- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.001
Salincak kaydirak olayi bizde yok ben hic parka goturmedim ama biseyler icin inatlasmalari bana normal geldi. Ondan guldumJ joynss gülüyorsun ama ben korkmaya başladım her istediğini istemediğini anlatıyor ıh ıh diyerek diş diş diyoruz ama inşallah sakin uslu bir çocuk olur bu aralar biraz huysuzluk oluyor.Kedilere köpeklere küçük çocuklara laf atıyor yemiyecegi zaman ağzını kapatiyor caktirmadan agzina soktuysak tukuruyor heryere dikkatli dikkatli bakıyor bazen bidi bidi biseyler konusup söyleniyor. Her cocuk böyledir umarım.Numaradan aglamada var kucak parkta salincak vs için.Acaba parka cok mu goturduk parktaki cocuklara bakip biseyler ogrendi sanki salincakta yan donuyir arkaya dönüyor guluyor bagiriyor.bir gunde geldi bunlar diger cocuklar ayakta biniyor salincakta birseyler yapiyor kaydiraktan ters kayiyor ya.uslu cocuklarin oldugu yerde mi takilmak lazim .
Bugün benimki hızlıca bağımsız 2-3 adım attı ama sayılır mı bilmiyorumKızlar bebeklerden yürüyen olursa haber verin 10 aylık yürüyenlerde oluyormuş sanırım tanıştığım bazı kişiler ne zaman yürüdü diyorum 10 aylık diyorlar
Ya biz antalyadaydık orda bende başladı ya çok yedim karıştırdım dedim ya da güneş çarptı orda otel hemşiresi vardı o da güneş çarpması dedi. Kendimiz yapılan korona testleri var ya ondan yaptık negatif. Ama dün gece küçük 2 kez çok feci kustu. Bugün de eşim kusmaya başladı. Demek ki o salgına yakalandık biz de. şu an küçükte ishal yok. Az önce yine kustu. Üf çok canım sıkıldı. Zar zor yesirdiğim şeyleri kusunca. Herhalde 5 kiloya falan düşer şimdi. Ama ben 4 günde normale döndüm sanırm o da çabuk atlatır böyle teselli ediyorum kendimiCanım çok şükür kusma yoktu bizde. İshal için bol sıvı bi de probiyotik damla kullandık. Ateş için de calpol/ibufen dönüşümlü 3-4 saatte bir. Kan ve kaka ya abaktılar. Crp yüksekti ama genel durumlari iyi olduğu için başka bişeye gerek kalmadı. Kusma va olsaydı serum gerekebilirdi dedi doktor. Bir sıkıntınjz yoktur inşallah ?
Geçmiş olsun inşallah korona değildir. Yemek, havuz zehirlenmesi falandır belki.Ya biz antalyadaydık orda bende başladı ya çok yedim karıştırdım dedim ya da güneş çarptı orda otel hemşiresi vardı o da güneş çarpması dedi. Kendimiz yapılan korona testleri var ya ondan yaptık negatif. Ama dün gece küçük 2 kez çok feci kustu. Bugün de eşim kusmaya başladı. Demek ki o salgına yakalandık biz de. şu an küçükte ishal yok. Az önce yine kustu. Üf çok canım sıkıldı. Zar zor yesirdiğim şeyleri kusunca. Herhalde 5 kiloya falan düşer şimdi. Ama ben 4 günde normale döndüm sanırm o da çabuk atlatır böyle teselli ediyorum kendimi
Şampuanı değiştirin gül suyu sürün böyle olan yerlere ve yediklerinizi gözden geçirin. 40 yaşında yumurtaya alerjim olduğunu öğrendim ya artık herşey beklerim bu alerjiye ilgili. Umarım benim bebenin yumurtayla sorunu olmaz. Bir de süt içmeyin bizi en çok etkileyen o olmuştuBacak, kol ve gobeginde ara ara boyle izler var. Atopik dermatit dedi. Neyin sebep oldugunu bilmiyoruz. Simdilik yumjrtayi haftada 2 kere yiyip, kortizon iceren bi krem surecegim o kadar.
Parka çok götürmek yarar sağlar gelişimi güçlenir algısı açılır. iyi düşün iyi olsun. Yaramaz değil de meraklı gibi düşünJ joynss gülüyorsun ama ben korkmaya başladım her istediğini istemediğini anlatıyor ıh ıh diyerek diş diş diyoruz ama inşallah sakin uslu bir çocuk olur bu aralar biraz huysuzluk oluyor.Kedilere köpeklere küçük çocuklara laf atıyor yemiyecegi zaman ağzını kapatiyor caktirmadan agzina soktuysak tukuruyor heryere dikkatli dikkatli bakıyor bazen bidi bidi biseyler konusup söyleniyor. Her cocuk böyledir umarım.Numaradan aglamada var kucak parkta salincak vs için.Acaba parka cok mu goturduk parktaki cocuklara bakip biseyler ogrendi sanki salincakta yan donuyir arkaya dönüyor guluyor bagiriyor.bir gunde geldi bunlar diger cocuklar ayakta biniyor salincakta birseyler yapiyor kaydiraktan ters kayiyor ya.uslu cocuklarin oldugu yerde mi takilmak lazim .
Bizde de var butun bunlar demek ki bir süreç teşekkür ederim ❤.Şampuanı değiştirin gül suyu sürün böyle olan yerlere ve yediklerinizi gözden geçirin. 40 yaşında yumurtaya alerjim olduğunu öğrendim ya artık herşey beklerim bu alerjiye ilgili. Umarım benim bebenin yumurtayla sorunu olmaz. Bir de süt içmeyin bizi en çok etkileyen o olmuştu
Geçmiş olsun
Parka çok götürmek yarar sağlar gelişimi güçlenir algısı açılır. iyi düşün iyi olsun. Yaramaz değil de meraklı gibi düşün
Bizimki aksi ve gergin halbuki evde kavga gürültü olmuyor ama huy işte. İstediği olsun diye sürekli bağırdığı oluyor. Balkon kapısının kaucuklarini kopardı hem de ısrarla oraya girmesine izin vermediğimiz halde kaşla göz arasında yemediği şeyi tükürüyor suyla ağzını doldurup hepsini üstüne boca ediyor anlamadım gitti
La roche hangisini kullandiniz ? Ben bazen bioderma atoderm suruyorum, la roche daha iyi gelecekse onu da deniyebilirim. Dogdugu ilk 2 hafta mustela kullaniyodum doktorumuz sebamed baby onermisti. Zaten haftada 2 kere sampuan kullaniyotum onun disinda bol saf suyla yikiyotum hergun.Bizdede oluyordu sık sık nemlendirmek gerekiyor la rocheden çok memnun kalmıştım. Biz şampuanını da değiştirdik onu kesinlikle ihmal etmeyin haftada bir sadece vücudunu köpüklüyordum her banyoda şampuan yok doktorun uyardıkları
Evet Mahmut Dogru'da besin alerjisi olmayabilecegini soyledi ama takip edecek iste bakalim artik. La roche'un hangi serisini kullaniyorsaniz onu da bi deniyeyim.
Sut icmem ama peynir yogurt tuketirim. Onlari da bu aralar azalttim. Ama hal boyle olunca kahvaltida yiyecek ne kaliyor ki :) gulsuyunu bi instamom'dan gormustum aslinda. Pamuga gul suyu dokup bebeginin vucudunu temizliyordu. Guzel bi gulsuyu deniyebilirim. Tesekkur ederim.Şampuanı değiştirin gül suyu sürün böyle olan yerlere ve yediklerinizi gözden geçirin. 40 yaşında yumurtaya alerjim olduğunu öğrendim ya artık herşey beklerim bu alerjiye ilgili. Umarım benim bebenin yumurtayla sorunu olmaz. Bir de süt içmeyin bizi en çok etkileyen o olmuştu
Geçmiş olsun
Parka çok götürmek yarar sağlar gelişimi güçlenir algısı açılır. iyi düşün iyi olsun. Yaramaz değil de meraklı gibi düşün
Bizimki aksi ve gergin halbuki evde kavga gürültü olmuyor ama huy işte. İstediği olsun diye sürekli bağırdığı oluyor. Balkon kapısının kaucuklarini kopardı hem de ısrarla oraya girmesine izin vermediğimiz halde kaşla göz arasında yemediği şeyi tükürüyor suyla ağzını doldurup hepsini üstüne boca ediyor anlamadım gitti
Peynir olarak lor ve çökelek tavsiye ederim. en zararsızları onlar olmuştu bize. bir de gül suyunu direk vücuda sürün. pamuk daha çok tahriş ediyor. Ben fısfıslı aldım. buzdolabında bekletiyorum. Soğuk sıkınca bebeğe çok iyi geliyor.Sut icmem ama peynir yogurt tuketirim. Onlari da bu aralar azalttim. Ama hal boyle olunca kahvaltida yiyecek ne kaliyor ki :) gulsuyunu bi instamom'dan gormustum aslinda. Pamuga gul suyu dokup bebeginin vucudunu temizliyordu. Guzel bi gulsuyu deniyebilirim. Tesekkur ederim.
Malesef başka bir doktor beni katı diyete sokmuştu. 4 ay süt ürünleri, yumurta, dana eti, tavuk, kuruyemiş, balık, domates, kırmızı meyveler, kakao yemedim. Sabahları vegan peynirler kurtarıcım oldu. Ancak onları diyetime eklerken de 3 gün denedim:) sizin için bu aşamada gerekli olmaz umarım toparlanırLa roche hangisini kullandiniz ? Ben bazen bioderma atoderm suruyorum, la roche daha iyi gelecekse onu da deniyebilirim. Dogdugu ilk 2 hafta mustela kullaniyodum doktorumuz sebamed baby onermisti. Zaten haftada 2 kere sampuan kullaniyotum onun disinda bol saf suyla yikiyotum hergun.
Evet Mahmut Dogru'da besin alerjisi olmayabilecegini soyledi ama takip edecek iste bakalim artik. La roche'un hangi serisini kullaniyorsaniz onu da bi deniyeyim.
Sut icmem ama peynir yogurt tuketirim. Onlari da bu aralar azalttim. Ama hal boyle olunca kahvaltida yiyecek ne kaliyor ki :) gulsuyunu bi instamom'dan gormustum aslinda. Pamuga gul suyu dokup bebeginin vucudunu temizliyordu. Guzel bi gulsuyu deniyebilirim. Tesekkur ederim.
ben de kestirmek istemiyorum kıyamam, baya uzadı perçemleri kulağın arkasına alıyoruz şimdilik idare ediyoruzKızlar merhaba. Oğlanın saçları uzadı baya. Önden toplamak istiyorum ama eşim istemiyor. Kim görecek evde diyorum hayır falan diyor. Evde tras makinesi var eşim 5 numaraya vurdurayim dedi aniden banyo yaptiracaktik. Aniden oldu içim gitti kıyamıyorum saclarina kızımın ilk kez 4 yaşından sonra kestirmistim uçlarından. Oğlanın da nereye kadar kacicam. Tam makineyi aldı eline şarjı bitmis aletin. Çok şükür dedim içimdenama kesilmesi de lazım. Siz kestirdiniz mi merak ettim. Ben erkek bebeklerin uzatıp tepeden topluyorlar öyle isterdim ama eşim o yönde değil. Bildiğin asker gibi olsun istiyor resmen çocuğumu
Evet onlarda güzel ama kaç doktora gittiysem la roche posta en iyisi dedi. Şampuan duş jelindede limonla kullanıyorum deterjan minoris. Belki hassasiyeti azalmıştır ama korkuyorum bir şeyleri değişmeye. Sizin diyet devammıMalesef başka bir doktor beni katı diyete sokmuştu. 4 ay süt ürünleri, yumurta, dana eti, tavuk, kuruyemiş, balık, domates, kırmızı meyveler, kakao yemedim. Sabahları vegan peynirler kurtarıcım oldu. Ancak onları diyetime eklerken de 3 gün denedim:) sizin için bu aşamada gerekli olmaz umarım toparlanırBu arada bende mustela ve burts and bees krem vardı onları sürmüştüm bebeğime. Kısa sürede geçtiği için elimde olanlar işimi gördü
Evet la roche öneriliyor biliyorum, demiştim Zaten önceki mesajımda tarihin önerisi iyi diye. Bizdeki kuruluk gelip geçiciydi onlar işe yaradı. Diyetimiz bitti çok şükür nisandan beri. Sizin alerji ne durumda?Evet onlarda güzel ama kaç doktora gittiysem la roche posta en iyisi dedi. Şampuan duş jelindede limonla kullanıyorum deterjan minoris. Belki hassasiyeti azalmıştır ama korkuyorum bir şeyleri değişmeye. Sizin diyet devammı
Bende diyeti bıraktım ama hassasiyetimiz yine var ağız çevresi hemen kızarıyorEvet la roche öneriliyor biliyorum, demiştim Zaten önceki mesajımda tarihin önerisi iyi diye. Bizdeki kuruluk gelip geçiciydi onlar işe yaradı. Diyetimiz bitti çok şükür nisandan beri. Sizin alerji ne durumda?
Zevk meselesi tabi ama ben de sevmiyorum tepeden bağlıyor herkes. Biz kızımızın saçını kestik biçimsiz gözüken kısımları daha toka durmuyor kısa.uzamasını dört gözle bekliyorum ben de.Kızlar merhaba. Oğlanın saçları uzadı baya. Önden toplamak istiyorum ama eşim istemiyor. Kim görecek evde diyorum hayır falan diyor. Evde tras makinesi var eşim 5 numaraya vurdurayim dedi aniden banyo yaptiracaktik. Aniden oldu içim gitti kıyamıyorum saclarina kızımın ilk kez 4 yaşından sonra kestirmistim uçlarından. Oğlanın da nereye kadar kacicam. Tam makineyi aldı eline şarjı bitmis aletin. Çok şükür dedim içimdenama kesilmesi de lazım. Siz kestirdiniz mi merak ettim. Ben erkek bebeklerin uzatıp tepeden topluyorlar öyle isterdim ama eşim o yönde değil. Bildiğin asker gibi olsun istiyor resmen çocuğumu
Ben de hem hava sıcak hem de diş sebepli diye düşündüm. Süre koymuyorum istedikçe veriyorum ben. Zaten huysuzlanıyor. Süt varsa süt yoksa ek gıda ama ek gıdayı reddedince mama veriyorum. Bir de biberon ile ayran kefir veriyorum ben.Kizlar bu aralar bazem ek gidayi reddediyor meme uzerine verdigim oluyor uykudan sonra memeyi vermeyip sabah kahvaltısını mi yaptirsam yoksa meme daha mi önemli yumurtayı labneyi yemedi bir kac gündür uyaninca emiyor sonra kahvaltı ediyoruz eskiden ikisinide yiyordu sanki arka arkaya.sutun onu doyurdugunu sanmıyorum disten yapıyor gibi geliyor.siz hep meme mama ek gida arasina süre koyuyor musunuz?
Benim alerjik annelerden gördüğüm/anladığım, bu durumlarda her gün her gün vermemek en iyisi oluyor. Rotasyonla. Tabi en iyisini doktorunuz söyler bu gözlem sadece. O da yakında geçer umarım.Bende diyeti bıraktım ama hassasiyetimiz yine var ağız çevresi hemen kızarıyoronu da atlatsak çok iyi olır
eskiden 2 saatte bir ya meme ya ek gıdaydı, son dönemlerde süt doyurmuyor keyif bence. Emip üstüne yemek yediği bile oluyor ya da tam tersi. Tabi iyi yesin diye emmeden vermeye çalışıyorum ek gıdayı. Bence karınları doysun diye ek gıda önemli, vitamin bağışıklık diye de meme bu aşamada gibi geliyor. Onu da zaten hobi olarak emiyorlar sürekliKizlar bu aralar bazem ek gidayi reddediyor meme uzerine verdigim oluyor uykudan sonra memeyi vermeyip sabah kahvaltısını mi yaptirsam yoksa meme daha mi önemli yumurtayı labneyi yemedi bir kac gündür uyaninca emiyor sonra kahvaltı ediyoruz eskiden ikisinide yiyordu sanki arka arkaya.sutun onu doyurdugunu sanmıyorum disten yapıyor gibi geliyor.siz hep meme mama ek gida arasina süre koyuyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?