2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
ben büyük kızımda memeyi bırakırken bir kaç hata yapmışım. o zamanlar bana çok doğru gelmişti ancak şimdi çocuk büyüdükçe hazırlıksız meme bırakmayla ilgili sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. bununla ilgili de destek alıyoruz. en son gittiğimizde de bebeğin gelişimiyle ilgili de konuştuk.
15 aylık dönemde( biraz önce veya sonrası da olabilir) bebeğin anneden ayrışmaya başladığı dönem olarak tabir ediliyormuş. bu dönemde bebek anneye iyice yapışır ve yaka iğnesi misali anneye daha çok bağlanırmış. bu ayrışmayı başaramayan çocuklar büyüseler de anneden kopamaz ve ilerde ciddi sorunlar yaşarlarmış. kaka ile ilgili sorun yaşayan beze kaka yapmayı sürdüren, kakayı tuvalete yaptığı halde kakayla vedalaşamayan içinde tutan çocuklar anneyle ayrışamayan ve güvensizlik yaşayan çocuklar olurlarmış (ki biz bunu da yaşadık. şimdi 7-8 sene sonra anlıyoruz bunların hepsini) bebek krize girer derecede ağlıyorsa bile onu sakinleştirinceye kadar kucağa almak ilgilenmek ve sakinleyince de tekrar bırakmak ve kendi dünyasını kurup içinde olmasına izin vermek gerekiyormuş.
sanırım bizim bebeler şu anda bu dönemden geçiyorlar. atak filan değil ama bu ayrışma dönemine girmiş olabilirler.
tamamen doğru anlatamamış olabilirim. bunu araştırmanızı tavsiye ederim. ben de psikologtan dinlediğimi yazmaya çalıştım.
bizim bebe de şu aralar yere bırakmaya çalışınca maymun gibi ayaklarını toplayıp bana doğru kenetlemeye çalışıyor ve mümkün değil kucaktan inmiyor. saatlerce emiyor az uyuyor geceleri uykudan kalkıp hiç uyumamış gibi canlanıyor. ayrılık korkusu ayrılma korkusu diye de bakabilirsiniz.

Emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın canım, gerçekten çok farkındalık kazandım şuan

Çok teşekkürler, harika bilgiler Atomiks
Peki ilk kızında yaptığın hata neydi? Emzirmeyi bu dönemde bıraktırmamak mi lazım?

Çok teşekkürler, harika bilgiler Atomiks
Peki ilk kızında yaptığın hata neydi? Emzirmeyi bu dönemde bıraktırmamak mi lazım?
azaltarak bırakmak ve onun da tepkilerini ölçerek gitmek gerekiyormuş. yaşı henüz erken bebekler için söylüyorum tabi. ve düzenli emziren anneler için. (lütfen yanlış anlamasın kimse)
ben bir kerede kestirip atmış ve o ne kadar ağlasa da memesiz uyutmaya çalışarak kendimce bıraktırabildiğimi düşünmüştüm. 16 aylıktı... ah kafam hiç mi araştırmak aklıma gelmemiş acaba . anca işte büyüklerden ne duyduysam.
o zaten yavaş yavaş azalttıkça kendi istemezse zamanı gelmiş demektir. ama ısrarla memeye devam ediyorsa henüz zamanı var diye düşünüyorum doktordan da emzirme danışmanlarından da duyduklarımla.

Ah bu babalar 24 saat bakmak zorunda kalsalar sanırım hastanelik olurlar ben tamamen desteksiz uyusun diye başlamıştım uyku eğitimine ama yatakta tek başına uyumak istemeyip sesi kısılana kadar ısrarla ağladığı için ona göre şekil alarak devam ettim canım ilk 3 gün zor süreç sonrasında kabulleniyorlar benim oğlum memeyi ağzından çekmeden beni yalancı emzik gibi kullanarak uyuyordu beşiğine koyup sandalye ile başında oturarak başladım ben ilk gün kolunu emdi beşiği emdi meme aradı çok ağladı çok zordu amı kabullendi en önemlisi uyuduğu oda da besleme yapmayın bence. Ben şimdilerde oturma odasında emzirip hadi sarıl bakalım uyumaya gidelim annecim dediğimde sarılıyor odasına geçiyoruz sevdiği bikaç peluşta yatağında bekliyor oluyor hani köpek nerde şeklinde dikkatini çekiyorum ve beraber uzanıyoruz bazen 30 dk boyunca kendi kendine oynuyor ve uyuyakalıyor sonunda ağlama olmadan asıl olay bana göre ilk günler sabırlı olup ona meme olmadan da uyuyabileceğini göstermenizde çok çabuk öğreniyorlar maksimum 3 günde oturmuş oluyor düzeni gece uykuları çok daha iyi gerçi diş yüzünden birkaç gündür biraz huzursuz ama onun haricinde 1 ya da 2 kez uyanıp emip geri uyuyor umarım faydası olur çalışan anneler için uyku çok zor

Ben de emzirerek uyutmayı kesmek istiyorum, gündüz anneme bırakıp spora gidiyorum, uyumadan gidersem uykusuzluktan bayılacak gibi olduğu halde annemde uyumuyor, geliyorum çok ağlamaklı Mahsun, memeyi aldığı an ilaç vermiş gibi uyuyor, çok sinirim bozuldu bu duruma ama o kadar imkansız ve uzak ki sabaha kadar bin kere emen çocuğun memesiz uyuması dişim kırıktı ve aşırı ağrıyla kendimi dişçiye attım, 4 saat emzirme dedi, ilk seansta sorun olmadı ama ikinci seans sonrası yine uykusuna denk geldiği için emzirdim. Gerçi araştırdım verdiği anestezi ilacı güvenliymiş ama çok stresli bir gündü

Hassasiyetini severim atomiks
Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bizim kız da bu dönem yenidoğan gibi emiyor, uzun uzun... Gece de böyle. Çok yıprandım. Gündüz az emsin, yemek yesin diyorum ama "memmim" diye yakama yapışıyor. Daha çok emip, daha az yiyor. Bu da bir süreç demek ki.

Sonda yazdıklarını yaşıyoruz biz dün gece 12de uyandı hiçbir şey olmamıs gibi sadece memede susuyor diğer türlü işkence görüyormuş gibi ağlıyor atak değil mi acaba derdi ne

Oğlan da ne yaşarsam herkes aynı şeyi yaşıyor. Emzirmeden kesmeyi düşünmüyorum ama çok zorlamaya başladı. Gece sürekli meme de emzik niyetine. Yani 2 saatte bir emse en azından 2 saat istediğim gibi bedenen yatabilicem yüzüstü vs. Doğduğundan beri 9 aylık hamile rahatsızlığında yatıyorum. Sabah 9 da dalıyorum uykuya oglanda rem uykusuna o saatlerde geçtiği için. Sabah 9 lara kadar her an kalkacak gibi uyuyor. Emdiği ağzından geliyor, sürekli emdiği için. Bu da tabi mideye iyi gelmiyor. Emmemesi için ayagimda sallıyorum. Yatma vakti geldiğinde içim sıkıliyor, sabaha kadar sürekli bir uyutmaya çalışma. Gündüzde aşırı emiyor. Akşam yemeği hazırladim mesela mama sandalyesine eşim oturtabiliyordu artık oda oturtamiyor. oturmadığı için yemek yediremiyorum. O esnada yakama yapışıyor. Emmek istiyor. 40 dk mememde kalıyor. Bu sefer tokluktan yemek yemiyor. Bu döngü böyle gidiyor. Ne zaman yemek yiyeceğini anlasa meme istiyor. Bu genelde öyle ama. Atak değil benim için. Ve bu tutulmalar, mars retrosu derken ilk etkileri kizimin sinifin gerisinde kalan birkaç öğrenciden biri olduğunu öğrendim. Ödev yaptıramiyorum kıza. Verimli yaptıramiyorum. Alelacele. Sebebi oğlanın sürekli yanıma gelmek istemesi, ve babasının yeteri kadar oyalayamamasi. O da haklı. Öyle yapışık ki bana oğlan çok zor oyalqmak

Sonda yazdıklarını yaşıyoruz biz dün gece 12de uyandı hiçbir şey olmamıs gibi sadece memede susuyor diğer türlü işkence görüyormuş gibi ağlıyor atak değil mi acaba derdi ne
Biz de öyleyiz heralde çoğu kişi böyle. Yatağında döne döne yatan çocuk illa benle yatmaya başladı. 2-3 hafta önce kendi odama geçer gibi olmuştum, bu kadar sık uyanma temposuyl şimdi neredeee. Emiyor, yatırdığım gibi ııhhıı falan diyor

Neden acaba ya kontrolü olan falan olursa sorsaydı

Geceden beri 4 kere kaka yaptı. Sabah doktora gittik gaita istedi bu seferde kaka yapmayacağı tuttu. Salgın varmış doktorun söylemesine göre

Geceden beri 4 kere kaka yaptı. Sabah doktora gittik gaita istedi bu seferde kaka yapmayacağı tuttu. Salgın varmış doktorun söylemesine göre
Allah korusun bizim gibi adenovirüs olmasın bol bol yoğurt pirinç lapası falan yedir öylr yaptık hep ama bizim inatçı ishaldi 2 hafta sürdü

Dün gece ne yaşadıysam hepsini siz de yaşamışsınız. Değil iki, 8 tane meme olsa herbirine ayrı ayrı dokunmak, sabaha kadar oynamak isteyecek. Demek normalmiş bu ara.

Arkadaşlar bu arada kesin sorulmuştur ama kaçırdım muhtemelen. Uyku tulumu içine ne giydirip yatırıyorsunuz?

dertlerin ortak olduğunu bilmek rahatlatıyor. Allah korusun hasta mı dedim bir ara, ama hastalık gece yatınca mı çıkacak diye kendimi telkin ettim.

Bizde ergopouch uyku tulumu 1 tog var, kısa kollu body ile yatıyor, ev bu aralar 23.5-24 derece.

Yaşadıklarınızı x2 yaşıyorum. Üstüne üsye oldu çocuklar, diş patlatmalar. Hiç durmadan evi turlamalar. Gece 1527283838 kez uyanmalar. Bi de home office çalışmaya çalışıyorum. Yorgunum dostlarım yorgun ️ huzursuz ayak sendromunu bilirsiniz gece yatınca resmen huzursuz vücut sendromu yaşıyorum ama bi gülüşleri gelip sarılışları ömre bedel bugünleri de özleyeceğiz bence

bizim ki pijama giyiyor

Home office calismaya nasil zaman buluyorsun? Ben de calismaya calisiyorum. Bu oyun ablasi geliyor bir suredir. O olmasa imkansiz ya da max 5dk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…