- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.681
Evet emdikten hemen sonra kustu gazını çıkarırken aralarında nokta nokta sarılık gördüm. 2 kez hırıltı duydum daha denk gelmedi ama götüreceğim mutlaka. Çok teşekkür ederimEğer emdikten baya sonra kustuysa öyle renkte olması normal. Üşüttüğü için de kusmuş olabilir. Bir de hırıltı varsa mutlaka doktora götür, burda Hırıltıyı önemsemedikleri için baya can sıkıcı tecrübe yaşayanlar oldu. Yakın zamanda da yazdılar . Çok geçmiş olsun
Maşallah bebişe boyu da çok güzel uzamış hep böyle gitsinSelam anneler. 3. ay kontrolümüze gittik. 700 gr almışboy 60 cm (4 cm uzamış ). Diş çıkartma dönemi başlamış o ağlamaların sebebi o dedi doktorumuz. 2 ay sürer dedi çıkması. Çok rahatsız olursa diye jel önerdi. Ama zor günler bekliyor dedi, uykuları bozulacak, ateşi çıkacak dedi
Bir de emzirerek uyutma sakın dedi. Dişçi bir arkadaşını anlattı, sürekli çocukları ameliyat ediyor dedi. Onunla konuştuk, genelde emzirerek uyutmaktan kaynaklanıyor dedi. Üç kere sakın emzirerek uyutma dedi.
Peki dedim ne yapacağız. Bana erken gibi geliyor ama istersen bir danış uyku eğitimi danışmanlarına dedi. Ama emzirerek uyutma deditamam dedim anladım
Ha bir de kafasını tutması falan çok iyi ama oturtma dedi. 4. Ayda kucağında destekle oturtabilirsin, 5. Ayda minder desteğiyle oturtabilirsin dedi. Bilgilerinize
Benimki de büyük ihtimal oturtma daha erken dicek. Bu standart bilinen zaten benim bahsettiğim doktor biraz yenilikci ama ona da güveniyorum ya linki bırakıyımBu diş işi beni korkutuyor ya. Umarım çok zor atlatmayız. Doktor felaket tellalı gibiydi ama
Kendisi istediği için ben sorun olmaz oturması diye düşünmüştüm ama oturtma dedi. Bakalım senin doktorun ne diyecek
Bence de oturtmaya çalışılmamalı. Ben hiç oturtmaya çalışmıyorum sormak bile aklıma gelmedi isterse 7.ayda otursun. Nolcak ki.Benim ki de illa memede uyuyakalmak için yırtıyor kendini günlerce bıraksam ağlar. Oturma olayı da benim de bildiğim kendinden oturursa sorun yok ama bizim oturtmaya çalışmamız yanlış. 6 aydan sonra oturmuyorsa biz onu oturtabilirmişiz
Buyudukce gececegine inaniyorum 1-2 aylikken gece 4-5 saat emiyordu benim bebisim deHayır öğlen uyuyor akşama doğru şekerleme yapıyorderdi ne oluyor anlamıyorum doymuyor mu anlamış değilim
Sanmiyorum ya emerek uyuyab bir suru bebek vsr icgudusel biseyin o kadar kotu olduguna inanasim gelmedi. Ote yandan inancim tam egitim verecegine sorun kalmazSelam anneler. 3. ay kontrolümüze gittik. 700 gr almışboy 60 cm (4 cm uzamış ). Diş çıkartma dönemi başlamış o ağlamaların sebebi o dedi doktorumuz. 2 ay sürer dedi çıkması. Çok rahatsız olursa diye jel önerdi. Ama zor günler bekliyor dedi, uykuları bozulacak, ateşi çıkacak dedi
Bir de emzirerek uyutma sakın dedi. Dişçi bir arkadaşını anlattı, sürekli çocukları ameliyat ediyor dedi. Onunla konuştuk, genelde emzirerek uyutmaktan kaynaklanıyor dedi. Üç kere sakın emzirerek uyutma dedi.
Peki dedim ne yapacağız. Bana erken gibi geliyor ama istersen bir danış uyku eğitimi danışmanlarına dedi. Ama emzirerek uyutma deditamam dedim anladım
Ha bir de kafasını tutması falan çok iyi ama oturtma dedi. 4. Ayda kucağında destekle oturtabilirsin, 5. Ayda minder desteğiyle oturtabilirsin dedi. Bilgilerinize
Canim bizimki bi su gibi kusuyo bi kesik peynir gibi bi sari gibi hic dert etmedim doktoruda olabilir dediKızlar selam bu aralar misafirlerim geliyor pek bakamıyorum sizlere. Bir şey soracaktım bizim bebiş bugün kustu genel olarak beyaz ama arafa yumurta sarısı gibi renkler vardı bir kaç nokta şeklinde. Acaba üşüttüm mü ondan mı oldu hemen doktora götüreyim mi bilemedim. 2 gündür arada hırıltı duyuyorum ama ateş öksürük burun akıntısı vs yoktu şimdi korktum biraz.
Ben olmadim henuz. Annem 1 sene olmamis 1 sene olmamayi bekliyorum bakalim nolcakRegl oldunuz mu
Nasıl bir problem mesela hırıltıCanim bizimki bi su gibi kusuyo bi kesik peynir gibi bi sari gibi hic dert etmedim doktoruda olabilir dedi
Ama bu hirilti işi sıkıntılı yaa mutlaka takip et bakalim tesaduf mu olmus drvam edecek mi
Bulup etiketliycem seniNasıl bir problem mesela hırıltı
Çok teşekkür ederim yaBulup etiketliycem seni
75. Gün oldum biraz ağır geçirdim. 60. Gün doğum sonrası ilk kontrole Gitmiştim. Doktor yumurta var gelişmiş hazır bekliyor çok dikkat edin demiştiRegl oldunuz mu
K Kbo4Kızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Yaa bunu hatırlıyorum çok üzülmüştüm. Bizde öksürük ateş burun akıntısı halsizlik falan yok ama 2 kez hırıltı duydum bir de 3 kez kustu bugün normalde kusanbir çocuk değil. Kustuktan hemen sonra gaz çıkardı midesinde gaz birikmiş gibiydi ama şimdi panik oldum bir acile götürsem iyi olur sanki
Bence acile götürme rezillik her yer hastalık kaynıyor şimdi.Ateş öksürük kaka takip et bakalım. Acil ateş varsa hemen bi serum bi calpol verip eve gönderiyor. Gerekirse kendi doktor kontrolünüzü öne çekersin.Yaa bunu hatırlıyorum çok üzülmüştüm. Bizde öksürük ateş burun akıntısı halsizlik falan yok ama 2 kez hırıltı duydum bir de 3 kez kustu bugün normalde kusanbir çocuk değil. Kustuktan hemen sonra gaz çıkardı midesinde gaz birikmiş gibiydi ama şimdi panik oldum bir acile götürsem iyi olur sanki
Ya evet o da cok düşünürdü bizi baktık ateş vs yok bari yarını bekleyelim dedik. Evet bizim gelen videnimiz oluyor malesef ya. Çocuğu çok vermek istemesem de illaki yaklaşıyorlar benim kucağımda bile. Yarın bir sağlık ocağına götüreceğim doktor hırıltı duyarsa hemen çocuk doktorumuza gidicez biz de.Bence acile götürme rezillik her yer hastalık kaynıyor şimdi.Ateş öksürük kaka takip et bakalım. Acil ateş varsa hemen bi serum bi calpol verip eve gönderiyor. Gerekirse kendi doktor kontrolünüzü öne çekersin.
Daha eski bir mesajda vardı bulamadım daha eskiye gidemedim nedense. Bulursam onu da atacağım sana.
Bir de sana çok misafir geliyor Demiştin sen. mümkün mertebe çocuğu verme kimseye ve hep kapı baca aç. Bugün bana bi arkadaş geldi çocuğu astronot gibi giydirip balkon kapısı açtım napayım kendimce önlem işte
Siz de regl oldunuz mu acaba? Merakımdan soruyorum, ben henüz regl olmadım da... acaba normal midir?Lohusalik bittikten sonramı hemen adet gordunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?