2021 Aralık Anneleri

Otizmden şüpheleniyorsun anladığım kadarıyla, ama bunlar tamamen kriter değil. Atipikse otizm evet farkedilmeyebiliyor ama normal şartlarda bir tek anne değil etrafındakilerde bir takım değişikliklerin farkında olurlar. Öğretmeni babası aileler bir değişiklik sezerdi. Ben okul öncesi öğretmeniyim. Benim sınıfımda da binbir türlü huydan farklı farklı çocuk var kimisi konuşmayı sevmiyor kimisi çok hareketli kimisi hemen sinirleniyor kimisi duygusal kimisi de hergün aynı şeyleri yapmak istiyor. Belki de gerginliğini o rutinleri yaparken atıyordur. Günümüz çocukları teknoloji ile fazla haşır neşir olduğu için iletişimsel sıkıntılar yaşıyor ne yazık ki. İkili iletişimde aktif olamıyorlar, hele ki bu yaş grubu için uzun uzun bir şeyleri anlatmasını bekleyemeyiz. Sorduğumuz sorulara mantıklı cevaplar da veremezler o an canı neden bahsetmek istiyorsa onu anlatabilir öyle cevap verebilir sana bu kadar çok takip etme lütfen, inan kendine zarar veriyorsun. Doktordan doktora koşarken çocuklarında çok yorulurlar. Bu işin uzmanı eğer her şeyin yolunda olduğunu söylüyorsa ona inan.

Beşik almayaydım keşke

Onu anormal gormuyorum hatta bu sorulari sormasi acaba benmi abartiyorum dedittiriyo kendime ama bazen oyle bise yapiyoki kesin bi sorun var cok farkli bide bizde sag sol el oturmadi 3 yapacakya ters e yapiyo
Bakalım uzmanlar ne diyecek

Ogretmeni ardaya soz soyletmem cpk uyumlu ve zeki bi cocuk hatta sosyallikte bence daha ust seviyede dedi ben sok oldum yani atipik olsa orda da uyum saglayamazdi orda da kafsini vururdu degilmi bak bi cocuk kendiyle ugrasti cocuga dur yapma diyecegine cocuga bakip disini sikti sacma sapan yani son doktora goturusum olacak.bu cocugu da alt ust ettim birilerine psikiyatrist sordum yerini diyemediler sonra gidiyorduk anne yine sorsana dedi neyi dedim psikiyatriyi dedi niye sordum dedim anne ben yaramazimya ondan dedi hayir oglum ben kendim icin sordum dedim eve geldim ona gostermeden aglamaya basladim bu defa yani ben anneligi sanirim beceremiyorum

Lütfen kendini bu şekilde suçlama gerçekten büyük bir çıkmazın içine girersin. Sadece biraz rahatlamaya çalış bu dipsiz bir kuyu girdikçe içine çıkamazsın. Bence çocuğunun hiçbir şeyi yok. Çocuğunun sorduğu sorular çok normal davranışları çok normal emin ol bir sürü çocuk böyle. Kafasını eğer sadece evde vuruyorsa dikkat çekmeye çalışıyor olabilir bir durumdan rahatsızlığını bu şekilde ifade etmeye çalışıyor olabilir. Çocuklar problemlerini anlatmak yerine davranış değişiklikleriyle hissettiriyorlar. Yada çevrenizde sinirli birisi varsa onu rol model aldığı içinde yapabiliyor olabilir. Birde ondan kalıp davranışlar bekleme dur yapma diye kendini ifade edebilir ama napıyorsun sen de diyebilir o da onunla uğraşabilir güledebilir dediğin gibi sinirlenedebilir. Bizde böyleyiz hepimiz o anda bu tepkiyi vermeyiz sadece çeşit çeşit tepki veririz. O daha çok küçük annesi, hayatın bütün renklerini içinde taşıyor ve onları bazen aynı anda yaşıyor. Ona lütfen müdahale etme bırak doya doya yaşasın çocukluğunu

Biraz sende kuruntu yapıyorsun maşallah çok akıllı hem kendini hem oğlunu üzüyorsun
Kendini şuçlama annelik herşeyi mükemmel yapmak zorunda demek değil
Yanlış anlama ama sende kendini iyi hissetmiyorsan destek al bu şekilde bebişe de adapte olamazsın.Lütfen önce kendin için sonra evlatların için iyi düşün iyi olsun herşey

Yazdıklarını okudum da, senin gözlemlerine göre biz uzmana getirmen gerekiyor sanki ama farklılık olsa sanki sınıfta öğretmeni de farketmeliydi.
Ben de öğretmenim, yazdıkların otizm belirtileri ama acaba sen otizm özelliklerini bildiğin için onları mı takıntı haline getirdin?

Inanin bilmiyorum ama bunlari dusunmekten yoruldum mesela biraz once okula goturdum ordaki kadina biliyormusun ben kartopu oynadim diyo yani bi farklilik var ama kimse anlamiyo suan

Bide bu hareketleri okulda da yapnazmi

Inanin bilmiyorum ama bunlari dusunmekten yoruldum mesela biraz once okula goturdum ordaki kadina biliyormusun ben kartopu oynadim diyo yani bi farklilik var ama kimse anlamiyo suan
Ya okuldakiler dikkatsiz/tecrübesiz ya da siz takıntı haline getirdiniz. Sonradan keşke dememek için alanında iyi bir doktor bulup götürün. Çok farklı doktora gitmek de kafa karıştırır ama içinizin rahat etmesi de önemli

Gecen ay psikiyatriye goturdum doktor beni disari cikardi ben kapidan duydum 20 dakika vakit gecirdiler adam sorular sordu biseyler cizdirdi sonra disari cikti bu cocugun hic biseyi yok dedi bastan beri de yoktu dedi buraya yazdiklarimi dinlemedi bile hep o psikiyatriye goturuyordum zaten tek ozel psikiyatri o adam universte cikisli docent

Bazen sınıfta öyle öğrenciler oluyor ki, bir farklılık gözlemliyoruz. Kesin farklı bir durumu var diyoruz ama dra yönlendirdiğimizde dr bir şey yok diyip yolluyor. Yaşadığınız şehir neresi? Ben İstanbul diye düşünerek yazdım. Prof ya da doç. olmasına takılmayın, ünvanlar daha iyi bir dr yapmıyor maalesef.

Ben k marastayim yani etkinliklere aktif bi sekilde katiliyor durtusellik var bunu biliyorum cunku ogretmenle cok konusup soru soruyo ama atipik mi degilmi bunu anlayamiyorum yani ben dehb dir diyordum sonra biraz daha gozlemim altina aldim sanki bi sorun var gibi burdan bi kac arkadasa yazdim en hafifi bile boyle konusamaz diyorlar suan kizimla ilgili endiselerim de var oglumla ilgili yine bu suphelere girecegimi bilseydim asla ikinci bebegi yapmazdim suan bi cikmazdayim kendimi cok caresiz hissediyorum.

Canm ben denedim kiyafetle yapmadi simdi doktora goturecem doktor ne diyecek bakalim
İnşallah yoktur bişey ama ilk kontrolde de doktorlar bunu yapıyor galiba sizinki yapmismidir bilmem ama elden tutup başını kaldırmaya çalışıp bırakıyordu doktor heralde reflekse de bakıyor o esnada ,güzel haberlerle gel inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…