2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben bugün yumurtayı biberon ile verdim kaşıkla 2 kaşık aldı baktım yemiyor sulandırdım verdim biberon ile. Demir eksikliği iştahsızlık yapıyor ben düzenli veremedim. Kızımızın da daha kanına bakılmadı ama bir yaşa kadar denir ihtiyacı çok oluyor diye biliyorum vermek iyi bir şey. Bizim dr her gün avuç içi kadar köfte yiyorsa gerek yok yediremiyorsan ver demişti. Bir de bu devam sütü mamaların içeriği güzel o yüzden endişe etmedim Demir ihtiyacı için.düZensiz de olsa veriyorum çünkü ağlıyor kıyamıyorum. Tükendiğimi hissettiğimde büyüyünce normal yiyecek zaten diye kendimi avutuyorum .

Sıcakta bizim. Bile iştah gitti bence de sıcaklar ve diş dönemi etkiliyor

İnşallah mama işe yarar bence vitamin eksikliği olabilir baktır canım biz geçen ay 1000 lira bayılıp tüm tahlillerini yaptırdık devlet hastanesi çok ilgisiz özeller de çok pahalı böyle olmamalı eşime bir sefer oluyor her zaman baktırmayiz diyerek yaptırdık çok şükür bir eksiklik fazlalık çıkmadı benim kız çok iştahlı gece gündüz sürekli bir şey yemek istiyor ben de obez olur diye sürekli yedirmiyorum yanında bir şey yiyemez olduk şuraya tatil yapan bir bebek bırakıyorum

Eklentiler

• IMG_20220722_195610.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 61
Nasıl tatlı nasılmaşallah su kuşuna. Canım en mantıklısı özel sigorta kızıma tamamlayıcı sigorta yapmıştık en pahalı hastanelerde bile bedavaya her şeyini yaptırıyoruz

Benim oğlumda hiç bir şey yemiyor. Zaten kaşıkla mumkun değil. Ne yerse yesin kendi yiyecek. Kendi elimle agzina bir şey tıkıyorum eliyle ağzından çıkarıyor hemen ama önüne koyduğumda yiyor . Yani çorba vs sıvı şeyler yediremiyorum. Ona göre kendi eliyle yiyebileceği seyleri yaptığımda once mincikliyor sonra yere atıyor en son eline bulasani ağzına götürüyor. Resmen oturup karşısına lokma hesabı yapıyorum. Şu kadar Gr yemiştir falan. Eline bulasani yiyor hep. Yani yalıyor o kadar. Sabah ekmek içi tifttim yumurtani sarisiyla cirptim bir tatlı kaşığı labne çok az da kekik koydum. Az yağda pişirdim.. sanki böyle sevdi gibi. Dene istersen.

çok geçmiş olsun. ama endişe etme evde değilsiniz diye böyle oluyordur. düzen kurarsın eve dönünce. am a bu ishal için prebiotik kullanmayı ihmal etme.
hani doktor değiştirecektin. naptın o işi? sıkma canını ama beliki bu doktor seni tatmin etmiyor. aklında hep soru kalıyor.
benim de doktorum tahlil yaptırmadı. gerek yok dedi. endişelenme o yüzden. inşallah önemli bir şeyi yoktur.

Arkadaşlar selam, benim kuzumun ellerinde böyle soyulmalar var ve artarak gidiyor yani yan tarafı da soyulup ilk soyulan yerle birleşiyor Sonra büyüyor soyulan yer.
Daha fazla çekemedim Bebeğin elini sabit tutmak mümkün değil. Böyle bir şey var mı kimsede?

Eklentiler

• B7D71F94-D6CC-4025-BB1F-FF158387F613.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 69
Nasıl tatlı nasılmaşallah su kuşuna. Canım en mantıklısı özel sigorta kızıma tamamlayıcı sigorta yapmıştık en pahalı hastanelerde bile bedavaya her şeyini yaptırıyoruz
Aynen bizim de vardı özel sigorta bu sene yapmadık tabi 1000 lirayı verince pişman olduk yaptıracağız artık

Ellerinin üstünde emeklemekten su toplayıp patlamış olabilir mi

Bebeğinde vitamin eksikliği olduğunu düşünen arkadaşlar malum 1 yaş öncesi çok Bi takviye verilmiyor ama d vitamini yerine kullanılan tetrazinc diye Bi damla var. Oğlum persentilde düşük çıkınca doktorumuz mamaya ek bunu verdi. B vitamini ağırlıklı diğer vitaminler de var. D vitamini yerine bunu kullan dedi araştırıp doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Bize tahlil yapılmadı bu arada

Kıyamam kuzuma, bizimde var hem de daha fazlası. Muhtemelen emeklemekten oluyordur sizinki de. Bizimki sürekli emekledigi için yere sürtüyor ve sıcaktan yanıyor hep yara oldu.

Eklentiler

• IMG20220802122455.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 64
Ellerinin üstünde emeklemekten su toplayıp patlamış olabilir mi
Evet cnm aklıma o geldi. Burada da aynısını mi diyeceksiniz diye merak ettim. muhtemelen ondandır
Kıyamam kuzuma, bizimde var hem de daha fazlası. Muhtemelen emeklemekten oluyordur sizinki de. Bizimki sürekli emekledigi için yere sürtüyor ve sıcaktan yanıyor hep yara oldu.
Oy kuzuya canım benim
Bizim ayaklarda daha az
Kantaron yağı sür eğer varsa. ama gece yatarken sür
Çok geçmiş olsun
Bu arada taşındın mi naptin Banucum
Valla aklıma geldikçe Allah kolaylık versin dedim hep

Canımsın ya çok teşekkür ederim taşındım çok şükür ya zor oldu baya ama 1 haftadır Şırnak'tayım zaten 3 günü yolda geçirdik sonra Şırnak'a geldik eşyalar geldi vs. Gelir gelmez 45 derece havayla karşılaştık klimamiz geç geldi kargodan e bir de temizlikle de ugrasinca hastanelik oldum 2 gün evde yattım derken daha yeni yeni evi düzeni kurduk diyebilirim bunun bir de lojman çıkarsa oraya taşınması var ama Allah'tan arkadaşımız çok burda

Eliyle sım sıkı tuttuğu bir oyuncağı var mı?

Selam kızlar umarım herkes iyidir arada girmeye çalışsam da pek yazma şansım olmadı.

Bebişlere bakliyat yedirmeye başladınız mı neler veriyorsunuz? Ben daha hiç bakliyat ve balık vermedim ya çok aksadı taşınma telaşından gelmeden önce bizim pilavdan azıcık vermiştim ama bugün ilk kez ona sebzeli bulgur yaptım, sevdi çok şükür. Çorba vermek istiyorum ama bazen tarif bulmakta zorlanıyorum. Mercimek vs vermeye başlasak mı ne yapsak bilemedim. Henüz güvenilir bir doktor bulamadık o yüzden arada bir bana da yazın verdiklerinizi lütfen

Mercimegi 8. Ayda vermistim saniyorum, bir sure sonra da nohut verdim. 8. Ayda doktor artik ailenin bireyi, tuz, tereyag haric (e tabi bal vs soylemiyorum), yiyebilir demisti.
Tasinmissin hayirli olsun umarim guzel gunleriniz olur

Mercimegi 8. Ayda vermistim saniyorum, bir sure sonra da nohut verdim. 8. Ayda doktor artik ailenin bireyi, tuz, tereyag haric (e tabi bal vs soylemiyorum), yiyebilir demisti.
Tasinmissin hayirli olsun umarim guzel gunleriniz olur
Çok teşekkür ederim canım bende başlayayım artık ya. Ben yemeklerine tereyağ koyuyorum hep iyiki çocuğa bir şey olmamış

Ben herşeyi veriyorum ya iyi pişmiş yumuşacık kuru fasulye verdim en son hafif bastırıyorum üzerine öyle yiyor. Mercimek çorbası uzun zamandır içiyor. Dün bulgur pilavı da yedi. Balık 1-2 kez verdim pek sevmedi ama bu hafta Bi daha denicez bakalım

Teşekkür ederim canım bende vereceğim artık umarım sever ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…