- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.721
Selam. Sizde gec dollenmemi? Ultrason olcumuyle sat olcumu farklimi?Merhaba kizlar , galiba bende eylul annesiyim
adette gore 7haftalik ama adettim 34 gunde bir oldugu icin yumurtlama zaten 20 cu gunde oldugu icin sanirsam 6 haftalik
ultrasona 9 cu hafta randevum var
cok sabirsizim kalbi atiyor mi diye daha hic gitmedim avrupada ilk randevu 8-10 hafta arasi
Selam ultrason olcumu dorumu soyluyor?Canim benim bat 14 aralikti ama bende pko oldugu icin adetler 35-40 gunu buluyor o yuzden adete gore hesaplama yapamiyoruz iliski tarihine gore ortalama bir hesap yaptik :)
Ben 21 aralikta ilk betami yaptirdim 10.11 cikti oyle ogrendim sonra iki gunde bir baktirdik iki kati sonra ucer ucer atlamaya basladi
hic bir belirtim olmadi ne gogus agrisi ne bulanti ne karin agrisi hicbirsey suanda sadece siskinlik ve yorgunluk var
Gecmiş olsun canım. Geçenlerde benim de kalçama ağrı girdi. Hani böyle kışın soğuklarda belinden çeker ya, kas ağrısı olur genelde. Öyle bir ağrı girdi tek tarafa. 2 gün falan sürdü. Yürüyüşümü, oturup kalkmamı epey etkiledi. Kendiliğinden geçti sonra.Kızlar dün akşam vajinadan kalçama doğru bir ağrı girdi sonra geçmedi. Daha öncede olmuştu ama kısa sürmüştü. Vajinanın solu ve sol bacağımla birleştiği yer ağrıyor. Arada yukarı doğru ve sol bacağın üstüne doğru vuruyor acı.
Yani acıyor ağrıyor değişik tarif edemiyorum daTuvalete bile gidemedim yani Uyandım hala var şiddetlenirse gidicem..
Biraz araştırdığımda yorgunluktan magnezyum eksikliğinden ya da çatı kemiklerinin genişlemesinde bebeğin baskısından oluyor demişler..
varmı bunları yaşayan? Normal mi artık bu ağrılar
Sanırım artık cidden ağırlaşıyoruzGecmiş olsun canım. Geçenlerde benim de kalçama ağrı girdi. Hani böyle kışın soğuklarda belinden çeker ya, kas ağrısı olur genelde. Öyle bir ağrı girdi tek tarafa. 2 gün falan sürdü. Yürüyüşümü, oturup kalkmamı epey etkiledi. Kendiliğinden geçti sonra.
Merhaba bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın buna cevap yazamadan gecemicem benim kizim da küçük burunluydu cok kibar burnu olacak demişti doktor dediği gibide olduMerhaba kızlar, özellikle tecrübeli annelere bir sorum olacak (biraz da işin eğlencesi) bebekler sizce renkli ultrasonda görünen hallerine gerçekte ne kadar benziyor? Benim çevremdekiler genelde yanıltıcı oluyor diyor da, mesela kuzenimin bebeği yassı ve geniş burunlu görünüyormuş ama minik burunlu oldu. Her şeyden önce sağlık elbette ama konusu geçince sizlere de bir sorayım dedim. Bana sanki gerçeğe yakın gibi geliyor da.
Amin inşallah. Ben de Aden istemiştim benim büyük kızın okulda anlaşamadığı bir kız varmış adı adenmiş asla olmaz sevmem onu deyip durduAdeli de düşündük çok güzel isim ismiyle büyüsünler inşallah
Çok geçmiş olsun canım. Sanırım bu ağırlar artık normal daha az yor kendini bir de magnezyumu ihmal etmeKızlar dün akşam vajinadan kalçama doğru bir ağrı girdi sonra geçmedi. Daha öncede olmuştu ama kısa sürmüştü. Vajinanın solu ve sol bacağımla birleştiği yer ağrıyor. Arada yukarı doğru ve sol bacağın üstüne doğru vuruyor acı.
Yani acıyor ağrıyor değişik tarif edemiyorum daTuvalete bile gidemedim yani Uyandım hala var şiddetlenirse gidicem..
Biraz araştırdığımda yorgunluktan magnezyum eksikliğinden ya da çatı kemiklerinin genişlemesinde bebeğin baskısından oluyor demişler..
varmı bunları yaşayan? Normal mi artık bu ağrılar
Bu son 2 ay zorlayacak gibi gerçekten. Iyice ağırlaşıyorlar. Havaların ısınması, denge sorunu vs epey zorlanacağız gibi gözüküyor.Sanırım artık cidden ağırlaşıyoruzben ağlıcaktım ne kıyafetimi değiştirebildim ne tuvalete desteksiz oturabildim öyle acıdı yandı canım şükür bi tık ta olsa rahatladım..
hamilelik asıl son 2 ay der annem cidden öyle galiba
Çok sağol canımÇok geçmiş olsun canım. Sanırım bu ağırlar artık normal daha az yor kendini bir de magnezyumu ihmal etme
Kesinlikle canım su gibi geçsin inşallah hepimiz içinBu son 2 ay zorlayacak gibi gerçekten. Iyice ağırlaşıyorlar. Havaların ısınması, denge sorunu vs epey zorlanacağız gibi gözüküyor.
merhabalar sizin için çok sevindim. birşey sormak istiyorum. ilk gebeliğimde bende gebelik şekeri sınırdaydı o zaman doktorum bana sadece dıkkat et diyordu ekstra bişi yapmadım , doktorum gayet rahat olduğu için ama bebeğim hep 2 bazen 3 hafta önde gidiyordu ve ben 37.haftada doğum yaptım suyum vs geldi. 3500 kg 50 cm doğdu oglum. şimdi siz böyle yazınca acaba şekerim sınırda diyemi erken doğdu.. 3 hafta erken doğma ihtimali gebelik şekerinden dolayımı? oglum gayet sağlıklı bi bebek.. küveze vs girmesi solunumu sağlıgı gayet yerinde doğdu.Hanımlar merhaba. Benim durumu az çok biliyorsunuz. Gebelik şekeri çıkmıştı ve yoğun mantarla birlikte enfeksiyonum vardı. Oğlum hafta olarak boy olarak kilo olarak ileriydi ve şekerden dolayı bu tehlikeliydi. Riskli gebeydim normal doktora bile gidemiyordum. Kontrolden çıktım şimdi. Diyetim işe yaramış oğlum ilk defa 3-5 gün ileri değildi aksine 1 gün gerideydi hala ileride ama ilerideki tarihten daha ileri değil. 1.5 kilo ve 39 cm olmuş3 hafta önce erken doğması ihtimalini konuşuyorken bugün sezeryan dahi olsam 37. Haftadan önce beklemediğimizi konuştuk. Normal doktora da gidebilirmişim gelişimi normal olduğu için O kadar mutluyum ki ağlamayı kesemiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah minik yavrularımızı zamanlarında kucağımıza alırız
Benim de 2 buçuk haftaya yakın ilerideydi. Hatta 12. Haftadaki taramaya göre adet tarihini güncelledik 5-6 gün önce görünüyor artık. Doktorumla konuştuğumda erken doğum olabileceğini demişti ama biz daha çok iri olursa sezeryanle erken alınmasını görüşmüştük çok irileşmeden yani. 37. Haftada olan doğumlar normal karşılanıyor aslında 38-40 arası doğumun gerçekleşmesi bekleniyor. Demekki oğlunuz size erkenden kavuşmak istemişmerhabalar sizin için çok sevindim. birşey sormak istiyorum. ilk gebeliğimde bende gebelik şekeri sınırdaydı o zaman doktorum bana sadece dıkkat et diyordu ekstra bişi yapmadım , doktorum gayet rahat olduğu için ama bebeğim hep 2 bazen 3 hafta önde gidiyordu ve ben 37.haftada doğum yaptım suyum vs geldi. 3500 kg 50 cm doğdu oglum. şimdi siz böyle yazınca acaba şekerim sınırda diyemi erken doğdu.. 3 hafta erken doğma ihtimali gebelik şekerinden dolayımı? oglum gayet sağlıklı bi bebek.. küveze vs girmesi solunumu sağlıgı gayet yerinde doğdu.
Inşallah canımKesinlikle canım su gibi geçsin inşallah hepimiz için
açıkcası bende genetik bi durum mu dedim. çünkü annem bizi erken doğururmuş, kardeşim 2 bebeğinide 37. haftada doğurdu öyle olunca hiç şekere bağlımı düşünmedim:) ama ihtimal var sanırım. Sağlıklı bi şekilde inşallah zamanında kavuşuruz bebeklerimize, çok geçmiş olsun sizedeBenim de 2 buçuk haftaya yakın ilerideydi. Hatta 12. Haftadaki taramaya göre adet tarihini güncelledik 5-6 gün önce görünüyor artık. Doktorumla konuştuğumda erken doğum olabileceğini demişti ama biz daha çok iri olursa sezeryanle erken alınmasını görüşmüştük çok irileşmeden yani. 37. Haftada olan doğumlar normal karşılanıyor aslında 38-40 arası doğumun gerçekleşmesi bekleniyor. Demekki oğlunuz size erkenden kavuşmak istemişben az daha 26.haftada doğuruyordum doğum sancım geldi 4-5 saat sürdü ancak açılmam olmadı ve geçti kendiliğinden ama şekerle alakalı olabileceğini söylemedi doktorum.
Merhaba M MadameMarieCurie ben de merak ediyorum öğrenebildin mi?Kızlar bir sorum var, özellikle kamuda çalışan arkadaşlara!
24 ay ücretsiz izni en geç ne zaman baslatabiliyoruz? Mesela ben hemen değilde bebek 2 yaşına gelince başlatmak istiyorum. Acaba mümkün mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?