- 24 Ocak 2020
- 456
- 324
- 53
- 32
Canım korkma ama tedbir al doktora git bugün bende yaşadım leke doktorumu aradım önemli değildir ama gel yinede için rahat etsin strese sokma kendini dedi tamam dedim gittim çok şükür hiç bir sorun yok problem yok kanama alanı yada herhangi bir sey yok şükürler olsun. Benim leke sebebim doktorun dediğine göre ben hamile kaldığımda 1den fazla yumurtlamisim ve rahim de bunu bu şekilde atıyor olabilir dedi progestan kullanıyordum zaten düzenli devam et folik asit aksatma dediAçık kahverengi
Dogrudur canım ben de ilaca bağladım biraz doktorumla konuşacağım en kısa zamanda belki bir tavsiyesi olurGebelikte artan progesteron hormonu etkisiyle kabızlık oluşuyo. Hele ki takviye olarak da alınıyorsa şikayet daha yoğun oluyo. Ben vajinal kullandığım halde aynı sekildeyim.. en iyisi düzenli yürüyüş bol su tüketimi ama bizim haftalarda ne kadar olabilirse ❤
Yok canım söylemedim çünkü zateb yeterince ilaç takviyesi var istemiyorum pek :/Surup tavsiye ediyor dra danıştınız mi?
O zaman kuru incir kayısı bol sebze salatalık yiyip su için.Yok canım söylemedim çünkü zateb yeterince ilaç takviyesi var istemiyorum pek :/
Dikkat et canım elbette allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinBiraz öyle galiba. Ya benim ikizdi biri gelişimi durdurdu öyle olunca ondan tedirgin oluyorum ben yoksa pek dikkat etmem de
Kizlar iyi geceler insülin direnci ve insülin oranı testlerinde yüksek çıkmış ama gulikoz normal seviye de bu şartlarda ne olur acaba yani korkmalı miyim?
Teşekkür ederim canım zoraki su iciyorum. Normalde içemiyorum asla :/O zaman kuru incir kayısı bol sebze salatalık yiyip su için.
Kız bebekbakabilirseniz sevinirim ama aklima takilan foto cektigimizde sag sol değişiyor mu acaba..
Her ikisi de bir günden uzun mu sürdü?Benim kanda gebelik testim kesinleşmedi yarın çıkacak. Beta yı dün verdim. Ama ilk gebeliğimde ve eğer ikinci de kesinleşirse, ikisi de regl tarihimden üç gün önce oldu. Hatta yine erken regl oldum sandım. Böyle ağlamaklıyım PMS teyim sanıyorum. Sonra bekle bekle hiç başlayan bir şey yok. Farklı olan tek şey çok sinirli olurum regl öncesi ve kavgacı. Böyle duyduğum basit şeyleri büyütürüm, ama bu kez aşırı sakinim. Nasıl desem, alttan alıyorum falan. Dedim normal değil bu.Regl olmam gereken gün, test yaptım ve silik çizgi çıktı. İkişer gün arayla test yaptım. Çizgi koyulaştı.
Yarın da vereceğim kan, umarım değerlerim düzgün artıyordur. Çok heyecanlanmamaya çalışıyorum.
Uzun lafın kısası üç gün önce oldu:
İlk gebeliğimde , çamaşırıma çıkacak kadar ve kahverengi , ikincisinde çamaşırıma düşmeyecek kadar çok hafif kahverengi akıntı şeklinde. Bir günden biraz uzun sürdü.
Ped kullanacak kadar bir leke mıydı?Kızlarr dün reglime 5 gün kala birkaç damla kan ve ardından kısa süren açık kahve lekelenmem oldu, gece ve Bu sabah kupkuru hiçbir şey yok. Kasıklarımda adet olacakmış hissi var ama ennn çookta bel ağrısı hissediyorum. Bugün test yaptım ilk idrarla damlatır damlatmaz silik çizgi belirdi. Emin olamıyorum acaba yaşadığı yerleşme kanaması mıydı? Ben regl oldum sanmıştım
Cevabin için çok teşekkür ederim öncelikle.Merhaba ,
Benim durumum biraz karışık. Ama kendimden örnek vereyim. İnsülin direnci çok önemli bir değer, o yüksekse , sürekli tatlı gıdalar canınız çekiyor. Kolay kilo veremiyoruz vs. Hatta adet düzeninizi bile etkiliyor. Şeker hastası adayı oluyorsunuz bir nevi, Allah korusun.
Benim adet döngülerim 2019 da kafayı yemişti. Tiroidden şüpheleniyordum. Sonuçta hormonlardan sorumlu, ama bir şey çıkmadı. Sonra bir dahiliye uzmanına gittim. Kilon var dedi.
İnsülin Direncine baktı , 5,5 çıktı.
Dedi , ilaç gerekli ya da kilo vermeyi dene önce.
Dedim, denerim.
Şubat 2020 idi. Diyetisyen bayılmış o gün , gittim kapı duvar. Başka bir zamana vermek istediler. Pandemi başladı ve kaldım kendi direncime.
Tatlıyı kestim. Biliyorum ki o psikopat hormonlar istetiyor. Uyarıyor beynimi. Mercimek ekmeği yedim sadece. Gluteni kestim. Hurma yedim.Kırarmış direnci. Tabii hamile falan değildim. Yediklerimize dikkat gerekiyor şimdi. Diyet hiç yapmadım. Sadece kendimi kontrol etmeye çalıştım.
Bir süre sonra bir baktım 10 kilodan fazla verdim, şubattan yaz sonuna kadar. O zamandan beri de koruyorum. Eskisi gibi ne varsa yiyorum, seçmeden. Ama sanırım iştahım kesildi kontrol altına alınca. Pandemiden dolayı hiç gidip ölçtürmedim. Mecburen şimdi bazı testler yapılacak , onu da rica ederim.
Ama kilo verdim, adet düzenim eskiye döndü. Bir şeyleri doğru yaptığımı sanıyorum.
Uzun lafın kısası, insülin direnci çok ciddiye alınması gereken bir konu. Sonucum eğer yüksek çıkarsa, hiç düşünmeden glüteni , şekeri zıplatan herşeyi yine keserim.
Lütfen yediklerini seç, tatlıyı, çok şekerli kuru meyveleri, patatesi vs. bir süre çıkar hayatından. Yemiş ( Ceviz , badem , fıstık ) tüket.
Mercimeği ıslat akşamdan , ertesi gün ekmeğini pişir. Onu ye yemeklerle birlikte . Çok lezzetli bir şey. Protein ekmeği gibi düşün. Yumurta ve yoğurt giriyor içine. Peynir ekle - hayal gücüne bağlı (Haşlayarak olan tarifi yapma ama, güzel olmuyor o)
Benden şimdilik bu kadar. Sonucumu alırsam yine yazarım.Umuyorum doğru yapmışımdır.
Not: Benim de şekerim ve kolesterolum falan normal seviyelerdeydi, insülin direnci ile ikisi çok farklı şeyler.
Benim de dün başladı mahvoldum3 gündür hiç bişi yiyemiyorum sürekli midem bulanıyor yemek yemediğim için artık enerjim de bitti kusmaktan helak oldum bu daha ne kadar böle sürecek yemin ederim hayattan soğudum
Benim testlerdede bir şey çıkmadı önlem olarak vermem lazım dedi.. İnşallah bu kez hayırlısıyla Sağlıklı bi şekilde kavuşuruz bebeklerimize inşallahMerhaba benimde 2 kere kürtaj olduğum için doktor banada verdi ama raporda çıkmadı pırtılaşma 1 haftadır kullanıyorum doktor kalp atışı duyulduktan sonra 36 haftaya kadar kullanmamı istiyecek bir zararı yok dedi doktor sadece riske atmayalım dedi doktorum da baya bilgili bi doktor
Ben de 6. Haftadayım. Dün gittim doktora kese göründü. Bebek yoktu daha. Beta değerim arttı.Yok gitmedim daha biraz bekleyeceğim ilk hamileliğimde her hafta gidiyordum bunda daha rahatım :)
Karnimdan hic bisey gozukmedi küçücük bir kese gördüm ekranda ama doktor o kese diye birsey demedi. Sağlıklı degil gebeliğin bu haftada gözükmesi gerekirdi vajinal bakicam dedi bende istemiyorum dedim o zaman kurtaja yonlendiricem dedi. Dontorun tehtidiydi bir nevi bence vajinadan baktirmam icin. Sonra vajinadan bakti nokta kadar bisey gözüküyor ben bebek oldugunu anlamadim tabi sesini acinca kalp atisi duyulunca ben zaten derin bir ohhh cektim. Yasiyor kalbi atiyor orda benim miniğim.Merhaba benimde bugün 7+1di ama karından göremedik vajinal baktırmadım boş gebelik yada daha küçük olduğu için görünmedi doktor sizede mi öyle denildi vajinada baktırdınız
Bana da bakar mısınKız bebek
Bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum umarım her şey hepimiz için güzel olurCanım benim de acik kahverengi geliyordukesede oluşan kanama alanı yüzündenmiş. 2.5 hafta kadar geldi her uzuldugumde daha çok geliyordu. Şükür bebeğinde bir şey yok ama progestana başladık. Doktor üzülmemekte sinirlenmemeye ağır kaldırmamaya dikkat et dedi
Beta değerim 4204 olunca bende çok arttığı için gittim 5+5 te kese göründü bebek için 2 hafta sonra dediBen de 6. Haftadayım. Dün gittim doktora kese göründü. Bebek yoktu daha. Beta değerim arttı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?