- 29 Mart 2021
- 156
- 395
- 33
- 29
- Konu Sahibi Iron Butterfly
-
- #5.681
yok sanırım 35 yaş altında ilk iki denemede çift embriyo konulması yasal olmadığı halde bu şekilde transfer yapan yerlere saçmalık demek istedi arkadaşımız. ama kimi doktor da yeterince embriyo varsa zaten iki ayrı transferdeki kümülatif şans çift embriyo transferi ile tek seferde olacağı için, ya da hasta isterse çift transfer yapabiliyor.çift embriyo konulmasını istemek saçmalık mı lütfen doğru konuşun. o kadar senede denk gelmemeniz şaşırtıcı
Amin canımm, yakın zamanda umarım "pıtpıtları duydum bugün" diye yazarızYaaa amin cnm Allah nasip etsin cnmm duymayı o güzel sesi
Merhabalar öncelikle tebrik ederim sizi. Bende pco yok o yüzden neler yaşadığınızı anlayamam. Ama kısaca size kitap tabiki yardım etmiştir. Hayatınıza yukardan bakmanızı sağlamış sonuçta. Ama şunları eklemek isterim. Tarım ilacı olmayan tarım ürünü Türkkiye'de satılmıyor. Organiklerde bile tarım ilacı var. dozları bile normaller ile aynı hattaMerhaba kızlar. Polikistik overli olup tüp bebek sürecine giren arkadaşlar için kendi hikayemi paylaşmak istiyorum. Belki birilerinin derdine derman olur ümidiyle. Sizin geçtiğiniz süreçlerin hepsinden geçtim. Tüp bebek hariç. Çok uğraştım ama eşim bir türlü istemedi tüp bebeği. 2011 yılında evlendim. 2 yıl gebelik olmadı. Sonra 6 ay klomen. 2 defa aşılama. Otlar kürler adına ne varsa denendi. Soğan, incir, hayıt, arı sütleri, polen bal çörekotu, daha adını bile unuttuğum bir sürü şey. O denemelerde midem de mahvoldu. Metformin şeker dengemi mahvetti. Klomende de kistler oldu doğum kontrol hapları aldım vs vs. Hiçbir şekilde adetim düzene girmedi. İlaç kullanırken adet düzenli oluyordu. Bıraktığım anda her şey eskisine dönüyordu. Bu arada pcos hakkında Türkçe ve İngilizce yeni araştırmalar tedaviler var mı diye de bakıyordum belli aralıklarla. Fakat her yerde klasik yukarıda saydığım şeylerden başka bir şey yazmıyordu. Kilo vermekten bahsediyorlardı ama ben zaten çok zayıftım. En son yine yeni bir şey var mı diye araştırırken bir kitap buldum İngilizce. Burada da bir topik açtım. Kitabın özetini çıkardım Türkçe ve buraya ekledim. Linki de burda.
PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!
Başlıktan anlaşılacağı üzere Pko sendromunu yenmek için burdayız. Hayat tarzı değişikliği ile bu sendromu büyük ölçüde kontrol altına almak mümkün. Biz de birbirimize destek olarak bunu başarmak için buluşalım burda :KK68: Bunu başarırsak gerisi kendiliğinden düzelecektir, inanıyoruz...www.kadinlarkulubu.com
Sonra adım adım mucizem gerçekleşti. Uzun vadede kitaptakileri tam anlamıyla uygulayamadım. En son bu yıl Mayıs gibi zannedersem kesin karar aldım. Hayat tarzımı kitaptaki tavsiyelere göre şekillendirdim. Yüzde yüz olmasa da bazı eksiklerle epey değişiklik yaptım hayatımda. Buğday ürünlerini terk ettim. Organik ve tarım ilaçsız gıdalarla besledim. Melatonin takviyesi kullandım. Paketli ürünleri hayatımdan tamamen çıkardım. Birkaç yüzyıl önce insanlar nasıl besleniyorsa öyle beslendim. İçerisinde zararlı maddeler bulunan temizlik ve kişisel bakım ürünlerini tamamen değiştirdim. Sonra Temmuz ayı ortalarında bariz bir şekilde yumurtladığımı hissettim. Temmuz sonu da zaten çok normal miktarda adet oldum ki benim adetim hep lekeleme gibi az az olur uzun sürer. Bu sefer miktarı günü çok normal bir şekilde adet gördüm. Ertesi ay tam 28 gün olmasa da biraz gecikmeyle yine adet oldum. Fakat bu ikinci adetimde yumurtlamam olmadı onu da belirtilerden anladım. Adet de zaten biraz farklıydı. Artık ne zaman yumurtladığımı, ne zaman yumurtlamadığımı çok rahat ayırabiliyordum. Bir sonraki ay yani Ekim ayında yumurtlama belirtilerini gene bariz hissettim. 15 güne adet bekliyordum tabi. Adet sancılarım oldu ama adet gelmedi. Test yaptım ve kopkoyu ikinci çizgiyi gördüm. Şok oldum. Çözümün bu kadar basit olduğunu bilseydim yıllar önce yapardım. Fakat her şeyin bir zamanı varmış. Benimle aynı derdi paylaşan kişilere de yol gösterebilmek için yazıyorum. Programı uygulamaya başladıktan sonra 5 ay içerisinde adetim düzene girdi ve hamile kaldım. Polikistik overli bütün arkadaşlara tavsiyem yukarıda linkini verdiğim kitap özetini okuyup elinizden geldiğince tavsiyeleri hayatınıza geçirmeniz. Kitap zaten 12 haftada adım adım şekillendiriyor sizi. Gebeliğe hazırlık kitabı. Orda yığınla gıda takviyesi öneriyor. Ben çok denedim ama melatonin dışında düzenli takviye kullanamadım. Ona rağmen mucizem gerçekleşti. Bazı şeyleri yapamayacaksanız bile yaptığınız kadarı size kar olur. Hele de tüp bebek sürecinde iseniz pozitif sonuç alma ihtimalinizi arttıracağını düşünüyorum. Allah'ım kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hayırlı evlatlar versin
Canım benım 3.transferim
bu işler en büyük merkezlerde bile böyle oluyor. Merkezim de izmirn en büyük merkeziydi. Kendileri söylüyor zaten kağıtta tek yazıyor ama 2 embriyo konuluyor sen 2 diye tutturuyorsan ve doktorun tamam dediyse . ( devlet koymuyormuş yaş gençse ve ilk denemense)
Ayrıca tek embriyo da rahimde 2 ye bölünebilir ikiz olabilir kimse bir şey diyemez burda bir problem yok. Hasta 2 istiyprsa ve ısrarcıysa doktorlar koyuyor genelde özelde. Benım kağıdımda tek yazıyordu fakat doktor iki koydu sen konuyu anlamdın tam sanırım
Bu konuda bu kadar saldırgan olunmasının gereği yok bence. B Brarmn11 nin demek istediği yasanın bu kısıtı anne ve bebek sağlığı için koyduğu ve merkezlerin evrakta yanlış beyana nasıl göz yumduğu bence. Bunu sorması hiç yanlış değil. Evrakta sahteciliğe girer bu konu, ayrıca dediğim gibi anne bebek sağlığını tehlikeye atmaktan verilebilecek cezadan bahsetmiyorum. Haaa şöyle devlet bunu denetliyor mu denetlemiyor. Şikayet eden olur mu? Sanmam. Bu konuya sizler gibi "istiyorum 2 embriyo koyulsun" diyen de var, "hayır bu çok riskli devlet bu riske atmasın anneleri de bebekleri de" diyen de var. Bence iki görüşte kendi için de haklılık içeriyor. Ben burda 2 görüşü de savunmuyorum ama konuşmalar biraz alay modunda oluyor gibi hissediyorum. İnsanların bunu istemesi kadar yapılmasına şaşırılması da normal bence.Tüp bebek merkezlerinin %80inde yapılan bir şey bu. İsteyene 2 tane embriyo transfer etmek ! Bu kadar da yaygın olarak ülkemizde yapılan bir şey bu. Maalesef bazı durumlardan dolayı (yaş vs) böyle göstermek durumunda kalıyorlar merkezler keşke kalmasalar. Bu kadar hassas bir konuda bizler başımızdan geçenleri tüm samimiyetimizle tüm dürüstlüğümüzle anlatıyoruz burda başkalarına da tecrübe olsun diye. Sizin öyle dediğiniz gibi yok şikayet edilir yok şöyle böyle olur durumu yok size ne diyorum %80 inde yapılıyor diyorum o zaman şikayet edin hepsini kapatın siz de rahatlayın biz de. Kadınların birbirine destek olması gereken en hassas konuda bile böyle olmalarına asıl 2 kat şaşırıyorum gerçekten.
Herşeyi yoluna göre yapmaya devam edin siz bugün estrofem bulamıyoruz eczanelerde yarın kim bilir başka neler bulamıcaz bakalım hepsi hak bize. Birbirimize ilaç vermemiz de yasak mesela ama bizim çektiğimizi yine bizim gibi çeken bilir diyip yardımcı da oluyoruz biz burda.
Bana yasak gız anam bütün testlerimi aldı elimden cumaya kadar vermem diyo
Gülüm bence yarın kan verme yarın Çarşamba 1 gün daha dişini sık perşembe günü verKizlar yarin kan vermeye gitsem cikarmi sonuc 9.cu gun. Benim doktorum ille beklemelisin dogru sonuc icin diyor pazartesine kadarkanamam ne zaman sona erer yasayan varmi ?
Tamam bebeğim bakıyorumIron Butterfly canım selam nasılsın? Listede benim adıma 5. Gün embriyosu ekleyebilirsin zahmet olmazsa. Ben bu tablolara zamanında bakıp çok inceledim. Belki sonuçlardan, bakıp inceleyen birileri faydalanır, daha aydınlatıcı olur
Oda iyiymisBana yasak gız anam bütün testlerimi aldı elimden cumaya kadar vermem diyo
Gülüm bence yarın kan verme yarın Çarşamba 1 gün daha dişini sık perşembe günü ver
Tamam bebeğim bakıyorum
Öldüm gülmekten yaaa karnım ağrıdı valla bakOda iyiymis
haklısın canım benim uzatmaya gerek yok güzel ifade ettin sen. Alay falan kesinlikle yok hepimiz bu süreçteyiz olur mu öyle şeyBu konuda bu kadar saldırgan olunmasının gereği yok bence. B Brarmn11 nin demek istediği yasanın bu kısıtı anne ve bebek sağlığı için koyduğu ve merkezlerin evrakta yanlış beyana nasıl göz yumduğu bence. Bunu sorması hiç yanlış değil. Evrakta sahteciliğe girer bu konu, ayrıca dediğim gibi anne bebek sağlığını tehlikeye atmaktan verilebilecek cezadan bahsetmiyorum. Haaa şöyle devlet bunu denetliyor mu denetlemiyor. Şikayet eden olur mu? Sanmam. Bu konuya sizler gibi "istiyorum 2 embriyo koyulsun" diyen de var, "hayır bu çok riskli devlet bu riske atmasın anneleri de bebekleri de" diyen de var. Bence iki görüşte kendi için de haklılık içeriyor. Ben burda 2 görüşü de savunmuyorum ama konuşmalar biraz alay modunda oluyor gibi hissediyorum. İnsanların bunu istemesi kadar yapılmasına şaşırılması da normal bence.
Merhaba tesadüfen gördüm ben de İzmitteyim de tedavinizi nerde oluyorsunuz acaba?Ben kocaeli izmit tenim canım.
Hepimiz stresliyiz malum bu dönemde. Hepimiz malum sonuca ulaşmak istiyoruz, inş da ulaşırız bir an öncehaklısın canım benim uzatmaya gerek yok güzel ifade ettin sen. Alay falan kesinlikle yok hepimiz bu süreçteyiz olur mu öyle şeysadece merkezime doktoruma laf geliyormuş gibi hissedince sinirlenmiş olabilirm biraz
Bu konuda bu kadar saldırgan olunmasının gereği yok bence. B Brarmn11 nin demek istediği yasanın bu kısıtı anne ve bebek sağlığı için koyduğu ve merkezlerin evrakta yanlış beyana nasıl göz yumduğu bence. Bunu sorması hiç yanlış değil. Evrakta sahteciliğe girer bu konu, ayrıca dediğim gibi anne bebek sağlığını tehlikeye atmaktan verilebilecek cezadan bahsetmiyorum. Haaa şöyle devlet bunu denetliyor mu denetlemiyor. Şikayet eden olur mu? Sanmam. Bu konuya sizler gibi "istiyorum 2 embriyo koyulsun" diyen de var, "hayır bu çok riskli devlet bu riske atmasın anneleri de bebekleri de" diyen de var. Bence iki görüşte kendi için de haklılık içeriyor. Ben burda 2 görüşü de savunmuyorum ama konuşmalar biraz alay modunda oluyor gibi hissediyorum. İnsanların bunu istemesi kadar yapılmasına şaşırılması da normal bence
saldırgan olan sizsniz. yazılanı tam anlamıyorsunuz bile .Flying Human arkadaşıma yüzde yüz katılıyorum. Kimse kimseye sormadan 1 deyip 2 koyamaz zaten. Eğer yaşınız gençse ve ilk denemnizse merkezle anlaşıp koydurabiliyprsunuz ve kağıda bir yazan merkezler var. Yani sırf siz 2 istiyorsunuz diye adamlar şansınız artsın diye 2 koyuyor .Anne adayı memnun doktor memnun,merkez memnun. .. Doktor 25 yaşındaki hastaya çift koymuş mesela . Bu nasıl oluyor. Tam da benım dediğim şekilde oluyor . Prosedür olarak Ya hastanın düşükleri olmalı ya da başarısız hikayesi olmalı... . Kağıda bu şekilde yazmaları da gayet normal prosedür bu . Anlayıp dinlemeden yorum yazmayın. Burda 2 embriyo isteyen ama doktoru hayır koyamam dyen arkadaşlar varsa özelde ısrarcı olup koydurabilirler insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz nesini anlamıyorsunuz.
Sorma ya her muhasebeci mi yıl sonunda gergin olur yoksa her gergin mi muhasebeci olurHepimiz stresliyiz malum bu dönemde. Hepimiz malum sonuca ulaşmak istiyoruz, inş da ulaşırız bir an öncebiliyorum aslında olumsuz bir tavır sergilemek istemediğini canım benim ama bu süreçte hepimiz yorgunuz valla yanlış anlaşılmayla birbirimizin kalbini kırmayalım, ondan korktum ben de seviyorum seni meslekdaşım
Kuzum benim sana tavsiyem çift transfer olman çünkü benim ilk tüp bebek te de çift konuldu büyük ihtimalle bir tanesi tuttu ama sonra kimyasal oldu tabi ama düşünsene sağlıklı olsaydı en azından iki tanesinden biri tutunmuş olacaktı benim ikinci denemem olacak yine çift isteycem ben tabi bir an önce şu tedaviye başlayabilirsekDün doktorumla iki transfer için epey savaş verdimkesinlikle iki embriyo transfer etmek istemiyor gebelik komplikasyonlarini uzun uzun anlattı ama benimde ilk iki transferimde tek embriyo konmuştu ama negatif oldu çift transferde tutunma şansı çok daha yüksek bu sefer tek transfer ettirsem olmazsa çok üzülürüm, doktor yine de sen bir düşün çift çok tehlikeli dedi. Sizler ne düşünüyorsunuz kızçeler
Oofff 31 aralık sayımım yaklaşıyor. En dertli zamanda transfer yaptırdım kendime inş sorun yaşamam sayım yapacam diyeSorma ya her muhasebeci mi yıl sonunda gergin olur yoksa her gergin mi muhasebeci olurkeşke hemen ışınlansak birkaç ay sonraya bambaşka şeyler konuşsak hemencik
Birincisi evrakta sahtecilik diye yazan her kimse burdaki bir sürü kadına ayıp etmiş oluyor. Ben ona bianen yazdım, üslubum da gayet düzgün. Ne evrakta sahteciliği ya olayı nerelere getiriyorsunz çok komiksinA aylinnaylinn sen önce bu uslubunu bir düzelt bence. Yukarıda yazdığım metinde nasıl bir saldırganlık buldun acaba? Kalp kırmayalım, iki tarafında haklı yönleri var dedim. Konuştuğunuz kişiyle alay eder gibi konuşamazsınız. Bu ben de olabilirim bir başkası da olabilir. Hee karşıdaki bilmiyorsa anlatırsın, öğrenir o da en fazla. Neyin nasıl yapıldığını biz de gayet iyi biliyoruz. 2 istiyorsan 2 koydur ne karışabilirim, yorum bile yapmam. İnş da hepsi de tutsun. Burda konuşulan yasal bazı prosedürler var, kadın yaşı 35in altındaysa ve 2 başarısız tüp bebek denemesi yoksa 1den fazla embriyo koyamazsın diyor yasa. Buna aykırı evrak düzenlemek sahteciliktir. Öğrenilse hastaneye yaptırım uygulanır. Haaa yapılmasın mı ona bir şey demiyorum. Kendi adıma hiç çift embriyo trasnferi isticek pozisyonda olmadım, çünkü henüz ilk denemem. Belki olumsuz sonuçlansa ben de aynı şeyi isterim ilerde bilemiyorum. Ama bunu istemek kadar bunun yapılmasına şaşırmak da doğal ya da bilmiyor olmak. Ben "Neden çift koyduruyorsunuz? nasıl yaparsınız böyle bir şey mi dedim? İçindeki saldırganlığı bana yasıtma lütfen.
A aylinnaylinn Bu konuya sırf transfer olduğum, aynı zamanda sayfadaki bir sürü kişi de bu süreçte olduğu için, kendimi ve sayfadakileri strese sokmak istemediğim için yazmaya devam etmicem. Umarım anlaşılmıştır dediklerim. Kimseyi ayırmadan hepinizin gönlünüze göre olmasını diliyorumA aylinnaylinn sen önce bu uslubunu bir düzelt bence. Yukarıda yazdığım metinde nasıl bir saldırganlık buldun acaba? Kalp kırmayalım, iki tarafında haklı yönleri var dedim. Konuştuğunuz kişiyle alay eder gibi konuşamazsınız. Bu ben de olabilirim bir başkası da olabilir. Hee karşıdaki bilmiyorsa anlatırsın, öğrenir o da en fazla. Neyin nasıl yapıldığını biz de gayet iyi biliyoruz. 2 istiyorsan 2 koydur ne karışabilirim, yorum bile yapmam. İnş da hepsi de tutsun. Burda konuşulan yasal bazı prosedürler var, kadın yaşı 35in altındaysa ve 2 başarısız tüp bebek denemesi yoksa 1den fazla embriyo koyamazsın diyor yasa. Buna aykırı evrak düzenlemek sahteciliktir. Öğrenilse hastaneye yaptırım uygulanır. Haaa yapılmasın mı ona bir şey demiyorum. Kendi adıma hiç çift embriyo trasnferi isticek pozisyonda olmadım, çünkü henüz ilk denemem. Belki olumsuz sonuçlansa ben de aynı şeyi isterim ilerde bilemiyorum. Ama bunu istemek kadar bunun yapılmasına şaşırmak da doğal ya da bilmiyor olmak. Ben "Neden çift koyduruyorsunuz? nasıl yaparsınız böyle bir şey mi dedim? İçindeki saldırganlığı bana yasıtma lütfen.
Ben de transfer oldum canım ,yasaları prosedürleri bir yana bırakalım ben de devlet memuruyum ayrıca biz nasıl mutlu olacaksak bize göre olmalı her şeyA aylinnaylinn Bu konuya sırf transfer olduğum, aynı zamanda sayfadaki bir sürü kişi de bu süreçte olduğu için, kendimi ve sayfadakileri strese sokmak istemediğim için yazmaya devam etmicem. Umarım anlaşılmıştır dediklerim. Kimseyi ayırmadan hepinizin gönlünüze göre olmasını diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?