- 12 Mayıs 2021
- 915
- 1.725
- 63
- 25
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.121
Yaa çok sevimliOlur mu olurBebeği görünce annelik duyguları kabarır, sizinle bile paylaşmak istemez belki Bebeklerin sıcaklığını ve temiz, güzel kokulu hallerini sevip yanına kivrilmak için kavga ederler kesin İki kedili bir ev bence muhteşem Çok istedim ikinciyi ama cesaret edemedim, anlaşamazlarsa diye. Benim kedim minikken tatile gidecektim ve görümcem baktı o sürede. Küçük bebeği vardı onun da. Bizim ki kızın bacağına sarılmış uyuyor. Hep beşikte ama, hatta ılıması için kenara konulan mamasını bile yemiş
Bende sordum doğum konusunda eşimi alamaz mıyız diye. Doktoru panik yaptırır diye almıyoruz dediEvet söyledi boyu 36 cm olmuş kilosu 1218 Gr suyu iyi dedi plesentanın yerine baktı çok şükür herşey yolunda kan grubumu sordu sanırım bu haftada kan uyuşmazlığına bakılıyor internette öyle okumuştum A pozitif dedim bir şey demedi kan uyuşmazlığımız yok diye hatırlıyorum daha öncesinden evlenirken mi ne bakılmıştı sanırım B12 alıyormusum dedi yok ilk başta iğnesini vurulmuştur sonra da multivitaminin içinde var diye almadım dedim tamam dedi okula gidiyor musun diye sordu gitmiyorum rapor almıştım dedim raporu kendi vermişti unuttu herhaldemuayeneden önce acil sezeryan doğuma girmiş bekledim biraz 20 dakkada yapıp geldi nasıl geçti ben korkuyorum da dedim iyi geçti deyip güldü birşey demedi kilomu soracaktım 10 kilo aldım çok mu diye unuttum sormayı 4. ayda bir kez ölçmüştü bir daha ölçmedi hamile kalmadan önce zayıftım 50 kiloydum bu yüzden 10 kilo da alsam dışardan normal görünüyorum sanırım tüm kiloyu kalçama ve karnıma aldım zaten kolum yüzüm aynı bir de tansiyonunu ölçtür yüksek değilse bana bildirmene gerek yok dedi tansiyonum da normal çıktı en son doğum katındaki odaları gezdik eşimle güzeldi beğendik oda süsleme yapıyorlarmış doğum paketinin içerisinde varmış tek üzüldüğüm şey eşi doğuma almıyorlarmış pandemiden dolayı ben çok istiyordum doğumda eşimin yanımda olmasını neyse sağlık olsun diyorum inşallah kolay sağlıklı bir doğumu olur hepimizin
Teşekkür ederim canım hepimiz iyi olalım inşallah hep iyi haberler alalım burdanCok sevindim canim iyi olmaniza
Bu da ilginçmiş demekki öyle bir tecrübe yaşadılar bu kararı aldılarBende sordum doğum konusunda eşimi alamaz mıyız diye. Doktoru panik yaptırır diye almıyoruz dedi
Sizin ve doktorunuzun stres altında olmamanız lazım bayılır falan dedi bir de mali işlerle ilgilenen kadınBu da ilginçmiş demekki öyle bir tecrübe yaşadılar bu kararı aldılar
Maşallah canım bebeğineEvet söyledi boyu 36 cm olmuş kilosu 1218 Gr suyu iyi dedi plesentanın yerine baktı çok şükür herşey yolunda kan grubumu sordu sanırım bu haftada kan uyuşmazlığına bakılıyor internette öyle okumuştum A pozitif dedim bir şey demedi kan uyuşmazlığımız yok diye hatırlıyorum daha öncesinden evlenirken mi ne bakılmıştı sanırım B12 alıyormusum dedi yok ilk başta iğnesini vurulmuştur sonra da multivitaminin içinde var diye almadım dedim tamam dedi okula gidiyor musun diye sordu gitmiyorum rapor almıştım dedim raporu kendi vermişti unuttu herhaldemuayeneden önce acil sezeryan doğuma girmiş bekledim biraz 20 dakkada yapıp geldi nasıl geçti ben korkuyorum da dedim iyi geçti deyip güldü birşey demedi kilomu soracaktım 10 kilo aldım çok mu diye unuttum sormayı 4. ayda bir kez ölçmüştü bir daha ölçmedi hamile kalmadan önce zayıftım 50 kiloydum bu yüzden 10 kilo da alsam dışardan normal görünüyorum sanırım tüm kiloyu kalçama ve karnıma aldım zaten kolum yüzüm aynı bir de tansiyonunu ölçtür yüksek değilse bana bildirmene gerek yok dedi tansiyonum da normal çıktı en son doğum katındaki odaları gezdik eşimle güzeldi beğendik oda süsleme yapıyorlarmış doğum paketinin içerisinde varmış tek üzüldüğüm şey eşi doğuma almıyorlarmış pandemiden dolayı ben çok istiyordum doğumda eşimin yanımda olmasını neyse sağlık olsun diyorum inşallah kolay sağlıklı bir doğumu olur hepimizin
Ay ben çok tecrübesizim canım bu konuda hiç bişey diyemicem o yüzdenBende Aldıklarımı
ben sezeryan olcam bide oğlumda öyle ahım şahım olmamıştı bnm kanamam ondan yeterli olurmu acaba dedim:)
Bebek telsizi, hastanede giymek için terlik, bebeği yıkamak için sünger ve anne bebek çantası da olabilir. Bakınca kendimce aklıma gelenler. İhtiyaca göre ev tipi ana kucağı da alınabilir. Bebek alışverişinin sınırı yok bitmiyorAldıklarım:)
Yenidoğan çeşitli setler ve zıbınlar ..abartmadım acıkcası 1-3 aya daha cok yöneldim . 1 yaşına kadar beğendiğim hoşuma giden kıyafetler aldım.:)
1-3 ay uyku tulumu
1 yaşa kadar kilotlu çoraplar ve çoraplar , önlük vs
molfix bebek bezi yeni doğan 1 ay gider diye düşünüyorum
unibaby yeni doğan ıslak mendil
Mustela yenidoğan şampuan
Babydream bebekyağı
Babydream alt açma
Babydream göğüs pedi
Avent biberon seti ve emzik
Banyo yıkama kuvet vss yıkama filesi
Lcw kundak havlusu
müslin 4 katlı örtü
müslin tek kat örtü
müslin ağız bezleri
bebek deterjan ve yumuşatıcı
anakucağı(otokoltugu) bebek arabamız var
Penti Lohusa pijama
Eksikler
Tek kullanımlık iç çamaşırı
emzirme atleti ve sütyeni
göğüs kremi
lohusa pedi
gecelik
bebek kapı süsü
lohusa taç seti
reflü yastğı( kararsızım)
kızlar aklıma gelenler bunlar eksiklerimi eklermisiniz
Oo maşallah hızlı gidiyor demekBen geldimmmm bebegin suyu gayet iyi sukur artik icme nar havuc suyunu dedi
Ince ve uzun boylu olacak tahminimce 2800 3000 gr arasi dogar dedi
Minnakımın boyu 3 hafta önde gidiyomus 1300gr olmus bayramdan sonra tekrar gidicem insaallah
Canim benim sagol darisi senin basinaOo maşallah hızlı gidiyor demekher şeyin yoluna girmesine sevindim
Benim de sertlesiyo taş gibi oluyor bazen napalim analık işte acılara da yürücezEvet haklısın ama şu gaz sancısı daha kötü sanırımyoğurt yememeye çalışıyorum laktozsuz süt içiyorum ama yemekten sonra illa bi yokluyo. Sade soda içiyorum neredeyse her gün Canım karnımın alt tarafı sertleşiyor bazen bende acaba yalancı doğum sancısı böyle bişey mi dedim. Cidden oymuş Resmen acılara yürüyor korkmuyorum
İnşallahCanim benim sagol darisi senin basinaguzel haberler alalim senden de
Ayni seyi doktor da bana dediİnşallahbebişimim kilosu 2 dir 2 gün geride. Önemli değil ama doktor da türk usulu tombik bir bebek olmayacak dedi. Her gün et tavuk balık yedim kontrolden beri ama sanıyorum bunun pek yeme içmeyle de alakası yok ya
annem proteini ihmal etme diyordu binbir ısrar. Bugün her gün protein yedim dedim, bu sefer de sebzeyi ihmal etme diyor napacağımı şaşırdım yani
Bebek telsizine cok ihtiyac duymam herhalde evim küçük odalar yanyana :) bebek bakim cantasini asla secemiyorum ya o aklimda.Bebek telsizi, hastanede giymek için terlik, bebeği yıkamak için sünger ve anne bebek çantası da olabilir. Bakınca kendimce aklıma gelenler. İhtiyaca göre ev tipi ana kucağı da alınabilir. Bebek alışverişinin sınırı yok bitmiyor
reflü yatağını öneriyorlar genelde. Anne yanı beşikleri eğimli olursa gerekli olmayabilirmiş ama alınabilir. Ben yataştan aldım, sevi bebeyi de öneren çok.
İçiyorum canım ya hatta magnezyumdan zengin alıyorum kramplar için. Bugün öldüm sancıdan ya bir iki gündür baya sancılıyım ama buna da şükür olan gaz sancısı olsunYa bende afedersin normalde gazlı bi insanım ama bu şekil ağrılarım olmuyodu hiç. Ben sade soda içiyorum. Afedersin bir geğiriyorum ulusa sesleniş yapıyorum sankiSana da öneririm sade soda hayat kurtarıyo şu an
27. Haftalarda bi ara ben de oyleydim o sanci resmen belimi de agritiyodu sirf bunun icin gittim doktoraİçiyorum canım ya hatta magnezyumdan zengin alıyorum kramplar için. Bugün öldüm sancıdan ya bir iki gündür baya sancılıyım ama buna da şükür olan gaz sancısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?