- 23 Temmuz 2015
- 1.804
- 2.448
- 133
İlgin için teşekkür ederim canımCanım sterimar ilk 3 ay önerilmiyor sanırım, ilk başta sadece serum fizyolojik ve burun aspiratörü zorlamadan. Hatta aspiratörü bile kullanmayın tek serumu sıkın diyorlar ama zormuş öyle temizlemek. Sen yine bi doktora sor istersen.
Korkma derin nefes al akışa bırakHiç olmadım canım ilk kez olacak
36+3 te dogdu.Tam kaçıncı haftada doğdu canım bi de erken doğum nedeni neydi acaba? 32. Haftada ciğer geliştirici neden yapıldı risk olarak ne görüldü? Ya ben de 36. Haftadayım suyumda azalma varmış korku endişe içindeyim de o yüzden soruyorum ayrıntılı anlatırsan çok sevinirim
Iste alip eve gidemeyecek olmak biraz uzuyor ama saglik olsun npalimTakip edemiyorum çok buraları kızlar doğum yapan herkesin gözü aydın sağlıkla büyütün bebişleri inşallahJ jijikalp canım canını sıkmamaya çalış. Haftası epey ileride bence uzun bir süre kalmaz küvözde. Bizim de emme refleksimiz neredeyse hiç yoktu. Beslenme fizyoterapisti ile çalışa çalışa ilerletti miniğim. Küvözde çok güzel ilgileniyorlar bebişlerle. Uzaklık insanı çok zorluyor ama eminim çok uzun zaman geçmeden kavuşacaksınız bir an önce
Valla bnde emiyor sonra açıyorum altını sonra az daha emip uyuyor açtığımda aç ya çok ağlıyor sende öyle dene her çocuk önceyi sevmiyorYavrum popisi açmayı hiç sevmedi ya çisli duracakmış anaam.Beslenme öncrsi temizliğini yap dedi yapıyoz kızıyo hırstan meme tutamıyo cebelleşiyoz. Tutunca da uzuuuun uzuun orda dinlene dinlene emiyo. Uyuyo emmeyi devam ettirmeyince bi süre sonra cekiyorum. Düz yatağında yatirmadık. Gaz ustten çıktı ama alttan çıkamadı ondan galiba. Kakiş hala yok. ☹ Sallanan sandalyede babasında uyudu ya da memede uyudu hep. Babasındaki 2. Uyumadan sonra anakucağına attık bayağı durdu. Kucaktan birakabildik. Bu arada ben görümcemden gelen pompayı dezenfekte ettim sağım yaptım iki memeden bi corba kasığı anca cikmıstır o emdikten sonra. Koltuk altıma doğru sertlikler var normal mi bilmiyorum. Daha da süt gelmeyince daha da fazla pompayı takılı tutmadım. Kız da emer birazdan diye.
Islak mendil sert sürtülüyo kuru geldi popoya bence pamukla sulu sulu siliyorum daha iyi oldu gibi. Biraz kizarık gibi insallah ben sert sildim diyedir hemen geçer. Her sefer pişik kremi sürüyorum umarım sorun olmaz.
Hiç canını sıkma mervecim bizim tosbik de altı açılırken hep ağlıyordu bir iki gündür biraz daha ılımlı yaklaşıyorYavrum popisi açmayı hiç sevmedi ya çisli duracakmış anaam.Beslenme öncrsi temizliğini yap dedi yapıyoz kızıyo hırstan meme tutamıyo cebelleşiyoz. Tutunca da uzuuuun uzuun orda dinlene dinlene emiyo. Uyuyo emmeyi devam ettirmeyince bi süre sonra cekiyorum. Düz yatağında yatirmadık. Gaz ustten çıktı ama alttan çıkamadı ondan galiba. Kakiş hala yok. ☹ Sallanan sandalyede babasında uyudu ya da memede uyudu hep. Babasındaki 2. Uyumadan sonra anakucağına attık bayağı durdu. Kucaktan birakabildik. Bu arada ben görümcemden gelen pompayı dezenfekte ettim sağım yaptım iki memeden bi corba kasığı anca cikmıstır o emdikten sonra. Koltuk altıma doğru sertlikler var normal mi bilmiyorum. Daha da süt gelmeyince daha da fazla pompayı takılı tutmadım. Kız da emer birazdan diye.
Islak mendil sert sürtülüyo kuru geldi popoya bence pamukla sulu sulu siliyorum daha iyi oldu gibi. Biraz kizarık gibi insallah ben sert sildim diyedir hemen geçer. Her sefer pişik kremi sürüyorum umarım sorun olmaz.
Ya koltuğun altını kaldırmıştım kutu almak için. Ama dediğin gibi baya zaman geçince bir şey olmaz diye düşündüm O gün zaten koyu kırmızı az geldi dün akşam da arttı. Bebeğimi bırakıp gidemiyorum da. Bu akşam karnını doyurup anneme bırakıp gidicez artık. Umarım hızlıca hallolur işimizİnşallah bi sıkıntı yoktur dikişlerdeÇok ağır kaldırmadıysan aşırı zorlanacağın bir şey yapmadıysan dikişler hasar görmez bence. Baya zaman geçti çünkü
Hiçbir zaman demiyorlar. Bize bir kere anneyi bir iki güne çağırıcaz dediler bir hafta çağırmadılar çok zor geçti bana o hafta. Ama çok kalmaz haftası ileri de emmeyi biraz kavrasın bir beslenmesini tam olarak kendisi sağlasın anında çağırırlar sizi36+3 te dogdu.
Erken dogum nedeni bilinmiyor herhangi bi sebep yok.
32.haftada kasilmalarim baslamisti 5 dkda bir oluyordu. Sonra nidicarda basladi doktorum gunde 5-6 kasilmaya dustu. Durdurduk yani. O hafta da erken dogum olsa bile cigerleri gelissin diye igne vurdu doktorumuz.
Iste alip eve gidemeyecek olmak biraz uzuyor ama saglik olsun npalimNe kadar kalir acaba hic net bsey soylemiyorlar
Sağım hiç yapmadımHicccc korkma canim, anestezl etkisiyle ameliytin ortalarinda biraz midem bulandi ogurdum ama kusmadim bide orda korktum ölucem diyeama doktor cok normal deyip mide bulantisi icin ilac yapti hemen aninda kesildi. Ne hissediosan hemen doktora soylersin ameliyt esnasinda, aninda cozuyorlar zaten. Onun disinda hic de bisey yok
Insallah kuzucum, hic bozmuyorum moralimi. Iyiligi icin sagligi icin ordaAllah daha kotusunu gostermesin buna da sukur
Asil soylemen gerekeni unutmussun ask olsunO ne zor kalkisti yaw Gaz ciktikca rahatladim artik biseyim kalmadi gercekten
Ilk sagdiginda ne kadar sut geliyordu senin ya? Benim sut az mi geliyo cok mu anlamadik biz
32.haftada bir doz olmustum. Ama yine de iki hafta erken dogdugu icin malesef gozetimde kalmasi gerekiyomus cunku cok cabuk yoruluyor nefes alirken emzirirken
Aha bnm oğlan gibisinBen de bebeğim için aldığım çikolataları yemeye başladım çocuk kendi çikolatalarının tadına bakmasın mı
Her yerin uygulaması farklı mi yaBiz bugün 2. Topuk kanımızı verdik bi ağladı ki susmadı bile
Reflü yatağı almıştım doğumdan 1 gün önce iyi almışımhem yan destekleri işe yarıyor hemde eğim işe yarıyor
Gaz mesaisi hiç bitmiyor
Bize göbek düşmeden yıkamayın denildi sadece kafasını yıkacağım bugün
Yarın da ilk kontrolümüz var çocuk dr da
Bn triod ilacı kullandığım için 5. Gün yarın kan verilecek bakalım o nasıl olacak
41+3 mü oluyor yani? Çok bekletmiş inşallah kendi gelirSelam kızlar 40+6danBugün kontrol vardı ama hala gelmiyor minik kız. Doktor salı gününe kadar beklicez o gün sizi arayıp hastaneye çağıracağım dedi ; doğumu başlatacak.. Ah minik kızım kendin gelsen ne kadar güzel olurdu
Hastanede ilk 24. Saatte alındı ASm de 4. Gün dediHer yerin uygulaması farklı mi yabize hastanede 7. Gün ikinci topuk kanı dendi, ASM de 5. Gün aldılar.. göbek bağı düşmeden yikayabilirsiniz yeter ki iyi kurulayın dediler.. herkes başka bişey söylüyor
Kolay gelsin canımHastanede ilk 24. Saatte alındı ASm de 4. Gün dedi
Yıkamak çok isterseniz su geçirmez bant takıp dedi ama yıkamamanız daha iyi denildi kuru silme yapın dedi kafayı yıkayın dedi bugün inşallah yıkıcam
Ay su torbası güzel fikir ya Allaah razı olsun canım. Sıcak havlu filan tırt çünkü. Siz iyisiniz di mi?Pişik konusunda bize hastaneden hametan vermişlerdi, çocuk daha çok kızarmıştı. Mustela hemen geçirdi pişikleri her seferinde sür faydasını görürsün. Benim de ilk zaman tam dediğin yerde göğsümde sertlik vardı. Elimle bastıra bastıra ovdum sağmaya çalıştım elle. Sağımdan önce sıcak su torbası kpydum çok şükür iki güne düzeldi Mervişim. Bir dene belki işe yarar sende de
Su çok içiyorum ya haloldu insallah süt işi innşallah böyle düsünüyorum. Düşünmek istiyorum.Valla bnde emiyor sonra açıyorum altını sonra az daha emip uyuyor açtığımda aç ya çok ağlıyor sende öyle dene her çocuk önceyi sevmiyor
Bol bol su iç çeksin çektikçe çoğalacak 3. Günden sonra gelme oluyormuş
Pişik olmadan sürme suyla zaten bişi olmaz
Tamam canım. 6 gün daha tecrübeli teyzeHiç canını sıkma mervecim bizim tosbik de altı açılırken hep ağlıyordu bir iki gündür biraz daha ılımlı yaklaşıyormemede uyuma isteği de geçecek az sabret yeter ki.
Memedeki sertlikler için duşa girince sıcağa yakın suyla masaj yap ovala, emzirirken de oralara bastırarak tut, geçecektir
41+3 mü oluyor yani? Çok bekletmiş inşallah kendi gelir
Sanırım bende oraya doğru gidicem,yalancı sancı vs bişi yok. Sizin var mı ya da varmıydı?evet 27 kasımda bekliyorduk 10 gün daha bekleyebiliriz en fazla dedi. İnşallah öyle olur yoksa bir sürü şeyler yapılacak en son olmazsa sezaryen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?