Nasıl çok yüksek olmuyor mu?Yan yatıyorum ama sırtını göğsünü destekliyorum dönemeyeceği şekilde bir de emzirme yastığında yatıyorum gündüzleri çok rahat ediyor onda kenarlıklı olduğu için
Kız aynen dönmez derler dönüyor bu bebeler, geçen altını değişirken beze uzandım bi baktım hop dönmüşBn artık koltukta bile yatırmaya korkuyorum kendini kaldırıyor kayıyor gece gündüz beşikte yatıyor reflü yatağı da beşikte
Bu iyi. Normalde de kakaları sıvı olduğu için ishal olduğu nasıl anlaşılıyor bilmiyorum. İlk 1 ay günde 10 kaka rahat yapıyordu, kırkı çıktı 4-5 kere yapıyor. Senin çok dediğin ne kadar ?Hayir koku yok
Meme reddi başlamış. Sebebi emzik/ biberon veya alerji olabilir. Ben olsam biberonu bırakır emzirmeye çalışırdım. Sessiz, loş ortamlarda emzirmeyi dene. Hatta ten tene temas çok iyi olur. Israr etme, önce göğsüne yatır. Uykudan uyanırken hatta uykuda emzir mutlaka. Daha olmaZsa uzmanından yardım al.Emziriyorum ama sürekli kavga halinde emiyor bir çekiyor bir bırakıyor canım, çok çaresiz kalınca mama yapıyorum, dün süt sağdım verdim ama sağınca sütüm gelmiyor benim ya da makine eski bilmiyorum. Senin kabarma varsa yediklerine dikkat et sırayla kes ne dokunuyor bulmak için. Normal mama mı veriyorsun? Onun içinde süt proteini var özel mama vermelisin alerjikse
Aynen dediklerini yapıyorum, emzik tutmuyor, biberon bir aya kadar kaşıkla verdim, bir ay olunca lansinoh aldım her gün de değil arada bir iki ölçek mama verdim biberonla ama dün onu içti beni almadı arrık hiç vermicem. Zaten uyanmadan hareket edince başında durup emziriyorum hemen. Memeyi seviyor emmek istiyor ama emerken sanki gaz giriyor ya da acı çekiyor gibi bırakıp ağlıyor sonra yeniden tutuyor. Ben reflü diye düşündüm bilmiyorum çok yoruldum umarım düzelirMeme reddi başlamış. Sebebi emzik/ biberon veya alerji olabilir. Ben olsam biberonu bırakır emzirmeye çalışırdım. Sessiz, loş ortamlarda emzirmeyi dene. Hatta ten tene temas çok iyi olur. Israr etme, önce göğsüne yatır. Uykudan uyanırken hatta uykuda emzir mutlaka. Daha olmaZsa uzmanından yardım al.
Gaz canım benimki de aynısını yapıyor emerken ağlıyor bırakıp tekrar alıyor filan biraz sakinleştirir tekrar veriyorum bu sefer 5 10 dakika arası emiyor benimki zaten 15 dakikadan fazla hiç memede kalmadı.Aynen dediklerini yapıyorum, emzik tutmuyor, biberon bir aya kadar kaşıkla verdim, bir ay olunca lansinoh aldım her gün de değil arada bir iki ölçek mama verdim biberonla ama dün onu içti beni almadı arrık hiç vermicem. Zaten uyanmadan hareket edince başında durup emziriyorum hemen. Memeyi seviyor emmek istiyor ama emerken sanki gaz giriyor ya da acı çekiyor gibi bırakıp ağlıyor sonra yeniden tutuyor. Ben reflü diye düşündüm bilmiyorum çok yoruldum umarım düzelir
Ben çiğnedim hatta kaynanam çiğneme boklu olur dedi kabız olmasında boklu olsun dedim inada çiğnedim sakızıAhahahh keşke çiğneseydik belki rahat yaparlardıya bu gaz sıkıntısı ay ilerleyince bitiyor ya kakayı da rahat yapıyor ilerleyen dönemlerde dimi
Reflünün diğer belirtileri varsa belki doktorunuz ilaç önerir. Kullananlar var biliyorum. Besledikten sonra 3-5 dk ksldırma, sonra kaldırıp 20 dk dik tut sarsmadan.Aynen dediklerini yapıyorum, emzik tutmuyor, biberon bir aya kadar kaşıkla verdim, bir ay olunca lansinoh aldım her gün de değil arada bir iki ölçek mama verdim biberonla ama dün onu içti beni almadı arrık hiç vermicem. Zaten uyanmadan hareket edince başında durup emziriyorum hemen. Memeyi seviyor emmek istiyor ama emerken sanki gaz giriyor ya da acı çekiyor gibi bırakıp ağlıyor sonra yeniden tutuyor. Ben reflü diye düşündüm bilmiyorum çok yoruldum umarım düzelir
Götürdüm kilosuna baktı beslenmesi iyi ilaç veremem dedi, hatta onun yanında ağzından su geldi gördü. Ancak beslenemez durumda olursa ilaç veriyorlarmış reflüye. Dik tutuyorum canım yatırmıyorum hemenReflünün diğer belirtileri varsa belki doktorunuz ilaç önerir. Kullananlar var biliyorum. Besledikten sonra 3-5 dk ksldırma, sonra kaldırıp 20 dk dik tut sarsmadan.
Ben mama vermiyorum sütüm var sağıyorum dün geceden beri en fazla 15dk emzirebildim hep sağıp verdim . Ara sıra da olsa emmezse sütüm azalıyor bugün çok az mesela ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünümEmziriyorum ama sürekli kavga halinde emiyor bir çekiyor bir bırakıyor canım, çok çaresiz kalınca mama yapıyorum, dün süt sağdım verdim ama sağınca sütüm gelmiyor benim ya da makine eski bilmiyorum. Senin kabarma varsa yediklerine dikkat et sırayla kes ne dokunuyor bulmak için. Normal mama mı veriyorsun? Onun içinde süt proteini var özel mama vermelisin alerjikse
Sütün tazyikli olabilir mi ?Memeyi seviyor emmek istiyor ama emerken sanki gaz giriyor ya da acı çekiyor gibi bırakıp ağlıyor sonra yeniden tutuyor. Ben reflü diye düşündüm bilmiyorum çok yoruldum umarım düzelir
Ben de dün gece sağıp verdim son çare, gündüz mama vermiştim çünkü. Ağlamaktan içiremedim eşime verdim çocuğu o içirdi. Çok üzülüyorum emmeyince, kendimi ona yetmiyor hissediyorumBen mama vermiyorum sütüm var sağıyorum dün geceden beri en fazla 15dk emzirebildim hep sağıp verdim . Ara sıra da olsa emmezse sütüm azalıyor bugün çok az mesela ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm
Yok canım nadiren öyle geliyorSütün tazyikli olabilir mi ?
Yatak yumuşak, çöken tipteyse ve bebek kafasını çeviremiyorsa büyük tehlike.Yaaa yuz ustu tehlikeli degilmiydii
Canım geçen M morruj1 da yazdım. Benim bebemde memeye aldığım zaman ilk bir tutuyor biraz emiyor sonra bir anda bir sancı bağırma memeyi bırakıyor sonra memeyi vermeye kalkınca meme başı ağzında olmasına rağmen ağzını kapatıp tutmuyor çılgın gibi bağırıp başını sağa sola sallıyordu. Sol memede biraz daha iyiydi sağ memede iyiye çıldırıyordu bende sağıp biberonla veriyordum mecbur. Meme uçlarım var çıkık bana göre büyükte özellikle sol taraf emdikçe daha da büyüdü ama geçenlerde gidip silikon göğüs ucu aldım ve benim göğüs uçlarımın bebeme yetmediğini anladım. Bu yaşadığım tüm şeyler bir anda bitti şuanda silikon göğüs ucu ile sorunsuz emziriyorum. Bu arada göğüs ucuna geçtiğim günlerde emzirme yastığı kullanıyordum onu da bıraktım poposu iki bacak arama gelecek şekilde emziriyorum emerken poposuna pıt pıt vuruyorum. Hatta şöyle deyim artık memeyi bırakmadan emdiği içinde hava yutması azaldı gaz sorunu da kusması da bitti 10 gündür damlalarını vermiyorum. Bu arada iki tip silikon göğüs ucu var biri göğüsü tutan yeri yuvarlak biri kelebek bunların meme uçları da farklı ben ikisini de aldım kelebek olanı tutuyor diğerini tutmuyor yine. Size de onu tavsiye ederim.Ben de dün gece sağıp verdim son çare, gündüz mama vermiştim çünkü. Ağlamaktan içiremedim eşime verdim çocuğu o içirdi. Çok üzülüyorum emmeyince, kendimi ona yetmiyor hissediyorum
Yok canım nadiren öyle geliyor
Bir emzirme danışmanıyla görüşmeyi denedin mi?Ben de dün gece sağıp verdim son çare, gündüz mama vermiştim çünkü. Ağlamaktan içiremedim eşime verdim çocuğu o içirdi. Çok üzülüyorum emmeyince, kendimi ona yetmiyor hissediyorum
Yok canım nadiren öyle geliyor
Yan yatırma yastığı yüz üstüne dönmesini engellwdiği için sorun olmaz sanıyorum. Desteksiz yan yatırma tehlikeli olabilir.Arkadaslar ben yan yatirma yastigi aldim yan yatiriyorum gunduz bir tarafa gece bir tarafa yatiriyorum kafasi yamuk olmasin diye yaninda oldugum zamanlarda sirt ustu yatiriyorum hastanede de hemsireler yan yatir demislerdi israrla
Evet alirken emin olamamistim ama baya ise yaradi ilk oglumda battaniye vs destekliyordum ama icim bu kadar rahat etmiyordu kafasinin geldigi yeride hafiften yukselttim iyi oldu boyleYan yatırma yastığı yüz üstüne dönmesini engellwdiği için sorun olmaz sanıyorum. Desteksiz yan yatırma tehlikeli olabilir.
Buda guzelmis daha once gormemistim bunuBizim böyle bir yastığımız var. Bebeğimi nasıl yatırıyorsam öyle buluyorum. Hemşire “sırt üstü yatırma gece kusar, Allah korusun boğazına kaçar” dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?