- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.041
Ben tuvalete zor gidiyorum, taktir ettim valla. Bebeğiniz duruyor mu siz bunları yaparken?Bebegım 23 gunluk.. Kızlar lohusa depresyonun dan cıkmak kendi elimizde sifa bizde. Benım yanımda annem 7 gun kaldı. Sonrasında gücümü toparladım ve hayatımı duzene soktum sabah bebiş uyanıp Gine başlıyoruz onu emzırıp kendime cekı dizen veriyorum sacımı yapıyorum duzlesyıeıyorum yuzum3 renk veriyorum. Sonra bbeişimi alıp kalvahtı hazırlıyorum. Kalvahtı ı yapıyorum kahveyı kızımla hazırlıyoruz bazen kahve içemesede kızım aglamaktan musade vermıyorsonra ev işlerini hızlıca hallediyorum toz vıleda supur faln gunluk duzene koydum aksamdan lavobaları 2 gunde bir temizlerim. Aksam oldugu de esim geldiğinde bebegı ona verırım aksa. Yemegu ı hazırlarım ama yemek planını haftalık yapıyorum bazı gunler dısarda yiyoruz bu süre zarfında bebegım le dısarı da cıktık. Yanı bu sekılde dizen oturtursanıx işiniz dahada kolaylaşır. Modunuz düşmesin. Modunuz düşerse hiç bırsey degısmezzz sizleri seviyorum hersey gececek
Böyle bir durum var sanırım. Tuvalet iletişimi diye bir sistem var, bebeğin çiş ve kaka için işaret verdiğini ve o işaretleri yakalayarak tuvalete tutabileceğini söylüyor. Biz deneyeceğiz, bugün ilk defa tuttuk, çiş ve kaka yaptıBizde pişik yok çok şükür bende size sorayim dedim bakalim pazartesi kontrolumuz var doktora da soracagim birde ben ne zaman altinj acsam ya işiyo ya sıcıyo beni bekliyo sanki
Amin inşallah canm Allah razı olsunHayırlı olsun cnm sağlıkla büyüsün inşallah analı babalı
Çok Teşekkür ederimGözünüz aydın güle güle büyütün bebeğinizi
Annem geliyor bu akşam. Cok isyan ettim sütüm azalıyor falan dedim bi şekilde yanımda olacak, gece biraz uyuyabilirsem belki daha iyi olurum. Bugün bir arkadaşimla eltimle falan dertlestim herkes gececek diyo herkesin yaşadığı süreçler inşallah daha sakin atlatabilirim. Psikolojim hiç sağlam değilmiş benim..Başkası mesela kv Görümce veya dış kapının mandalı biri gelse seni üzse ve o yüzden sütün kesilse Veya azalsa, Aslan kesilirsin Seni üzmelerine izin vermezsin. ama sen kendi kendine bunu yapıyorsun ve engel olmak için icraatta bulunmuyorsun
Allah aşkına bir şey yap aksiyon al anne git veya biri gelsin sizde kalsın öyle böyle depresyona sokacaksın kendini
Bak sen kötü oldukça daha da kötüleşeceksin ve bu kimsenin umrunda olmayacak çünkü herkes kendi derdinde olacak
Sen kendi kendini iyi etmeye çalışacaksın ki işler iyiye dönsün sen iyi olunca eşin evin çocuğun da iyi olacak
Allah yardımcın olsun İnşallah en kısa sürede sana iyi gelen bir şeyler olur
Kendimi senin yerine koyuyorum ve haklısın yani zorlanıyor olman da çok doğal, ama daha fazla üzülmemek için şimdiden tedbir almak gerek yoksa sonrası tam bir hezeyanAnnem geliyor bu akşam. Cok isyan ettim sütüm azalıyor falan dedim bi şekilde yanımda olacak, gece biraz uyuyabilirsem belki daha iyi olurum. Bugün bir arkadaşimla eltimle falan dertlestim herkes gececek diyo herkesin yaşadığı süreçler inşallah daha sakin atlatabilirim. Psikolojim hiç sağlam değilmiş
Din gece 8 saat uyumadı. Hiç sıkıntısı yok ağlamıyor. Süt de var yutkunma sesini duyuyorum içmekten kusuyor artık. Ya memede uyuyor ya kucakta bıraktığım an uyanıyor. Ya bu yenidoğan özelliği mi. Yoksa çocuğun huyu mu. Kızım 2.5 yaşıns kadar her saat başı uyandı. Yoksa bu da öyle mi diye karamsarlığa kapıldım. Ama 2 gecedir karnıma koyup sırt üstü yatıyorum uyyor ilk tesadüf deidm ama dün gece hep karnıma yatırdım uyudu. Bu ne demek şimdi
Deneyimim yok ama okuduğum kadarıyla ilk 3 ay 4. trimester olarak geçiyor, aslında bebeğin anne karnında olması gereken bir dönem fakat kafa büyüklüğü nedeniyle erken doğuyorlar. O yüzden de anneden ayrılmak istemiyorlar, sürekli kucakta, güvende olmak istiyorlar. O yüzden ilk 3 ay biraz böyle geçiyor, sonra bağımsızlaşmaya başlıyorlar. En azından böyle olmasını umuyorumDün gece bizde de çok zor geçti, kucakta uyuyor beşiğinde uyumuyor. Karnı çok şişti ama çıkaramadı gazını sabahı zor ettik
Gözünüz aydınEvet kızlar bende doğum yaptımsonunda çok şükür bitti ama çok zorlandım anlatamam size dün saat 11 de yatış yapildi acilmam yoktu doktor müdahalesi ile sadece 2cm açılma oldu bu sabah saat 6 ya kadar hala 2cm di tekrar müdahale etti aradan bir iki saat geçince 5cm açılma oldu tabi o sırada sancılarım felaket bir şekilde başlamıştı artık yürümeye bile takatim kalmamıştı en son öğleden sonra açıklığa bakıldı 10 cm olmuştu ve çok şükür doğuma girdim evet kolay bir şey değil özellikle ilk gebeliği olanlar için ama zar zor dayanıp bebeği düşünüyorsun o sırada herşeyi unutup ona odaklaniyorsun şimdilik sadece dikişlerim acıyor uyuşturmuslar di uyuşması geçince başladı ağrılar yürümek biraz zor ama dayanacagiz artık bebeği kucağıma aldım çok güzel bir duygu rabbim olamayana en kısa zamanda nasip etsin olanlarada sağlıkla büyütmeyi emzirdim az da olsa tuttu çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok annemde yanımda yarın bakalım bir sıkıntı olmazsa taburcu olabiliriz şimdilik böyle bende
Canım pişik mi değil mi ondan emin ol bizim 15. Günden beri geçmedi geçmiyor... Bi ara ışıkla düzelttim ben ama tekrarladı 2 gün sonra bizim gitmediğimiz bölüm kalmadı artık. Egzamanın üstüne mantar oldu dediler şimdi de özel krem hazırlattım eczaneden ve artı 4 krem daha verdi o yüzden emin olun erkenden tedaviye geçin 3 günde geçmezse pişik değil dedi doktor. Çok zor gerçekten ne büyük çaresizlikmiş..Şu dönem biz de böyleyiz, her osurukta kaka çıkıyor, sürekli kakalı bez değiştiriyoruz ve kızım pişik olmuşmustela’nın kremini kullanıyoruz ama hametan önerdiler pişik için
Yazdığım gece hastaneye gittim sabah doğum yaptım ama normal doğum çok çok zorrrrr sen ne yaptınKasilmalardan korkma benim 1 aydır çok sık var tabi herkesin aynı olacak değil. Benimde yarın doluyor ama henüz doğuma dair bir şey yok mesela. Tercih senin tabiki ama belki kolay bir doğumun olur hemen gözünü korkutma, sağlıklısı neyse o olsun senin için
Haklısın canım cok teşekkür ederimKendimi senin yerine koyuyorum ve haklısın yani zorlanıyor olman da çok doğal, ama daha fazla üzülmemek için şimdiden tedbir almak gerek yoksa sonrası tam bir hezeyan
Annenin gelişine de sevindim inşallah geçecek bu zor günler
Aman allahım yalnız değilmisimBizde pişik yok çok şükür bende size sorayim dedim bakalim pazartesi kontrolumuz var doktora da soracagim birde ben ne zaman altinj acsam ya işiyo ya sıcıyo beni bekliyo sanki
Evet bebekken de tuvalet egitimi verilebilecegini duymustum ama ben beceremem o durumu ya ben yine 3 yasini beklerimBöyle bir durum var sanırım. Tuvalet iletişimi diye bir sistem var, bebeğin çiş ve kaka için işaret verdiğini ve o işaretleri yakalayarak tuvalete tutabileceğini söylüyor. Biz deneyeceğiz, bugün ilk defa tuttuk, çiş ve kaka yaptı
Çok uzattım lafı, o kitapta bebeklerin altını kirletmeyi sevmediğini, o yüzden altı açılana kadar çişlerini / kakalarını tutma eğiliminde olduğunu söylüyor. Hatta bunun ileride başka sorunlara yol açabileceğini söylüyor. İstersen bir araştır
Kıl koku iltihaplanmasi nasil bisey cnm bilmedigimden soruyorumAman allahım yalnız değilmisimama biz de kıl kökü iltihaplanması oldu pişiğe razıyız
Her yerde uygulama aynı değil sanırımBize 1 aylıkken dediler alalayanlış mı yazdılar kağıdına acaba
Hayırlı olsun. Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün inşallahEvet kızlar bende doğum yaptımsonunda çok şükür bitti ama çok zorlandım anlatamam size dün saat 11 de yatış yapildi acilmam yoktu doktor müdahalesi ile sadece 2cm açılma oldu bu sabah saat 6 ya kadar hala 2cm di tekrar müdahale etti aradan bir iki saat geçince 5cm açılma oldu tabi o sırada sancılarım felaket bir şekilde başlamıştı artık yürümeye bile takatim kalmamıştı en son öğleden sonra açıklığa bakıldı 10 cm olmuştu ve çok şükür doğuma girdim evet kolay bir şey değil özellikle ilk gebeliği olanlar için ama zar zor dayanıp bebeği düşünüyorsun o sırada herşeyi unutup ona odaklaniyorsun şimdilik sadece dikişlerim acıyor uyuşturmuslar di uyuşması geçince başladı ağrılar yürümek biraz zor ama dayanacagiz artık bebeği kucağıma aldım çok güzel bir duygu rabbim olamayana en kısa zamanda nasip etsin olanlarada sağlıkla büyütmeyi emzirdim az da olsa tuttu çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok annemde yanımda yarın bakalım bir sıkıntı olmazsa taburcu olabiliriz şimdilik böyle bende
Amin inşallah teşekkür ederizGözünüz aydınsağlıkla büyüsün
Çok sevindim, gözün aydınAnnem geliyor bu akşam. Cok isyan ettim sütüm azalıyor falan dedim bi şekilde yanımda olacak, gece biraz uyuyabilirsem belki daha iyi olurum. Bugün bir arkadaşimla eltimle falan dertlestim herkes gececek diyo herkesin yaşadığı süreçler inşallah daha sakin atlatabilirim. Psikolojim hiç sağlam değilmiş benim..
Pişik gibi ama içinde sıvı varmış. Sulu kaka yaptığı için o tahriş etmiş.Kıl koku iltihaplanmasi nasil bisey cnm bilmedigimden soruyorum
Çok detaylı hatırlamıyorum ama ileride çişini/kakasını tutmakla ilgili sorun yaşama ihtimalinden bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir de psikolojik zorluklarından bahsediyordu. Tekrar elime alabilirsem kitabı yazarım daha detaylı.Evet bebekken de tuvalet egitimi verilebilecegini duymustum ama ben beceremem o durumu ya ben yine 3 yasini beklerimsorun derken ne gibi sorunlar oluyomus ki kotu biseymi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?