2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Her ıkısınınde artısı eksısı var bı arkadasımızında dedıgı gıbı normalde dogumdan önce o acıları cekıyorsun sezeryanda sonradan.... yanı ıkısıde kolay degıl ama ıkısındede bebegı gördünmü hersey gecıyor, yeterki saglıkla kucaklarımıza alalım acılar gecıcı sonucda insan sonucunu düşününce herseye degıyor

Bende cok yasadım hatta baya korkmusdum ondan sonra kackez basıma gelınce alısdım.. anı harekette oluyor malesef

ceviz cig kaju internette yazan bebege kilo aldıran seylerimyiyebilirsiniz.
belki de siz ve eşiniz minyondur kilolu olmayacaktır bebek . ac karın ölçümü kiloyu gösteriyor diye biliyorum. bebegin tüm gelişimi sadece kilo degil ki benim 20 nci hafta detaylımda tüm degerleri 3-5 gün gerideydi sonraki bi kaç kontrolde öne gecti. bazı degerler kendi içinde önde ya da geride olbiliyor. siz kilosuna taktıysanız her gün ceviz ve kuryemiş yiyin . şeker konusunda etkisini bilmiyorum ama . bir de
30 dan sonra su gelirse dikkt edin demiş doktor.
su geldigini nasıl anlayacagız? benim her gün az da olsa sıvı akıntım oluyo ama sümük kıvamında defil. cok sıvı. bunun için doktor alttan baktı su defil bu dedi ama kimisinin suyu az az kimisinin suyu birden geliyor muş

Benim annem çok genç şu an daha 47 yasinda, yani eski insanlardan değil demek istiyorum, köyde falan da yasamiyordu 3 kardeşiz normal doğumla gelmisiz dunyaya ben 30 yasindayim, kiz kardesim de 28 yasinda, 2 cocuk dunyaya getirdi o da normal dogum yapti biraz da vucudun yapisi onemli bence. Etrafimda olumsuz konusan cok var aaa suni sanciyi cek de gor bak nasil sezeryan istiyceksin sonra, aaa belden uyusturmali yaptir cok konforlu ne uğraşcaksın sanciyla diyen var ama ben konforumu dusunmuyorum, sanciyi çekerim canim tatli degil ama bebek icin en sagliklisi hangi yontemse oyle olsun, ben iki yonteme de karsi degilim ama olursa normal olsun diyorum. Doğumu kolaylastiracak bilgiler var ve normal dogum egzersizleri yapmak cok faydali bu konuda. Doktoruma da soyledim yavaş yavaş pilates topuyla basladim ben kaslarımı kuvvetlendirmeye. Annem tecrubeli oldugu icin kiz kardesimin yanindaydi dogumda, ilk sancilarini evde cekti hastaneye gittiler ve 45 dk sonra kucagindaydi bebegi sadece ilkinde suni sanci verdiler ilk oldugu icin panikten açılmasi yavaş oldu. Rahat olmak cok onemliymis. Doktor bebegin ve senin icin sezeryan uygun derse tabiki sezeryan olurum ama onceliğim normal dogum, her iki yontemde de dezavantajlar var tabiki ters bir durum gelisirse hemen sezeryana alabilirler o Allahin takdiri. Ama normali veya sezeryani kötülememek lazım burada herkesin kendi tercihi, hepimiz hayirlisiyla saglikla kolayca dogum yapariz insallah

Basin sagolsun canim.yazdigindan bebegini normal dogum sebebiyle kaybettigin anlasiliyor.tam sebebini yazarsan kimseyi kotu etkilememis olursun normal dogum konusunda.

Günaydın kızlar herkes konusmus normal veya sezeryan dıye ılla hepsının artılar eksılerı var bız kendımız ne kadar belırlemek ıstesekte bebegımız belırlıcek dogum pozısyonunu bu yuzden daha cok erken en az dort haftamız var hepımız hakkında hayırlısı olsun saglıcakla alalımda kucagımıza

Kızlar bebeklerınız ıcın sampuan ve nemlendırıcı olarak ne marka neler aldınız?mustelayı cok ovuyorlar bebeklerın cıldını nemlendırmek ıcın yağ degıl krem kullanın dıyorlar yağ cıllteki gozeneklerıne doluyormus bide yenıdogan ıcın kopuk sampuan kullanın dıyorlar konak olusmasın dıye sızce dogrumu ozellıkle tecrubesi olanlara sormak ıstıyorum

Bi anda öyle bi giriyo ki zaten. Kımıldayamıyosun.

Merhaba ilk olu dogumda sanırım sizin haftanız çok ilerideydi hangi komplikasyon gelişmiş acaba ? Acınızı tazelemek istemem özür dilerim ama merak ettim .

Canım benim oğlum doğduğunda çok alerjikti. Çocuk doktorumuz sebamed önerdi. Sonrasında problem yaşamadık o yüzden kızım içinde sebamed ürünleri aldım.

Merhabalar ben mustela set aldım içinde yağ da var losyon da yağ olanı nemlendirme için kullanmamalıyız zaten duş sonrası gaz çıkarma rutininde çok işe yarıyormuş losyon ise ciltleri çok kuru oluyormuş mutlaka kullanın diyolar Konak için şampuan almadım ilk başta setin içindeki şampuanı kullanıcam ben eğer konak oluşursa yine mustelanınkini alırım çünkü sadece üç yıkamada geçirdiğini söyledi arkadaşım

Hangi siteden aldınız acaba. Bende söyleyecektim ama son kullanma tarihi nasıl gelir bilemediğim için söylemedim

Kızlar benim ilk doğumumda sezeryandi ama mecburi sezeryan oldu. Eğer sezeryan zaruriyse normal doğum diye ısrar etmenin anlami yok. Ama tercih şansım olsaydi normal doğumu tercih ederdim. iki dogumunda artilari eksileri olabilir. Mesela benim hiç bel agrim olmadigi halde kalıcı bel hasarım kaldı. Belden uyuşmalı sezeryan oldum bir süre sonra epidural kacak oldugundan 2 sefer belden yama islemi yapildi. Tabi bunları ben yaşadım diye herkes yaşayacak diye bir durumda yok. Ama normal dogumda da bir kişi problem yaşadı diye herkes yaşayacak diye bir durumda yok.
Bebegin kilo vermesi kısmına gelince evet doğumdan sonra bebeğim kilo verdi. Ama bunun doğum şekliyle alakası yok. Doğum sonrası her bebek su atıyor vücudundan.
Benim sütüm 1 saat içinde geldi . Bununda dogum şekliyle alakası yok.
Yarım anne konusuda aptallık. Bir anne bebeği rahmine düştüğü anda anne oluyor. Bebeğimi gördüğüm anda dünya durdu ,güneş bile farklı parladı ,yaşadığım her acı uçtu gitti. Rabbim hepinize yaşatsın bu duyguları.
Mama konusunuda tüüü kakaya çevirmemek lazım. Eğer ihtiyac varsa mama verilmeli. Hatta ben doguma giderken ufak bir paket alacağım.
Doğum sonrasi emzir ,gazını çıkart, altını bezle ,uyutla süregelen bir tempoya giriyoruz. Ve ister istemez tahammül sınırımız düşüyor. bu süreçte her fırsatta uyuyacağız ,saglikli beslenecegiz ,ve düzdün bir psikolojide olacağızki sütümüz gelecek. Ve bebekler anneden sadece süt emmiyor. Annenin o anki stresi bile bebeğe geçiyor. o yüzden hayat enerjinizi emen insanları lohusalıkta çağırmayın.

Merhaba ilk olu dogumda sanırım sizin haftanız çok ilerideydi hangi komplikasyon gelişmiş acaba ? Acınızı tazelemek istemem özür dilerim ama merak ettim .
Evet cnm 38 haftalık tı 37 de Dr gittiğimde o güne kadar haftasıyla uyumlu olan bebek 2 hafta geriden geliyordu Dr 2 haftaya kadar normal olduğunu söyledi bende güvendim. içime korku girmedi. sadece o dönemler 3,4 arkadaşla aynı anda hamileydik onlar bebek kıpır kıpır hareket ediyor diyorlardı ama benim bebeğim çok hareketli değildi. Tam Bi hafta sonra sancıyla gittim ama ne yazık ki bebeğin kalp atışları yoktu ve normal doğurdum doğduğunda 5 defa kordon dolanmıştı. ve kakasını da yapmıştı.

Evet seninki düzene girmiş çok iyi hadi bakalım devam etsin. İşin sırrı nedir?
Diyet sabah 1 orta boyndomates biraz salatalik yaninda ufak dilim kasar biraz peynir ve tavuk salmi 1 dilim cay ile beraber siyah ekmek 1 dilim oglen her gun farkli oluyo ama ekmek yok aksamda domates cormabasi ya da krem corbas 1 dilim siyah ekmek ekmegin ustune bir dilim kasar peynir ve salami bi gece sut diger gece cay iciyorum baska birsey yok oglen seker dusukse kendimi biraz simartiyorum puding ya da ufak bir dilim kek ama onu yerdik ten sonra ayran iciyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…