2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Aynen canım hele ki tüp bebekte 40 41 haftaya kadar beklemiyorlar, bebek gelişimini tamamladığı anda sezaryenle alıyorlar. Ben çevremde öyle gördüm yani, zaten ülkemizde isteğe bağlı olduğu için sezaryen oranı yüzde 53müş, o kadar zor olsa oran bu kadar yüksek olmaz, hatta bence önünüzdeki 15-20 yıla bu oran yüzde 75 kere çıkacak. Benim kv dem 10 tane doğurmuş hepsini de evde doğurmuş sadece 1 tanesini kaybetmiş ama şimdiki nesil mümkün değil böyle doğumlar yapsınlar, onlar köylü insanlar kuvvetli insanlar, eğer erkenden kendisi gelmek ister de normal doğum yaparsam ona bisey diyemem ama bebeğim için daha az risk olacaksa ben kendim için ameliyat risklerine razıyım, sonrasındaki ağrıya da razıyım, Allah hepimize sağ salim kucağımiza almayı nasip etsin inşallah

Normal dogum yapmak isteyen hanimlar bu cok guzel bir sey yalniz hiç uzerinde durulmayan, belki de bilinmeyen bir konuya deginmek istiyorum. Hpv denen bir virus var. Genelde genital sigile neden olur. Sigile neden olmayan turu ise rahim agzi kanserinin birinci sorumlusudur. Hpv virusu tasiyan kisiler normal dogum yapmamali. Aksi halde bebekte bazi hasarlara neden olabiliyor. Sahsen; sukur kurtuldum ama ben de gecmiste genital sigil oldugu icin normal dogum dusunmuyorum. Kendim gerekirse bel agrisi cekerim ama bebegimi riske atmam. Bilincli olmak adina paylasmak istedim. "Normal ya da sezeryan istiyorum" demekle olmaz. Vucudumuz ve sagligimiz elverisli mi bu onemli, bizim ne istedigimizden cok... Tavsiyem; herkes bir hpv taramasindan gecmeli. Kiz cocuk sahibi olacak anneler de kizlarina muhakkak hpv asisi yaptirmali.

Elbette çekincelerinizi anlıyorum açıkçası ben ilk başta normal doğumdan korkuyordum şuan hamilelik takibimi yapan doktorum ve ebe bu korkumu yenmemde çok yardımcı oldu eğitim ve kitaplarla atlatabildim diyebilirim yoksa ben de böyle rahat düşünmezdim ama tehlike anında direnenleri hala anlamıyorum bu konuda sizin gibi düşünüyorum. Nasıl olursa olsun da herkesin musmutlu kolay doğumları olsun inşallah

Kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Benim tüp bebek yaptırdığım doktorum zaten demişti sezeryan daha mantıklı bu durumda diye ama onunla devam etmedik yoğun olduğu için. Şu anki doktoruma henüz konuşmadık ama kesinlikle ısrarcı olacağım sezeryan için.

Katılıyorum ne yazikki bende de herpes tip2 var siğil değil ama daha kötüsü uçuk genital uçuk yani.O yüzden risk almamak adına sezaryan olacağım.Sonuçta sezaryan olunca yarım anne olmuyorsun yada bebek yarım bebek sağlığınız neye elveriyorsa o şekilde doğum planlayın.

Bende herhangi bi sıkıntı olmazsa normal doğum istiyordum. Ama geçmişimde hpv öyküsü var. Kanser yapan tipinden ameliyat da oldum ama sonraki smearlerim hep temiz çıktı doktorumunda bilgisi var ama eğerki siğil yoksa yine de sezeryan mı olması gerekir? Doktorumla hiç konuşmadık normal veya sezeryan diye sizin doktorunuz bir yönlendirme yaptı mı?

Geçmis olsun. Kaba bir tabir olacak ama bebegin nereden ciktigi onemli degil. Onemli olan bilincli ve saglikli dunyaya getirmek.

Acikcasi bende de su an problem yok sigil vs. Ama doktorumda sezeryani destekledi. Bir de ben garantici bir insanimdir. Kafamda soru isareti kalsin istemem. O yuzden sigil olmasa bile sezeryan olacagim

Çatı muayenesini sadece dogum sancısı gelince yaptı hep karından baktı dr illla normal olsun diye diretmedim tabiki ama herşeyi akışına bıraktım çok şükür sorunsuz geçti inş herkezin de öyle olur

Inş herşey kolaycacik olur bu işler kısmet dr sözü dinlerim illa normal olsun diye bi inadim yoktu sadece akışına göre gitmek istedim kimse sorun yaşasin istemez tabi ki kolay mı geliniyor bu günlere inş herkes için su gibi geçer

Herkese ıyı gunler ben hamıleyım bugun dk gıtım kesede kanama var dedı ılaclar yazdı 020.0 dusuk rıskı dedı hcg 4199 ben napacam bısey olurmu uzuntume dk kac havtalıl onu bıle soramadım

Kızlar bugün yataktan hızlıca kalkarken birden bire sol göğsümün alt tarafında bi kramp hissettim. Bi beş saniye sürdü ama nefes darlığı, omuz ağrısı, fenalık hissi ya da ağrı yayılması yoktu. Südyeni biraz gevşetince geçti. İlk kez başıma böyle birşey geldi.
İnternette hamilelikte kaburga ağrısı vs gibi geçiyor, bebek büyüdükçe olur diyor, bugün 19 mayıs doktora gidemem, bu saatte de doktoru aramam yanlış olabilir.
Aranızda yaşayan var mı?

Klasik kramp agrisidirr bence. Ani hareket edince olmustur. Artjk agirlasiyoruz oturup kalkarken destek almak lazim. Korkma bence

Merhabalar her yenidoğan bebek mutlaka biraz da olsa kilo kaybediyor çünkü plasentadan ayrılıyorlar hortumla beslenmek gibi o kesildiği için zaten bi süre kilo kaybedecek çok büyük çoğunluğu. Ve vajinal doğum yapan birinin de sütü şakır şakır gelmiyor herkesin ilk başta az geliyor vajinal doğum veya sezaryen doğum arasında sütün olması açısından hiçbir fark yok sadece salgılanan hormon sayesinde vajinal doğumda süt daha çabuk kanalları geçiyor Bana göre de vajinal doğumun tek avantajı bu mesela Yakınınız mama verdi mi bilmiyorum ama sütüm çoğalana kadar mama vermekte bir beis görmüyorum ben dediğim gibi zamanı gelince burada vajinal doğum yapıp sütü az gelen/gelmeyen bebeği kilo kaybeden de olacak umarım hepimizin bebeği 1-2 hafta içerisinde doğum kilosuna dönecek sağlıklı bebeklerden olurlar

Cnm korkma benim Dr 3 hafta sonra kontrole çağırdı. Bebeğin diğer herşeyi haftasıyla uyumluydu sadece AC geri çıktı onunda düzelebileceğini söyledi. İlk gün bende çok endişelendim ama şimdi birah daha rahatım. Korkma hiçbişey olmayacak inş sol yatmaya gayret edelim. şimdilik elden gelen bişey yok

Günaydın herkese
Normal doğum ve sezaryen konuşulmuş
Ben her ikisini yaşadım ilk bebeğim ölü doğumdu ve normaldı. Allah kimseye yaşatmasın 2. doğumum 1. bebişin anne karnından ölmesı nedeniyle kendi isteğimle sezeryan oldum. İkisininde kendine göre artıları ve eksileri var. Ama şahsi düşüncem ben sezaryen dan yan oyumu kullanırım. Geçen dr diğer sezeryan üzerinden 4 yıl geçmiş istersen normal doğum yapabilirsin dedi. tabii ki istemiyorum dedim. Allah kısmet ederse buda sezeryan olacak. Şunu da unutmayın her ikisinin de agrısı sancısı unutuluyor zamanla o yüzden herkesin hakkı d hayırlısı olsun herkes bebişini saglıkla kucagına aslında nasıl alırsa alsın

canım bundan 2 hafta önce iftarda yemek yerken bişey midemi bulandırdı ve ben ögürmeye başaldıgım an sag kaburga altım bşldigin felç oldu acıdan sag bacagımdaki terligi fırltmışım refleksle. benim bebişim hep sagda ve 23. haftadan beri sag kaburga agrısı cekiyorum başlarda nasıl gitcek sona kadar bu agrı diyordum şimdi agrı olmadıgında şaşırıyorım bebek aşagıya mı indir acaba diye .
korkma soluna yat eğer bebiş hareket ediyorsa sıkıntı yoktur inş. o kaburga agrısı ile bütünleştim ben bi ara cok söyleniyordum ama inan insan alışıyor. evde sütyen takmamaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…