Hicccc korkma canim, anestezl etkisiyle ameliytin ortalarinda biraz midem bulandi ogurdum ama kusmadim bide orda korktum ölucem diyeGözün aydın jiji. İnşallah en kısa zamanda yavruna kavuşursun
Çok güzel anlatmışsın, sezaryen benim için büyük bir korku nedense. Biraz olsun rahatladı içim
Insallah kuzucum, hic bozmuyorum moralimi. Iyiligi icin sagligi icin ordaİnşallah canım çabucak yanına gelir sakın moralini bozup bebeğini üzme sağlıklı bi şekilde gelicek
Herleyi önden öğrendin tecrübeliydin
Sık sık yürü daha rahat olursun ilk kalkışı anlatmayı unutmuşum sanagaz çıktıkça rahatta edicen geçti artık güzel günler önünüzde
32.haftada bir doz olmustum. Ama yine de iki hafta erken dogdugu icin malesef gozetimde kalmasi gerekiyomus cunku cok cabuk yoruluyor nefes alirken emzirirkenMerhaba ciğer geliştirici iğne olmuş muydunuz?
Tam kaçıncı haftada doğdu canım bi de erken doğum nedeni neydi acaba? 32. Haftada ciğer geliştirici neden yapıldı risk olarak ne görüldü? Ya ben de 36. Haftadayım suyumda azalma varmış korku endişe içindeyim de o yüzden soruyorum ayrıntılı anlatırsan çok sevinirimHicccc korkma canim, anestezl etkisiyle ameliytin ortalarinda biraz midem bulandi ogurdum ama kusmadim bide orda korktum ölucem diyeama doktor cok normal deyip mide bulantisi icin ilac yapti hemen aninda kesildi. Ne hissediosan hemen doktora soylersin ameliyt esnasinda, aninda cozuyorlar zaten. Onun disinda hic de bisey yok
Insallah kuzucum, hic bozmuyorum moralimi. Iyiligi icin sagligi icin ordaAllah daha kotusunu gostermesin buna da sukur
Asil soylemen gerekeni unutmussun ask olsunO ne zor kalkisti yaw Gaz ciktikca rahatladim artik biseyim kalmadi gercekten
Ilk sagdiginda ne kadar sut geliyordu senin ya? Benim sut az mi geliyo cok mu anlamadik biz
32.haftada bir doz olmustum. Ama yine de iki hafta erken dogdugu icin malesef gozetimde kalmasi gerekiyomus cunku cok cabuk yoruluyor nefes alirken emzirirken
Kendi hapsırdı bi kaç kez ellesmiyom o zaman.Bizim hastanede tıkalı gibiydi
Bi damla sıktılar açıldı hapşırsın ödem atılır daha rahat nefes alır denildi
Damlayı çok mecbur kalırsan kullan fazlası orta kulak iltihabı yapar diye uyardılar
Evde gerek duymadık
Canım çok üzüldüm inan ki kendim yaşamış kadarKızlar yaa birinin bedduasını falan aldım galibakanamam neredeyse bitmek üzereydi, tekrardan kırmızıya dönüp yoğunlaştı. Bekleyeyim azalır belki dedim ama azalacak gibi değil. Dışarıdan dikişim yoktu hiç sadece içeride dikişim vardı galiba farketmeden onları zorladım yada patlattım. Resmen çölde kutup ayısına rastlamış gibiyim. Erken doğum, zor doğum, doğum sonrası kürtaj, yoğun kanama yüzünden 2 kere içim temizlendi, çocuk 20 gün küvözde kaldı çıktı rahatladık dedik şimdi de kanamam yeniden başladı. Bol duaya ihtiyacım var, litfenn benim içinde dua edin bu arada bebiş hastanede biberona alışmıştı. Her brslenme de boğazına süt kaçırınca mecburen bıraktık. Krndime alıştırmaya çalışıyorum oda kilo verdirmeye başladı. Yeteri kadar beslenemiyor. Meme reddi de var. Yaşayan var mı bu durumu, nasıl aştınız nasıl alıştırdınız?
Bu konuyu doktorunla görüştün mü? Bildiğim kadarıyla kanamanın rengi açılarak bitmesi gerekiyor, sonradan koyulaşan kanama istenmedik bir durum bence hiç ihmal etme hemen git doktoruna. Çok geçmiş olsun inşallah korkulacak hiçbir şey yokturKızlar yaa birinin bedduasını falan aldım galibakanamam neredeyse bitmek üzereydi, tekrardan kırmızıya dönüp yoğunlaştı. Bekleyeyim azalır belki dedim ama azalacak gibi değil. Dışarıdan dikişim yoktu hiç sadece içeride dikişim vardı galiba farketmeden onları zorladım yada patlattım. Resmen çölde kutup ayısına rastlamış gibiyim. Erken doğum, zor doğum, doğum sonrası kürtaj, yoğun kanama yüzünden 2 kere içim temizlendi, çocuk 20 gün küvözde kaldı çıktı rahatladık dedik şimdi de kanamam yeniden başladı. Bol duaya ihtiyacım var, litfenn benim içinde dua edin bu arada bebiş hastanede biberona alışmıştı. Her brslenme de boğazına süt kaçırınca mecburen bıraktık. Krndime alıştırmaya çalışıyorum oda kilo verdirmeye başladı. Yeteri kadar beslenemiyor. Meme reddi de var. Yaşayan var mı bu durumu, nasıl aştınız nasıl alıştırdınız?
Canım sterimar ilk 3 ay önerilmiyor sanırım, ilk başta sadece serum fizyolojik ve burun aspiratörü zorlamadan. Hatta aspiratörü bile kullanmayın tek serumu sıkın diyorlar ama zormuş öyle temizlemek. Sen yine bi doktora sor istersen.Ben bugün ilk kez yaptım canım, sterimar almıştım. Emerken burnu tıkalı gibiydi, banyo yaptırdım sonunda da spreyi sıktım. Şimdilik ise yaramış gibi görünüyor. Kullanımı kolaydı.
Yok bende de hiç tık yokbugün az bi sancı oldu aha dedim kocam hastalanınca içine kaçtı geri çocuk
Ben sanırım bugün de doğurmuyorum gençler rahat olunKız ben varım daha birkaç kişi daha var. Biz geç değiliz onlar erken doğuruyor sen onlara bakma
Çok sevindim gerçekten sağsalim bebeğine kavuşmanaAllah razı olsun canımRabbim hepimizin yavrusunu bağışlasın sana da kolaylık versin Rabbim
Ay iyi bari yaHe bu arada suyum geldikten 2 saat sonra hastanedeydik ama acilmam sifirdi
Yani suyum geldi diye hastaneye kosturmayin sakin, rahat olun suslenin puslenin oyle gidin
Pişik konusunda bize hastaneden hametan vermişlerdi, çocuk daha çok kızarmıştı. Mustela hemen geçirdi pişikleri her seferinde sür faydasını görürsün. Benim de ilk zaman tam dediğin yerde göğsümde sertlik vardı. Elimle bastıra bastıra ovdum sağmaya çalıştım elle. Sağımdan önce sıcak su torbası kpydum çok şükür iki güne düzeldi Mervişim. Bir dene belki işe yarar sende deYavrum popisi açmayı hiç sevmedi ya çisli duracakmış anaam.Beslenme öncrsi temizliğini yap dedi yapıyoz kızıyo hırstan meme tutamıyo cebelleşiyoz. Tutunca da uzuuuun uzuun orda dinlene dinlene emiyo. Uyuyo emmeyi devam ettirmeyince bi süre sonra cekiyorum. Düz yatağında yatirmadık. Gaz ustten çıktı ama alttan çıkamadı ondan galiba. Kakiş hala yok. ☹ Sallanan sandalyede babasında uyudu ya da memede uyudu hep. Babasındaki 2. Uyumadan sonra anakucağına attık bayağı durdu. Kucaktan birakabildik. Bu arada ben görümcemden gelen pompayı dezenfekte ettim sağım yaptım iki memeden bi corba kasığı anca cikmıstır o emdikten sonra. Koltuk altıma doğru sertlikler var normal mi bilmiyorum. Daha da süt gelmeyince daha da fazla pompayı takılı tutmadım. Kız da emer birazdan diye.
Islak mendil sert sürtülüyo kuru geldi popoya bence pamukla sulu sulu siliyorum daha iyi oldu gibi. Biraz kizarık gibi insallah ben sert sildim diyedir hemen geçer. Her sefer pişik kremi sürüyorum umarım sorun olmaz.
Bencede önemli olan Anne ve bebeğin mutluluğu. Anne zaten emzirmek için elinden geleni yapıyordur. Yinede olmuyorsa olmuyordur napsınHerkese selam
Benim de günüm az kaldı, henüz doğurmadım. Aslında 2. bebeğim olacak ama her şeyi unutmuş gibiyim. İlk gebeliğimde böyle yazanları hiç anlamazdım
Ama hatırladığım bir şey var, bebek emmek istiyorsa mutlaka emiyor, istemiyorsa da olmuyor. Mama veren annelere sanki zehir veriyormuş gibi yaklaşanlara çok kızıyorum.
Siz anne olunca anlarsınız çocuğunuz aç mı yok mu. İki buçuk yaşına kadar emzirmiş biri olarak yazıyorum, ara ara özellikle ilk 6 ayda biberonla devam sütü vermek zorunda kaldım, çünkü kilo kaybı vardı. Sonrasında emdi.
Evet emmeyebilirdi belki ama çevremde gördüğüm pek çok bebek emzirme desteği alsa da çok kısa süre emiyor. Bu sebeple kendinizi çok üzmeyin. Biraz oluruna bırakın.
Herkesin bebişi çok sağlıklı huzurlu olsun, anneler mutlu olsun
Mevsim gözün aydın canım, geçmiş olsun.Allah hepimizin yavrusunu sağlıkla sihatle buyutmeyi nasip etsin inşallahve biz annelerde biran önce toparlanıp yavrulara odaklanalim .ben hiç uyumadım halen ağrım çok var ve sezeryan öyle kolay değilmiş bunu anladım.
Vallahi nedir bu başıma gelenler inanamıyorum aslaCanım çok üzüldüm inan ki kendim yaşamış kadarçünkü ben de senin gibiyim çölde kutup ayısını bulurum. İnş tez zamanda her şey kolaylaşır ve yoluna girer senin ve bebeğin için. Dualarım seninle, rabbim şifa versin
Maalesef konuşmadım. Zaten erken olunca doktorum beni üniversiteye sevk etmişti orada da kim doktorun belli değil. Bu akşam acile gideceğiz. Aynen istenmedik bir durum valla acaba adet mi oluyorum erkenden falan diye de düşünmedim değil ama büyük ihtimal dikişlerimi zorladımBu konuyu doktorunla görüştün mü? Bildiğim kadarıyla kanamanın rengi açılarak bitmesi gerekiyor, sonradan koyulaşan kanama istenmedik bir durum bence hiç ihmal etme hemen git doktoruna. Çok geçmiş olsun inşallah korkulacak hiçbir şey yoktur
Korkma asla korkulacak bir şey yok. İki parmağına jel sürüp bakıyor. Daha önce vajinal muayene olabildiysen çatı muayenesi de olursun. Oradaki kadınlar daKızlar nstye geldim şimdi birazdan çatı muayenesine gireceğim buradaki kadınlar ebeler de dahil çatıda bağıranları konuşuyorlar vay şöyle kötü vay böyle kötüürperdiiiiim
İnşallah bi sıkıntı yoktur dikişlerdeMaalesef konuşmadım. Zaten erken olunca doktorum beni üniversiteye sevk etmişti orada da kim doktorun belli değil. Bu akşam acile gideceğiz. Aynen istenmedik bir durum valla acaba adet mi oluyorum erkenden falan diye de düşünmedim değil ama büyük ihtimal dikişlerimi zorladım
Hiç olmadım canım ilk kez olacakKorkma asla korkulacak bir şey yok. İki parmağına jel sürüp bakıyor. Daha önce vajinal muayene olabildiysen çatı muayenesi de olursun. Oradaki kadınlar da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?