2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben tuvalete zor gidiyorum, taktir ettim valla. Bebeğiniz duruyor mu siz bunları yaparken?

Bizde pişik yok çok şükür bende size sorayim dedim bakalim pazartesi kontrolumuz var doktora da soracagim birde ben ne zaman altinj acsam ya işiyo ya sıcıyo beni bekliyo sanki
Böyle bir durum var sanırım. Tuvalet iletişimi diye bir sistem var, bebeğin çiş ve kaka için işaret verdiğini ve o işaretleri yakalayarak tuvalete tutabileceğini söylüyor. Biz deneyeceğiz, bugün ilk defa tuttuk, çiş ve kaka yaptı
Çok uzattım lafı, o kitapta bebeklerin altını kirletmeyi sevmediğini, o yüzden altı açılana kadar çişlerini / kakalarını tutma eğiliminde olduğunu söylüyor. Hatta bunun ileride başka sorunlara yol açabileceğini söylüyor. İstersen bir araştır

Annem geliyor bu akşam. Cok isyan ettim sütüm azalıyor falan dedim bi şekilde yanımda olacak, gece biraz uyuyabilirsem belki daha iyi olurum. Bugün bir arkadaşimla eltimle falan dertlestim herkes gececek diyo herkesin yaşadığı süreçler inşallah daha sakin atlatabilirim. Psikolojim hiç sağlam değilmiş benim..

Kendimi senin yerine koyuyorum ve haklısın yani zorlanıyor olman da çok doğal, ama daha fazla üzülmemek için şimdiden tedbir almak gerek yoksa sonrası tam bir hezeyan
Annenin gelişine de sevindim inşallah geçecek bu zor günler

Dün gece bizde de çok zor geçti, kucakta uyuyor beşiğinde uyumuyor. Karnı çok şişti ama çıkaramadı gazını sabahı zor ettik
Deneyimim yok ama okuduğum kadarıyla ilk 3 ay 4. trimester olarak geçiyor, aslında bebeğin anne karnında olması gereken bir dönem fakat kafa büyüklüğü nedeniyle erken doğuyorlar. O yüzden de anneden ayrılmak istemiyorlar, sürekli kucakta, güvende olmak istiyorlar. O yüzden ilk 3 ay biraz böyle geçiyor, sonra bağımsızlaşmaya başlıyorlar. En azından böyle olmasını umuyorum yoksa böyle yaşayamayız. 23 saat üstümde yaşıyor zira

Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün

Şu dönem biz de böyleyiz, her osurukta kaka çıkıyor, sürekli kakalı bez değiştiriyoruz ve kızım pişik olmuş mustela’nın kremini kullanıyoruz ama hametan önerdiler pişik için
Canım pişik mi değil mi ondan emin ol bizim 15. Günden beri geçmedi geçmiyor... Bi ara ışıkla düzelttim ben ama tekrarladı 2 gün sonra bizim gitmediğimiz bölüm kalmadı artık. Egzamanın üstüne mantar oldu dediler şimdi de özel krem hazırlattım eczaneden ve artı 4 krem daha verdi o yüzden emin olun erkenden tedaviye geçin 3 günde geçmezse pişik değil dedi doktor. Çok zor gerçekten ne büyük çaresizlikmiş..

Yazdığım gece hastaneye gittim sabah doğum yaptım ama normal doğum çok çok zorrrrr sen ne yaptın

Haklısın canım cok teşekkür ederim

Bizde pişik yok çok şükür bende size sorayim dedim bakalim pazartesi kontrolumuz var doktora da soracagim birde ben ne zaman altinj acsam ya işiyo ya sıcıyo beni bekliyo sanki
Aman allahım yalnız değilmisim ama biz de kıl kökü iltihaplanması oldu pişiğe razıyız

Evet bebekken de tuvalet egitimi verilebilecegini duymustum ama ben beceremem o durumu ya ben yine 3 yasini beklerim sorun derken ne gibi sorunlar oluyomus ki kotu biseymi

Hayırlı olsun. Gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün inşallah

Çok sevindim, gözün aydın Yüklenme hiç kendine, çok zor bir süreç gerçekten. Annem olmasaydı yanımda, sanırım depresyonda olurdum bol bol dinlen annen yanındayken

Evet bebekken de tuvalet egitimi verilebilecegini duymustum ama ben beceremem o durumu ya ben yine 3 yasini beklerim sorun derken ne gibi sorunlar oluyomus ki kotu biseymi
Çok detaylı hatırlamıyorum ama ileride çişini/kakasını tutmakla ilgili sorun yaşama ihtimalinden bahsediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir de psikolojik zorluklarından bahsediyordu. Tekrar elime alabilirsem kitabı yazarım daha detaylı.
Ama bir çok çocuk böyle büyüyor tabi, çok ciddi sonuçları olsa çevremizden de bilirdik bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…