• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kesinlikle. Mesela ilk 6 ay anne sütü ile doydu ama artık emdiği zaman doymadığını, susuzluğunu giderdigini düşünüyorum. Halbuki doyuyordur, niye doymasın.
Bende öyle düşünüyordum. Bizimki bazen çok az yemek yiyor sonra yine emiyor. Belli bir emme düzeni yoktu doktorumuz süt artık doyurucu olmaz ağırlıklı olarak yemek yemesi gerekiyor dedi. Öğünlerden önce kesinlikle emzirme önce yemek yesin sonra istediği kadar emebilir diyor. Duygusal olarak da emmeye ihtiyacı var, imkân varsa 2 yaşına kadar emzirmeyi tavsiye ediyorum ama öğünlerden sonra dedi. Bizim sıpa bazen yemekten kalkıp emiyor bazen emmekten kalkıp mama diyor çözemedim bu çocuğu 😂

Benim kızım da uyuttuktan sonra bir saat içinde uyanıyor genelde. Ben yatana kadar 2 veya 3 kez uykudan uyanmış oluyor. Gece 12 den sabah 7 ye kadar da bir sıkıntısı yoksa 2 veya 3 kez, ağrısı diş sancısı varsa 15 dk da bir uyanıyor. Bazı çocuklar gece uyanıp oturmak istermiş sanırım, annem hep öyle der. Çok şükür kızım emerek tekrar uyuyor, oturmuyor. Sen uyanınca oda değişikliği falan yapıyor musun? Ben karanlıkta emziriyorum, odadan hiç çıkarmıyorum. Dün gece neyi vardı anlamadım ama o kadar sık uyandı ki. Yatırdım 2 dk içinde tekrar uyandı. Çok yorucu bir geceydi benim açımdan. Odada sivri sinek varmış, o mu rahatsız etti, gazı mı diş sancısı mı vardı anlamadım.
Yok gece 12 den sonra oda değişikliği yapmıyorum uyansa emmek istese emerek terkrar yatağa koyuyorum
ama 12 den önce uyuyup kalksa mecburen getiriyorum çünkü gece acikiyor sütümde olmadığı için yemek verip sonra uyutuyorum o yüzden bizim döngü o kadar farklı ki kötü mü iyi mi bu bilmiyorum ama büyüme hormonu saat 11 den önce olması gerekiyor biz onu hiç tutturamiyoruz malesef sistem çok değişik bizde 😂😂

Üzülmemek elde değil gerçekten. Bu sabah evde yürüyerek yumurta ve peynir yedirebildim. Sözde ben de elimde çatalla arkasında dolanmayacaktım. Acıkınca yiyecekti 😄 Ben özel olarak yemek yapmayı bıraktım artık. Bizim yediğimiz yemeklerden, kek, poğaça, börekten yediriyorum artık. Dün misafirim vardı, mercimekli köfte, börek, poğaça ve kek yedi. Yedi dediysem tabi tadımlık gibi. Her birinden iki lokma anca yemiştir. 1Tutaste 1Tutaste için rahat olsun bence. Atomiks demişti ya turşu vermiyoruz sonuçta, o kadarciktan bir şey olmaz. Dün doğru düzgün emzirmedim de gündüz. Uykusu gelene kadar kendisi de emme talebinde bulunmadı. Hiç mi acıkmıyor anlamıyorum.
Bende kendimize yaptığımız her yemekten veriyorum kızıma kandırarak bir şekilde vermeye çalışıyoruz 😁çok acılı baharatlı olmadığı sürece bütün yemekleri veriyorum sadece balik yemiyor kızım geçen gün yaptık balık iki parça ufak bir şey yedi doyurucu değil tabi tattı hoşuna gitmedi başka yemek yapıp verdim kışa girdik malum balık sezonu artık keşke yese de faydalansa 😐😐

Bu sıralar hiçbir şey yediremiyorum. Sabah tek yediği yumurta. Peynir zeytin hiçbir şey yemiyor. Çorba içeremiyorum, yoğurt yediremiyorum. Tüm gün aç aç dolanıyor. Ağzına resmen gelip geçerken lokma lokma tıkıştırıyorum. Peşinde dolanmayayım acıkınca yesin diyorum ama acıkmıyor da. Lütfen siz de zaman zaman bunu yaşadığınızı söyleyin. Ben yedirmiyormuşum gibi hissediyorum. 😔
benimki çok imanlı meğaşallah doğuştan oruçlu 😁 kız ben yoksam yeme düzeni normal ama ben varken mümkün değil yemiyor. sanırım memeyi garanti olarak görüyor. en kötü emerim modunda 😁 😁 😁 😁
bir de ben geçen hafta full istanbulaydım. geceleri ben gelirim umuduyla 1 e kadar uyumamış 😔😔😔 eşim her gece sokağa çıkarıp gezdirmiş öyle uyumuş. ben varken 10 gibi uyuyordu. neyse ben geldim şükür normale döneriz inşallah yakında

benimki çok imanlı meğaşallah doğuştan oruçlu 😁 kız ben yoksam yeme düzeni normal ama ben varken mümkün değil yemiyor. sanırım memeyi garanti olarak görüyor. en kötü emerim modunda 😁 😁 😁 😁
bir de ben geçen hafta full istanbulaydım. geceleri ben gelirim umuduyla 1 e kadar uyumamış 😔😔😔 eşim her gece sokağa çıkarıp gezdirmiş öyle uyumuş. ben varken 10 gibi uyuyordu. neyse ben geldim şükür normale döneriz inşallah yakında
Ah kıyamam ona. Ne çok özlemişsinizdir birbirinizi. 😔

Kesinlikle. Mesela ilk 6 ay anne sütü ile doydu ama artık emdiği zaman doymadığını, susuzluğunu giderdigini düşünüyorum. Halbuki doyuyordur, niye doymasın.
Bence sut artik hobi oldu artik. Dun uyanip mememin basini degil de yuzeyini emmis. Bir gariplik hissetmistim de uyku sersemi anlamadim. Yani sut gelmemis ve sesi cikmadan emmis. Amac sut degil emmek bana gore 😊

Kızlar şu an çok garip duygular içindeyim. Kafam çok allak bullak. Eveli gece rüya görmüştüm karnım burnumdaydi sedyedeydim ve doğuma gidiyordum. Anneme anlattım sıkıntıların geçecek dedi. Bugün adetimin 2 gün geçtiğini farkettim. Bir anda yok canım olamaz diye düşünürken eşime işten gelirken test al dedim. Hemen yaptım ve sonuç pozitif. Daha sonra nobetci eczaneye gitti farklı marka 2 tane daha test aldı ve ikiside pozitif. Benim oğlan zor oldu. Tüp bebek yaptırdık olmadı. Sonraki ay çatlatma ignesiyle kendiliğinden oldu. Yani korunmasak bile olacağını düşünmezdik. Eşim ben korundum diyor. Testler yanlış diyor. Daha önceden testte pozitif çıkıp kanda negatif çok çıkmıştı. Şimdi 3 test pozitif. Kan yarın vermeye çalışacağım. Rüyamda da gördüm. Genelde ben görürüm düz çıkar rüyalarım. Yani testi yaparken Allah'ım sen olmayanlara ver yarabbim diye diye yaptım. Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesi şakam gerçek olacak. Ne yapardınız siz. Oğlan canavar cano diyoruz. Kız ilkokula başladı. Yani okadar korkardimki hamile kalırsam diye. Doktora spiral taktırmaya gidecektim hep erteledim. Tek düşüncem Allah katındaki durumum aldırmak zorunda kalırsam. Maddiyatta etkili tabi. Ama maddiyattan değil ben çocuk bakamam ikisine yetişemiyorum. Yemek yapamıyorum eşim gelmeden. Siz olsaydınız napardiniz. İnşallah kan negatif çıkar. Yani okadar zor oldu ki oğlan. Bu nasıl oldu. Oglanda o kırmızı çizgiyi görmek için kafayı yemiştim. Şimdi ise çok üzüldüm.

Kızlar şu an çok garip duygular içindeyim. Kafam çok allak bullak. Eveli gece rüya görmüştüm karnım burnumdaydi sedyedeydim ve doğuma gidiyordum. Anneme anlattım sıkıntıların geçecek dedi. Bugün adetimin 2 gün geçtiğini farkettim. Bir anda yok canım olamaz diye düşünürken eşime işten gelirken test al dedim. Hemen yaptım ve sonuç pozitif. Daha sonra nobetci eczaneye gitti farklı marka 2 tane daha test aldı ve ikiside pozitif. Benim oğlan zor oldu. Tüp bebek yaptırdık olmadı. Sonraki ay çatlatma ignesiyle kendiliğinden oldu. Yani korunmasak bile olacağını düşünmezdik. Eşim ben korundum diyor. Testler yanlış diyor. Daha önceden testte pozitif çıkıp kanda negatif çok çıkmıştı. Şimdi 3 test pozitif. Kan yarın vermeye çalışacağım. Rüyamda da gördüm. Genelde ben görürüm düz çıkar rüyalarım. Yani testi yaparken Allah'ım sen olmayanlara ver yarabbim diye diye yaptım. Manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesi şakam gerçek olacak. Ne yapardınız siz. Oğlan canavar cano diyoruz. Kız ilkokula başladı. Yani okadar korkardimki hamile kalırsam diye. Doktora spiral taktırmaya gidecektim hep erteledim. Tek düşüncem Allah katındaki durumum aldırmak zorunda kalırsam. Maddiyatta etkili tabi. Ama maddiyattan değil ben çocuk bakamam ikisine yetişemiyorum. Yemek yapamıyorum eşim gelmeden. Siz olsaydınız napardiniz. İnşallah kan negatif çıkar. Yani okadar zor oldu ki oğlan. Bu nasıl oldu. Oglanda o kırmızı çizgiyi görmek için kafayı yemiştim. Şimdi ise çok üzüldüm.
Ne diyeceğimi bilemedim ya çok zor bir durum aslında harika bir şey ama ilgi bekleyen iki yavrucak var. Belki dilediğin gibidir inş

Bazen tedaviden sonra kendiliginden olabildigini cevremde hep duymustum. Su an bu yorgunluklari bastan yasamak fikri cok korkutuyordur eminim. Ben de olsam tereddut ederim. Eger pozitifse insallah korktugun gibi olmaz, minik abla da yardimci olur, abisiyle de oynarlar. Yaslar yakinsa hep arkadas oluyorlar birbirlerine diyorlar😊

Bazen tedaviden sonra kendiliginden olabildigini cevremde hep duymustum. Su an bu yorgunluklari bastan yasamak fikri cok korkutuyordur eminim. Ben de olsam tereddut ederim. Eger pozitifse insallah korktugun gibi olmaz, minik abla da yardimci olur, abisiyle de oynarlar. Yaslar yakinsa hep arkadas oluyorlar birbirlerine diyorlar😊
bende anne olmak isteyenlerdenim ama eşim istemiyor. olursa inşallah sağlıklı bir evlat olur Allah kolaylığını versin inşallah

Beklemediğin, düşünmediğin bir anda olması diyecek söz bırakmıyor insana. Allah hayırlısını versin demek en doğrusu sanırım. Zorlukla beraber bir kolaylık vardır ayeti geldi aklıma şimdi. Kan verdin mi?

Şuna baksanıza kızlar çok güldüm 🤣

Eklentiler

• Screenshot_20221018-151733_Instagram.webp
    Screenshot_20221018-151733_Instagram.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 58
Yaa çok sevindim. 😊 Reyhan hanımı çok sevdim ben. Nasıl gidiyor diyet? Memnun musun?
Ben de çok sevdim gerçekten çok tatlı Bi kadın :) valla ilk hafta hemen 3 kilo verdim 2. Hafta misafirim geldi hiç uyamadım en azından kilo almadım diye seviniyorum:D 3. Haftadaki bakalım inşallah veririm
Ninnakids aldım ben daha gelmedi. İlk alışverişte %10 indirim oluyor geldiğinde bakayım güzelse bakın
Çok sevinirim, genel olarak beden kalmamış güzel renklerde ben de hala seçip alamadım bisey

Yaa ne desem bilemedim ama Allah bu bebeğin dünyaya gelmesini istedi ve ona nefes verdiyse spiral de taktırsan olacaktı. Bizler sadece aracıyız, allahın dünyaya yollayacağı bir cana, yarattığı bir kula yani onun kararına nasıl karşı çıkabiliriz ki.. imtihan hepimiz için, eminim zor olacak ama büyüyecekler bugünler geçecek.. benim eşim şimdi bile 2. Yi istiyor, ben aşırı korkuyorum hele de oğlumun yaşadığı göz hastalığından sonra iyice emin oldum 2. Çocuk istemediğime ama eşim istiyor, tabi daha erken diyorum.
Kendini üzme lütfen zorluğu veren Allah mutlaka kolaylığını da verecektir..

Back
X