- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #53.481
Bizim doktor bazen fazla rahat davraniyor ya. Demir bestiron veriyorum ama onun da demiri yukseltmeye katkisi pek yokmus. Ilaclar daha etkiliymis. Kirmizi et, mercimek ile demiri de dusukse takviye etmeye calisiyorum. Incikusa sen de oyle yapiyorsundur. Olmazsa sorayim da bi b12 damlasina baslayalim bari. Ne garip su doktorlar9.ayda kan tahlili istedi bizimki. Demir depoları biraz düşük çıkmıştı. 13.ayda tekrar kontrole gideceğiz. Demiri düzenli veremedim, sonucu merak ediyorum
Kahvaltıdan sıkılmış gibiler bence, seçenek çok yok. Ben de yumurta yediremiyorum kaç gündür.
Bizim de yapılmadı. Belki yaşında ister tahlil.Kizlar herkesin doktoru kan tahlili yaptirdi ni? Bzimki yaptirmadi acaba vitamin eksikligi var mi diye dert ettim. B12 eksikligi baya onemliymis. Vitaminleri mi dusuk ki daha pek yuruyecek gibi degil diye dusunuyorumonun disinda dil gelisimi algisi falan iyi cok sukur. Arada bi yemek yememe durumu oluyor. 4-5 gundur kahvalti yaptiramadim
Bizim 9. Ayda yapıldı 1 yaşında yine yapılacak dedi. Haftaya götüreceğiz bakalım. Ama tabi benimkiler prematüre olduğu için daha sık kontrol ediliyor olabilir.Kizlar herkesin doktoru kan tahlili yaptirdi ni? Bzimki yaptirmadi acaba vitamin eksikligi var mi diye dert ettim. B12 eksikligi baya onemliymis. Vitaminleri mi dusuk ki daha pek yuruyecek gibi degil diye dusunuyorumonun disinda dil gelisimi algisi falan iyi cok sukur. Arada bi yemek yememe durumu oluyor. 4-5 gundur kahvalti yaptiramadim
Ya bizimkiler menemene sardı9.ayda kan tahlili istedi bizimki. Demir depoları biraz düşük çıkmıştı. 13.ayda tekrar kontrole gideceğiz. Demiri düzenli veremedim, sonucu merak ediyorum
Kahvaltıdan sıkılmış gibiler bence, seçenek çok yok. Ben de yumurta yediremiyorum kaç gündür.
Bize Kocaeli'deki asm 1 yaşına kadar vakti var, çocuk doktoru yapacak dedi. Bizde burda yaptırırız dedik geçen hafta asm nakli için gittik burda yapıyoruz dedi 9. Ayda yapılmadı diye de şaşırdıKizlar herkesin doktoru kan tahlili yaptirdi ni? Bzimki yaptirmadi acaba vitamin eksikligi var mi diye dert ettim. B12 eksikligi baya onemliymis. Vitaminleri mi dusuk ki daha pek yuruyecek gibi degil diye dusunuyorumonun disinda dil gelisimi algisi falan iyi cok sukur. Arada bi yemek yememe durumu oluyor. 4-5 gundur kahvalti yaptiramadim
Omleti peynirli zeytinli de yapıyorum, haşlama pek yemiyor zaten. Yumurtaya karşı bir tepki oldu sanırım. Peynirli o ekmekleri ben dw çok severim. Deneyeyim bakalım. TeşekkürlerYa bizimkiler menemene sardıgeçen onlara omlet yaptım kendimize menemen. Sonuç menemeni onlar yedi omleti ben ben artık omleti çeşitlendirmeye çalışıyorum yoksa sıkıldılar bence de. Biber, peynir maydonoz falan katıyorum. Sen de değişik bişiler dene istersen. Haşlanmışı bizimkiler de çok sevmiyor. Bi de beyaz peynirle yumurtayı karıştırıp ekmeğin üstüne koyup fırında pişiririz biz. Geçen ondan yaptım sevdiler. Değişik bir alternatif olarak severler belki
Kucakta sallıyorum ben de iyice sersemleyene kadar, ama uyumuyor, emzik de almıyor şu sıra, alsa daha kolay olacak. Sonra tekrar emzirmeye çalışıyorum, memeyi emmese de ağzında tutunca uyuyor.Bu durumda nasıl uyutuyorsun bazen benimki yani bu sıralar uyku öncesi emmiyor kafasını çeviriyor ben de kucakta sallıyorum
Ben de bestiron kullanıyordum. Ferro sanol a geçtik. Geri dönüşü daha iyi dedi. 10.ayda kullanmaya başladık 13.ayda kontrole çağırdı. Tekrar kan alacak sanırımBizim doktor bazen fazla rahat davraniyor ya. Demir bestiron veriyorum ama onun da demiri yukseltmeye katkisi pek yokmus. Ilaclar daha etkiliymis. Kirmizi et, mercimek ile demiri de dusukse takviye etmeye calisiyorum. Incikusa sen de oyle yapiyorsundur. Olmazsa sorayim da bi b12 damlasina baslayalim bari. Ne garip su doktorlar
doktora kahvalti yapmiyor bahaneisyle sordum sikayetleri devsm ederse yapariz dedi. Ya tecrubeye dayanarak onemsemiyor bazi seyleri diyorum ama bazen de keske pimpirik olsa diyorumBize Kocaeli'deki asm 1 yaşına kadar vakti var, çocuk doktoru yapacak dedi. Bizde burda yaptırırız dedik geçen hafta asm nakli için gittik burda yapıyoruz dedi 9. Ayda yapılmadı diye de şaşırdıhaftaya çağırdı aile hekimi izinliymis diye ama gidemedik tabi eşim il dışı göreve gitti. İnşallah bu hafta vereceğiz bizde.
o aclik suresini mumkun degil ayarlayamamOmleti peynirli zeytinli de yapıyorum, haşlama pek yemiyor zaten. Yumurtaya karşı bir tepki oldu sanırım. Peynirli o ekmekleri ben dw çok severim. Deneyeyim bakalım. Teşekkürler
Kucakta sallıyorum ben de iyice sersemleyene kadar, ama uyumuyor, emzik de almıyor şu sıra, alsa daha kolay olacak. Sonra tekrar emzirmeye çalışıyorum, memeyi emmese de ağzında tutunca uyuyor.
Ben de bestiron kullanıyordum. Ferro sanol a geçtik. Geri dönüşü daha iyi dedi. 10.ayda kullanmaya başladık 13.ayda kontrole çağırdı. Tekrar kan alacak sanırımDamladan önce 30 dk, sonra 1 saat açlık olması gerekiyor. Demir ilacı açken daha iyi etki ediyormuş. Bu saatleri sabah ayarlayamıyorum bazen. Sabah, akşam iki kez dedi demiri ama inci zaten çok kolay kaka yapmıyor, iyice kabız olacak diye korkumdan düzenli veremiyorum. Bizim dr da fasulye, nohut gibi bakliyatları çok önemsiyor. Özellikle yedirmeye çalışma, çorbalarına at bir avuç dedi. Öyle yapıyorum ben de. Tarhanaya, yoğurt çorbasına atıyorum. Mercimek çok gaz yapıyor, onu daha az veriyorum.
Benim minnosum da gece ic cekti agladi, istahsizligi belki disten diyorum. Boyle olunca da kiyamayip memeye devam iste. TatlislarBu gece de o kadar sık uyandı ki. Yarım saatte bir yanına gittim. Emzik almıyor, su da içmiyor. Emmese de ağzında tutacak memeyi. Hatta bir kalkmam da kucağıma alınca tekrar uyudu, emzirmedim bile. Diş sıkıntısı sanırım. Sabah da bi mızıldadı, sonra bir anda sesi kesildi. Hemen gittim baktım, oturmuş etrafı seyrediyorŞu diş sancısı geçene kadar gece emzirmeye mecbur devam edeceğim ben.
Valla bende merak ediyorum nasıl çıkacak sonuçlar, buraya geldik geleli çok saldım vitamin verme işinidoktora kahvalti yapmiyor bahaneisyle sordum sikayetleri devsm ederse yapariz dedi. Ya tecrubeye dayanarak onemsemiyor bazi seyleri diyorum ama bazen de keske pimpirik olsa diyorum
o aclik suresini mumkun degil ayarlayamamBazen demiri verip uzerine yemek geliyor. Bakliyatlari aynen ben de corbalara atiyorum, haftada 1 de mercimek gunumuz
Benim minnosum da gece ic cekti agladi, istahsizligi belki disten diyorum. Boyle olunca da kiyamayip memeye devam iste. Tatlislar
En onemlisi yesil mercimek gibi geliyor bana, digerleri de firsat oldukca verilebilir. Beynimiz donuyor yine iyi ayarliyoruzValla bende merak ediyorum nasıl çıkacak sonuçlar, buraya geldik geleli çok saldım vitamin verme işiniben daha hiç bakliyat vermedim ya bu hafta biraz çorbasına atayım bende. Buğday, arpa şehriye, pirinç, bulgur vs verdim ama fasulye nohut falan yemedik hiç.
Ben eve hiç almıyorum yeşil mercimekEn onemlisi yesil mercimek gibi geliyor bana, digerleri de firsat oldukca verilebilir. Beynimiz donuyor yine iyi ayarliyoruz
Konudan alakasız, 2. Gece nasıl geçti?Ben eve hiç almıyorum yeşil mercimekhemen listeme ekliyorum babası gelir gelmez alalım yesin yavrucak valla ya her gün onu yesin bunu yesin ay cevizi unuttuk vahh kahvaltı da yumurta yemedi derken bazı şeyler kaçıyor
bir de hazırlıyorsun yemiyorBen eve hiç almıyorum yeşil mercimekhemen listeme ekliyorum babası gelir gelmez alalım yesin yavrucak valla ya her gün onu yesin bunu yesin ay cevizi unuttuk vahh kahvaltı da yumurta yemedi derken bazı şeyler kaçıyor
Dün gece 2 kez uyandı, ilk uyanmasında biraz ağladı ama açlıktan değildi yani memeye saldırmadı emzik fırlatmadı ordan anlıyorumKonudan alakasız, 2. Gece nasıl geçti?
Bende bakayım bir canım teşekkür ederim. Gerçi taa Şırnak'a kargo gelene kadar kaç gün geçer bilemiyorum önce alternatif baksam daha iyi gibibir de hazırlıyorsun yemiyor( og den sipariş ediyorum mercimek tarhana. düşünürsen. uyurken kargo gelip kapıyı çalmasın diye trendyolun teslimat noktaları var, eve çok yakın. oradan gidip alıyorum artık
9.ayda Kızamık aşısı yapılıyor. Normalde 1 yaşında yapılıyordu ama geçen yıllarda mülteci kaynaklı salgın başladı ve bakanlık 9.aya çekti. Biz 9.ayda yaptırdık belki sizin yeni asm de 1 yaşa bırakıyordur ama sen yine de sor istersen 1 yaş aşıları ile araya kaynamasın.Kızlar naber nasılsınız. Ya benim kafamı karıştıran şeyler var şimdi biz urfadaydık tayin çıktı istanbula geldik urfada 9. Ayda aşı var dendi istanbulda yapmadılar . 1 yaşında yapılacak dendi . Bir de ben kan ilacı ve d vitaminini çok aksattım yaaa . Ama hep bakliyat bilmem ne yediriyorum
Hosgeldin:) evet bazi yerlerde salgin varmis daha erken yapilabiliyor. Biz 1 yasinda yaptiracagiz. Kn tahlili yapilip degerlerine bakildi mi? Belki de gerek yoktur takviyete istersen bi baktirKızlar naber nasılsınız. Ya benim kafamı karıştıran şeyler var şimdi biz urfadaydık tayin çıktı istanbula geldik urfada 9. Ayda aşı var dendi istanbulda yapmadılar . 1 yaşında yapılacak dendi . Bir de ben kan ilacı ve d vitaminini çok aksattım yaaa . Ama hep bakliyat bilmem ne yediriyorum
Çatal kaşık aldım ona minik çatala mesela kaşarı batırıp veriyorum birkaç gündür yiyor öyle. Bizim doktorumuzda yapmamıştı ebemiz kızmıştı baya eksikliği varsa diye. Başka doktorda yaptırdım Demir depoları boştu mesela. Demiz ilacı kullanmadım pek onun yerime her gün mutlaka et yada koyma yiyorKizlar herkesin doktoru kan tahlili yaptirdi ni? Bzimki yaptirmadi acaba vitamin eksikligi var mi diye dert ettim. B12 eksikligi baya onemliymis. Vitaminleri mi dusuk ki daha pek yuruyecek gibi degil diye dusunuyorumonun disinda dil gelisimi algisi falan iyi cok sukur. Arada bi yemek yememe durumu oluyor. 4-5 gundur kahvalti yaptiramadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?