2021 Aralık Anneleri

Bana dediler gece saat 12 de 10 dk dinlenip 2 tur atıp geleceksin diye koridorda
Aynen benimde ameliyat yerimde ağrı hiç olmadı hapşirırken öksürürken agrım oldu tek o
Hapsirip oksururken napicaz hakkaten karnimizi istemsizce kasiyoruz e dikis varken nasi oluo o isler

Kızlar selam topiğe pek yazamıyorum ancak hep takip ettim sizleri. Şimdi 34 haftayı doldurdum şükür ama 23. Haftadan beri yoğun kasılmalar yaşıyorum. Benim gibi olan birkaç arkadaş daha gördüm çok şükür herkes bu haftalara kadar geldi. Benim çok erken başladı kasılmalarım ve kendim de 7 aylık doğdum, annemin de 5.ayda başlamış kasılmaları. J jijikalp senin mesajlarını da görüyorum benim durumum da sana benziyor aynı şekilde enfeksiyondan olabileceğini düşündü doktorum. Hastaneye yatırabilirdi ama evde hiç kalkmadan yatıyorum nerdeyse 10 haftadır. Progestan iğne fitil ve sizin de kullandığınız gibi bir tansiyon ilacı olan adalat crono kullandım kasılmaları engellemesi için. Ve tabi ilk zamanlar enfeksiyon için de epey ilaç kullandım. Ben gerçekten hiç kalkmadım desem yeridir. Hatta oturmadım bile. Doktorum ilk kasılmalar başladığında gün içinde hep oturarak çalıştığım için de olabileceğini söylemişti. Gerçekten oturmak bile tetikliyor kızlar bence. J jijikalp sen de endişelendiğin için yazmak istedim, benim rahim ağzım kısalmadı ve açılmam olmadı. O haftalarda ilk bakmıştı doktorum tekrar açılmaya yumuşamaya bakmadı ama rahim ağzı uzunluğunu ölçtü hep. Ama kesinlikle ayağa kalkmak yer çekiminden dolayı zorluyormuş ben de ilk zamanlar ciddi anlamda o bölgede basınç hissediyordum bu normal sanıyordum. Neyse ki on hafta daha bu şekilde geldim çok şükür. Sen de endişelenme bu haftalara kadar geldik ama kesinlikle yatmak bu süreçte çok önemli onu anladım sakın kendini yorma. Ciğer geliştirici ben de vuruldum ve çok şükür bu haftalarda zaten iyice gelişiyor. Diğer ilaçlar magnezyuma vs hala devam ediyorum. İnşallah hepimizin bebişleri sağlıkla zamanını bekler, bundan sonra da zaten hafif prematüre diye geçiyor inşallah hiç sıkıntısız gelirler erken gelseler bile

merve sen de doğurmamışsın neyse ki gözler sende bakalım herkes hayırlısıyla sağlıkla gelsin arkandan inşallah. geçen emzik ucundaki delikle ilgili konuşmuşsunuz onla ilgili bir paylaşım çıkmıştı karşıma. Artık bazı markalar bu şekilde üretiyormuş. Salya birikimine bağlı tahrişi engelliyormuş mu neymiş Linki atıyorum size de bakarsınız

Herkese son zamanlarında rahat uykular, sonra da rahat doğumlar ve lohusalıklar diliyorum

Çok şükür benimkide 2600 oldu 47 cm boyu. yememe içmeme dikkat edince toparlandı birazcık. Doğuma kadar 3 kg olur diye umuyorum.
Masallah masallah arkadasim. 1 hafta sadece nts 1 hafta muayane nts sekilnde benim kontrollerim. Bu hafta kac cikacak merak icindeyim. Olabildigince dikkat ettim ben de
Peki karnın aşağıya indimi indikten sonra 1 haftaya doguyormus diyorlar
Karnim 32. Haftadaydim sanirim indi. Gec cikti erken indi benim 35 ten beri de dogum kanalinda ama gelen giden yok

Kızlar doğumu başlatmak ve kolaylaştırmak için eğitimden notlar buldum. Kopyalıyorum.

37 haftadan sonra

‌Her gün sabah akşam yarımşar saat yürü

‌Perine Masaji yap (Elini yıka güzelce Hindistan cevizi yağıyla baş parmağını yağla

İlk gün baş parmağının bir bogumunu içeri it alt kısma bastır 5 dk bırak

İkinci gün yine icine sok bastır saat 3 ve 9 yönünde yanlara doğru bastırarak masaj yap)

‌Uygun pozisyonla hergun ilişki

‌Memelere masaj 37+1 hindistan cevizi yada zeytinyağını ısıt üzeri göz göz olana kadar ısıt kapat kavanoza boşalt meme başına masaj yap

‌Hurmayı yıka kurula fırınla kavanoza koy dolaba koy tek sayılarla tüket 5 yada 7 tane. Ananas ye

‌Ahududu yaprağı çayı suyu kaynat az yaparak dene. Ağzını kapat demle.

İştahı kapanan var mıı kızlar . Artık yicek bişey göresim gelmiyor

Sağlıkla gelsin bebişin bu zamana kadar durabilmiş çok şükür. Benim var doğurasım. Tabi ama sonra kızıyorum kendime kendi ne zaman isterse o zaman gelsin. Yaz yine arada.

Hurma yiyorum yeter tşk.

bir eğitim grubum var orda kadınlar normal doğum timi gibi. Zorla normal doğurtacaklar her şeyi yapıyorlar dur öbür topiğe de yapıştırayım da isteyen yapsın
Ben de çok çatlıyorum sabırsızlanıyorum lakin elleşmemeli.

Ben de çok çatlıyorum sabırsızlanıyorum lakin elleşmemeli.
Bunların kafa çok değişik merve normal doğum takıntısı, mesela doktor riskli diyor sezaryene almak istiyor kadınlar başka doktora git diyor . Bana biri riskli dese ameliyathaneye koşarak giderim kesin çabuk diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…