2021 Aralık Anneleri

lonely bird de uğraşıyo bunla

Çok geçmiş olsun
Daha önce biberonla mı veriyordun
Veriyorsan olabilir uykuda emzirmeye çalış meme reddine bile iyi geliyormuş göğsüne yatırıp emzirme N nicki_mouse demişti

Biberondan da olabilir, laktozdan da. Ama laktozdan olsa kakada, ciltte filan da belirtileri olmaz mıydı acaba?
450 gramı doğum kilosundan mı hesapladınız? Önce attığı ödem de sayılırsa alt sınırı rahatlıkla geçer çünkü.
Eğer damla iyi gelmezse meme reddini daha ciddiye almalısın. Biberon ve varsa emziği bırakmalısın. Tentene temas yaparak, uzanarak emzirmeyi dene.

Canım aynı durum bizde de var, süt alerjisine reflü eşlik edermiş, dün biraz araştırdım bu emerken ağlama durumunu, bugün oğlanı hep dik pozisyonda emzirdim, yatırmadan dik tuttun bi süre hemen yatırmadım emince, faydası oldu gibi ama denk gelmiş de olabilir bi 3-4 gün geçsin öyle net anlarım. Sen de bi dene. Hem öyle tutunca sütüm de çok aktı.

Bnm götürdüğüm dr attığı ödem önemli değil bizim için dedi doğum kilosunun üstüne ne kadar aldığı önemliymiş

Çok geçmiş olsun
Daha önce biberonla mı veriyordun
Veriyorsan olabilir uykuda emzirmeye çalış meme reddine bile iyi geliyormuş göğsüne yatırıp emzirme N nicki_mouse demişti
Uyurken memeyi ağzına vermem mümkün değil sımsıkı kapatıyor
Evet doğum kilosundan hesapladı doktor şimdilik benim için yeterli ama iyi diyemem mamaya gerek duymuyorum dedi. Şöyle ki memeyi tam boşaltamadığı için sağmak durumunda kalıyorum sağdığım sütü şırıngayla almıyor çok ağlıyor genzine kaçıyor mecburen biberonla veriyorum sağmasam memeler şişiyor ağrıyor hem de çocuk aç kalıyor, çıkmazdayım yani uzanarak emzirme yapıyorum asla almıyor yatarak biraz verebiliyorum
bizde ki belirtiler köpüklü, gürültülü kaka emerken karından gelen gurultu ve emmek istememesi. Dik nasıl emzireceğim benim yatay emzirmem lazım zaten çünkü sütüm tazyikli

Cnm tam yazamadım belirtileri aynı, reflüde ağza yedikleri geliyor ondan ağlıyor diye düşünüp dik emzirdim gün boyu evet tazyikli geliyor öyle durunca o yüzden önce sağıp sonra emzirenbilirsin hem de sütün yağlı kısmını içer. Bi umut dene belki reddetmez. Beslenme sonrası 15 dk dik tut yatırma

Bize reflü için ilaç verdi dr beslenmeden 15 dk önce veriyorum bi de ağlama krizlerinde dik tutup gezdiriyorum üstten faz çıkarıyor çıkaramadığı için ağlıyor sıkıştırıyor gaz
Allahım bi 3. Ayı görsek biraz rahat ederiz

Emzirme Hemşiresi makina tazyiği arttırıyor el ile sağım yap dedi ama zaten meme ucu çatlaklarım tam geçmiş değil çok acıyor dediğin gibi deneyeyim biraz

Emzirme Hemşiresi makina tazyiği arttırıyor el ile sağım yap dedi ama zaten meme ucu çatlaklarım tam geçmiş değil çok acıyor dediğin gibi deneyeyim biraz
Gün içinde sürekli ağzına su gelir gibi yutkunuyordu, boğazında balgam var da temizliyomuş gibi sesler çıkartıyordu, bir de sakız ciğneme hareketi yapıyordu. Kendimce bu yöntemi buldum, bakalım inş işe yarar cnm

Canım pek giremiyorum ama yazmadan geçemedim. Benim kızımda memede kafayı sağa sola sallayıp ağlayıp memeyi tutmuyordu ve emmeye başladığı anda ise karnından gurultular gelmeye başlıyor sürekli ıkınma halimdeydi. Ikınmaktan göbek fıtığı çıktı hatta. Sütümde çok tazyikli ağzından çıktığı anda yüzü gözü bakıyordu. Sol göğüste bir nebze daha iyiydik ama sağ göğüste iyiye çıldırıyordu ( sağ meme ucum daha ufak diğerine göre) 1 haftadır silikon gögüs ucu aldım her emzirmede onu kullanıyorum ucu kocaman olduğu için hiç bırakma olmadı (ben göğüs uçlarım ufak heralde ondan bırakıyor diye düşünüyorum artık çünkü ilk emmerken göğüsler gergin meme başı çıkık oluyordu biraz emince yumuşayıp ucu içeri kaçıyordu ve kız tutamayıp çıldırıyordu) emzirme yastığı kullanıyordum onuda bıraktım dizlerime koyup poposu bacak arama gelecek şekilde emziriyorum ve emerken poposuna pıt pıt vuruyorum. Birde dr gaz için gaz damlası be probiyotik verdi oda gaz konusunda baya rahatlattı gün içinde kendi çıkabiliyor. Benim bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı orada biberonla beslendi ona alıştı heralde diye düşünmüştüm ki hala arada biberon veriyorum dışardayken ama dönüp memeyide tutuyor artık silikon uçla Umarım benim bu tecrübem sende de işe yarar

Aynı şeyler kızımda da var inşallah işe yarar
Aslında meme ucum büyük yani emdikçe çıktı gümüş kapak kullandığım için emzirme sonrası çokta içe girmiyor baştan beri silikon uç hiç istememiştim ama damla işimize yaramazsa denerim mutlaka teşekkür ederim bende biogaia kullanıyorum şu an yeni verdiği damlanın adını henüz bilmiyorum

Ay inş gazdır beybi başka sıkıntı olmasın da gaza şükredecek duruma geldim en azından gececek biliyoruz. Gittiğimiz mal doktora dedim reflü filan bahsetmedi. Google doktoruyla çözdüm yine….

Ay inş gazdır beybi başka sıkıntı olmasın da gaza şükredecek duruma geldim en azından gececek biliyoruz. Gittiğimiz mal doktora dedim reflü filan bahsetmedi. Google doktoruyla çözdüm yine….
İyi bi dr denk gelmedin canım
Türkiye hast diyordun ordan bi çocuk dr götür bırak Koçu ya
Bizim dr ağlama krizleri oluyor dedim reflü yapıyor dedi günde 4 kere ilaç gece veremiyorum zaten zar zor yatırıyorum gündüz de bazen unutuyorum
İlaç da karaborsa zar zor bulduk tedarikte yok Ecz bile stok yap dedi bulduğun an şansa 1 tane bulduk kullanıyoruz
2 saat önce hiç durmadan 5 dk ağladı artık ses kalmadı yorgunluktan bayılır gibi kaldı kucağımda

Bende büyük olarak görüyordum emerken çekiştirince falan serçe parmağımın ilk boğumu kadar olmuştu Ama şimdi silikon ucu takınca ve sorunsuz emince ufakmış heralde dedim( ki bence hala büyük) bende gümüş kapak kullanıyorum. Birde eğer kız istemezse ben istediğim kadar uyandırıp meme vereyim asla almıyor ağlıyor ama kendi istediğinde bırakmadan içiyor. Uyanıkkende ağlarsa bi meme deniyorum baktım almıyor asla ısrar etmiyorum.Bu ikisini kullanıyoruz biz. Umarım sizin damlada işe yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…