- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #20.141
Babycom dıye bır magazadan aldım trendyoldan ve instagramdan arastırın bende 1 yasından sonra oda sına geçirmeyi düşünüyorum beşik kalitesi ıyıKızlar birşey sorucam özellikle 2.çocuktan sonrasına hamile kalanlar tecrübeli anneler daha iyi bilir diye düşünüyorum. Bebeği 1 yaşından sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum. 1 yaşına kadar yatırmalık beşik nasıl birşey alabilirim. Benim gibi olanlar düşünüp yapanlar varsa fikir verirlerse çok sevinirim
6 aydan sonrası için anne yani küçük beşik gibi yataklar maalesef kullanılmıyor. 1 yaşına kadar kullanılacak bir şey için Park yatak ya da henüz oda takımı almadıysanız ve yatak odaniz müsaitse daha sonra açma imkanınız da olacağı için oda takımı yatağından almanızı öneririmKızlar birşey sorucam özellikle 2.çocuktan sonrasına hamile kalanlar tecrübeli anneler daha iyi bilir diye düşünüyorum. Bebeği 1 yaşından sonra odasına geçirmeyi düşünüyorum. 1 yaşına kadar yatırmalık beşik nasıl birşey alabilirim. Benim gibi olanlar düşünüp yapanlar varsa fikir verirlerse çok sevinirim
Tüy yuttuğu için değil tüydeki parazitten kaynaklı yaşamıştır bu olayı. 2 ayda bir iç dış parazit aşıları yapılan kedilerin tüyünün böyle bir duruma yol açacağını sanmıyorum. Uzmanların söyledikleri de bu zaten.Kuzenim 3 kere ameliyat oldu kedi tüyünden bebekken tek bir tüy yutmus o da cigerine yapismis kucukken ergenlikte hatta 2 cocuk sahibi oldu simdi bile ameliyat oldu
O kadar cok istiyorum ki cocuklarim biyle bilincli yetissin hayvanlarla ilgilensin inanilmaz guzel ve inanilmaz cocuklarin gelisimi uzerinde olumlu etkileri var bence
Ama sirf bu olayi gorup yasadigim icin eve asla hayvan almamaya karar verdim
Evet oyleymis ben bilmiyordumTüy yuttuğu için değil tüydeki parazitten kaynaklı yaşamıştır bu olayı. 2 ayda bir iç dış parazit aşıları yapılan kedilerin tüyünün böyle bir duruma yol açacağını sanmıyorum. Uzmanların söyledikleri de bu zaten.
Cokiyi yapmissin biraz daha buyudukce hareket etmemzi daha zor olacak erkenden halletmek lazim bu isleriBen de bugün iki tane emzirme sütyeni aldım biri e bebekten biri lcw den. Artık kendiminkiler olmuyodu mecbur alcaktim bari emzirme sütyeni alıyım dedim, balensiz ve hafif kaplı sutyenler insallah ucu belli olmaz.. bir de e bebekten markasını hatırlamadığım bebek çamaşır deterjanı aldim bitkisel ve temiz içerikli. Önümüzdeki hafta inşallah kıyafetleri yıkamaya baslicam. Bugun biraz AVM gezdim ama o kadar zorlandım ki diyorum eskiden it gibi gezerdim su halime bak iki mağazadan sonra pert oldum, sürekli wc aradım dezenfekte edip edip kullanmak zorunda kaldım cok yorucuydu gerçekten
Ayyy seni çok iyi anlıyorum valla ben de çok sınandım kv tarafından hep bi laf sokuşturdu sağolsun. Demekle iyi yapmışsın ben de cevap verdim kaç defa ne yapayım artık yaa. Sana bişey diyim mi bunlara kilo yönünden yaranılmaz ben hamile kalmadan önce 48 kiloydum boyum 1.62 yani zayıfım ama kuru kemik gibi de değildim açıkcası bana devamlı kilomdan laf ediyordu zayıfmışım bilmem ne şimdi 58 kiloyum geçen bana yine ay neren kilo almış aynı kuru kemik demesin mi 10 kilo almışım pes yani daha 24 haftalıkken bir de 58 kilo olan insan nasıl kuru kemik olabilir resmen basenli göğüs falan fazla olan biriyimAyyyy aynı beennn. Cidden iyi bir şey bile söylemesinler istiyorum. Zaten benim kendi tarafım daha hiç olumsuz bir şey demedi kilo almışsın bile demediler hatta geçen gün ablam geldi sehir dışından ufacık karnın falan dedi. Ama kv tarafı ne zaman görse şişmişsin diyorlar en son şakayla karişik cok sinir oluyorim bu kelimeye karnin cikmis deseler anlarim dedim yuzune karsi valla. Hep ben mi kendimi yicem valla soyledim gitti. Bu donemde beni de kv cok sınadı inşallah doğumdan sonra bana bulaşmaz valla hiç tutmam kendimi artık.
Ahahaha hepimiz aynıyız desene valla bende hamile kaldıktan sonra iyice takılır oldum böyle şeylere çok gıcık oluyırum aşırı itici oluyorlar boğasım geliyo herkesiAyyy ben ben.. iyilere bile bazen tahammül edemiyorm o yuzden kibarca cevap vermeye çalışıyorum ben. Vermedikçe tepene çıkıyorlar ya..
kendi anne babama hatta eşime bile cevabımı söylüyorken başkalarının nazını niyazını lafını çekemiyorum artık. Hele hamilelikte daha da arttı bu bende..
herkes çocuk uzmanı gibi konuşuyor bazen. Yok zaten 40 gün böyle olur yok doğunca şöyle olur yok gaz damlası böyle yapıyor yok benim ki şöyleydi .. elbette tecrübelerimizi paylaşacağız ben başkalarının hatalarından tecrübelerinden yararlanmayıda seviyorum ama bunların ki akıl vermeye geçince bende çok kızıyorum . Ay kendi kendime sinirlendim yine aynı fikirde birini görünce
Orası da çok sıcak olur yıka bencede sanırım ben de yıkamak isteyenlerdenim yıkayınca göbek daha çabuk düşğyormuş diye duydum ama ne kadar doğru bilememBenim kızımın suyu bitmişti kafasına da plasenta yapışmıştı çok kötü kokuyordu bana yani ilk gün o mis gibi bir kokudan ziyade emzirirken kusma isteği oluyordu. 1. Günden ittibaen yıkadım çok şükür ne göbekle ilgili bir sıkıntımız oldu ne de başka bir sıkıntı. Sanırım ben bu bebeğimi de sürekli yıkarım. Ben de mersindeyim Eylül’de burası da fena sıcak olur her gün yıkarım gibime geliyor
Ya evet insan ameliyattan da korkmuyor değil ben normalden daha çok korkuyorumBenim eşim de tam tersi sezeryan olmamı istiyor çocuğu niye riske sokuyorsun diyor ben ameliyattan korkuyorum
Çok sevindim cnm. İnş sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri de bu süreci sıkıntısız atlatırızBugün hem doktorum hem onun yönlendirdiği kadın doğum servisi diyetisyeni ile görüştüm. Gebelik şekeri teşhisi koydular ama insüline başlatmadı, diyet verdi sadece. Çok ağır bir diyet değil, bebeğin de beslenmesi gerektiği için doyurucu ama sağlıklı bir diyet, diyete uyulduğu sürece panik yapacak bir durum yokmuş
Ben oglumu trmmuz ayinda dunyaya getrmistim o yaz da cok sicakti eve gelince yikadik ve hergun yikadik gobegide 3.gunde dusmustu oglumunOrası da çok sıcak olur yıka bencede sanırım ben de yıkamak isteyenlerdenim yıkayınca göbek daha çabuk düşğyormuş diye duydum ama ne kadar doğru bilemem
Aynen öyle canım benim bende hiç şikayet etmiyorum hatta diyorum ki olsun doğuma alıştırma oluyor bu ağrılarİçiyorum canım ya hatta magnezyumdan zengin alıyorum kramplar için. Bugün öldüm sancıdan ya bir iki gündür baya sancılıyım ama buna da şükür olan gaz sancısı olsun
Aynen ya bunlar hep doğuma hazırlık işteBenim de sertlesiyo taş gibi oluyor bazen napalim analık işte acılara da yürücez
Sürekli suya giricez sanırım ördek gibiBen de yanıyorummmNe uyuyabiliyorum, ne oturabiliyorum. Üzerimdeki her şey fazla geliyor. Eşim ben buharlaşırken "ev serin" diyor bir de Temmuz, Ağustos nasıl geçecek bilmiyorum
Benim kızım var o yaşa yakın gün içerisinde aynı tavırlara yakın ha4eketler oda yapiyor hatta beniçok bunalttığıda oluyor ama geçici bir atak dönemidr diye üstüne durmamaya çalışıyorum.degilsede yandk zaten:))Arkadaşlar merhaba uzun zamandır bende buraya girip okuyamıyorum.
5 yaşında oğlum bu aralar inanılmaz değişti.
Aramızda 5 yaş çocuğu olan var mı hal tavırlar nasıl?
Acaip anneci, ağlak, miz miz, vs. Oldu. Aslında kardeşi enn çok o istedi ailede. Hala da çok seviyor. Devamlı ilgilenir falan. Evde oğluma karşı ilgide azalmadı mümkün olduğunca dikkat ediyoruz. Fakat bu durum beni inanılmaz yoruyor inanılmaz. Karnım kasılıyor geriliyor. Daha şimdiden böyle yetmiyorsam sonra napcam diyorum. Gerçekten kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum
Elimden geldiğince ben de dikkat edeyim de canım Mersin yanıyor üşütmüş olmayayım bu havada27. Haftalarda bi ara ben de oyleydim o sanci resmen belimi de agritiyodu sirf bunun icin gittim doktora
Gaz sancisi demistiayran cok iciyordum onu biraktim erik çagla bi ara mevsimiydi kuru fasulye hepsini biraktim baktim yine gecmiyor
Annem dedi ki ne olur corapsiz gezme bi sure bi de ince giyme sicak tut kendini
Artik bu yuzden mi yoksa gececeginden mi bilmem annemin de dediklerini yaptiktan sonra gecti
Annenin dediği doğru canım benim de üşütmekten olur özellikle ayaklarım üşüyünce hala pike ve hırka ile oturuyorum ben evde üşürüm korkusuyla evim de baya serin gaz sancısı olduğunda sıcak su torbası iyi geliyordu bana ayaklarımı ısıtıyordum bebekler de böyle işte kiraz çekirdeği torbasını bu yüzden aldım yavruma inşallah gazı olmaz27. Haftalarda bi ara ben de oyleydim o sanci resmen belimi de agritiyodu sirf bunun icin gittim doktora
Gaz sancisi demistiayran cok iciyordum onu biraktim erik çagla bi ara mevsimiydi kuru fasulye hepsini biraktim baktim yine gecmiyor
Annem dedi ki ne olur corapsiz gezme bi sure bi de ince giyme sicak tut kendini
Artik bu yuzden mi yoksa gececeginden mi bilmem annemin de dediklerini yaptiktan sonra gecti
Aynı benBen de bugün iki tane emzirme sütyeni aldım biri e bebekten biri lcw den. Artık kendiminkiler olmuyodu mecbur alcaktim bari emzirme sütyeni alıyım dedim, balensiz ve hafif kaplı sutyenler insallah ucu belli olmaz.. bir de e bebekten markasını hatırlamadığım bebek çamaşır deterjanı aldim bitkisel ve temiz içerikli. Önümüzdeki hafta inşallah kıyafetleri yıkamaya baslicam. Bugun biraz AVM gezdim ama o kadar zorlandım ki diyorum eskiden it gibi gezerdim su halime bak iki mağazadan sonra pert oldum, sürekli wc aradım dezenfekte edip edip kullanmak zorunda kaldım cok yorucuydu gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?