2021 Aralık Anneleri

Valla ben deneyip onayladigim icin kesinlikle dikkat etmek gerektigini dusunuyorum. Herkesin bebegi farkli tabi, onemli olan bebegimizi tanimak
Şuan 4400 kg 3 numara aldım kalıp olarak ne dar ne bol uzunlugu iyi beli fazlaca sarıyor ,4-9 kg aralığı 3 numara ,ben paddlers in kendi sitesinden aldım deneme değil, 160 li paketlerden aldım
O zaman ben de 3 numara alayim, tesekkurler
Bu gidişle eski usul pamuklu beze geçicen
Neden olmasin yatagi daha rahat sular boylelikle

Nerdeyse 40ım çıkacak memelerim hala çok acıyor kopacak sanki yanıyor, geçecek gibi de değil çünkü çocuk çok sert çekiyor çiğner gibi. Zaten bir de memede ağlama olayı çıktı, çırpınıyor atıyor kendini. Vallahi çok zormuş annelik, iyi olsa çocuğum ona da dayanırım ama bir yeri mi acıyor, yediğim mi dokundu, ne alerji yaptı, benim yüzümden bağırıyor diye psikolojim alt üst. Tükenmiş durumdayım.

Yara yok değilmi? Doğru emiyosa acı olmaz diyorlar ama, meme ucunu almıyor sadece değil mi?
Hemen herkes benzer şeyler yaşıyor, ilk çocuk neticede sen ona alışıyorsun o da dünyaya. Annelik her zaman vicdan azabıdır, unutma. Her şeyi doğru yapamayabilirsin ama unutma bebeğin için en iyi anne sensin.

Sleepy 2 numara çok sızdırıyor yaa, 1 nosu iyiydi, sorun yaşamamıştım. Elimde de stok var bir sürü. Sadece gece kullanmak için prima sipariş ettim. En azından gece alt üst değiştirmekle uğraşmayım dedim. Geçen başıma geldi, çok sinir bozucu. Ondan beri gece bez dolmadan değiştiriyorum, boşu boşuna uyanıyor.

Selam kızlar forumu uzaktan takip edenlerdenim. Bebeğimin nerdeseyse her bezi kakalı kaka yapmasında sıkıntı yok ama öncesinde her kaka yapmadan önce ıkınıyor ayaklarını karnına çekiyor bağırarak ağlıyordu. Biz idrar ve gaita tahlili yaptırdık bebeğimin laktoz intoleransı olduğunu öğrendik. Benim sütümdeki laktozu sindiremediğinden oluyormuş sanırım. Şimdi relactaz diye bir damla kullanıyoruz her emzirmeden önce. Ve sık emzirmiyorum artık önceden her ağladığında emziriyordum kısır döngü devam ediyordu. Şimdi damla-emzirme-kaka düzenimiz oluştu gibi. Ağlama krizlerimiz yok. Ayrıca nurse harvey de kullanıyorum o da kaka yapmasını kolaylaştırıyor gibi. Burda bebeğinin gaz problemine çözüm arayanlar için paylaşmak istedim

İlk çocuğumda pek çok damla denemiştim, işe yaramamıştı. Onları deneyimleyene kadar gaz sancı süreci bitmiş oldu. O damlalara inancım yok. Üç aylık süreç olduğuna ve geçeceğine inanıyor ve bekliyorum

Teşekkür ederim gözlerimi doldurdu bu söz “Her şeyi doğru yapamayabilirsin ama unutma bebeğin için en iyi anne sensin.”
Yara yok, memeyi de tam kavrıyor ama sinirle mi çekiyor napıyorsa çok acıyor damağında eziyor sanki. İyi olsun da dayanırım, ememeyince daha çok yıpranıyorum.

Bugün gittim emzirmeye izin verdi dr. Biraz hırıltısı vardı. Çok ağlıyormuş Öylece bırakıp geldim yine Perşembe belki çıkabilir dedi dr duruma göre.
Canım benim çok dua ediyorum sana inş tez zamanda sağlıkla kavuşursunuz bir daha ayrılmazsınız

Ne fena bi şey ya.
Merve şöyle bir yazı okudum forumda. Bizde nerdeyse hepsi var, belki sana da faydası olur belirtilere bak.

Alerjik bebekler sütle geçen alerjenler rahatsız ettiği için emerken aglayabilir, emerken sık sık memeyi bırakabilir, cirpinarak emebilir. Kakasını gozlemleyin, yeşil, putursuz, kötü kokulu, kopuklu, mukuslu, siyah ya da kırmızı kanlı kaka alerji belirtisidir. Çok hickirma, mide sivisinin ağzına gelmesi, kusma, emerken karında guruldama, konak, yüzde, ağız kenarinda kızarma, inatci pisik, makat çevresinde kizariklik da alerji belirtisi. Bebeginiz bu belirtileri gösteriyorsa süt alerjisi olabilir. Daha fazlası da olabilir. 3 aydan küçük olunca doktorlar alerjiyle ilgili bir şey söylemiyor. Alerjiden suphelenirseniz iki hafta süreyle tüm süt ve süt urunlerini beslenmenizden cikarin, bulursanız neocate ya da pregomin as alerji mamalarini deneyin. Düzelme olursa alerjisi vardır.

Bizde aynı durumdayız, 1 de sızdırıyordu, 2 daha beter. Çocuğu zar zor uyutuyorum tam uyudu derken üstü ıslak komple değiştir bas bas bağırıyor.

Canım sadece az peynir yiyom onu da kesip deneyeyim. Bende alerji yok ama süt urunlerine karşı hassasiyet var bende de. Süt ayran yogurt filan hemen bozar beni. Mukus var ve az isilik gibi sey işte yüzde. Hickırma kusma filan da var karinda guruldama var. Kusma hickirma normaldir diuorum mide agza gelmesi gibi de oluyo bazen bir iki gündür iyi olmuyor karında guruldama da oluyor ama bizimkinin cok aktif bağırsaklar gunde bi kac kaka devam gaz da çıkarıyor bolca. Ay az peynir bunu yapıyo olabilir mi.

İnşallah çıkar kıyamam çabucak iyileşsin
İnşallah canım.
Emzirmek icin aldım emmedi yarım saat falan öyle bana baktı. Evde öyle kucağımda tutsam hayatta durmaz ağlardı. Ben konuştum o dinleyip inceledi beni 10-15 dakika emdi sonra.
Hemşire kucak istiyor durmuyor dedi. Kucağa almaları da yasakmış. Ağlayıp ağlayıp susuyor demek ki başka ne olacak Bir de eldivenden emzik yapmışlar kandırıyorlar onunla

Bu sandıkların kadar bizdeki de, farklı olarak yeşil kaka ve emerken ağlama var canım. Tamam ben mi çok büyütüyorum acaba her bebek mi böyle… süt ürünü aklına gelen herşey de var, çubuk krakerden tut, kakao tozunda, içerikte yazıyor paketli gıdalarda. Tereyağ, margarin bunlarda zaten var. Bu alerji dipsiz kuyu var mı neye var bulmak çok zormuş. Mesela geçen bal yedim yüzü kabardı gibi geldi ama babası öpüyor sakallı ondan da olabilir bilmiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…