2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yavas yavaş ekleyecek sanıyorum bu konuda doktorların çok farklı yaklaşımları var. Alerji var belli ama az ama çok 10 defa kan gördüm ve mukus hep
Kızlar hepinize selamlar, uzun zaman oldu giremedim buraya.. Alerji ne yazık ki bizi de yine geldi buldu.. Bülent Şekerel ile devam ediyoruz umarım kısa sürer bu durum.. bunu görünce yazmak istedim, ilk çocuğumda alerjikti. Tüm besinleri bi anda kestirdi ne yazık ki doktorumuz ve sütümün önce kalitesi sonra da kendisi gitti..
nacizane fikrim farklı bir alerjistin daha hatta gastronun görmesi. İlk etapta süt ve süt ürünleri ve yumurta kesebilirsin belki. Kakanın rengi de önemli oluyor yeşil ise süt ürünleri alerjisi çoğunluk, üç gün süt ve süt ürünleri ve yumurta diyeti ile sıfırlanıp 4. Gün leblebi büyüklüğünde yumurta ile başlayıp durumu gözlemleyebilirsin belki. Eğer ki varsa yumurta alerjisi bizde ki gibi anında döküntü olarak çıkabilir. Mukusa hiç takılma o nokta kadar gördüğün kanlarda önemli değil. Bunlar da Hande Alp ve Bülent Şekerel hocadan duyduklarımın bi kısmı. İlk çocuğumda denk gelmiş olsaydım keşke ama nasip olmadı, okuyunca belki fikir olur diye yazmak istedim ama tüm besinleri bir anda nolur kesme..

Kuzucum ben 1 kere gordum de allerji dediler sen kac kere gormussun oyle
Insallah cabuk bulunur allerjioldugu sey
Ben yumurtayi kestikten 1 hfta sonra kizarikliklari falan tekrarlamiyordu artik
Malesef esas doktorumuz kestirmedi bi ara geçiyor gibiydi baktım yine oldu, bile bile doktora gitmemezlik etmek istemedim. Bizim deride bişey ypk ama kakada kan işte inşallah iyileşir bebişlerimiz. ZorlanıcM ama siz atlatınca test de gözümde büyümüştü. Hemen tespit ederiz umarım ne alerjisiymiş

Çok teşekkür ederim yazdığınız için. İlk günden beri kaliteli olsun diye yumurta, süt, protein eksik etmemiştim gerçekten. Şimdi süt gitti diyince korktum tüh valla napsak ki nişantaşında bie doktoru çok övdüler oraya gitmek ömür törpüsü ama araştırayım biraz daha madem
Size de çok çok geçmiş olsun.

10 gün uzun bir süre ve her şeyi birden kesmek anlayamadım. Kan varsa siz ilk etapta süt süt ürünleri ve yumurtayı kesin, kahvaltılar biraz zorlu geçiyor alışmak zaman alıyor ama öğlen ve akşam mutlaka sıcak sulu yemek yiyin. Kuzu etini bol tüketin kuzu Eti nadir dokunanlardan ve besin alerjisinde kaliteli sütü en çok yapanlardan. Bulgur pilavı tüketin bol kimyon ile. Ispanak tüketmeyin, pazı olabilir. Tropikal meyveler sebzeler uzak durun. Kaka da kan var ise bebek muhtemelen proktokolit. Bağırsak tepkili alerjiler çabuk geçiyor hiç strese girmeyin. Yeşilliğinizi eksik etmeyin, muz ve elma risksiz bol bol tüketin mandalina uzak durun kaka da köpük yapar. Aklıma gelenleri yazdım aynı dertle iki kez uğraşınca insan deneyim kazanıyor. Ara ara bakarım ben de buraya bilgilerimizi paslaşırız bu süreçte bitip gider inşallah

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım şimdi ne yapsam hiç bilemedim. Uyarınız için tekrar teşekkürler. Kuzu ile pek aram da yok ama yapacak bişey yok yumurtadan dolayi siz tavugu kesmis miydiniz?
Benim anladigim bazi doktorlar cok siki, bazisi da kilo alimini etkilemedigi surece onemsemiyor. Aklim cok karisti.
Super olur haberlesirsek
Keske olmasaydi bu alerji ama Allah dermansiz dert vermesin.

Evet evet tavuk bize çok dokunuyor. Bülent hoca kakasında ki kan ve mukusdan yumurtadan daha çok şüpheliyim dedi. Kesinlikle katı diyete karşı. Hele ki bağırsak tepkili bebeklerde. Sizin ki şuan kaç kilo? Kilo alımında bir problem var mı

Ben oglumu ömer kalayci ile buyuttum bulent hocayi taniyosaniz onu da kesin bilirsiniz
Kizimda da fikir aldik kendisinden o da size soylenilenlerin aynisini soylesi bize

Bulent hoca size deri testini onerdi mi
Şuan çok küçük dedi yaparım çıkmaz iki ay sonra yaparım çıkar bu sefer hani yoktu dersin bana dedi. Ek gıda öncesi mutlaka test yapacağız dedi. Kuruyemişlerin dokunduğuna kendimi aşırı inandırmıştım ama onun sayesinde kısa süre içinde kuruyemişleri açtık. Süt ürünlerini de açtırıcak sanıyorum haftaya. Yumurta biraz beklesin dedi bakalım böyle ilerliyoruz işte. Ömer hocayı da duydum arkadaşlIrmdan giden oldu ona da. Katı diyet olayı kalktı gibi artık zaten katı diyetin sonu kısa süre içinde zayıf bebek ve mama oluyor ne yazık ki

Aynen omer bey de bizr diyet istemedi
Ben kan testi yaptirmistim orda yumurta allerjisi cikti
Omer beyi aradim hemen dedi ki saf yumurta yeme ama kati diyete girme gida allerjisi cok degiskenlik gosterir 5 aylik gibi de getir bi bakalim deri testine dedi
Kanaya kanaya hemoglabini dusmeden bebek zayiflamadan asla kati diyet istemedi

Kuzucum bu arada ben rota asisini sordum 2. Doz yaptirabilir miyiz diye yumurta allerjisinde yapilabiliyormus aşı sorun degil yaptir dedi

Kuzucum bu arada ben rota asisini sordum 2. Doz yaptirabilir miyiz diye yumurta allerjisinde yapilabiliyormus aşı sorun degil yaptir dedi
Bülent hoca bize rotayı yaptırma dedi mesela, ben büyük oğlumda rota yaptırdığıma pişman oldum. Alerjisini inanılmaz uçurdu. Eğer kaka da kan varsa rota riskli.. kar zarar hesabı yapmak lazım bilemiyorum yaptırmamak da risk ama ben bu çocuğumda ilk dozunu dahi yaptırmadım

Kilo aliminda problemimiz yok cok sukur 6430 du bugun 2600 dogmusru. Bu ay az kilo aldi ama normal sanirim 4. Ay diye. Ben en iyisi yarin bi doktora sorayim sut yapici gidalari da her turlu ihmal etmeyim. Keske istanbulda olsaydi doktor oneriniz

Sut ve sut urunlerinde allerji yaparmis ama yumurta allerjisinde bir sey yapmazmis
Biz ilk dozu yaptirdik hicbisi olmadi
Belki zamani gelince yaptirmaz 2. Dozu
Ben de oglumda yaptirmadigima pisman olmustum cocuk 3 4 yaslarindaydi bi rotaya yakalandi surunduk resmen

Maşallah mama da veriyor musun canim ??

Off deme ya. Bu durum da beni aşırı korkutuyor rabbim esirgesin yavrularımızı

Yok canım hiç kullanmadık sadece emiyor.
Aa çok iyi ozaman ya kaç saatte bir emziriyorsun banada iyi dedi dr. Ama 600 gr alabildi. Daha fazla alabilmesi icin var mi bir ipucunya bizimkisi her defasinda kaka yapıyor birde kusuyor sütun bir kısmını acaba ondan mi diyorum sadece 600 gr alabildi ama dr. Yeterli dedi kusma icin ilaç vermem dedi.kilo düşük olsa verirdim dedi

Bence kilo alımı iyi bende ortalama 600-900 arası normal diye biliyorum. Benim ekstra bir şey yaptığım yok ama düzenim şu sekilde gündüzleri saatte bir emiyoruz, gece uykusuna genelde 1:30 da geçiyor ve hiç uyanmadan 6 saat uyuyor bende uyandırmıyorum uyanıp baya bir emiyor sonra yine uyuyor. Zaten sabah 7.30 gibi uyandığı için öğlen 12ye kadar 2 saatte bir uyanıp emiyor. Öğleden sonra işte saatte bir emme kısmı başlıyor ve az uyuyor. Her günümüz böyle. Kusma kısmı bazen bizde de oluyor ama genelde gaz kaynaklı.

Kızlar bende dün kakasında nokta nokta kan gördüm ama kan kırmızı renkli değildi koyu kahve gibiydi . Doktoruma sordum şuan diyet ve teste gerek görmedi . Geliyor gelmekte olan inşallah gelmez alerji değildir olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…