2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Selam. Sizde gec dollenmemi? Ultrason olcumuyle sat olcumu farklimi?

Selam ultrason olcumu dorumu soyluyor?

Kızlar dün akşam vajinadan kalçama doğru bir ağrı girdi sonra geçmedi. Daha öncede olmuştu ama kısa sürmüştü. Vajinanın solu ve sol bacağımla birleştiği yer ağrıyor. Arada yukarı doğru ve sol bacağın üstüne doğru vuruyor acı.
Yani acıyor ağrıyor değişik tarif edemiyorum da Tuvalete bile gidemedim yani Uyandım hala var şiddetlenirse gidicem..
Biraz araştırdığımda yorgunluktan magnezyum eksikliğinden ya da çatı kemiklerinin genişlemesinde bebeğin baskısından oluyor demişler..
varmı bunları yaşayan? Normal mi artık bu ağrılar

Gecmiş olsun canım. Geçenlerde benim de kalçama ağrı girdi. Hani böyle kışın soğuklarda belinden çeker ya, kas ağrısı olur genelde. Öyle bir ağrı girdi tek tarafa. 2 gün falan sürdü. Yürüyüşümü, oturup kalkmamı epey etkiledi. Kendiliğinden geçti sonra.

Sanırım artık cidden ağırlaşıyoruz ben ağlıcaktım ne kıyafetimi değiştirebildim ne tuvalete desteksiz oturabildim öyle acıdı yandı canım şükür bi tık ta olsa rahatladım..
hamilelik asıl son 2 ay der annem cidden öyle galiba

Merhaba bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın buna cevap yazamadan gecemicem benim kizim da küçük burunluydu cok kibar burnu olacak demişti doktor dediği gibide oldu

Çok geçmiş olsun canım. Sanırım bu ağırlar artık normal daha az yor kendini bir de magnezyumu ihmal etme

Bu son 2 ay zorlayacak gibi gerçekten. Iyice ağırlaşıyorlar. Havaların ısınması, denge sorunu vs epey zorlanacağız gibi gözüküyor.

Kesinlikle canım su gibi geçsin inşallah hepimiz için
[/QUOTE]
Inşallah canım Şu soğuk algınlığı, grip gibi hastalığı atlatayım başka bir şey istemiyorum şimdilik. Normalde yazın bu şekilde hastalanınca ilaç kullanmama rağmen 1 aya yakın sürüyordu. Ilaç içmemekte direndim ama sabaha karşı bir tane parol içtim artık. Daha fazla dayanamadım. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Hamileyken hastalık daha zormuş

Arkadaşlar bu arada ben dün şehir hastanesine covid testi yaptırmak için gittiğimde beni test yapılan bölüme değil de kadın doğum acile yönlendirdiler hamileyim diye. Test yapılan bölümün benim için riskli olduğunu söylediler. Kadın doğum acilde de şikayetimi dinleyip şüpheli alan diye bir bölüm varmış oraya aldılar. Allahtan kimse yoktu o alanda. Aksam 7 gibi gitmiştik. Hemşire neredeyse 8-10 tüp kan aldı, tansiyon ölçtü. Pozitif çıkarsam dr lar inceleyebilsin diyeymiş o kadar kan. Daha sonra dr geldi ve usg de bebeği inceledi. 31.haftada olduğum için nst ye gerek görmedi ve covid testini yaptı. Bana neden geldiğimi sordu, negatif olsan bile riskli bir alana girdin dedi. Sonucun pozitif çıksa bile hamile olduğun için ilaç vermeyeceğiz, sadece istirahat edeceksin iyi bakacaksın kendine dedi. Ilacı çok ağır durumda olan hamilelere, sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan ettirip imza alarak veriyorlarmış. Negatif olduğumu bilmek içimi rahatlattı en azından. Keşke hamilelere eve filyasyon ekibi gelse de test yapsa. Boş yere gitmek o alana girmek zorunda da kalmazdık.
Ben hiç hastanede test yaptırmadığım için bilmiyordum, belki benim gibi bilmeyenler vardır diye yazmak istedim size de.

Hanımlar merhaba. Benim durumu az çok biliyorsunuz. Gebelik şekeri çıkmıştı ve yoğun mantarla birlikte enfeksiyonum vardı. Oğlum hafta olarak boy olarak kilo olarak ileriydi ve şekerden dolayı bu tehlikeliydi. Riskli gebeydim normal doktora bile gidemiyordum. Kontrolden çıktım şimdi. Diyetim işe yaramış oğlum ilk defa 3-5 gün ileri değildi aksine 1 gün gerideydi hala ileride ama ilerideki tarihten daha ileri değil. 1.5 kilo ve 39 cm olmuş 3 hafta önce erken doğması ihtimalini konuşuyorken bugün sezeryan dahi olsam 37. Haftadan önce beklemediğimizi konuştuk. Normal doktora da gidebilirmişim gelişimi normal olduğu için O kadar mutluyum ki ağlamayı kesemiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah minik yavrularımızı zamanlarında kucağımıza alırız

merhabalar sizin için çok sevindim. birşey sormak istiyorum. ilk gebeliğimde bende gebelik şekeri sınırdaydı o zaman doktorum bana sadece dıkkat et diyordu ekstra bişi yapmadım , doktorum gayet rahat olduğu için ama bebeğim hep 2 bazen 3 hafta önde gidiyordu ve ben 37.haftada doğum yaptım suyum vs geldi. 3500 kg 50 cm doğdu oglum. şimdi siz böyle yazınca acaba şekerim sınırda diyemi erken doğdu.. 3 hafta erken doğma ihtimali gebelik şekerinden dolayımı? oglum gayet sağlıklı bi bebek.. küveze vs girmesi solunumu sağlıgı gayet yerinde doğdu.

Benim de 2 buçuk haftaya yakın ilerideydi. Hatta 12. Haftadaki taramaya göre adet tarihini güncelledik 5-6 gün önce görünüyor artık. Doktorumla konuştuğumda erken doğum olabileceğini demişti ama biz daha çok iri olursa sezeryanle erken alınmasını görüşmüştük çok irileşmeden yani. 37. Haftada olan doğumlar normal karşılanıyor aslında 38-40 arası doğumun gerçekleşmesi bekleniyor. Demekki oğlunuz size erkenden kavuşmak istemiş ben az daha 26.haftada doğuruyordum doğum sancım geldi 4-5 saat sürdü ancak açılmam olmadı ve geçti kendiliğinden ama şekerle alakalı olabileceğini söylemedi doktorum.

Kesinlikle canım su gibi geçsin inşallah hepimiz için
Inşallah canım Şu soğuk algınlığı, grip gibi hastalığı atlatayım başka bir şey istemiyorum şimdilik. Normalde yazın bu şekilde hastalanınca ilaç kullanmama rağmen 1 aya yakın sürüyordu. Ilaç içmemekte direndim ama sabaha karşı bir tane parol içtim artık. Daha fazla dayanamadım. Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Hamileyken hastalık daha zormuş
[/QUOTE]

inşallah bir an önce geçer canım en azından covid değil öyle bak olaya .. bol bol meyve ye halsiz bırakma kendini

Bu arada hanımlar diyetten midir bilmiyorum normalde de kilo almamıştım hamilelik başlarında ama ben kilo almıyorum aksine ödemleri atıp kilo verip duruyorum 65 den 62.7 ye düştüm bugün kontrolden gelmiş olmasam ben niye kilo veriyorum diye çıldırıcam çünkü doğuma yakın kiloda düşüş olabiliyormuş. Tartıda kilo aldığımı görüp mutlu olur oldum delirdim ben delirdim

açıkcası bende genetik bi durum mu dedim. çünkü annem bizi erken doğururmuş, kardeşim 2 bebeğinide 37. haftada doğurdu öyle olunca hiç şekere bağlımı düşünmedim:) ama ihtimal var sanırım. Sağlıklı bi şekilde inşallah zamanında kavuşuruz bebeklerimize, çok geçmiş olsun sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…