2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben de ekim annesi olacaktım 23 Eylül de doğum yaptım. Bebeğimiz çok ağlıyor biz de az az sık sık besliyoruz. 1,5 saate çıkarmaya çalıştık önce sonra iki saate çekebildik, birden değil de belli aralıklarla arttırdık bekleme süresini

Cekerek emiyor ya iyilesek gibi olsa da iclari tekrar baloncuk ya da kırmızı sisler oluyir gercekten ben de ağlıyorum acidan artik bir tek gümüş kapak denemedim ama kalkan da fayda etmedi
Gumus kapak çok işe yarıyor bence ben 7-24 çıkarmıyorum kaplı bir sütyen giyersen pek fazla belli de olmuyor dışarıdan. Başta benim de bebiş yanlış emdiği için yarıklar oldu ama sonradan düzeldi. Hem de kapaktan dolayı uçları çamaşıra değmeyince acı daha az oluyor ben tavsiye ederim.

fuzuli_ bir de bizimkine bak 6 benzemez
iyiymiş
Yatış saatleriniz de geçmiş . O benim için büyük rahatlık oluyor ya. Her zaman değil ama bazen 4-5 saat uyuyor ilk yatışta. 8’den 1’e kadar mesela ama huckleberry bu ay için de hala bebeklerin uyuması önemli, uyku patterni değil demiş. O yüzden takma kafana şimdilik. Bizim de hala karma karışık uyku saatleri, sadece gece biraz daha düzenli.
Ben Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabını çok sevdim bu arada. Kitap bitti ama tekrar okuyacağım uyku ve rutinle ilgili kısımları ve uyku eğitimini kendim vereceğim. Şimdilik 2-3 hafta uyanma-uyuma saatlerini bir düzene sokmaya çalışacağım (e.a.s.y). Sonra gelsin eğitim Umarım olur istediğimiz gibi

Hangisini aldiniz bazılarında oksitlenme oluyor sanırım renk değişimi oluyor diye okudum bazi yorumlarda

Benimki de 24 eylulde doğdu 37 haftalik ve cok agliyor her şeye surekli memede o yüzden yarim saat çoğunlukla. Araligi uzatmaya calisiyorum yavastan yine de 1 saate cikabildik.

Bebegin kakasi neden yeşil diye soran biri vardi göremedim şuan ama sanırım annenin karbonhidrat agirlikli beslenmesi de mukuslu ve yeşil olmasina sebep oluyordu

Selam anneler. 3. ay kontrolümüze gittik. 700 gr almış boy 60 cm (4 cm uzamış ). Diş çıkartma dönemi başlamış o ağlamaların sebebi o dedi doktorumuz. 2 ay sürer dedi çıkması. Çok rahatsız olursa diye jel önerdi. Ama zor günler bekliyor dedi, uykuları bozulacak, ateşi çıkacak dedi
Bir de emzirerek uyutma sakın dedi. Dişçi bir arkadaşını anlattı, sürekli çocukları ameliyat ediyor dedi. Onunla konuştuk, genelde emzirerek uyutmaktan kaynaklanıyor dedi. Üç kere sakın emzirerek uyutma dedi.
Peki dedim ne yapacağız. Bana erken gibi geliyor ama istersen bir danış uyku eğitimi danışmanlarına dedi. Ama emzirerek uyutma dedi tamam dedim anladım
Ha bir de kafasını tutması falan çok iyi ama oturtma dedi. 4. Ayda kucağında destekle oturtabilirsin, 5. Ayda minder desteğiyle oturtabilirsin dedi. Bilgilerinize

Aferin minnoşa peki neden emzirerek uyutmayacakmışız? Tam anlayamadım ben sıkıntıyı?

Aferin minnoşa peki neden emzirerek uyutmayacakmışız? Tam anlayamadım ben sıkıntıyı?
Çürüklere de sebep oluyor dedi ama çürükten dolayı ameliyat etmez herhalde Zaten emzirerek uyutmak istemediğim için pek sorgulamadım açıkçası. Damak yapısı mı bozuluyor acaba fazla emdiği için

10da uyuyor 10 bana görr çok iyi gece 3ten geldik buralara
Bir de ben de onla yatağa giriyorum o yüzden daha erken uyumasını istemem.

Masallah bizim de diş dertlerimiz başladi nerdeyse 1 ay olcak çünkü 2. Ay kontrolünde sorduk doktora, elimizi kemiriyor diye, olabilir bazı bebekte erken baslar ama hemen diş çıkmaz merak etmeyin dedi. Sonrasinda iyice arttı, sebepsiz mızıldanmalari olunca elimizi verdigimizde kemirip rahatliyo demekki diş derdi diyoruz. Ben de diş topu jel vs sorcam bu hafta kontrolde.
Bide oturma konusu benim de kafama takılıyor, asla yatmıyor mekik çeker vaziyette sürekli napcam bilmiyorum. Dr osman gönülal bi videosunda 3. Ayda yavas yavas destekli oturtabilirsiniz bebek istiyosa hazirsa gibi biseyler demisti. Bana cok erken geldi ama onu da sorcam kendi doktorumuza.

Kızlar selam bu aralar misafirlerim geliyor pek bakamıyorum sizlere. Bir şey soracaktım bizim bebiş bugün kustu genel olarak beyaz ama arafa yumurta sarısı gibi renkler vardı bir kaç nokta şeklinde. Acaba üşüttüm mü ondan mı oldu hemen doktora götüreyim mi bilemedim. 2 gündür arada hırıltı duyuyorum ama ateş öksürük burun akıntısı vs yoktu şimdi korktum biraz.

Yani dişi olmayan bebeğin dişi çürümez. Zaten mantıken normal bir anda emzirip ağzını çalkalamıyoruz ki emerken uyudu da çalkalayamadık olsun başka bir sebebi olsa gerek bence dişten bağımsız.

Emzirerek uyutmanin bi sakıncası şu ki bebegi memeden kesmeye çalışmak cok zor oluyor çünkü emerek uyumaya alışık olduğu için emmeden nasıl uyuyacağını bilemiyor

Tabi ki şu anda çürümez ama diş çıkarttığı anda emerek uyumayı bırakmayacak ki. Belki şimdiden düzelt ki sonradan dert olmasın diye demiştir Çünkü ‘geçen dişçi arkadaşımla konuştuk’ diye başladı konuya ve çocuk ameliyatlarından bahsetti. Yani zaten dişçi söylemiş emerek uyumanın sorun olduğunu. Sen de gidince bir sor istersen canım. Bilemedim.
Emzirerek uyutmanin bi sakıncası şu ki bebegi memeden kesmeye çalışmak cok zor oluyor çünkü emerek uyumaya alışık olduğu için emmeden nasıl uyuyacağını bilemiyor
Kıyamam ya. Bir de her uykuda yanında olmak lazım tabi, birisine bırakıp gidemezsin de

Bu diş işi beni korkutuyor ya. Umarım çok zor atlatmayız. Doktor felaket tellalı gibiydi ama
Kendisi istediği için ben sorun olmaz oturması diye düşünmüştüm ama oturtma dedi. Bakalım senin doktorun ne diyecek

Eğer emdikten baya sonra kustuysa öyle renkte olması normal. Üşüttüğü için de kusmuş olabilir. Bir de hırıltı varsa mutlaka doktora götür, burda Hırıltıyı önemsemedikleri için baya can sıkıcı tecrübe yaşayanlar oldu. Yakın zamanda da yazdılar . Çok geçmiş olsun

Benim ki de illa memede uyuyakalmak için yırtıyor kendini günlerce bıraksam ağlar. Oturma olayı da benim de bildiğim kendinden oturursa sorun yok ama bizim oturtmaya çalışmamız yanlış. 6 aydan sonra oturmuyorsa biz onu oturtabilirmişiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…