- 6 Aralık 2017
- 998
- 1.155
- 113
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #18.981
Aynen canım hele ki tüp bebekte 40 41 haftaya kadar beklemiyorlar, bebek gelişimini tamamladığı anda sezaryenle alıyorlar. Ben çevremde öyle gördüm yani, zaten ülkemizde isteğe bağlı olduğu için sezaryen oranı yüzde 53müş, o kadar zor olsa oran bu kadar yüksek olmaz, hatta bence önünüzdeki 15-20 yıla bu oran yüzde 75 kere çıkacak. Benim kv dem 10 tane doğurmuş hepsini de evde doğurmuş sadece 1 tanesini kaybetmiş ama şimdiki nesil mümkün değil böyle doğumlar yapsınlar, onlar köylü insanlar kuvvetli insanlar, eğer erkenden kendisi gelmek ister de normal doğum yaparsam ona bisey diyemem ama bebeğim için daha az risk olacaksa ben kendim için ameliyat risklerine razıyım, sonrasındaki ağrıya da razıyım, Allah hepimize sağ salim kucağımiza almayı nasip etsin inşallahvalla sizi bilmem ama ahsen arkadasımı da biliyorum onun da tüp bebek diye biliyorum.
ben şahsen her iki dogumunda kendine göre avantajı dezavantajı oldugunu düşünüyorum. 2 dogum yöntemi de sorunsuz degil. fakat normal dpgum da bebegin kakası yok sıkışması yok kordon dolanması risklerini düşündükce 39+0 da alsınlar derim . tüp bebekte bir sürümsıkıntı yaşadık ztn herkesin bebegi cok kıymetlidir . ama tüp bebegi riske atıp normal dogurtmaya calışan doktordan şüphe ederim ben kimse kusura bakmasın.
mis gibi szeryan sonrası sıkıntı ıluyor diyorlar.41 e kadar normal bekleyip inat edenleri de anlamıyorum normal olunca madalya mı veriyorlar. benim arkadas 41 e kadar beklemiş olmayınca sezeryan oldu. doktor demiş daha cok beklerdin bebek dogum kanalına girmemiş.
inat etmeye gerek olmadıgını düşünüyorum. hele ki eskideki gibi insanlar. yedigimizden içtigimizden hamileligimiz bile ne kadar zor geciyo. önceden böylemiydi. keşke eskiler gibi saglıklı olsak da catır catır normal dogursak
Elbette çekincelerinizi anlıyorum açıkçası ben ilk başta normal doğumdan korkuyordum şuan hamilelik takibimi yapan doktorum ve ebe bu korkumu yenmemde çok yardımcı oldu eğitim ve kitaplarla atlatabildim diyebilirim yoksa ben de böyle rahat düşünmezdim ama tehlike anında direnenleri hala anlamıyorum bu konuda sizin gibi düşünüyorum. Nasıl olursa olsun da herkesin musmutlu kolay doğumları olsun inşallahhersey normal seyrederse tabi ki normal dogum yapmakta bi sakınca görmüyorum . ama sezeryande de normal dogumda da bi kısım var illa şu olsun diyen . bu sakıncalı. bebegin dünyaya nasıl gelecegine bebek karar veriyor olası sıkıntılara karsı da doktor sezeryanı ya da normali öngörüyor zaten .
normal dogum yapan insanları ben gözümden büyütüyorum bravo diyorum. herkesin harcı degil kesinlikle. normalde önce sancı cekiyorsun sezeryanda sonrası diyorlar.
benim annemde 2 cocugunu normal dogurmuş.
ben normal yolla hamile kalamayan ve 4 ay bpyınca hamileliginde yatan bir insan olarak bebek gelişimini tamamladıgı ve küvözde kalmayacak şekilde oldugu an kesip alsınlar istiyorum. hatta tamamen bayıltılmak bile istiyorum ama bebege sıkıntı yaratttıgı için o fikirden vazgectim. o büyülü andan bile korkuyorum anlayacagın.
normal dogum yaparken cocuk benim bi yerimde sıkışır korkusu bile yetiyor . hamilelikte dogumda özel ve cok farklı psikoloji
Kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Benim tüp bebek yaptırdığım doktorum zaten demişti sezeryan daha mantıklı bu durumda diye ama onunla devam etmedik yoğun olduğu için. Şu anki doktoruma henüz konuşmadık ama kesinlikle ısrarcı olacağım sezeryan için.valla sizi bilmem ama ahsen arkadasımı da biliyorum onun da tüp bebek diye biliyorum.
ben şahsen her iki dogumunda kendine göre avantajı dezavantajı oldugunu düşünüyorum. 2 dogum yöntemi de sorunsuz degil. fakat normal dpgum da bebegin kakası yok sıkışması yok kordon dolanması risklerini düşündükce 39+0 da alsınlar derim . tüp bebekte bir sürümsıkıntı yaşadık ztn herkesin bebegi cok kıymetlidir . ama tüp bebegi riske atıp normal dogurtmaya calışan doktordan şüphe ederim ben kimse kusura bakmasın.
mis gibi szeryan sonrası sıkıntı ıluyor diyorlar.41 e kadar normal bekleyip inat edenleri de anlamıyorum normal olunca madalya mı veriyorlar. benim arkadas 41 e kadar beklemiş olmayınca sezeryan oldu. doktor demiş daha cok beklerdin bebek dogum kanalına girmemiş.
inat etmeye gerek olmadıgını düşünüyorum. hele ki eskideki gibi insanlar. yedigimizden içtigimizden hamileligimiz bile ne kadar zor geciyo. önceden böylemiydi. keşke eskiler gibi saglıklı olsak da catır catır normal dogursak
Katılıyorum ne yazikki bende de herpes tip2 var siğil değil ama daha kötüsü uçuk genital uçuk yani.O yüzden risk almamak adına sezaryan olacağım.Sonuçta sezaryan olunca yarım anne olmuyorsun yada bebek yarım bebek sağlığınız neye elveriyorsa o şekilde doğum planlayın.Normal dogum yapmak isteyen hanimlar bu cok guzel bir sey yalniz hiç uzerinde durulmayan, belki de bilinmeyen bir konuya deginmek istiyorum. Hpv denen bir virus var. Genelde genital sigile neden olur. Sigile neden olmayan turu ise rahim agzi kanserinin birinci sorumlusudur. Hpv virusu tasiyan kisiler normal dogum yapmamali. Aksi halde bebekte bazi hasarlara neden olabiliyor. Sahsen; sukur kurtuldum ama ben de gecmiste genital sigil oldugu icin normal dogum dusunmuyorum. Kendim gerekirse bel agrisi cekerim ama bebegimi riske atmam. Bilincli olmak adina paylasmak istedim. "Normal ya da sezeryan istiyorum" demekle olmaz. Vucudumuz ve sagligimiz elverisli mi bu onemli, bizim ne istedigimizden cok... Tavsiyem; herkes bir hpv taramasindan gecmeli. Kiz cocuk sahibi olacak anneler de kizlarina muhakkak hpv asisi yaptirmali.
Bende herhangi bi sıkıntı olmazsa normal doğum istiyordum. Ama geçmişimde hpv öyküsü var. Kanser yapan tipinden ameliyat da oldum ama sonraki smearlerim hep temiz çıktı doktorumunda bilgisi var ama eğerki siğil yoksa yine de sezeryan mı olması gerekir? Doktorumla hiç konuşmadık normal veya sezeryan diye sizin doktorunuz bir yönlendirme yaptı mı?Normal dogum yapmak isteyen hanimlar bu cok guzel bir sey yalniz hiç uzerinde durulmayan, belki de bilinmeyen bir konuya deginmek istiyorum. Hpv denen bir virus var. Genelde genital sigile neden olur. Sigile neden olmayan turu ise rahim agzi kanserinin birinci sorumlusudur. Hpv virusu tasiyan kisiler normal dogum yapmamali. Aksi halde bebekte bazi hasarlara neden olabiliyor. Sahsen; sukur kurtuldum ama ben de gecmiste genital sigil oldugu icin normal dogum dusunmuyorum. Kendim gerekirse bel agrisi cekerim ama bebegimi riske atmam. Bilincli olmak adina paylasmak istedim. "Normal ya da sezeryan istiyorum" demekle olmaz. Vucudumuz ve sagligimiz elverisli mi bu onemli, bizim ne istedigimizden cok... Tavsiyem; herkes bir hpv taramasindan gecmeli. Kiz cocuk sahibi olacak anneler de kizlarina muhakkak hpv asisi yaptirmali.
Geçmis olsun. Kaba bir tabir olacak ama bebegin nereden ciktigi onemli degil. Onemli olan bilincli ve saglikli dunyaya getirmek.Katılıyorum ne yazikki bende de herpes tip2 var siğil değil ama daha kötüsü uçuk genital uçuk yani.O yüzden risk almamak adına sezaryan olacağım.Sonuçta sezaryan olunca yarım anne olmuyorsun yada bebek yarım bebek sağlığınız neye elveriyorsa o şekilde doğum planlayın.
Acikcasi bende de su an problem yok sigil vs. Ama doktorumda sezeryani destekledi. Bir de ben garantici bir insanimdir. Kafamda soru isareti kalsin istemem. O yuzden sigil olmasa bile sezeryan olacagimBende herhangi bi sıkıntı olmazsa normal doğum istiyordum. Ama geçmişimde hpv öyküsü var. Kanser yapan tipinden ameliyat da oldum ama sonraki smearlerim hep temiz çıktı doktorumunda bilgisi var ama eğerki siğil yoksa yine de sezeryan mı olması gerekir? Doktorumla hiç konuşmadık normal veya sezeryan diye sizin doktorunuz bir yönlendirme yaptı mı?
Aynıymıs bızımkıler ozamanBenimde ayni canim. kafasi yukarda ,bacaklar aşagida ,1358gr gibi birsey,yüzünü göstermiyor, heran çıkacakmış gibiydi.
Çatı muayenesini sadece dogum sancısı gelince yaptı hep karından baktı drMaşallah canım bu kezde sağlıcakla kucağına alırsınçatı muayneni kaçıncı hafta da yapmışlardı ben de değiştireceğim canım aşırı sinirimi bozdu ben zaten illa normal doğum demiyorum ama yapabileceksem de niye normal olmasın aşırı olumsuz konuştu sanırım bende o potansiyeli görmedi boyum kısa ondan mı acaba
Inş herşey kolaycacik olurvalla sizi bilmem ama ahsen arkadasımı da biliyorum onun da tüp bebek diye biliyorum.
Klasik kramp agrisidirr bence. Ani hareket edince olmustur. Artjk agirlasiyoruz oturup kalkarken destek almak lazim. Korkma benceKızlar bugün yataktan hızlıca kalkarken birden bire sol göğsümün alt tarafında bi kramp hissettim. Bi beş saniye sürdü ama nefes darlığı, omuz ağrısı, fenalık hissi ya da ağrı yayılması yoktu. Südyeni biraz gevşetince geçti. İlk kez başıma böyle birşey geldi.
İnternette hamilelikte kaburga ağrısı vs gibi geçiyor, bebek büyüdükçe olur diyor, bugün 19 mayıs doktora gidemem, bu saatte de doktoru aramam yanlış olabilir.
Aranızda yaşayan var mı?
Hiç yaşamadığım bişey olunca, tuhafıma giitti. Hamilelik deyince çok bilinen şikayetlerden değildir ya hani.Klasik kramp agrisidirr bence. Ani hareket edince olmustur. Artjk agirlasiyoruz oturup kalkarken destek almak lazim. Korkma bence
Merhabalar her yenidoğan bebek mutlaka biraz da olsa kilo kaybediyor çünkü plasentadan ayrılıyorlar hortumla beslenmek gibi o kesildiği için zaten bi süre kilo kaybedecek çok büyük çoğunluğu. Ve vajinal doğum yapan birinin de sütü şakır şakır gelmiyor herkesin ilk başta az geliyor vajinal doğum veya sezaryen doğum arasında sütün olması açısından hiçbir fark yok sadece salgılanan hormon sayesinde vajinal doğumda süt daha çabuk kanalları geçiyor Bana göre de vajinal doğumun tek avantajı bu meselaİyi bir ebeyle çok da güzel normal doğum yapılır, ailemin tüm kadınları normal doğum yaptılar inat ettiklerinden değil olaylar normal geliştiğinden ama keyfi sezeryan yapılan 3 gün sütü gelmeyip bebekleri kilo verince pişman olan anneler de biliyorum, yıllarca kalıcı bel ağrısı çekende.. sezeryana da asla karşı değilim oluşabilecek her olumsuzlukta iyi ki var, ki sezeryan da anne bebek dostu bir doğum biçimi fakat şahsen ben kesilip biçilip ameliyat acısını uzunca bir süre çekmek istemediğimden normal doğum istiyorum kaldıki normal isteyen birçok anne de benim gibi düşünüyor biliyorum.. yoksa kimse deli değil normal doğum sancısını çekmek istesin dimi :) kısacası doğum zamanı geldiğinde hangisi anne ve bebek için sağlıklıysa o olmalı diyorum. iki doğum şeklinin de zorlukları kolaylıkları var elbet bunun madalyayla alakası yok yani
Cnm korkma benim Dr 3 hafta sonra kontrole çağırdı. Bebeğin diğer herşeyi haftasıyla uyumluydu sadece AC geri çıktı onunda düzelebileceğini söyledi. İlk gün bende çok endişelendim ama şimdi birah daha rahatım. Korkma hiçbişey olmayacak inş sol yatmaya gayret edelim. şimdilik elden gelen bişey yokcanim ayni sorun bugunki kontrolimde bende de ciktiÇok kafaya taktim ben de suan hatta migrenim tuttu üzüntüden... Sana doktorun ne dedi. Beni iki hafta sonra tekrar çagirdi beslenmene dikkat et dedi. Ama bem internetten biraz bakayim dedim de gelisme geriligi konularindan falan bahsedilmiş. Doktorjm oyle bisey dememisti ama sana hic bahsettimi oyle birseyden
canım bundan 2 hafta önce iftarda yemek yerken bişey midemi bulandırdı ve ben ögürmeye başaldıgım an sag kaburga altım bşldigin felç oldu acıdan sag bacagımdaki terligi fırltmışım refleksle. benim bebişim hep sagda ve 23. haftadan beri sag kaburga agrısı cekiyorum başlarda nasıl gitcek sona kadar bu agrı diyordum şimdi agrı olmadıgında şaşırıyorım bebek aşagıya mı indir acaba diye .Kızlar bugün yataktan hızlıca kalkarken birden bire sol göğsümün alt tarafında bi kramp hissettim. Bi beş saniye sürdü ama nefes darlığı, omuz ağrısı, fenalık hissi ya da ağrı yayılması yoktu. Südyeni biraz gevşetince geçti. İlk kez başıma böyle birşey geldi.
İnternette hamilelikte kaburga ağrısı vs gibi geçiyor, bebek büyüdükçe olur diyor, bugün 19 mayıs doktora gidemem, bu saatte de doktoru aramam yanlış olabilir.
Aranızda yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?