Maşallah bence iyi doktor daha iyi bilir tabiBebisim 2800 dogmustu 14 gunluk kontrolde ustunde citcitli ve zibinla 3380 iyimi kizlar
Ne gösteriyorlar Allah bilir melek hepsiSesli kahkaha atyr bizimki uyurken cok tatlilar yaa hepsi
Cok geçmiş olsun, kordon ve gelis sekli ultrason da nasıl görmedi ki doktorun nst de de kalp atışında falan bi farklılık yok muydu yine Allah korumuş daha beterinden korusun bundan sonrası çok güzel olsun inşallah sağlıkla büyüsünKızlar ancak kendime geldim, hala çok ağrım var, psikolojik olarak çökmüş durumdayım ama tek tesellim bebeğim iyi yanımda. Sezaryende başıma gelenleri anlatıp doğurmayanları korkutmicam çünkü cidden binde bir olacak şeydi. Bebeğim kakasını yapmış, kordon dolanmış artı ters gelişteymiş çıkartmaları çok zor oldu. Bende gebelik zehirlenmesi başlamış. Yani ikimiz de son anda kurtulmuşuz. Hoş benim için kurtuluş denilemez öbür tarafa gittim geldim sayılır. Yazıp soranlara çok teşekkür ederim
Canim benim oğlumun da 17 günlükken düşmüştü olabilir onu takma kafana herkesin 1 hafta içinde düşecek diye bisey yok, hatta o zaman doktor 1 gün daha bekleyin düşmezse yakalım demişti gerek kalmadan düştüAltını açınca benimki hem çis hemde kaka yapıyo Allah'tan su alt açma bezleri var gerçekten hadi kaka arka ama cis sıkıntı oluyo,benimki gaz değil her gece saat 3,3.5 da basliyo doğduğu günden beri ,geçen kadın doğum doktorum sordu geceleri mi hareket ediyodu diye evet dedim hatta kaç kere gündüz hareketsiz diye size geldim diye söyledim
Hayırlı olsun canım doğum yöntemine takılma ikiniz için de sağlıklı olan neyse o olsun en önemlisi oKızlar selam uzun süre yazamadım bende 39+6 oldum bugün kontrole gittim doktorum başından beri hep normal doğumu destekliyordu fakat bugün çatı muayenesi oldum ve çatın çok dar dedi ve bebek kanala girmemiş normal doğurman zor dedi sancım vs de yok suyumda gelmedi, nişanımda gelmedi yarın sabah için çağırdı nst giricem sancılarıma bakacak eğer yoksa sancı sezaryene alıcakilk çok üzüldüm resmen stresten eve gelince kustum , tansiyonum düştü ama araştırınca biraz daha içim rahatladı. Çoğunuz doğurmuşsunuz çok sevindim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah bana da şans dileyin lütfen korku ve heyecan karışık duygular içerisindeyim
Maşallah çok güzelBebisim 2800 dogmustu 14 gunluk kontrolde ustunde citcitli ve zibinla 3380 iyimi kizlar
Yarar elbet sor doktorunaArkadaşlar benim oğlan kabız oldu sanırım. Çocuk 3 gündür devamlı ıkınıyor, uyandığında aniden ağlamaya başlıyor kendini sıkıyor. Normal de her bezde kakası olurdu şimdi öyle olmuyor. Kakasını yapınca rahatlıyor ama kakası da ekşi kokuyor kabızlıkta kötü kokarmış. Ne yapacağımı şaşırdım şu gaz damlalarından alsam işe yarar mı acaba?
Geçmiş olsun bizde yaşarsak bilgimiz olur en azından paylaştığınız için teşekkürlerAcayip bir kan boşalması yaşadim dün gece..
Doktor normal dedi.
Sezeryandan sonra rahim agzi kapali oldugu icin,rahim birden kasilip bosaltiyormus.
Inanki daha fazlasini yapan var.. bunlari dusunme bebegin suan saglikliysa sukur deBenim halim daha fena surekli gebelikte yedigim ictigim seyleri dusunup bebegimin sagliksiz olmasindan korkuyorum hayir dusunmeyecem diyorum yine ayni kahve ictim kola ictim sitres yaptim agladim kucucuk bebegimi nasil dusunmedim diye agliyorum bebegime zarari oldumu diye kendimi nette buluyorum gercekten yoruldum
Maşallahhh Allah sağlık sıhhat versin ikinize de inşallah teşekkürler bilgilendikyogun bakim sonrasi ilk kontrolumuze geldik
Bebegimin kilosu 2950 olmus. Ikinci haftanin sonunda anca dogum kilosuna ulasmasini isteriz ama sizinki dogum kilosunun ustune 150-200 gram daha koymus masallah dedi doktoru
Ögunluk icmesi gereken sut miktari 30x kilosu olarak hesaplaniyormus.
Kilosu da cok iyi gittigi icin artik bugunden sonra beslemek icin uyandirmana gerek yok 4-5 saat ne kadar istiyosa uyuyabilir haketmis dedi
Zaten artik sarilik riski de yokmus. Aglarsa meme verirsiniz ama yarim saatte bir agliyor diye de meme vermeyin ogunler arasi min 45dk olmali bagirsaklari yorulur sindiremez dedi.
Gaz problemi 2.hafta baslayip 3.ayda son bulurmus bikac ilac yazdi cok zorda kalirsaniz kullanin ama bilin ki kullanmaya gerek yok bu bi hastalik degil surec ve enncok sabirla gececek dedi
Her beslenmeden sonra kaka yapmasi da, 72 saat hic kaka yapmamasi da yenidogan doneminde normalmis.
Tum ogrendiklerimi size de yazayim dedim, burdan ben cok sey ogrendim belki bunlar da birilerinizin isine yarar
Allah razı olsun, grupta sona kaldık ama doğum yapanlardan tecrübe edinilen çok bilgiyi aklımın bir köşesine yazdimyogun bakim sonrasi ilk kontrolumuze geldik
Bebegimin kilosu 2950 olmus. Ikinci haftanin sonunda anca dogum kilosuna ulasmasini isteriz ama sizinki dogum kilosunun ustune 150-200 gram daha koymus masallah dedi doktoru
Ögunluk icmesi gereken sut miktari 30x kilosu olarak hesaplaniyormus.
Kilosu da cok iyi gittigi icin artik bugunden sonra beslemek icin uyandirmana gerek yok 4-5 saat ne kadar istiyosa uyuyabilir haketmis dedi
Zaten artik sarilik riski de yokmus. Aglarsa meme verirsiniz ama yarim saatte bir agliyor diye de meme vermeyin ogunler arasi min 45dk olmali bagirsaklari yorulur sindiremez dedi.
Gaz problemi 2.hafta baslayip 3.ayda son bulurmus bikac ilac yazdi cok zorda kalirsaniz kullanin ama bilin ki kullanmaya gerek yok bu bi hastalik degil surec ve enncok sabirla gececek dedi
Her beslenmeden sonra kaka yapmasi da, 72 saat hic kaka yapmamasi da yenidogan doneminde normalmis.
Tum ogrendiklerimi size de yazayim dedim, burdan ben cok sey ogrendim belki bunlar da birilerinizin isine yarar
Ahh ahh doktordan doktora fark var sanirim bizim doktor cok az dedi abanman lazim kilo almasi lazim dedi ☹Iki haftaya kdr dogum kilosunu yakalamasi normalms senin de normal cnm
Böyle düşünmeyin ben aşırı şekilde kola içtim kendimi durdurmadım kahve tükettim eşim sürekli beni doktora şikayet ediyordu kola içiyorum diye ama inanın bunlar istekli yaptığımız şeyler değil o dönem yasaklar daha cazip geliyor çok şükür doğum yaptım hamileliğimde demedik şey bırakmadıkları çocuğum maşallah sapa sağlam doğdu hiç olumsuz düşünmeyin o zaman ki durumlarımız bunları yapmamızı gerektiriyordu istekli değil mesela ben 3. Gün bebek çok ağlarken kucağımda onunla beraber ağladım allahım hayatım hep böyle mi olacak bilsem yapar mıydım dedim içimden şimdi kendime çok kızıyorum çok utanıyorum böyle dediğim için ama o an onu hissettim ne yapabilirdim ki rabbim hepimize güç versin alışma sürecimiz çok zor gerçekten ama birkaç ay sonra burda güzel şeyler konuşuyor olacağız eminimBenim halim daha fena surekli gebelikte yedigim ictigim seyleri dusunup bebegimin sagliksiz olmasindan korkuyorum hayir dusunmeyecem diyorum yine ayni kahve ictim kola ictim sitres yaptim agladim kucucuk bebegimi nasil dusunmedim diye agliyorum bebegime zarari oldumu diye kendimi nette buluyorum gercekten yoruldum
Benim annemde kayınvalidemde doğum yaptığım günden beri Ayva elma ve kuru üzüm hoşafı içiriyor sütüm acayip var bide içine süt arttırıcı koyup içiyorum ben günde 3 defa maşallah göğsümü açar açmaz akmaya başlıyor bebişim ağzına alana kadar heryeri süt oluyorBunların hepsini yapıyoruz canım ama ben de yapı olarak çok duygusalim kızıma karşı mesela ben kardeşini emzirirken o kendi kendine oyun oynuyor ona bile vicdan yapıyorum
Bu ara okula da gidemedi personellerde covit çıktı yollamadim
Bizdede baba elinden gelenin fazlasını yapıyor allah kocamdan razı olsun
ama hastanede bana hemen yemekhaneden kayısı hosafi getirdi hemşireler bunu iç dedi o benim gazim için miydi yani
Pişmiş olduğu için çok sıkıntı yapmaz
Kuru üzüm kaynatıp icsek süt yapar mı ki
Brnim bi grliyo bi gelmiyo saçma sapanAcayip bir kan boşalması yaşadim dün gece..
Doktor normal dedi.
Sezeryandan sonra rahim agzi kapali oldugu icin,rahim birden kasilip bosaltiyormus.
Aynı benim kocaBöyle düşünmeyin ben aşırı şekilde kola içtim kendimi durdurmadım kahve tükettim eşim sürekli beni doktora şikayet ediyordu kola içiyorum diye
Canım bu şekilde daha çok korktuk bence çok geçmiş olsun ama ne oldu binde bir olan neydi açıklarsan daha iyi olurKızlar ancak kendime geldim, hala çok ağrım var, psikolojik olarak çökmüş durumdayım ama tek tesellim bebeğim iyi yanımda. Sezaryende başıma gelenleri anlatıp doğurmayanları korkutmicam çünkü cidden binde bir olacak şeydi. Bebeğim kakasını yapmış, kordon dolanmış artı ters gelişteymiş çıkartmaları çok zor oldu. Bende gebelik zehirlenmesi başlamış. Yani ikimiz de son anda kurtulmuşuz. Hoş benim için kurtuluş denilemez öbür tarafa gittim geldim sayılır. Yazıp soranlara çok teşekkür ederim
Bilmiyorum icimde bi sıkıntı var surekli atamiyorum hormonlar alt ust oldu psikolojik olarak da normal olmayinca ortaya bu durum cikiyoInanki daha fazlasini yapan var.. bunlari dusunme bebegin suan saglikliysa sukur de
Bende kahve ictim cok cay ictim abur cuburda yedim hatta lanet olasi o sigarayi da ictim.. ama sukur saglikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?