2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben hamileliğimi çok özledim çok farklı duygular yaşıyorum korkarımki lohusa depresyonu oluam bebeğimi her gördükçe şükür ediyorum o farklı ama hamileyken çok neşeliydim şimdi çok tuhafım çok gerginim sanki eşim bile eskisi gibi ilgi göstermiyor gibi hissediyorum. Benimle işi bitmiş gibi geliyor bana

Allah korusun, lohusa depresyonu değil de yoğun duygu degisimidir o canım. Hepimiz dönem dönem yaşıyoruz. Eşinin seninle işi bittiyse senin de onunla bitti öyle düşün eşler de şu an nasıl davranacağını bilmiyor, bariz kotu bir davranışı yoksa o da düzene alisacak. Eğer barîz bir davranisi varsa uyarirsan düzeltecektir. Süt kokusundan mıdır yoksa yüklediği annelik misyonundan mıdır bilmiyorum ilgiyi gectim ilk hamileliğimde eşim bana baya bir yaklaşmamisti ama ikinci hamilelikte öyle olmadı. Şu an yoğun bir çıkmazın içinde değilsen inan zamanla herşey geçecek, herşey düzene girecek. Diğer türlü lohusa depresyonuna girersek zaten uzman bir destek almamiz gerekir.

Banada 3 saate bir uyandır 2 saat seni yorar dediler burdakiler Allah var hiç uyumadım yaptım . İlk gün hastanede acıkmıştır diye mama istedim babası yedirdi. Dün ve bugünde verdik 30cc bakalım. Bizim tek sorunumuz gaz. Çıkaramıyor sonra bağırsakları rahatsız ediyor. Huysuzlanmaya başlıyor.

Saat gecenin 3 bucugu.. eşim nöbetçi eczaneye mama almaya gitti. Deli gibi gelen heryerimi ıslatan süt 2 gündür kalmadı azaldı. Kontrolde bebegimin kilosu az çıktı. Doktor hem emzir hem sağ ver veya mama başla dedi. Sağıp verdiğim de doyurmaz oldu bu minik kurtu.. mecburen mamaya başlıyoruz..

Ben de daha hamileyken diyodum ben hamileligi cok özlerim, icimde olmasi çok tatlı bi duygu falan diye.. gerçekten de öyle oluyo canım ama her güzel seyin bir sonu var malesef. Lohusalikta resmen hormonlara esir oluyosun. Sakın bırakma kendini ne diyim

Bu sarılık olayı ne arkadaş herkesin bebeğinde var. Sarılık hakkında ne doktor, ne ebe, nede evdeki doğum bakıcısı hiçbirşey söylemedi. Birtek burda okudum.
Satılık her bebekte oluyor. Degeri 17 oluncs yarıçtıs fototerapi iveriliyor sınırı vardır. Kan tetkikne bakılır. Bebegiın rengi sarı olur gözlerindeki beyaz rengide sarımtrak olur. 17 oldugu da yatıs verilir. Aslında cok korkulacak bırsey yoktur ama bazen degerleerine bakılıp oylr konusulması lazım. Sarılıgı ge mesi ıcın bol emzirme beslenme

Çok şükür canım çok sevindim Allah analı babalı büyütsün kuzunu sağlıklaBende normal yaptım seni çok iyi anlıyorum Hızla iyileşme sürecine gireceksin merak etme. Bol bol emzir bebişiniBizi de hemen sabah taburcu etmişlerdi. İnşallah sizde hemen evinize kavuşursunuz

Bu sarılık olayı ne arkadaş herkesin bebeğinde var. Sarılık hakkında ne doktor, ne ebe, nede evdeki doğum bakıcısı hiçbirşey söylemedi. Birtek burda okudum.
Bol bol emzir dediler bana bende öyle yaptım sarılık olmadı benim oğluş çok şükür. Sizde uyandırıp bol bol emzirin tavsiyemdir

Canısı suyu ihmal edersen beter bir kabızlık Ve baş ağrısı seni bekler
Zira anne sütünün %70-80 lik kısmı sudan oluşuyor sen emzirdikçe vücuttaki su miktarı azalacak
Su komposto ayran bitki çayı ne bulursan içmeye çalış

Bizimde baya gazımız var. Emdikten sonra çıkmıyor direk bağırsakta toplanıyor aşırı zor bir süreçteyiz gerçekten.

Hooop hopp dur bakalım ya yok öyle bir şey hemen sil at bunları kafandan bak sen bu bebeği ne kadar bekledin uğraştın şimdi kucağında sakın başka şeyler düşünme sadece bunu düşün. Karnımızda yeteri kadar taşıdık sevdik gezdik mutlu olduk şimdi ten tene can cana beraber olma vakti. Eşin seni hala çok seviyor sadece eve senden daha tatlı bir şey geldi o kadar hiç kendimizi depresyon vs diye korkutmuyoruz, kız bak benim kaynanam var başımda kaç gündür neler çekiyorum anlatmaya vaktim olsa da azıcık gülsek tabi ben yasarken gülmüyorum bizim bebiş biraz gazlı her şeyiyle kendim ilgileniyorum 2 saat uyuyorum o yüzden buralara giremiyorum ama en yakın zamanda gelip seninle dedikodu yapıcam şimdi her şeyi sil kafandan ve yaşadıklarının tadını çıkar. Bak bu depresyona girdiğini sandığın halini bile özlersin sonra

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
Canımmmm hiç bu kafaya sokma kendini.. inan bende ipin ucunda gibiyim ama olumlu olmaya çalışıyorum. Akşam bi anda eşime trip attım ne oldu dedi çok mutsuzum eskisi gibi değilsin diye ağlamaya başladım aslında adam aynı bebek bakımında da elinden gelenin fazlasını yapıyor sağolsun ama bana yetmiyor sanki.. tamamen geçici bir süreç bu öyle düşün..
benim yanımda annem var ve benmle değil ama eşimle baya geriliyorlar bide aralarını yapmaya korumaya çalışıyorum bu halimle
Üstüne çocuğuma mama verdiğim için etrafımdakiler bana öcü gibi bakıyor onlarla uğraşıyorum.. herkes akıl veriyor..
bide bunu bildikleri için mi ne çocuk emziğini ne zaman emse ellerini emse aç aç aç aç yorumları beni sinir hastası edecek.. kayınvalidem görüntülü konuşuyor eşimle bebek memeyi hırslı emiyo diye aç bu mama verin diyor filan ay anlatırken bile afakanlar basıyor
Bunları asla yalnız olmadığını bil diye yazıyorum hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz kuzum sen sadece bebeğine odaklan onun tadını çıkar bu günler geri gelmeyecek..

Çok sevindim, umarım en kısa zamanda tamamen çözersin mama desteği de çok sorun değil, şu dönemin psikolojisiyle insan çok kafaya takıyor ama, vermemiz gerekirse de veririz, hiç sorun değil bestlak damla ile ilgili çok fazla olumlu yorum duydum, hem çevremden hem de internetten. Günde 3 kere 20 damla öneriliyor. Ben 2 kere 20 damla kullanıyorum. Deneyebilirsin bence

Canım ben de çok zorlandım ilk haftalar. Ailem geldi hastaneye mesela, ben ameliyattan yeni çıkmışım sonuçta, herkes hemen bebeğe koştu, yüzüme bakmadı kimse sonra farkedip defalarca özür dilediler ama maalesef ilgi bir anda kayıyor bebeğe annelik hüznü sürüyor bir süre, ve o dönem duygusal olarak çook zor geçiyor. Yaşadığın bir çok duyguyu paylaşamıyorsun bir de. Annem de sen rahat olmuyorsun, endişeleniyorsun, stres yapıyorsun ondan böyle oluyor falan diyordu, iyice çıldıracak noktaya geliyordum.
Amaaa bunların hepsi geçiyor, hiç merak etme. Birileri ile paylaş mutlaka, eşine anlatmaya çalış. Ve geçeceğini bil. Her hafta daha da düzeliyor, daha güzelleşiyor

İlk 15 gün gaz olmaması lazım, yeni başladı bizde de. Gaz olduğuna emin misin? Başka bir sorunu olabilir mi bebişin? Benim bebeğim ilk günler sürekli meme istedi, altı pisken çok huysuzlanıyor. Fazla sıcak veya soğuk geliyorsa ondan yapabilir. Diğer etkenlere bir bak istersen.

Evet doğru diyosun içinde hissetmekte çok güzel tabi kucaklamak çok çok daha güzel ama o hamileliğin verdiği durumu çok özledim şuan kilo vermemi bile takıyorum 67 ile doğuma gittim 61 kaldım . Kilo vermemek için şuan pekmezler falan yiyorum

İnşallah olur çok buhran oldu bende annem babam falan sıkıntı yok ama eşimin gözü bebekten başka bişey görmüyo. Karnımı severdi hep Hamileyken çok üstüme düşerdi belki de bir anda boşluğa düşmüş gibi oldum . Hamileyken giydiğim kıyafeti bile görünce hüzün çöküyor bir de ben gurbetteyim zaten haftaya annem de gidecek bi garibim yani umarım dediğin gibi olur güzelleşir alışırım sürece

Amin inşallah canım çok teşekkür ederim inşallah toparlanirim hemen daha hastaneden çıkamadık ama bugün yüksek ihtimalle eve döneriz hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…