Oh masallahhhhValla canim bu kilo işini de ben alamadim. İnanilmaz umursamaz besleniyorum. Yani çerezimde olsun meyvemde olsun vs diye degil canim ne isterse yiyorum. Ama bebek 2 haftada 800 gr almiş. İnan biraz da genetik. Çok yipratma kendini bebege kilo aldiracagim diye
Arkadasimin kizi 39. Haftada 2800 dogdu. Ama 1 ayda gelisimi 2 aylik cocuk kadar oldu ve hep onde gitti
32+4 te 1970 gram dedi doktor. Onden gidiyordu onden gitmesi duraklamaya gecmis o yuzden biraz telaslandik. Insallah senin haftalari gorebilirjz yaBende ciğer geliştiriciyi 33..Haftada atındım bak hala doğurmadım. Korkma inşallah daha durur annesi. Şuan tam kaç haftalık kaç kg
InsallaaaahhMoralini yüksek tut canım, hiçbir şey olmayacakben 31. haftada yüksek sancıyla hastanede kaldım 3 gün. Ciğer geliştirici iğne yapıldı, sancı durduruldu, 1 hafta geçmeden sancı tekrar başladı, tekrar durduruldu. Şu ana kadar da tekar eden bir sıkıntı olmadı şükür. Senin de öyle olacak. Protein ağırlıklı beslen, 36ya kadar dinlen bol bol
Benim de öyle sanki her an çıkacak gibi başı dönmüş dedi bana en son gittiğimde doktor muhtemelen yalancı kasılmalarla kendilerini hazırlıyorlarKızlar benim bebeğin hareketleri üst genital bölgemde elime geliyor yani vajina ile alt karnım arasında, zaten kasıklarım spordan kesilmiş gibi acıyor bu normalmi o kadar aşağıda mi sizin de yoksa bi tuhaflikmi var, daha geçen hafta gittim doktora sormadım ters dönmüş mu degilmi diye oda bişey dememişti
Ay çıkışa çok yakın o ne öyleeBenim de öyle sanki her an çıkacak gibi başı dönmüş dedi bana en son gittiğimde doktor muhtemelen yalancı kasılmalarla kendilerini hazırlıyorlar
Ay tam parçalamalık kaynana. Ben burdan çok sinir oldum. Doğumdan sonra en korktuğum şey böyle müdahaleler. Gelmişim 40 yaşıma, kaç sene tüp bebek merkezlerinde sürünmüşüm, kaç tane operasyon, transfer geçirmişim. Kimseyi çekecek halim kalmamış, şimdiden ediyorum kavgamı, koyuyorum tavrımı. Onca sene ben gözyaşı dökerken, başta kaynanam olmak üzere arkamdan dedikodumu yapan insanların şuan zerre hakkı yok üstümde. Umarım bu bebişte müdahelesiz, rahat bi lohusalığın olur. Büyüklere saygı tamam ama onlar da az yerini bilsin.Benimkinde gelmedi gun boyu uyuyodu gece esim beni yurutuyodu koridorda bi bebek cigligi meger bizim oglanmis acliktan nasil bagriyordu sonra emzirdim yine bagirdi hemsire siringayla mama verdi birz sakinledi ben dalmisim bi baktim kaynanamin elinde icinde mama az kalmis biberon dedi iste cocuk doyarmi siringayla nasil agliyodu dedi o oldu daha da emmedi sonra kabus gibi gunler basladi ay neler yaptim emsin diye kucucuk bebek beni nasil itiyodu
Benim de benzer şekilde. Özellikle gece tam bu saatlerde vajinama doğru bi baskı ve sertleşme oluyor. Sanki çocuk kendini aşağı itiyor. Doktora sordum kasılmaların oluyor dedi. Normalmiş. 32 ve 34’de nstye bağladı, nst de normalmiş.Kızlar benim bebeğin hareketleri üst genital bölgemde elime geliyor yani vajina ile alt karnım arasında, zaten kasıklarım spordan kesilmiş gibi acıyor bu normalmi o kadar aşağıda mi sizin de yoksa bi tuhaflikmi var, daha geçen hafta gittim doktora sormadım ters dönmüş mu degilmi diye oda bişey dememişti
Nst lerim benimde normal, benim de bu saatler de canim en çok akşam kendini belli ediyor ve her gün biraz daha güçlü oluyor valla neyse normalse sıkıntı yok o zamanBenim de benzer şekilde. Özellikle gece tam bu saatlerde vajinama doğru bi baskı ve sertleşme oluyor. Sanki çocuk kendini aşağı itiyor. Doktora sordum kasılmaların oluyor dedi. Normalmiş. 32 ve 34’de nstye bağladı, nst de normalmiş.
Aynen benim de öyle. Gün boyu ara ara hissettiriyor kendini de bu saatlerde coşuyorNst lerim benimde normal, benim de bu saatler de canim en çok akşam kendini belli ediyor ve her gün biraz daha güçlü oluyor valla neyse normalse sıkıntı yok o zaman
Benim de öyle canım, 5 dk ayakta kalsam iyice ağrı oluyor o bölgede. Benimki doğum pozisyonunda ve baskı yapmaya başlamış dedi doktor. 35 e kadar dinlen erken gelmesin dedi.Kızlar benim bebeğin hareketleri üst genital bölgemde elime geliyor yani vajina ile alt karnım arasında, zaten kasıklarım spordan kesilmiş gibi acıyor bu normalmi o kadar aşağıda mi sizin de yoksa bi tuhaflikmi var, daha geçen hafta gittim doktora sormadım ters dönmüş mu degilmi diye oda bişey dememişti
İçten içe sezaryen doğuraısn var di mi?Benim bu çocuum depişirken depişirken geri döner mi?
Evet çünkü sabırsızlanmaktan hep. Ben şimdi gidicem ya bana desin ki şu gün sezaryen okey diyeyim. Ha o arada normal doğarsa yine doğsun. Bana gün versinler ya catlicam.İçten içe sezaryen doğuraısn var di mi?
Ben de sezaryeni 37 gibi hayal ediyorumEvet çünkü sabırsızlanmaktan hep. Ben şimdi gidicem ya bana desin ki şu gün sezaryen okey diyeyim. Ha o arada normal doğarsa yine doğsun. Bana gün versinler ya catlicam.
Neyse ben de 39a fokuslanıyorum bundan sonraBen de sezaryeni 37 gibi hayal ediyorum
39 çıktı
Az daha beklesem kendim doğuracağım nerdeyse
Hatta beklemeden de olabilir
Kauınvalidem bugün benim için artık her an doğurabilir dediNeyse ben de 39a fokuslanıyorum bundan sonra
Bana hala çok uzak geliyor, merveye bakıyorum o doğurursa o zaman inanıcam yaklaştığınaKauınvalidem bugün benim için artık her an doğurabilir dedi
Mutlu oldum
Sebeini bilmiyorum
Bi yandan da gerçekten her an doğurabiliriz
Müthiş yakın
Bi ara 13. hafta 20. hafta filan sayıyorduk
Bir yanda da sanki çok uzakmış, yakında çocuğu olacak olan ben değilmişim gibi geliyor
Ikizler burcu yönüm yine atakta
Ama merve ne zaman doğurursa o tarihe 2 hafta ekleBana hala çok uzak geliyor, merveye bakıyorum o doğurursa o zaman inanıcam yaklaştığına2 hafta kalıyor benimkine merveden sonra
Ama merve ne zaman doğurursa o tarihe 2 hafta ekle
37 de doğurursa sen de 37
39 da doğurursa sen de 39
Bu defa annem ilgilenecek zaten eminim daha rahat olacam o az cektirmedi bi kere bu cocuk bunu emmez dedi telefonda birine kriz gecirmistim aglamaktan gobegin de kaldi cocuklar annelerindense babannelerini daha cok sever yani bi lohusaya soylenmeyecek ne varsa soyledi bakmasina cok guzel bakti ama cenesi hic durmadiAy tam parçalamalık kaynana. Ben burdan çok sinir oldum. Doğumdan sonra en korktuğum şey böyle müdahaleler. Gelmişim 40 yaşıma, kaç sene tüp bebek merkezlerinde sürünmüşüm, kaç tane operasyon, transfer geçirmişim. Kimseyi çekecek halim kalmamış, şimdiden ediyorum kavgamı, koyuyorum tavrımı. Onca sene ben gözyaşı dökerken, başta kaynanam olmak üzere arkamdan dedikodumu yapan insanların şuan zerre hakkı yok üstümde. Umarım bu bebişte müdahelesiz, rahat bi lohusalığın olur. Büyüklere saygı tamam ama onlar da az yerini bilsin.
Çok kıskanmış resmen sütü olsa emzirecekmiş.Bu defa annem ilgilenecek zaten eminim daha rahat olacam o az cektirmedi bi kere bu cocuk bunu emmez dedi telefonda birine kriz gecirmistim aglamaktan gobegin de kaldi cocuklar annelerindense babannelerini daha cok sever yani bi lohusaya soylenmeyecek ne varsa soyledi bakmasina cok guzel bakti ama cenesi hic durmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?