- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.941
Kizlar selam, dun tetanoz 2.doz icin saglik ocagina gitmistim. Tansiyon yuksek diye asimi yapmamislardi hatta gebelik zehirlenmesi olabilir diye acil hastaneye gonderdiler. Tabi hemen gitmedim evde duzenli olctum. 13/9 un altina dusmeyince doktoruma yazdim duzenli olc yarin gel bakalim dedi. Bugun gittim bebek cok saglikli hersey yolunda, saglik ocagi bilgisizliginden korkutup gonderiyor, sadece tansiyon teshis koymak icin yetmez stres yapmayin dedi. Gelmisken testleri de yapalim dedi seker yuklemesi istedi. Seker yuklemesinde sekerli gazozu ictikten yarim saat sonra gozum karardi tansiyonum dusmus bayilmisim. Hala sersemligim var. Herkes de olacak diye bisey yok ama henuz seker yuklemesi yaptirmayan arkadaslar varsa yaninizda mumkunse biri olsun ya da hastanede acil duruma karsi kalabalik biryerde bekleyin. Sevgiler
Bir yandan da tetanos aşısı olma diyen var, zaten kafam karışık iyice aşıyı da olamadım şimdi.
Kesinlikle öyle, yanımda eşim vardı, koluna gire gire yürüdüm bayağı, olmasa belki düşüp kalırdım bir yerlerde ben de. @Cekocuyumm
Evet ya cok hızlı bır sekılde oluyor bol bol su içmek en ıyısı ,, hıc bakmayan doktorlarda varmış hala aklım almıyor bu kadar rısklıyken neden
İyi yapmışsın hastaneye gelmekle için rahat eder en azından kontrol altında olmak daha iyi. İyi haberler alırsın inaşallah. Sabah açlık 89 d0n 91 diBende dayanamadim hastaneye geldim makinaya bagladilar ağri yok ama benim sag kasigim ağriyor. Benim
sabah aclik 111
1 saat tok 137
2 saat tok 105 cikti.
Gündüz 3 kere 4doz ,gece 22.00 de 8 doz yapiyorum. Azmi geliyor diye korkuyorum. Senin kac cikiyor
İyi yapmışsın hastaneye gelmekle için rahat eder en azından kontrol altında olmak daha iyi. İyi haberler alırsın inaşallah. Sabah açlık 89 d0n 91 di
Kahvaltı 1 saat sonra 122 dün 109
Öğle 1 saat sonra 121 dün 115
Akşam 1 saat sonra dün 132.
Benim açlık çok düşmedi dün dozu 10 çıkardık bakalım ne olacak.
Benimde 2 gündür az hareketli canım sıkılıyor yapmurdan dolayı yürüyüş de yapamıyorum. Belki temiz hava iyi gelebilirdiBebeklerinizin hareketleri nasıl? iki gündür biraz azaldı. iki gün öncesi hiç durmuyordu. şimdi yine hareketli ama çok değil. Bir de hıçkırdıklarını hissediyor musunz?
İnan bende anlamış değilim dozajı yükseltilip bebeğe zarar vermemek mi? Yoksa düşük dozla devam edip diyete devam etmek mi? Bebek için daha iyi. Benim adet günüm ayın 25 di. Şimdi acayip tatlı isteğim yeme isteğim var. Biraz önce bitter çikolota yedim 2 parça. Bu arada akşamları kuşburnu çayı içiyorum bir umut belki şekeri dengeler.Benim senden yüksek benim doktorda ısrarla dozaji arttirmaya karşi anlamadim valla
Benim bugün çok az ya çok derinden minicik hareket hissediyorum ya da sadece hıçkırıklarını hissediyorum . Sabahtan beri elim karnımda geziyorum korktum biraz daBebeklerinizin hareketleri nasıl? iki gündür biraz azaldı. iki gün öncesi hiç durmuyordu. şimdi yine hareketli ama çok değil. Bir de hıçkırdıklarını hissediyor musunz?
Dünden beri hareketlerin de azalma var benim de, arada minik minik oynuyor yine de. Hıçkırık hiç ayırt edemedim henüzBebeklerinizin hareketleri nasıl? iki gündür biraz azaldı. iki gün öncesi hiç durmuyordu. şimdi yine hareketli ama çok değil. Bir de hıçkırdıklarını hissediyor musunz?
İnan bende anlamış değilim dozajı yükseltilip bebeğe zarar vermemek mi? Yoksa düşük dozla devam edip diyete devam etmek mi? Bebek için daha iyi. Benim adet günüm ayın 25 di. Şimdi acayip tatlı isteğim yeme isteğim var. Biraz önce bitter çikolota yedim 2 parça. Bu arada akşamları kuşburnu çayı içiyorum bir umut belki şekeri dengeler.
Karanfil ok de tarçını doktora sordun mu ben hamilelikte kullanmamak gerek diye biliyorum. Yalnış da biliyor olabilirim ama sen sormadıysan sor bence. Ayrıca tarçın da şekeri dengeliyormuş okumuştum.Bende aksamdan 1 su bardagi suya 2 karanfil 1 parca kabuk tarcin koyup sabah iciyorum belki fayda eder diye. Kusburnunu duymamistim onuda deniyim canim.
Karanfil ok de tarçını doktora sordun mu ben hamilelikte kullanmamak gerek diye biliyorum. Yalnış da biliyor olabilirim ama sen sormadıysan sor bence. Ayrıca tarçın da şekeri dengeliyormuş okumuştum.
Canım acikcasi ben de normal doğuma karşıyım, direkt sezaryen isteyeceğim doktorumdan, tamam normal doğum en doğalı ama neyimiz kaldı ki doğal olan, eski insanlar evde doğum yapmışlar şimdi evde doğursak yarımız doğum sırasında ölürüz, eski insanlardaki kas yapısı bizde yok artık, daha az hareket ve daha yapay besleniyoruz. Nesil minyonlaştı artık, Normal doğumda bebeğin sıkışma, oksijensiz kalma, sakat kalma, anne karnında tuvaletini yapıp zehirlenme gibi risklerini de düşününce hiç normal gelmiyor bana. Eger doktorum normal doğumda ısrar ederse doktorumu bile değiştiririm o kadar karşıyım yaniKızlar doktorlarınız doğum şekli hakkında bşey söyledi mi. Ben sordum erken daha dedi sonra da sıraladı normal doğum olması için çatıydı bebeğin gelişiydi bunlara bakmam lazım dedi 40 41 e Kadar bebek gelmeye bilir o zman da riskler artar benım bebeğim kıymetli dersiniz 38 de alırım dedi. Ya da suni sancı veririm hiç sevmediğim bşey saatler sürüyor dedi biraz normal doğuma olumsuz bakıyor
Tamam canım bende merak ettim.Canim kadin dogum doktoruna degilde dahiliye doktoruna sormustum çaya şeker yerine tarcin koyuyorum diye. Oda şekeri olanlar icin dengeliyor demisti. Çok koymuyorum zaten ufak parca . Okadarini tatlilarin üstünede koyuyordum. yinede sorucam.
Geçmiş olsun canim hamilelikte sık raslanıyor o yuzden sik baktirmak lazim benimde idrarda bakteri var 4 gundur antibiyotik veriyorlar damardanBu arada daha gecen hafta idrar testim temizdi bugün enfeksiyon çıktı. Ara ara baktirmak lazımmıs
Ay canım 2 gün önce nst de sadece kımıldadı birdaki güne kadar 1 defa bile bebeği hisetmedim doktora soyledim normal oldugunu soyledi 2 gündurde hiç durmuyor doktor soyluyor ama normal bazi gunler hiç hisetmezsiniz bazi gunlerde hic rahat vermez diyeBebeklerinizin hareketleri nasıl? iki gündür biraz azaldı. iki gün öncesi hiç durmuyordu. şimdi yine hareketli ama çok değil. Bir de hıçkırdıklarını hissediyor musunz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?