- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.161
Aynen ben de hergün yıkamayı düşünüyorum sizin de çabuk düşmüş göbeğiBen oglumu trmmuz ayinda dunyaya getrmistim o yaz da cok sicakti eve gelince yikadik ve hergun yikadik gobegide 3.gunde dusmustu oglumun
Bebek tırnak makası bu geldi aklıma şimdilikAldıklarım:)
Yenidoğan çeşitli setler ve zıbınlar ..abartmadım acıkcası 1-3 aya daha cok yöneldim . 1 yaşına kadar beğendiğim hoşuma giden kıyafetler aldım.:)
1-3 ay uyku tulumu
1 yaşa kadar kilotlu çoraplar ve çoraplar , önlük vs
molfix bebek bezi yeni doğan 1 ay gider diye düşünüyorum
unibaby yeni doğan ıslak mendil
Mustela yenidoğan şampuan
Babydream bebekyağı
Babydream alt açma
Babydream göğüs pedi
Avent biberon seti ve emzik
Banyo yıkama kuvet vss yıkama filesi
Lcw kundak havlusu
müslin 4 katlı örtü
müslin tek kat örtü
müslin ağız bezleri
bebek deterjan ve yumuşatıcı
anakucağı(otokoltugu) bebek arabamız var
Penti Lohusa pijama
Eksikler
Tek kullanımlık iç çamaşırı
emzirme atleti ve sütyeni
göğüs kremi
lohusa pedi
gecelik
bebek kapı süsü
lohusa taç seti
reflü yastğı( kararsızım)
kızlar aklıma gelenler bunlar eksiklerimi eklermisiniz
Sana diyet uygulamakta zor olacak bulursun yiyebileceğin sebze felan inş dzelir bu durumda şrker çıkmasıda ilginç ama dengeli beslenmek şart gibi aslında ama baştan herşeyi yemediğinden sonrasını duzeltmek zor olsa gerek ben yıgurt yemesem ertesi gun mutlaka yemek isterim normal zamanlarda bile aşermek gibi birşey benim içinNe güzel anlatıyorsun da ben herşeyi yiyemiyorum. Öncelikle vejetaryenim. Süt ve yumurta hariç hiçbir hayvansal ürün yiyemiyorum. Yoğurdu sevmem normalde ama onu da hamilelikte tüketmeye başladım. Bebekliğimden beri çekirdekli lifli sert parçalı tatsız hiçbir şeyi yiyemedim hep kustum. Makarna ve mercimek yanına pirinç çok severdim şekerim olduğunu duyduğum an daha yemedim. Ekmeği tam tahıllı ekmek olarak yiyorum normalde çok ekmek tüketmem zaten. Salata çok denedim ama asla yiyemiyorum hem domates salata çekirdekli ve tatsız geliyor. Soğan parça parça kıvırcık desen lifli... Gerçekten çok denedim çocuk düşündüğümüz andan beri ama asla yiyemiyorum. Su normalde hiç içmezdim ama hamilelik başından beri neredeyse hiçbirşey içemediğim için yemek yanına hep su içtim. Mide bulantısı beni bitirdi altıncı aya kadar yedide biraz azaldı sadece. İdrarda protein kaçağı var mı hangisinden anlaşılıyor bilmiyorum ama bütün sonuçlarımı doktora gösterdim riskli birşey görse söylerdi diye düşünüyorum. Bende normalde şeker yoktu gebelik öncesinde hiçbir şekilde. Bir tek tansiyon düşüklüğüm vardı o kadar 24.haftada çıktı bende şeker. Ailemde olduğu için olma ihtimali yüksekmiş gebelikte zaten. Diyetisyene daha gidemedim gittiğimde detaylıca konuşur düzgün bir diyet listesi hazırlarız diye düşünüyorum ama şekerim olduğunu öğrendiğim günden beri diyet yapıyoeum düzgün besleniyorum anneannemde şeker vardı ona sormuştum ne kötü ne iyi diye perşembe gününe alabildim anca randevu o güne kadar devam bakalım belki şeker çıktığı zamana göre biraz azaltabilmişimdir hayırlısı olsun
Kan sulandırıcı kullanıyormusun onlar kanı incelttiği için bebeğe daha kolay kan akışından genelde daha önde gidiyorlar kanı incelten şeyler ye yani sebzeler meyveler o zaman farkederİnşallahbebişimim kilosu 2 dir 2 gün geride. Önemli değil ama doktor da türk usulu tombik bir bebek olmayacak dedi. Her gün et tavuk balık yedim kontrolden beri ama sanıyorum bunun pek yeme içmeyle de alakası yok ya
annem proteini ihmal etme diyordu binbir ısrar. Bugün her gün protein yedim dedim, bu sefer de sebzeyi ihmal etme diyor napacağımı şaşırdım yani
Merhaba maltoferi günde 1 kez mi 2 kez mi kullanıyorsunuz ?Maltofer var, aile hekimine yazdirmistik, tek tek günlük pekmez gibi şurup şeklinde, isterseniz 1 kutu alıp deneyin. Ben bununla çok rahat ettim.
AhahahAhahaha hepimiz aynıyız desene valla bende hamile kaldıktan sonra iyice takılır oldum böyle şeylere çok gıcık oluyırum aşırı itici oluyorlar boğasım geliyo herkesiböyle yazarken bile insan sinirleniyor aklına gelenlere
1 kez kullanıyorum, kahvaltıdan 2 saat sonra alıyorum.Merhaba maltoferi günde 1 kez mi 2 kez mi kullanıyorsunuz ?
Yok kullanmıyorum, çok mantıklı belki de o yüzden karpuz kilo aldırıyor bebeğe diyorlarKan sulandırıcı kullanıyormusun onlar kanı incelttiği için bebeğe daha kolay kan akışından genelde daha önde gidiyorlar kanı incelten şeyler ye yani sebzeler meyveler o zaman farkeder
Ahhh bu kayınvalideler sinirlendirmek için illa bişey buluyor sanırım. Bebeğin ultrason görüntülerini ısrarla oğluna benzetiyor. Aynı babası demez mi. Bak bi doğsun aynı babası olacak diyor. Ya benzesin tabi de şimdiden ne anlaşılır ki. Kızının çocuuğu da babasının aynısı bunu söyleyince de ama duymasın sinirlenir diyor. Empati kuramıyorlar hiç ya.Ayyy seni çok iyi anlıyorum valla ben de çok sınandım kv tarafından hep bi laf sokuşturdu sağolsun. Demekle iyi yapmışsın ben de cevap verdim kaç defa ne yapayım artık yaa. Sana bişey diyim mi bunlara kilo yönünden yaranılmaz ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum boyum 1.62 yani zayıfım ama kuru kemik gibi de değildim açıkcası bana devamlı kilomdan laf ediyordu zayıfmışım bilmem ne şimdi 58 kiloyum geçen bana yine ay neren kilo almış aynı kuru kemik demesin mi 10 kilo almışım pes yani daha 24 haftalıkken bir de 58 kilo olan insan nasıl kuru kemik olabilir resmen basenli göğüs falan fazla olan biriyimkendisi 95 kilo haliyle ona göre kıyas yapıyo galiba illa insana gıcıklık edecekler ben zaten anlamıyom gelin hamile kalınca niye kıskanırlar
Ne kadar bunalırsak bunalalim çorap giymek önemli sanırım. Bana da kayinvalidem diyor, ince de olsa çorap giy,sonra çekersin. Haklılar bence de.27. Haftalarda bi ara ben de oyleydim o sanci resmen belimi de agritiyodu sirf bunun icin gittim doktora
Gaz sancisi demistiayran cok iciyordum onu biraktim erik çagla bi ara mevsimiydi kuru fasulye hepsini biraktim baktim yine gecmiyor
Annem dedi ki ne olur corapsiz gezme bi sure bi de ince giyme sicak tut kendini
Artik bu yuzden mi yoksa gececeginden mi bilmem annemin de dediklerini yaptiktan sonra gecti
Allah yardımcımız olsun, bizim eve serin diyorlar ve ben bu haldeysem akdeniz, güneydoğu bölgelerini düşünemiyorum.Sürekli suya giricez sanırım ördek gibiacayip bir nem var burdada önümüzdeki aylardada Allah yardımcımız olsun birden yazın ortasına düştük gibi oldu
Ahahah benimse eltim detaylı sonrası fotoğrafına aaa ağzı aynı …. Diyor. Kendi kızını söylüyorAhhh bu kayınvalideler sinirlendirmek için illa bişey buluyor sanırım. Bebeğin ultrason görüntülerini ısrarla oğluna benzetiyor. Aynı babası demez mi. Bak bi doğsun aynı babası olacak diyor. Ya benzesin tabi de şimdiden ne anlaşılır ki. Kızının çocuuğu da babasının aynısı bunu söyleyince de ama duymasın sinirlenir diyor. Empati kuramıyorlar hiç ya.
O da iyiymiş yaAhahah benimse eltim detaylı sonrası fotoğrafına aaa ağzı aynı …. Diyor. Kendi kızını söylüyoroysa ki kocama benziyor
Kötü niyetli değiller belki de biz bu dönemde çok alıngan oluyoruz bilmiş davrandıkları içinde geriliyoruz..
Bizde anne yanında yatıracağız. Chicconun next2me aldık canım.Kızlar birşey sorucam özellikle 2.çocuktan sonrasına hamile kalanlar tecrübeli anneler daha iyi bilir diye düşünüyorum. Bebeği 1 yaşından sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum. 1 yaşına kadar yatırmalık beşik nasıl birşey alabilirim. Benim gibi olanlar düşünüp yapanlar varsa fikir verirlerse çok sevinirim
Kesinlikle yaranilmaz yaaAyyy seni çok iyi anlıyorum valla ben de çok sınandım kv tarafından hep bi laf sokuşturdu sağolsun. Demekle iyi yapmışsın ben de cevap verdim kaç defa ne yapayım artık yaa. Sana bişey diyim mi bunlara kilo yönünden yaranılmaz ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum boyum 1.62 yani zayıfım ama kuru kemik gibi de değildim açıkcası bana devamlı kilomdan laf ediyordu zayıfmışım bilmem ne şimdi 58 kiloyum geçen bana yine ay neren kilo almış aynı kuru kemik demesin mi 10 kilo almışım pes yani daha 24 haftalıkken bir de 58 kilo olan insan nasıl kuru kemik olabilir resmen basenli göğüs falan fazla olan biriyimkendisi 95 kilo haliyle ona göre kıyas yapıyo galiba illa insana gıcıklık edecekler ben zaten anlamıyom gelin hamile kalınca niye kıskanırlar
Maşallah hep böyle güzel günler olur umarımKızlar günaydın bugün çok mutluyumevde basküle küsmüştüm bugün barıstık 5 kg vermişim zaten kg cok cok fazla versemde belli olmuyo ama vermek hosuma gitti. Troid ilacının dozunu arttırmıstı dr ödemlerde gidşnce kg olarak yansıdı bebek zaten önden gidiyor kg olarak ondada kafam rahat. Uzun vadedir enfeksiyon bilmem ne derken moralim bozuktu bugün enerji yüklendim yine
28'de gittim en son, 32de çağırdı. 32'den sonra 2-3 haftaya indirir sanırım.Ben nasıl durcam o kadar hafta yadoktor 4 diyo ben 3 hafta olunca giderim artık niye geldin demez heralde
Diyetisyene gidip diyet programı alana kadar en temel kurallara dikkat etmeye çalışabilirsiniz belki. 3 ana öğün, 2-3 ara öğün yapacaksınız. Ana öğünler sonrası dışarıya yürüyüşe çıkamıyorsanız bile evin içinde hareketli olun. Yemek sonrası hemen oturmayın.Bende gebelik şekeri de var şuanzaten her şeyi yiyemeyen biriyim şimdi o diyete nasıl uyacağım diye düşünüyorum... Ayrıca aşırı stresliyim normalde gittiğim doktor şekerimin yüksek olduğunu görüp bana perinatoloji diyip durdu bir kere bile diyetisyene gitmemden bahsetmedi acile gittim ordakiler de demedi özelden randevu aldım gittim diyetine uyuyor musun dedi diyetisyene gidemedim ki ben daha... Ne yapacağımı bilmemek beni strese sokuyor. Zaten salak gibi hissediyorum kafam hiçbir şeye basmıyor gibi anlayamıyorum bazen ne konuşuluyor. Çok şükür artık ilgili açıklayan bir doktorum var ve eşim de kontole benimle giriyor daha da streslenmem diye ümit ediyorum bundan sonraki süreçte. Mantarı iki yıldır ağır bir şekilde yaşıyorum herşeyi denemiştim doktorların dediği pamuğu ilk kez duydum onu da deneyeyim. Ve nişan konusunda eşimin annesi direk normal kan gördün mü diyordu sancımda ondan nasıl farkedeyim ki hep çatlaklar kanıyor diye düşünmüştüm ama öyle birşeyse farkederim. İçimi rahatlattın bu konuda çok teşekkürler. İnşallah hepimizin bebekleri sağlıkla gelir ve bir an önce şu sıcakları atlatırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?