- 5 Şubat 2021
- 486
- 526
- 33
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.701
Benim saçlarım hamileyken hiç dökülmüyordu ne güzelKizlar aşırı saç dökülmesi var bende sizde de oldu mu
Benim oglumdayken cok olurdu hep ciger kaynakli derdi doktoru ama erken dogmustu oNasıl bir problem mesela hırıltı
Atesi yoksa goturme acile acil de genelde pratisyenler oluyorYaa bunu hatırlıyorum çok üzülmüştüm. Bizde öksürük ateş burun akıntısı halsizlik falan yok ama 2 kez hırıltı duydum bir de 3 kez kustu bugün normalde kusanbir çocuk değil. Kustuktan hemen sonra gaz çıkardı midesinde gaz birikmiş gibiydi ama şimdi panik oldum bir acile götürsem iyi olur sanki
Hiç ateşi öksürüğü vs yok bizde götürmedik. Kendi doktorumuza gidicez dediğin gibiAtesi yoksa goturme acile acil de genelde pratisyenler oluyor
Sen gun icinde doktoruna randevu al ona gotur bence
Ben 45.gün oldum çok az ve 3 gün. 2 hafta sonra tekrar aynısı oldu şuan bir şey yokRegl oldunuz mu
Masallah bebişeKızlar 3. Ay kontrolü kilosu kizimin 5200 cikti normal dedi doktor. Kusma ixinde bisey vermedi iyi kilosu fazlasını çıkarıyordur dedisizde durumlar nasıl ? 610 gr almış geçen aya gore
Oldum hemde 10 gün arayla 2 defaRegl oldunuz mu
Kelin ilacı olsaMaşallah bebişe boyu da çok güzel uzamış hep böyle gitsinbiz gece uykusuna geçerken memede geçiyoruz genelde bu ne olacak şimdi
İlk günler memede uyumasına izin vererek yanlış alışkanlık edinmesine sebep oluyor olabiliriz diye düşündüğüm için mantıklı gelmişti bana ama bilmiyorum ki. Herkes başka bir şey söylüyor vallaSanmiyorum ya emerek uyuyab bir suru bebek vsr icgudusel biseyin o kadar kotu olduguna inanasim gelmedi. Ote yandan inancim tam egitim verecegine sorun kalmaz
Biz seninle aynı gunlerdeyiz gerci benim bebek prematüre ama bizimki de aynen dedigin gibi aglayan bir bebek degildi ve cok aglamaya basladi bende yorulup uykuya gecemeyip aglayinca emzik verip kolumda salliyorum.uyaniklik vakti 1.15dk 2 saati bulunca aglamaya basliyorKızlar benim bebiş yan dönmeye çalışıyor. Kafasını geriye atıyor, dönecem diye uğraşıyor. Sonra dönemiyor, kafasını da düzeltemiyor, bağırmaya başlıyor.Son günlerde sürekli bağırıyor zaten. Kendi sesini test ediyor gibi. Ağlayan bir bebek değildi, uykusundan bile ağlayarak uyanıyor artık. Kucağa alınır alınmaz susuyor tabi ☺ Çok gürültülü bir ev olduk. Ilk defa bugün öğlen tek seferde 2,5 saat uyudu. Kendi kendime nazar değdirmem inşallah. Öğleden önce yıkadım, banyonun etkisi ile bu kadar uzun uyudu sanırım. Bana da epey iyi geldi. Gece uykusunda da emzirdikten sonra emzik verip ayakta sallıyorum biraz. Doğru mu yanlış mı düşünemiyorum açıkçası, uyusun da nasıl uyursa uyusun modundayım.
bizimki dönmüyor ama kemerle bağlamama rağmen salıncağından veya mama sandalyesinden ittirerek kendini atar pozisyona getiriyor. kafayı yedi sanırım kendini atmak nedir yaKızlar benim bebiş yan dönmeye çalışıyor. Kafasını geriye atıyor, dönecem diye uğraşıyor. Sonra dönemiyor, kafasını da düzeltemiyor, bağırmaya başlıyor.Son günlerde sürekli bağırıyor zaten. Kendi sesini test ediyor gibi. Ağlayan bir bebek değildi, uykusundan bile ağlayarak uyanıyor artık. Kucağa alınır alınmaz susuyor tabi ☺ Çok gürültülü bir ev olduk. Ilk defa bugün öğlen tek seferde 2,5 saat uyudu. Kendi kendime nazar değdirmem inşallah. Öğleden önce yıkadım, banyonun etkisi ile bu kadar uzun uyudu sanırım. Bana da epey iyi geldi. Gece uykusunda da emzirdikten sonra emzik verip ayakta sallıyorum biraz. Doğru mu yanlış mı düşünemiyorum açıkçası, uyusun da nasıl uyursa uyusun modundayım.
bende bazen diyorum annelik formül işi değil, nasıl içimden geliyorsa diye. çocuk da bir birey her ne kadar konuşamasa da derdini anlatamasa da onun da rahatı önemli. o rahat edene kadar bizi böyle oynatacak işteKelin ilacı olsa
İlk günler memede uyumasına izin vererek yanlış alışkanlık edinmesine sebep oluyor olabiliriz diye düşündüğüm için mantıklı gelmişti bana ama bilmiyorum ki. Herkes başka bir şey söylüyor vallaİçinden ne geliyorsa bence
Güç aldım desteğindentekrar ederim.
Canım sorsan bana hırıltı nasıl oluyor emin ol ben bile anlamıyorum burun tıkanıkken nefes alış verişte de hırıltılı ses duyulabiliyor ben doktora bi gün hırıltılı bi ses attım doktor bana bu hırıltı değil burnu tıkanmış ondan dedi . Bence sen bi güzel burnunu temizle bak balgam filan var mı . Kusması gazdan ise sıkıntı olmaz ateşi de ara ara ölç içine sinmez ise doktora götür. Ama bence hırıltı olmayadabilir ama yine de yanlış yönlendirmek istemem kimseyiYaa bunu hatırlıyorum çok üzülmüştüm. Bizde öksürük ateş burun akıntısı halsizlik falan yok ama 2 kez hırıltı duydum bir de 3 kez kustu bugün normalde kusanbir çocuk değil. Kustuktan hemen sonra gaz çıkardı midesinde gaz birikmiş gibiydi ama şimdi panik oldum bir acile götürsem iyi olur sanki
Bende sadece 2 kez duydum tıkanıklık kaynaklı gibi geldi. Aslında balgamdan şüphe ediyorum ama emin olamıyorum. Burnunu temizliyorum ama aspiratörle bir yere kadar geliyor sen sf mi kullanıyorsun? Ben daha hiç sf kullanmadım eşim istemiyor çocuğun burnunda bir şey yok diyor. Bak görünürde yok diyorum belki arada vardır ama nafile. O çok modern eşim çocuk söz konusu olunca beni bile delirtiyorCanım sorsan bana hırıltı nasıl oluyor emin ol ben bile anlamıyorum burun tıkanıkken nefes alış verişte de hırıltılı ses duyulabiliyor ben doktora bi gün hırıltılı bi ses attım doktor bana bu hırıltı değil burnu tıkanmış ondan dedi . Bence sen bi güzel burnunu temizle bak balgam filan var mı . Kusması gazdan ise sıkıntı olmaz ateşi de ara ara ölç içine sinmez ise doktora götür. Ama bence hırıltı olmayadabilir ama yine de yanlış yönlendirmek istemem kimseyi
Pompa ile mi temizliyorsın anne babanın çektiği ile mi çekilen ile çok fazla çıkıyor pompanın 10 katı çıkıyor diyebilirimBende sadece 2 kez duydum tıkanıklık kaynaklı gibi geldi. Aslında balgamdan şüphe ediyorum ama emin olamıyorum. Burnunu temizliyorum ama aspiratörle bir yere kadar geliyor sen sf mi kullanıyorsun? Ben daha hiç sf kullanmadım eşim istemiyor çocuğun burnunda bir şey yok diyor. Bak görünürde yok diyorum belki arada vardır ama nafile. O çok modern eşim çocuk söz konusu olunca beni bile delirtiyorkusması da gazdan gibi geliyor normalde pek kusan bir bebek değil, ateş öksürük burun akıntısı, kaka da farklılık vs hicbir şey yok.
Kaç haftalık doğum yaptın sen? Prematüre olduğunu bilmiyordum, arada kaçırdım sanırım mesajları. Emzik vermeyip sürekli emse, bu sefer de fazla geliyor kusuyor bazen. Uyuyunca emziği kendi atıyor zaten.Biz seninle aynı gunlerdeyiz gerci benim bebek prematüre ama bizimki de aynen dedigin gibi aglayan bir bebek degildi ve cok aglamaya basladi bende yorulup uykuya gecemeyip aglayinca emzik verip kolumda salliyorum.uyaniklik vakti 1.15dk 2 saati bulunca aglamaya basliyor
Yaa kıyamam sanabizimki dönmüyor ama kemerle bağlamama rağmen salıncağından veya mama sandalyesinden ittirerek kendini atar pozisyona getiriyor. kafayı yedi sanırım kendini atmak nedir ya3 aylıksın be kızım bi dur çok alaması hatta şöyle dyim yalandan ağlaması ve kucağa alınca susmalar da yeni moda oldu. garip sesler çıkarıyor numaracı
ayyy bizim ev tam manyak oldu diyorum, gürültü bi yandan, bebek ağlar bi yandan, kedi paçama yapışır, eşim gelir çorbaya neden domates sosu koymadın vay keke neden ceviz koymadın sade kek yaptın evde ceviz vardı, büyük kız gelir e beni okula kim götürecek, bazen yeter diye bağırasım geliyor
bende bazen diyorum annelik formül işi değil, nasıl içimden geliyorsa diye. çocuk da bir birey her ne kadar konuşamasa da derdini anlatamasa da onun da rahatı önemli. o rahat edene kadar bizi böyle oynatacak işte
31+4 baya erken benimKaç haftalık doğum yaptın sen? Prematüre olduğunu bilmiyordum, arada kaçırdım sanırım mesajları. Emzik vermeyip sürekli emse, bu sefer de fazla geliyor kusuyor bazen. Uyuyunca emziği kendi atıyor zaten.
Oldum hatta 2 gun cok geldi sonra normale dondu cok sukur emzirirken regl olmamak normal diye biliyorum bende 3 bucuk ay sonra oldumSiz de regl oldunuz mu acaba? Merakımdan soruyorum, ben henüz regl olmadım da... acaba normal midir?
Çekilenle temizliyorum ama bir şey gelmiyor ya yok o yüzden gelmiyor ya da ben beceremiyorum bilemedim. Yalnız ben hiç burnuna bir şey sıkmıyorum yumuşaması için bence o yüzden.Pompa ile mi temizliyorsın anne babanın çektiği ile mi çekilen ile çok fazla çıkıyor pompanın 10 katı çıkıyor diyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?