2021 Aralık Anneleri

yogun bakim sonrasi ilk kontrolumuze geldik
Bebegimin kilosu 2950 olmus. Ikinci haftanin sonunda anca dogum kilosuna ulasmasini isteriz ama sizinki dogum kilosunun ustune 150-200 gram daha koymus masallah dedi doktoru
Ögunluk icmesi gereken sut miktari 30x kilosu olarak hesaplaniyormus.
Kilosu da cok iyi gittigi icin artik bugunden sonra beslemek icin uyandirmana gerek yok 4-5 saat ne kadar istiyosa uyuyabilir haketmis dedi
Zaten artik sarilik riski de yokmus. Aglarsa meme verirsiniz ama yarim saatte bir agliyor diye de meme vermeyin ogunler arasi min 45dk olmali bagirsaklari yorulur sindiremez dedi.
Gaz problemi 2.hafta baslayip 3.ayda son bulurmus bikac ilac yazdi cok zorda kalirsaniz kullanin ama bilin ki kullanmaya gerek yok bu bi hastalik degil surec ve enncok sabirla gececek dedi
Her beslenmeden sonra kaka yapmasi da, 72 saat hic kaka yapmamasi da yenidogan doneminde normalmis.
Tum ogrendiklerimi size de yazayim dedim, burdan ben cok sey ogrendim belki bunlar da birilerinizin isine yarar

Cok geçmiş olsun, kordon ve gelis sekli ultrason da nasıl görmedi ki doktorun nst de de kalp atışında falan bi farklılık yok muydu yine Allah korumuş daha beterinden korusun bundan sonrası çok güzel olsun inşallah sağlıkla büyüsün

Canim benim oğlumun da 17 günlükken düşmüştü olabilir onu takma kafana herkesin 1 hafta içinde düşecek diye bisey yok, hatta o zaman doktor 1 gün daha bekleyin düşmezse yakalım demişti gerek kalmadan düştü

Hayırlı olsun canım doğum yöntemine takılma ikiniz için de sağlıklı olan neyse o olsun en önemlisi o

Arkadaşlar benim oğlan kabız oldu sanırım. Çocuk 3 gündür devamlı ıkınıyor, uyandığında aniden ağlamaya başlıyor kendini sıkıyor. Normal de her bezde kakası olurdu şimdi öyle olmuyor. Kakasını yapınca rahatlıyor ama kakası da ekşi kokuyor kabızlıkta kötü kokarmış. Ne yapacağımı şaşırdım şu gaz damlalarından alsam işe yarar mı acaba?

Yarar elbet sor doktoruna

Acayip bir kan boşalması yaşadim dün gece..
Doktor normal dedi.
Sezeryandan sonra rahim agzi kapali oldugu icin,rahim birden kasilip bosaltiyormus.
Geçmiş olsun bizde yaşarsak bilgimiz olur en azından paylaştığınız için teşekkürler

Inanki daha fazlasini yapan var.. bunlari dusunme bebegin suan saglikliysa sukur de
Bende kahve ictim cok cay ictim abur cuburda yedim hatta lanet olasi o sigarayi da ictim.. ama sukur saglikli

Maşallahhh Allah sağlık sıhhat versin ikinize de inşallah teşekkürler bilgilendik

Allah razı olsun, grupta sona kaldık ama doğum yapanlardan tecrübe edinilen çok bilgiyi aklımın bir köşesine yazdim

Böyle düşünmeyin ben aşırı şekilde kola içtim kendimi durdurmadım kahve tükettim eşim sürekli beni doktora şikayet ediyordu kola içiyorum diye ama inanın bunlar istekli yaptığımız şeyler değil o dönem yasaklar daha cazip geliyor çok şükür doğum yaptım hamileliğimde demedik şey bırakmadıkları çocuğum maşallah sapa sağlam doğdu hiç olumsuz düşünmeyin o zaman ki durumlarımız bunları yapmamızı gerektiriyordu istekli değil mesela ben 3. Gün bebek çok ağlarken kucağımda onunla beraber ağladım allahım hayatım hep böyle mi olacak bilsem yapar mıydım dedim içimden şimdi kendime çok kızıyorum çok utanıyorum böyle dediğim için ama o an onu hissettim ne yapabilirdim ki rabbim hepimize güç versin alışma sürecimiz çok zor gerçekten ama birkaç ay sonra burda güzel şeyler konuşuyor olacağız eminim

Benim annemde kayınvalidemde doğum yaptığım günden beri Ayva elma ve kuru üzüm hoşafı içiriyor sütüm acayip var bide içine süt arttırıcı koyup içiyorum ben günde 3 defa maşallah göğsümü açar açmaz akmaya başlıyor bebişim ağzına alana kadar heryeri süt oluyor birkaç gündür yoğunum hoşafı da süt arttırıcıyıda düzgün kullanamadım inanın göğüslerim yumuşak yumuşak şuan emdikçe geliyor sadece halbuki onları kullanırken 2 saat sonra taş gibi oluyordu ben bebeği uyandırıp emziriyordum 7. Gün kontrolünde 3.650 olmuştu kilosu 3.500 doğdu

Böyle düşünmeyin ben aşırı şekilde kola içtim kendimi durdurmadım kahve tükettim eşim sürekli beni doktora şikayet ediyordu kola içiyorum diye
Aynı benim koca Kendi benim yanımda fosur fosur sigara içti, ben dondurulmuş yiyecek tüketince kıyameti kopardı. Katkı maddesi, çocuğa zararlıymış. Yediğimi, içtiğimi saydı. Ay çok şükür birbirimizi boğmadan doğuma yaklaştık. Sizi de tebrik ederim. Darısı başımıza.

Canım bu şekilde daha çok korktuk bence çok geçmiş olsun ama ne oldu binde bir olan neydi açıklarsan daha iyi olur

Inanki daha fazlasini yapan var.. bunlari dusunme bebegin suan saglikliysa sukur de
Bende kahve ictim cok cay ictim abur cuburda yedim hatta lanet olasi o sigarayi da ictim.. ama sukur saglikli
Bilmiyorum icimde bi sıkıntı var surekli atamiyorum hormonlar alt ust oldu psikolojik olarak da normal olmayinca ortaya bu durum cikiyo

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…