- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #21.741
Var canım var hiç korkma. Adım attırmıyor değil mi bacak yerinden kalkmıyor. Geçen hafta aynı durumdan dolayı gittim doktora herşey yolundaydı. Bu ağrıların artık normal olduğunu söyledi. Bebeğin başı aşağıdaydı ondan dolayı baskı oluyormuş bide kilolu bi bebekse. Bol bol istirahat etmemi söyledi.Kızlar dün akşam vajinadan kalçama doğru bir ağrı girdi sonra geçmedi. Daha öncede olmuştu ama kısa sürmüştü. Vajinanın solu ve sol bacağımla birleştiği yer ağrıyor. Arada yukarı doğru ve sol bacağın üstüne doğru vuruyor acı.
Yani acıyor ağrıyor değişik tarif edemiyorum daTuvalete bile gidemedim yani Uyandım hala var şiddetlenirse gidicem..
Biraz araştırdığımda yorgunluktan magnezyum eksikliğinden ya da çatı kemiklerinin genişlemesinde bebeğin baskısından oluyor demişler..
varmı bunları yaşayan? Normal mi artık bu ağrılar
Canım negatif çıkmana çok sevindim inşallah bir an önce soğuk algınlığında geçer. Doktorun neden geldin demesi bana yanlış geldi çünkü ben pozitif çıktım ve hemen akşamına filtrasyon ekibi beni hastaneye götürdü. Ordada kan verdim kadın doğum doktoru da baktı. Covid olunca kanda crp yükseliyor ve eğer yükselmeye devam ederse bebeğe zararı olduğu için antibiyotik veriyorlar bana öyle yaptılar. Ayrıca covid kan pıhtılaşması yapıyor bu yüzden kan sulandırıcı iğne veriliyor sonraki 1 ay boyunca da kullandım. Yanı kimse pozitif çıkmasın tabiki ama çıkanlarda bunlara mutlaka dikkat etsinler. Benim ebe kuzenim var ayyni zamanda filyasyona da gidiyordu normalde bütün covidli hamileleri hastaneye yatırdık biz burda seni yatırmadılar ama iyi olmuş evde daha rahat edersin demişti. Hastanedeki doktor da yatış vermeyi düşünüyordu birkaç doktor birden baktı bana.Arkadaşlar bu arada ben dün şehir hastanesine covid testi yaptırmak için gittiğimde beni test yapılan bölüme değil de kadın doğum acile yönlendirdiler hamileyim diye. Test yapılan bölümün benim için riskli olduğunu söylediler. Kadın doğum acilde de şikayetimi dinleyip şüpheli alan diye bir bölüm varmış oraya aldılar. Allahtan kimse yoktu o alanda. Aksam 7 gibi gitmiştik. Hemşire neredeyse 8-10 tüp kan aldı, tansiyon ölçtü. Pozitif çıkarsam dr lar inceleyebilsin diyeymiş o kadar kan. Daha sonra dr geldi ve usg de bebeği inceledi. 31.haftada olduğum için nst ye gerek görmedi ve covid testini yaptı. Bana neden geldiğimi sordu, negatif olsan bile riskli bir alana girdin dedi. Sonucun pozitif çıksa bile hamile olduğun için ilaç vermeyeceğiz, sadece istirahat edeceksin iyi bakacaksın kendine dedi. Ilacı çok ağır durumda olan hamilelere, sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan ettirip imza alarak veriyorlarmış. Negatif olduğumu bilmek içimi rahatlattı en azından. Keşke hamilelere eve filyasyon ekibi gelse de test yapsa. Boş yere gitmek o alana girmek zorunda da kalmazdık.
Ben hiç hastanede test yaptırmadığım için bilmiyordum, belki benim gibi bilmeyenler vardır diye yazmak istedim size de.
Ayni alana ben de girdim canım o zaman temaslıydim özeller bakmiyodu, ben de idrar enfeksiyonu şüphesiyle gittim daha hic dr görmeden rutin 8-9 tüp kan alındı idrar alındı, sancım var dediğim icin tako bağlandı nst gibi bisey, dr ultrasonla bakti bide vajinal bakmak istedi ben istemedim. Covid testi icin ordan baska bir alana bi personel götürdü beni tekerlekli sandalye benzeri biseyle, halbuki iyiyim gidebilirim dedim ama cok uzak yorulursun otur sen dediler. Cok ilgililerdi çok güzeldi ve dediğin gibi o alan bombostu koskoca koridorda nereye girecegimi bilemedim epey bocaladım baştaArkadaşlar bu arada ben dün şehir hastanesine covid testi yaptırmak için gittiğimde beni test yapılan bölüme değil de kadın doğum acile yönlendirdiler hamileyim diye. Test yapılan bölümün benim için riskli olduğunu söylediler. Kadın doğum acilde de şikayetimi dinleyip şüpheli alan diye bir bölüm varmış oraya aldılar. Allahtan kimse yoktu o alanda. Aksam 7 gibi gitmiştik. Hemşire neredeyse 8-10 tüp kan aldı, tansiyon ölçtü. Pozitif çıkarsam dr lar inceleyebilsin diyeymiş o kadar kan. Daha sonra dr geldi ve usg de bebeği inceledi. 31.haftada olduğum için nst ye gerek görmedi ve covid testini yaptı. Bana neden geldiğimi sordu, negatif olsan bile riskli bir alana girdin dedi. Sonucun pozitif çıksa bile hamile olduğun için ilaç vermeyeceğiz, sadece istirahat edeceksin iyi bakacaksın kendine dedi. Ilacı çok ağır durumda olan hamilelere, sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan ettirip imza alarak veriyorlarmış. Negatif olduğumu bilmek içimi rahatlattı en azından. Keşke hamilelere eve filyasyon ekibi gelse de test yapsa. Boş yere gitmek o alana girmek zorunda da kalmazdık.
Ben hiç hastanede test yaptırmadığım için bilmiyordum, belki benim gibi bilmeyenler vardır diye yazmak istedim size de.
Merhaba, ben şu an 15 haftalık gebeyim ve bana da plasentanın olması gerekenden büyük olduğu söylendi. bunu yaşayan bir tek sizin mesajınıza denk geldim. doktor sadece ihtimaller üzerinden konuşuyor ama iyi şeyler duymak istiyor insan. bununla ilgili nasıl bir süreçten geçtiniz? herhangi bir sorun yaşadınız mı? Geri dönüşünüz benim için çok kıymetli. şimdiden çok teşekkür ederim.Doktor sonuclarima bakti muayne etti ve bir problem olmadigini söyledi. Plesentanin buyuk olmasi ile yasli olmasi farkli seylermis ayni sey degilmis. Plesenta biraz öndeymis ama sorun olmazmis. Cigerlerinde sorun yokmus, bagirsakta parlaklik varmis o da önemli degilmis. Şaşirdim diger doktorla bu doktorun söyledikleri arasinda hicbir baglanti yok nasil oluyor ya
Neden geldin deyince ben de kendimi kötü hissettim. Covid miyim, değil miyim bilmem gerekiyor sonuçta. Eve ekip gelse yaptirsam daha iyi olurdu ama mecbur gittim. Neyse ki çok şükür negatifCanım negatif çıkmana çok sevindim inşallah bir an önce soğuk algınlığında geçer. Doktorun neden geldin demesi bana yanlış geldi çünkü ben pozitif çıktım ve hemen akşamına filtrasyon ekibi beni hastaneye götürdü. Ordada kan verdim kadın doğum doktoru da baktı. Covid olunca kanda crp yükseliyor ve eğer yükselmeye devam ederse bebeğe zararı olduğu için antibiyotik veriyorlar bana öyle yaptılar. Ayrıca covid kan pıhtılaşması yapıyor bu yüzden kan sulandırıcı iğne veriliyor sonraki 1 ay boyunca da kullandım. Yanı kimse pozitif çıkmasın tabiki ama çıkanlarda bunlara mutlaka dikkat etsinler. Benim ebe kuzenim var ayyni zamanda filyasyona da gidiyordu normalde bütün covidli hamileleri hastaneye yatırdık biz burda seni yatırmadılar ama iyi olmuş evde daha rahat edersin demişti. Hastanedeki doktor da yatış vermeyi düşünüyordu birkaç doktor birden baktı bana.
Aynısı benim sağ tarafta olmuştu canım acile gitmiştim beni ağlatan bir ağrıydı 15 -20 dakka sürüyordu magnezyuma başladıktan bir hafta sonra geçtiKızlar dün akşam vajinadan kalçama doğru bir ağrı girdi sonra geçmedi. Daha öncede olmuştu ama kısa sürmüştü. Vajinanın solu ve sol bacağımla birleştiği yer ağrıyor. Arada yukarı doğru ve sol bacağın üstüne doğru vuruyor acı.
Yani acıyor ağrıyor değişik tarif edemiyorum daTuvalete bile gidemedim yani Uyandım hala var şiddetlenirse gidicem..
Biraz araştırdığımda yorgunluktan magnezyum eksikliğinden ya da çatı kemiklerinin genişlemesinde bebeğin baskısından oluyor demişler..
varmı bunları yaşayan? Normal mi artık bu ağrılar
Epey büyükmüş gerçekten. Ilk defa gittim ben de. Biz eşimle yanlış tarafa yürümüşüz bir deAyni alana ben de girdim canım o zaman temaslıydim özeller bakmiyodu, ben de idrar enfeksiyonu şüphesiyle gittim daha hic dr görmeden rutin 8-9 tüp kan alındı idrar alındı, sancım var dediğim icin tako bağlandı nst gibi bisey, dr ultrasonla bakti bide vajinal bakmak istedi ben istemedim. Covid testi icin ordan baska bir alana bi personel götürdü beni tekerlekli sandalye benzeri biseyle, halbuki iyiyim gidebilirim dedim ama cok uzak yorulursun otur sen dediler. Cok ilgililerdi çok güzeldi ve dediğin gibi o alan bombostu koskoca koridorda nereye girecegimi bilemedim epey bocaladım başta
Evet keşke ilk testi de evde alsalar çok iyi olur ama bende hastanede verdim hem de normal covid alanında. Çok şükür negatif cıkmış inşallah en kısa zamanda geçer bol bol su için meyve yiyinNeden geldin deyince ben de kendimi kötü hissettim. Covid miyim, değil miyim bilmem gerekiyor sonuçta. Eve ekip gelse yaptirsam daha iyi olurdu ama mecbur gittim. Neyse ki çok şükür negatif
Çok teşekkür ederim. InşallahEvet keşke ilk testi de evde alsalar çok iyi olur ama bende hastanede verdim hem de normal covid alanında. Çok şükür negatif cıkmış inşallah en kısa zamanda geçer bol bol su için meyve yiyin
Ay evett aynısı bacağım oynamadı bileVar canım var hiç korkma. Adım attırmıyor değil mi bacak yerinden kalkmıyor. Geçen hafta aynı durumdan dolayı gittim doktora herşey yolundaydı. Bu ağrıların artık normal olduğunu söyledi. Bebeğin başı aşağıdaydı ondan dolayı baskı oluyormuş bide kilolu bi bebekse. Bol bol istirahat etmemi söyledi.
Benimde nst 34 de olacak.. sağlıkla gelsinlerMerhaba kızlar ben de bugün doktordan geldim 1500 kg olmuş boyu da 39 1 hafta gerideydi neyse bugün 6 gün geri çıktıdoktora gecelik pijama dışında bir şey sormadım zaten 1 gece kalacaksın istediğini giy dedi. 56 ile başlamıştım 65 oldum. Bundan sonra 34te gel. Nst de 34te başlar dedi. Güzel fotoğraf verdi illk defa insana benzedi
Bende ağlayacaktım az kaldıAynısı benim sağ tarafta olmuştu canım acile gitmiştim beni ağlatan bir ağrıydı 15 -20 dakka sürüyordu magnezyuma başladıktan bir hafta sonra geçti
Benimde ilk gebelik ama okuduklarımda genelde isimli tulumları takımları odaya gelince giydiriyorlar canım. İlk giydirilen doğumhanede kirlenebilir diyeKızlar selam. Bebek ilk doğduğunda hemşireye neler veriliyor ? Ben isimli beyaz tulum yaptırdım da foto çekimi de olucak doğduğu gibi onu mu vermeliyiz ? Hastane çıkışı mi ? Kanlı kanlı giydirmezler heralde benim ilk deneyimim olacağı icin sizlere sorayim dedim ? Yoksa penye battaniye mi verilmeli kundak mi yaparlar ilkten .battaniyeler de hep işli falan beyazlı battaniye gibi biseye saracaklarsa temizlemeden ina gore alayimnuygun bisey
Fotoğraf çekimi olacaksa çekileceği zaman yaptırdığın isimli tulumu giydir istersen. Yine begendigin bir alt üst takımı da hemsireler giydirsin diye verirsin. Ne kadar silseler de bebeği belli olmaz belki leke olur isimli tulum.Kızlar selam. Bebek ilk doğduğunda hemşireye neler veriliyor ? Ben isimli beyaz tulum yaptırdım da foto çekimi de olucak doğduğu gibi onu mu vermeliyiz ? Hastane çıkışı mi ? Kanlı kanlı giydirmezler heralde benim ilk deneyimim olacağı icin sizlere sorayim dedim ? Yoksa penye battaniye mi verilmeli kundak mi yaparlar ilkten .battaniyeler de hep işli falan beyazlı battaniye gibi biseye saracaklarsa temizlemeden ina gore alayimnuygun bisey
Canım benimde ilk bebeğim olacak ama ablamdan bildiğim kadarıyla bebeği biraz silip giydiriyorlar. Ablam bana hastane takımlarını battaniyesini vs işlemeli taşlı boncuklu alma çok sıkıntı oluyor demişti. Ben alırken üzerinde kurdele bile olmamasına dikkat ettim. Bence naçizane fikrim ilk aşamada normal hastane takımı giydir fotoğraf çekimi için değiştirirsin. Doğar doğmaz mi olucak çekimi bilemiyorum ama aradaki zamanda kirlenmesin diye öyle düşündüm. Izledigim videolarda doğduğunda havlu mu desem battaniye mi desem o tarz bir şeye sarıyorlar hemen ama hastanenin kendi steril örtüsü mu biz mi veriyoruz onu bende çözemedim tecrübeli anneler daha detaylı yazarlar bende öğrenmiş olurum.Kızlar selam. Bebek ilk doğduğunda hemşireye neler veriliyor ? Ben isimli beyaz tulum yaptırdım da foto çekimi de olucak doğduğu gibi onu mu vermeliyiz ? Hastane çıkışı mi ? Kanlı kanlı giydirmezler heralde benim ilk deneyimim olacağı icin sizlere sorayim dedim ? Yoksa penye battaniye mi verilmeli kundak mi yaparlar ilkten .battaniyeler de hep işli falan beyazlı battaniye gibi biseye saracaklarsa temizlemeden ina gore alayimnuygun bisey
Canım bende kardeşime sormuştum bunu o da yenidoğan hemşiresi. Tulumdan ziyade hastane çıkışının içindeki alt üst takımı veriyormuşuz daha iyi oluyor dedi yine battaniye olarak hastane çıkışının içindekini veriyoruz bez ve zıbın isle da veriliyor. Zaten hemşireler bebeği yıkıyor öyle giydiriyorlarKızlar selam. Bebek ilk doğduğunda hemşireye neler veriliyor ? Ben isimli beyaz tulum yaptırdım da foto çekimi de olucak doğduğu gibi onu mu vermeliyiz ? Hastane çıkışı mi ? Kanlı kanlı giydirmezler heralde benim ilk deneyimim olacağı icin sizlere sorayim dedim ? Yoksa penye battaniye mi verilmeli kundak mi yaparlar ilkten .battaniyeler de hep işli falan beyazlı battaniye gibi biseye saracaklarsa temizlemeden ina gore alayimnuygun bisey
Canım geçmiş olsun. Negatif çıkmana ve bebeğin iyi olmasına çok sevindim. Bende 3. ayııma yeni girdiğim sırada geçirmiştim o zaman kadın doğum araştırma hastanesine gitmiştim test olmaya çift maske falan takmıştım ama tedirgin olmuştum başka birine geçiririm diye.. Daha belli değildi tabii sonucum ama doktor kesin pozitifsin demişti bakar bakmaz bana. Ayy çok şükür atlattım o günleri.. Allahım kimseye yaşatmasın..Arkadaşlar bu arada ben dün şehir hastanesine covid testi yaptırmak için gittiğimde beni test yapılan bölüme değil de kadın doğum acile yönlendirdiler hamileyim diye. Test yapılan bölümün benim için riskli olduğunu söylediler. Kadın doğum acilde de şikayetimi dinleyip şüpheli alan diye bir bölüm varmış oraya aldılar. Allahtan kimse yoktu o alanda. Aksam 7 gibi gitmiştik. Hemşire neredeyse 8-10 tüp kan aldı, tansiyon ölçtü. Pozitif çıkarsam dr lar inceleyebilsin diyeymiş o kadar kan. Daha sonra dr geldi ve usg de bebeği inceledi. 31.haftada olduğum için nst ye gerek görmedi ve covid testini yaptı. Bana neden geldiğimi sordu, negatif olsan bile riskli bir alana girdin dedi. Sonucun pozitif çıksa bile hamile olduğun için ilaç vermeyeceğiz, sadece istirahat edeceksin iyi bakacaksın kendine dedi. Ilacı çok ağır durumda olan hamilelere, sorumluluğun kendisine ait olduğunu beyan ettirip imza alarak veriyorlarmış. Negatif olduğumu bilmek içimi rahatlattı en azından. Keşke hamilelere eve filyasyon ekibi gelse de test yapsa. Boş yere gitmek o alana girmek zorunda da kalmazdık.
Canım valla doğar doğmaz kıyafet giydirmiyorlar zaten, kontrolleri silinmesi temizlenmesi sonrası bezleyip giydirip getiriyorlar. Bizim bebiş tertemizdi, banyo yaptirilmadi ama öyle kanı sıvısı da yoktu üzerinde. Biz hastane çıkışını vermiştik, hatta gelip onlar iistedi. Bazı hastanelerde de kendi takımları oluyor ilk onu giydiriyorlar. Ben senin yerinde olsam yine de fotoğraf çekileceği zaman isimlileri giydirirdim. Öncesinde herhangi bir hastane çıkışı verirsin onu giydirip getirirlerKızlar selam. Bebek ilk doğduğunda hemşireye neler veriliyor ? Ben isimli beyaz tulum yaptırdım da foto çekimi de olucak doğduğu gibi onu mu vermeliyiz ? Hastane çıkışı mi ? Kanlı kanlı giydirmezler heralde benim ilk deneyimim olacağı icin sizlere sorayim dedim ? Yoksa penye battaniye mi verilmeli kundak mi yaparlar ilkten .battaniyeler de hep işli falan beyazlı battaniye gibi biseye saracaklarsa temizlemeden ina gore alayimnuygun bisey
Geçmiş olsun canım bir daha olmaz inşallah ağrın falan yok dimiKızlar dün hafif açık kahverengi lekelenmem oldu. Sonrasında az az geldi. Doktoruma yazdım hemen. Ağrın yoksa bebek hareketleri iyi ise korkmana gerek yok, Çok ayakta kalma şimdilik dedi. Bende yormuyorum kendimi daha çok dikkat etmeye başladım. Başına böyle bişey gelen var mı kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?