2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Açık kahverengi
Canım korkma ama tedbir al doktora git bugün bende yaşadım leke doktorumu aradım önemli değildir ama gel yinede için rahat etsin strese sokma kendini dedi tamam dedim gittim çok şükür hiç bir sorun yok problem yok kanama alanı yada herhangi bir sey yok şükürler olsun. Benim leke sebebim doktorun dediğine göre ben hamile kaldığımda 1den fazla yumurtlamisim ve rahim de bunu bu şekilde atıyor olabilir dedi progestan kullanıyordum zaten düzenli devam et folik asit aksatma dedi

Dogrudur canım ben de ilaca bağladım biraz doktorumla konuşacağım en kısa zamanda belki bir tavsiyesi olur

Merhaba ,
Benim durumum biraz karışık. Ama kendimden örnek vereyim. İnsülin direnci çok önemli bir değer, o yüksekse , sürekli tatlı gıdalar canınız çekiyor. Kolay kilo veremiyoruz vs. Hatta adet düzeninizi bile etkiliyor. Şeker hastası adayı oluyorsunuz bir nevi, Allah korusun.

Benim adet döngülerim 2019 da kafayı yemişti. Tiroidden şüpheleniyordum. Sonuçta hormonlardan sorumlu, ama bir şey çıkmadı. Sonra bir dahiliye uzmanına gittim. Kilon var dedi.
İnsülin Direncine baktı , 5,5 çıktı.
Dedi , ilaç gerekli ya da kilo vermeyi dene önce.
Dedim, denerim.

Şubat 2020 idi. Diyetisyen bayılmış o gün , gittim kapı duvar. Başka bir zamana vermek istediler. Pandemi başladı ve kaldım kendi direncime.

Tatlıyı kestim. Biliyorum ki o psikopat hormonlar istetiyor. Uyarıyor beynimi. Mercimek ekmeği yedim sadece. Gluteni kestim. Hurma yedim.Kırarmış direnci. Tabii hamile falan değildim. Yediklerimize dikkat gerekiyor şimdi. Diyet hiç yapmadım. Sadece kendimi kontrol etmeye çalıştım.

Bir süre sonra bir baktım 10 kilodan fazla verdim, şubattan yaz sonuna kadar. O zamandan beri de koruyorum. Eskisi gibi ne varsa yiyorum, seçmeden. Ama sanırım iştahım kesildi kontrol altına alınca. Pandemiden dolayı hiç gidip ölçtürmedim. Mecburen şimdi bazı testler yapılacak , onu da rica ederim.
Ama kilo verdim, adet düzenim eskiye döndü. Bir şeyleri doğru yaptığımı sanıyorum.

Uzun lafın kısası, insülin direnci çok ciddiye alınması gereken bir konu. Sonucum eğer yüksek çıkarsa, hiç düşünmeden glüteni , şekeri zıplatan herşeyi yine keserim.

Lütfen yediklerini seç, tatlıyı, çok şekerli kuru meyveleri, patatesi vs. bir süre çıkar hayatından. Yemiş ( Ceviz , badem , fıstık ) tüket.
Mercimeği ıslat akşamdan , ertesi gün ekmeğini pişir. Onu ye yemeklerle birlikte . Çok lezzetli bir şey. Protein ekmeği gibi düşün. Yumurta ve yoğurt giriyor içine. Peynir ekle - hayal gücüne bağlı (Haşlayarak olan tarifi yapma ama, güzel olmuyor o )

Benden şimdilik bu kadar. Sonucumu alırsam yine yazarım.Umuyorum doğru yapmışımdır.

Not: Benim de şekerim ve kolesterolum falan normal seviyelerdeydi, insülin direnci ile ikisi çok farklı şeyler.

Kizlar iyi geceler insülin direnci ve insülin oranı testlerinde yüksek çıkmış ama gulikoz normal seviye de bu şartlarda ne olur acaba yani korkmalı miyim?

Her ikisi de bir günden uzun mu sürdü?
İlki bir ped kullanacak kadar leke mi geldi?

(Diğeri çok aşmış zaten çamaşıra gelmemiş.)

Ped kullanacak kadar bir leke mıydı?

Cevabin için çok teşekkür ederim öncelikle.
Bende şöyle bir şey benim kilom çok çok zayıf diyebilirdik 43 kiloydum 163 boyum var Ekim ayindan sonra 48 kilo oldum ve adet düzenim değişmisti şuan ise 46 kiloyum . Fakat bende şöyle bir şey var anne ve baba tarafim da kendileri de dahil şeker hastalığı hemen hemen herkeste var ve ben tatlıyı öyle çok seven biri de değilim çok canım isterse oda sene 1 yada 2 dir yani bı tek şeker olarak asla kahveyi çayı şekersiz icemem onun dışında çikolata veya herhangi bir şekerli şeyi çok nadir canım ister. Genelde tuzlu ve ekşi delisiyimdir ben

3 gündür hiç bişi yiyemiyorum sürekli midem bulanıyor yemek yemediğim için artık enerjim de bitti kusmaktan helak oldum bu daha ne kadar böle sürecek yemin ederim hayattan soğudum

Benim testlerdede bir şey çıkmadı önlem olarak vermem lazım dedi.. İnşallah bu kez hayırlısıyla Sağlıklı bi şekilde kavuşuruz bebeklerimize inşallah

Merhaba benimde bugün 7+1di ama karından göremedik vajinal baktırmadım boş gebelik yada daha küçük olduğu için görünmedi doktor sizede mi öyle denildi vajinada baktırdınız
Karnimdan hic bisey gozukmedi küçücük bir kese gördüm ekranda ama doktor o kese diye birsey demedi. Sağlıklı degil gebeliğin bu haftada gözükmesi gerekirdi vajinal bakicam dedi bende istemiyorum dedim o zaman kurtaja yonlendiricem dedi. Dontorun tehtidiydi bir nevi bence vajinadan baktirmam icin. Sonra vajinadan bakti nokta kadar bisey gözüküyor ben bebek oldugunu anlamadim tabi sesini acinca kalp atisi duyulunca ben zaten derin bir ohhh cektim. Yasiyor kalbi atiyor orda benim miniğim.
canim seninde duvarlarin kalındır ordadir yani doktor oyle soyledi çünkü goremememizin sebebini. Keske baktirsaydin vajinal.

Bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum umarım her şey hepimiz için güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…