2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sade activia yoğurt veriyorum ben. Ben de buzluğa atmak için fırında biber közledim çiğden de doğrayıp attım buzluğa daha domates doğrayıp buzluğa koyacağım gerçekten yorucu, pancar turşusu yapmayı planlıyorum bakalım inş ufaklık müsade eder ama biz de gece uyumuyoruz dişleri çıkacak sanırım alt iki dişin olduğu damak yarılmak üzere beyazlaşmış patlayacak

Son düzenleme:
Gerçekten çok yorucu canım kolay gelsin sana da. Bende dün gece uyutmadan önce calpol verdim 4 saat güzel uyudu sonra kalktı ama ağlamadı pek. Her gece de calpol veremem ki inşallah biter artık, sizin kuzuya da kıyamam geçsin artık şu diş dertleri.

Kızlar,
Dogum yapalı 1 yıl oldu SEZARYAN dikiş yerim ağrıyor ya acaba diyorum ayaktan usuttum mu.ona göre giyiniyorum ama yinede durum aynı pazartesi dr. A gideceğim. Aslında gitmiştim geçen ay ama.boule bir.durum.yoktu tabi ozaman

Maşallah demekki 15 20 gün sonra bizde de birşeyler başlama ihtimali var nasıl oluyor bir yere tutunurken kendi bırakıp mı yürüyor?
Bayadır tay duruyorlar zaten. Sonra ayı duruşu denen şeyi yapmaya başladı. Eller ayaklar yerde popo havada, ordan elleri bırakıp ayağa kalkmaya başladı sonra da adımcıklar diğeri oturduğu yerde tutunup kalkıp bikaç adım atıyor.
Maşallah iyi gunlerin habercisi istediği her yere gidiyor artık oda kapıları Kapalı
İyi günler mi değil mi göreceğiz

Kızlar 1 yaş aşıları aile hekimliğinde yaptırdık. Özel sağlık sigortası yenilemedik henüz dedim 9.ay da kan.alinmadi. şimdi aldıralim almadı aile hekimliği.

Parmaktan sadece seker ölçme makinesi.gibj Bi cihaza koydular normal gibi dedi öyle işte. O kadar ölçüm.islemi ne olacak bu kan aldırma işi bir çözemedim hastanede her defasında şimdi.cocjk hasta dedi almadı.1.yildir inşallah bir akşam.yoktur kan tahlillerinde....

Sizce bu yıl özel.saglik yaptırmalı miyim? Hastalanınca da iyi oluyor yatarsa falan hastanede

Valla en son klozetin içine elini sokuyordu gözden ayirmamak lazım

Bizde özel sağlık sigortasıyla yaptırıyoruz herşeyi, bence kan tahlili yaptırın. Benim kızımın bağışıklığı düşük çıktı mesela. Yaptırmasak bilemezdik.

Devlet hastanesinde cocuk doktoru var alıyorlar kan beb3k hemsireside var.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama.

Zeynepin harikalar diyarını ben de takip ediyorum. Doğumdan sonra biraz boşladım ama orda bulduğu dostluk gerçekten çok güzel görünüyor. Baby shower yapmışlardı ya zeynepe. Aklım hâlâ o sürprizde. Herkesin her derdine, mutluluğuna koşan ama yalnız bırakılan bir insan olarak kendimi memkeketimde kimsesiz hissederek geçirdim 1 yılı. Neyse ki artık düzeldi psikolojim. Alıştım kızımla kimse olmadan idare etmeye. Çok şükür
Banu ben bir süre süt alamadım. Özel olarak aldığımız bir yer vardı, eşim gidemeyince de hazır yoğurt aldım ve yedirdim. Cici bebe de verdim, sürekli olmasa da.

Herkese merhaba

Diş çıkaran minnosumla gece uykular haram modunda bir tatil geçirdik. Bol bağırarak ağlamalı geçiyor gecelerimiz. Babamız tabi ki yine duymuyor

Bugüne kadar yataktan hiç düşmeyen evladım babasıyla yatakta otururken biranda yatakta yuvarlanarak yere düştü. Benim seslenmem, eşimin bakması, elini uzatıp tutamaması derken hooop yerde... Allahtan yatak alçak, başını vurmadı düşerken. Yüz üstü ellerinden destek alarak düştü. Daha korkuncu ise, otele geldiğimiz ilk gün asansörde eli sıkıştı Kucağımdaydı açılan kapıya elini dayamış ve çekmemiş, kafamı çevirdiğimde kapı açılmış ve kızımın eli kapıyla birlikte girmişti o boşluğa. Ezilme falan olmadı, minicik parmaklar sığmış oraya ama bizim bağırarak elini çekmemiz onu epey korkuttu, dakikalarca ağladı Bizim ev de asansörlü ama genelde bebek arabası ile biniyoruz. Böyle bir şey olabileceği aklıma gelmezdi hiç.

Normalde babasını görünce bana gelmeyen kızım otelin kalabalıklığı mı, yabancıladığından mı, havuz ve denizden mi kaynaklı bilmiyorum bana yapışık bir halde 5 gündür. Kızım bak bu baban, diye şaka yapıyoruz artık. Ne yediğimi anladım, ne içtiğimi. Gündüz uykuları 2 uyku oldu Allahtan. Havuz kenarında emzirip, bebek arabasına yatırdım, kemerini takıp havuza girdim. En düzenli olayımız bu oldu ve çok şükür 1 er saat uyudu. Sürekli elimden tutarak yürüyüş yaptı. Ayakkabı ile yürümeye de alıştı artık. Etrafta bebekler, abiler, ablalar olması onu çok mutlu etti bir yandan da.

Veee sonunda bugün regl oldum. Durdum, durdum ve 6 günlük tatilin 5.gününde oldum. Neyse ki ilk gün olmadım diye teselli ediyorum kendimi Yarın eve dönüyoruz. Yine mutfak, yemek, temizlik beni bekliyor. Kızım da iyice bana düşmüşken ne yapacağım bakalım

Hay allah ya, regl olman da artık tuzu biberi olmuş. Her şey üstüste gelmiş. İyimser olup, sonu iyi olsun sağlık olsun diyelim yine de ortam değişikliği iyi gelmiştir mutlaka. Yiyecek içecek hazır önünde falan :)
Biz de geçen hafta yaz bitmeden tatile gittik, yazın annemlerle gitmiştik tek başımıza zor olur diye. Tek başına tatil çok daha zormuş, tatil senin neyine diye düşündüğüm anlar çoktu. Ama geriye güzel anılar kalıyor işte.

Doğum günü guzel geçti. Çok az kişi çağırdım zaten. Kizimin en sevdiği arkadaşları kuzenleri biraradaydi ona yaradı doğum günü. Akşam 7 de başladı. 9 da oğlanın uykusu gelince bitirdik. Amacim sadece ilerisi için fotoğraf çektirmek ti. Çok şükür. İyiydi yani. gorumcemin oğlunun (11 yaş) kızımın (6,5 yaş) kolunu çevirerek kırmaya çalışması, bizim eşimle bunu görüp engel olmaya çalışırken oğluna tepki verdiğimiz için ( sadece napiyosun yapilirmi öyle dedik) gorumcemin ben gidiyorum tribinden başka sorun çıkmadı kız çok eğlendi arkadaşlarıyla. Oglanda fena değildi. Çok sıkılmadı.

Ben dün gece saat 2 de yaptım jalapeno turşusu ama 3 kilo eşim akşamdan yıkadı doğradı. Mutfakta oglanda vardı. O dahil herkese öksürük girdi acılık nasıl yayıldı öyle. Pencereleri açtık falan. Yani dikkat etmek lazım. Porçöz gibi mubarek. Bugünde 5 kilo yani az once kornison turşusu yaptım. Domatesimi annem yaptı Allah'tan. Domates büyük iş bravo sana bebekle. Her yıl 40 kilo yapardık eşimle. Bu sene oğlan yüzünden tuvalete bile gidemiyoruz. Eşim diyor sen çıkınca gel ben gideyim tuvalete, mutfağa iş yapmaya gitme diyor =)))) meyveli yoğurt deyince de oğlan benim yoğurt yemediği için daninonun şu bisküvili yogurdundan aldım geçen aylarda. Yeltendim yani yese vericem ama yemedi. Hiç birşey yemediği dönem çok oluyor. Genelde 10 güne yakın oluyor bu süre. O donemler yesinde bundan yesin deyip sağlıksız demeyip alıyordum vallahi. İnsan ne yapacağıni şaşırıyor yemeyince. Yani yese şimdide alırım da yemiyor. Yoğurtlu hicbirsey yemiyor. Dışardan yedirdigim seyler balık kraker, çubuk kraker yolda bebek arabasinda oyalamak için.

Bu arada İzmirde oturan anneler süt kuzusuna başvurmayı unutmayın. Çok önemli bence Belediyenin uygulaması. 1 yaştan 5 yaş dolana kadar 8 kg süt hiç fena degil. Birde bu pahalilikta. Belki bilmeyenler vardır süt kuzusunu. Kızımda 5 yıl almıştım. Hep yoğurt yapıyordum. Çokta güzel oluyor yoğurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…