2021 Aralık Anneleri

Benimki de istisnasiz her beslenmeden sonra gaz cis kaka seruvenine basliyor
Artik alistik resmen rituelimiz var. cocuklar elastik oluyormus soylemine guvenerek ben de bacak masajina tam gaz devam ediyorum, bisey olmaz bence yani insallah

Aynı soruyu bende soruyorum kendime bacaklarını ittirdikçe eziyet ediyormuşum gibi geliyor

Geçmiş olsun canım. Sütü nasıl artirdin ben kafayı yemek üzereyim bebeğim gayet tombik doğdu ama gerisi gelmedi inanılmaz bi yetersizlik beceriksizlik hissi var 1 aylıkken hala doğum kilosuna gelmedi, dr a kalsam mamayi basmam gerek çocuğa ama ben hiç istemiyorum yani veriyorum ama az veriyorum mesela günde 3 kez 60 cc şeklinde, çünkü çok vermeyi denedigimde daha uzun süre tok kaldığı için beni daha az emdi yada aktif emmedi falan. Sürekli memede, orda yaşıyor resmen, süt artıran bi sürü şey yiyip içiyorum ama yok. Sagdigimda 30-40 cc ti geçemiyor bi türlü. Ki ilk günler çok iyiydi akıyordu falan noldu anlamadim

Süt gelmedikçe mecbur memede kalacak doymaya çabalarken. Bi de zaten meme seviyolar bu dönemde. Ama kilo yetersizde çok da diretme tabi.

Sütün şu an için yeterli gelmiyorsa mamayı kısma aç kalmasın bebiş Yine sürekli emzir tabi emzirdikçe sütün artacaktır mutlaka, emzirmeden sonra mamayı ver bebiş aldığı kadar. O karnı tok oldukça rahat olacaktır sen de rahatlarsın böylece.
Vücudumuzda süt üretmemizi sağlayan şey hormonlar biliyorsun yediğimiz içtiğimiz çok da ahım şahım etkili değil kalitesini arttırıyor sadece.
Dolayısıyla sütü arttırmak için en önemli şey psikolojik rahatlık
Sen sakin ol anneliğin keyfini çıkar, her şeyin çaresi var bebek aç kalacak değil ya. Zamanla sen de rahatladıkça yoluna girecektir bu durumda

Ben bezin iç lastiğini koparıyorum iz yapıyo diyenler öyle denesin ilk bebeğimde de bezi bırakana dek kopardım hiç sızdırma vs olmadı zaten sık değişiyor kıyamıyorum hiç o lastikle durmasına zaten koparma yeri var tam ortadan tutup çekince geliyor hemen hiç iz de olmuyor bacakları

Yaa benim de çok iz yapıyo daha 3e yeni geçtik nasıl oluyo anlamıyorum teni hassas diye midir nedir bi bakayım koparmayı deneyeyim olmazsa sorarım nasıl yapıyosun diye

Öncelikle mamadan korkma aç kalmasından iyidir. Her emzirmeden sonra mutlaka sağım yapıyorum bu sütü arttıyor kesinlikle.
Su hurma tahin kuru incir bunları beslenmeme ekledim.
Biraz kafa rahatlığı ve bol dinlenme her gün ılık duş bence kesinlikle etkili
Ek olarak lacmix kullanıyorum bir şişe de nurse harveys momma kullandım.
Doğumdan beri süt savaşındayım resmen inşallah hepimizin bol bol sütü olsun.
Son 3 gündür eşimle aramız bozuktu üzülüyordum, sütüm gözle görülür azaldı. Dönem dönem bu azalmaları yaşayacağız sanırım.

M medda sağım yaparken sütün ne kadar geldiğini takip etme yani ne kadar doğru bilmiyorum ama ben bunu tecrübe ettim, sağım yaparken biberonu birşeylerle sarıyorum ne kadar süt biriktiğini görmediğim zaman daha çok çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…