok biz gideriz dedim ve eve geldik. Biraz dinlendim 2 saat sonra ölçtüm 12/8 e kadar düştü. Bayram tatilinde resmen dengem değişti, düzensiz uyku, düzensiz beslenme ve az su içtim. Yediklerime çok dikkat ederdim ama bir hafta resmen sadece hamur ve tatlı ile beslendim. Bunlar da tansiyonu tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum. Doktoruma sordum dönüş yapmasını bekliyorum. Bunun gibi tansiyon sorunu yaşayan oldu mu? Benim baş ağrısı vs hiç bir şikayetim yok çünkü. Sağlık ocağı aşımı da yapmadı, korkuttu gönderdi gibi oldu.
Cok fazla degil ama bazen baski hissediyorum.. 2 hafta oncede kanamam oluşmuştu hastanede yatmistim ama erken dogum riski var demediler.. yinede cok korkuyorum.. bu ara biraz da stresliydim.. etkiler mi bilmiyorum
Bende yatip dinlediğimde rahatliyorum.. tam gobek degiligimin orda bazen tam rahme yakin yerde sertlik oluyor.. o an nefesim kesiliyor kisa sureli
Cnm şimdi devlet hastanelerinde bile süt sagma makineleri var olurda gelmezse ordan kullanabilirsin ama eger çalişiuorsan alman şart benim ilk oğlu dan kalan makinem olduğu için almıyacagımYarin alisverise cikacagim
Acabaa sut sagma makinesi almam gerekir mi..siz aldiniz mi?
İnce belli olacaktır. Ne kadar geriden dedi?Kızlar bugun Dr gittim Ac yani karın çevresi geriden çıktı bu moralimi çok bozdu. diğer ölçümler normal
Kaç gün geri ?Kızlar bugun Dr gittim Ac yani karın çevresi geriden çıktı bu moralimi çok bozdu. diğer ölçümler normal
Cnm 28+4 üm ama AC 27+2 çıktıİnce belli olacaktır. Ne kadar geriden dedi?
Cnm 28+4üm AC 27+2 çıktı.Kaç gün geri ?
Kaç gün geri ?
Kaç gün geri ?
1 hafta veya 10 gün oynama normal diye biliyorum doktorunuz bilgi vermedi mi?Cnm 28 +4 haftalık ama AC 27+2 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?