- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #37.081
Amin canım Allah razı olsunOy gecmis olsun cok biranonce gecer insallah
Allah korusun, lohusa depresyonu değil de yoğun duygu degisimidir o canım. Hepimiz dönem dönem yaşıyoruz. Eşinin seninle işi bittiyse senin de onunla bitti öyle düşünKızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafımçok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana
Banada 3 saate bir uyandır 2 saat seni yorar dediler burdakiler Allah var hiç uyumadım yaptım . İlk gün hastanede acıkmıştır diye mama istedim babası yedirdi. Dün ve bugünde verdik 30cc bakalım. Bizim tek sorunumuz gaz. Çıkaramıyor sonra bağırsakları rahatsız ediyor. Huysuzlanmaya başlıyor.Hadi ya burda hep söylüyorlar zaten anlaşılıyor renginden de. Bizim bebiş iyidi ama bugün ben aşı olmaya gittim o arada kıyamamışlar kaldırmamışlar sarılığı artmış yine. Eğer sarılık değeri yuklesilirse bebeğin beyninde hasar bırakabilir tehlikeli dedi bize sabah kontrole gelen çocuk doktoru.
Ben de daha hamileyken diyodum ben hamileligi cok özlerim, icimde olmasi çok tatlı bi duygu falan diye.. gerçekten de öyle oluyo canım ama her güzel seyin bir sonu var malesef. Lohusalikta resmen hormonlara esir oluyosun. Sakın bırakma kendini ne diyimKızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafımçok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana
Satılık her bebekte oluyor. Degeri 17 oluncs yarıçtıs fototerapi iveriliyor sınırı vardır. Kan tetkikne bakılır. Bebegiın rengi sarı olur gözlerindeki beyaz rengide sarımtrak olur. 17 oldugu da yatıs verilir. Aslında cok korkulacak bırsey yoktur ama bazen degerleerine bakılıp oylr konusulması lazım. Sarılıgı ge mesi ıcın bol emzirme beslenmeBu sarılık olayı ne arkadaş herkesin bebeğinde var. Sarılık hakkında ne doktor, ne ebe, nede evdeki doğum bakıcısı hiçbirşey söylemedi. Birtek burda okudum.
Hıı tamam canımBizim de 1.ayda canim demek ki 1.ayda 2.ayda oluyor :)
Çok şükür canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün kuzunu sağlıklaEvet kızlar bende doğum yaptımsonunda çok şükür bitti ama çok zorlandım anlatamam size dün saat 11 de yatış yapildi acilmam yoktu doktor müdahalesi ile sadece 2cm açılma oldu bu sabah saat 6 ya kadar hala 2cm di tekrar müdahale etti aradan bir iki saat geçince 5cm açılma oldu tabi o sırada sancılarım felaket bir şekilde başlamıştı artık yürümeye bile takatim kalmamıştı en son öğleden sonra açıklığa bakıldı 10 cm olmuştu ve çok şükür doğuma girdim evet kolay bir şey değil özellikle ilk gebeliği olanlar için ama zar zor dayanıp bebeği düşünüyorsun o sırada herşeyi unutup ona odaklaniyorsun şimdilik sadece dikişlerim acıyor uyuşturmuslar di uyuşması geçince başladı ağrılar yürümek biraz zor ama dayanacagiz artık bebeği kucağıma aldım çok güzel bir duygu rabbim olamayana en kısa zamanda nasip etsin olanlarada sağlıkla büyütmeyi emzirdim az da olsa tuttu çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok annemde yanımda yarın bakalım bir sıkıntı olmazsa taburcu olabiliriz şimdilik böyle bende
Bol bol emzir dediler bana bende öyle yaptım sarılık olmadı benim oğluş çok şükür. Sizde uyandırıp bol bol emzirin tavsiyemdirBu sarılık olayı ne arkadaş herkesin bebeğinde var. Sarılık hakkında ne doktor, ne ebe, nede evdeki doğum bakıcısı hiçbirşey söylemedi. Birtek burda okudum.
Canısı suyu ihmal edersen beter bir kabızlık Ve baş ağrısı seni beklerMaşallah ne güzel inşallah daha da artar sütlerBugün daha az mama verdim şükür arttı biraz daha sütüm. günaha stil tek bende aldım tahin helvası yiyorum ama suyu mümkün değil o kadar içemiyorum .bestlak damlada alıyım olmadı
Bizimde baya gazımız var. Emdikten sonra çıkmıyor direk bağırsakta toplanıyor aşırı zor bir süreçteyiz gerçekten.Banada 3 saate bir uyandır 2 saat seni yorar dediler burdakiler Allah var hiç uyumadım yaptım . İlk gün hastanede acıkmıştır diye mama istedim babası yedirdi. Dün ve bugünde verdik 30cc bakalım. Bizim tek sorunumuz gaz. Çıkaramıyor sonra bağırsakları rahatsız ediyor. Huysuzlanmaya başlıyor.
Hooop hopp dur bakalım ya yok öyle bir şey hemen sil at bunları kafandanKızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafımçok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünEvet kızlar bende doğum yaptımsonunda çok şükür bitti ama çok zorlandım anlatamam size dün saat 11 de yatış yapildi acilmam yoktu doktor müdahalesi ile sadece 2cm açılma oldu bu sabah saat 6 ya kadar hala 2cm di tekrar müdahale etti aradan bir iki saat geçince 5cm açılma oldu tabi o sırada sancılarım felaket bir şekilde başlamıştı artık yürümeye bile takatim kalmamıştı en son öğleden sonra açıklığa bakıldı 10 cm olmuştu ve çok şükür doğuma girdim evet kolay bir şey değil özellikle ilk gebeliği olanlar için ama zar zor dayanıp bebeği düşünüyorsun o sırada herşeyi unutup ona odaklaniyorsun şimdilik sadece dikişlerim acıyor uyuşturmuslar di uyuşması geçince başladı ağrılar yürümek biraz zor ama dayanacagiz artık bebeği kucağıma aldım çok güzel bir duygu rabbim olamayana en kısa zamanda nasip etsin olanlarada sağlıkla büyütmeyi emzirdim az da olsa tuttu çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok annemde yanımda yarın bakalım bir sıkıntı olmazsa taburcu olabiliriz şimdilik böyle bende
Canımmmm hiç bu kafaya sokma kendini.. inan bende ipin ucunda gibiyim ama olumlu olmaya çalışıyorum. Akşam bi anda eşime trip attım ne oldu dedi çok mutsuzum eskisi gibi değilsin diye ağlamaya başladımKızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafımçok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana
Çok sevindim, umarım en kısa zamanda tamamen çözersinMaşallah ne güzel inşallah daha da artar sütlerBugün daha az mama verdim şükür arttı biraz daha sütüm. günaha stil tek bende aldım tahin helvası yiyorum ama suyu mümkün değil o kadar içemiyorum .bestlak damlada alıyım olmadı
Canım ben de çok zorlandım ilk haftalar. Ailem geldi hastaneye mesela, ben ameliyattan yeni çıkmışım sonuçta, herkes hemen bebeğe koştu, yüzüme bakmadı kimseKızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafımçok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana
İlk 15 gün gaz olmaması lazım, yeni başladı bizde de. Gaz olduğuna emin misin? Başka bir sorunu olabilir mi bebişin? Benim bebeğim ilk günler sürekli meme istedi, altı pisken çok huysuzlanıyor. Fazla sıcak veya soğuk geliyorsa ondan yapabilir. Diğer etkenlere bir bak istersen.Banada 3 saate bir uyandır 2 saat seni yorar dediler burdakiler Allah var hiç uyumadım yaptım . İlk gün hastanede acıkmıştır diye mama istedim babası yedirdi. Dün ve bugünde verdik 30cc bakalım. Bizim tek sorunumuz gaz. Çıkaramıyor sonra bağırsakları rahatsız ediyor. Huysuzlanmaya başlıyor.
Evet doğru diyosun içinde hissetmekte çok güzel tabi kucaklamak çok çok daha güzel ama o hamileliğin verdiği durumu çok özledim şuan kilo vermemi bile takıyorum 67 ile doğuma gittim 61 kaldım . Kilo vermemek için şuan pekmezler falan yiyorumBen de daha hamileyken diyodum ben hamileligi cok özlerim, icimde olmasi çok tatlı bi duygu falan diye.. gerçekten de öyle oluyo canım ama her güzel seyin bir sonu var malesef. Lohusalikta resmen hormonlara esir oluyosun. Sakın bırakma kendini ne diyim
İnşallah olur çok buhran oldu bende annem babam falan sıkıntı yok ama eşimin gözü bebekten başka bişey görmüyo. Karnımı severdi hep Hamileyken çok üstüme düşerdi belki de bir anda boşluğa düşmüş gibi oldum . Hamileyken giydiğim kıyafeti bile görünce hüzün çöküyor bir de ben gurbetteyim zaten haftaya annem de gidecek bi garibim yani umarım dediğin gibi olur güzelleşir alışırım süreceCanım ben de çok zorlandım ilk haftalar. Ailem geldi hastaneye mesela, ben ameliyattan yeni çıkmışım sonuçta, herkes hemen bebeğe koştu, yüzüme bakmadı kimsesonra farkedip defalarca özür dilediler ama maalesef ilgi bir anda kayıyor bebeğe annelik hüznü sürüyor bir süre, ve o dönem duygusal olarak çook zor geçiyor. Yaşadığın bir çok duyguyu paylaşamıyorsun bir de. Annem de sen rahat olmuyorsun, endişeleniyorsun, stres yapıyorsun ondan böyle oluyor falan diyordu, iyice çıldıracak noktaya geliyordum.
Amaaa bunların hepsi geçiyor, hiç merak etme. Birileri ile paylaş mutlaka, eşine anlatmaya çalış. Ve geçeceğini bil. Her hafta daha da düzeliyor, daha güzelleşiyor
Amin inşallah canım çok teşekkür ederimÇok şükür canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün kuzunu sağlıklaBende normal yaptım seni çok iyi anlıyorum Hızla iyileşme sürecine gireceksin merak etme. Bol bol emzir bebişini Bizi de hemen sabah taburcu etmişlerdi. İnşallah sizde hemen evinize kavuşursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?