- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #54.761
Senin bebeğin zamanında dogduysa 9.atak içinde olabilir. Sofia 3 hafta erken doğmuştu, bize 12 gün var.Şu dönemde atak matak varmı kafayı yiyeceğim
Emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın canım, gerçekten çok farkındalık kazandım şuanben büyük kızımda memeyi bırakırken bir kaç hata yapmışım. o zamanlar bana çok doğru gelmişti ancak şimdi çocuk büyüdükçe hazırlıksız meme bırakmayla ilgili sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. bununla ilgili de destek alıyoruz. en son gittiğimizde de bebeğin gelişimiyle ilgili de konuştuk.
15 aylık dönemde( biraz önce veya sonrası da olabilir) bebeğin anneden ayrışmaya başladığı dönem olarak tabir ediliyormuş. bu dönemde bebek anneye iyice yapışır ve yaka iğnesi misali anneye daha çok bağlanırmış. bu ayrışmayı başaramayan çocuklar büyüseler de anneden kopamaz ve ilerde ciddi sorunlar yaşarlarmış. kaka ile ilgili sorun yaşayan beze kaka yapmayı sürdüren, kakayı tuvalete yaptığı halde kakayla vedalaşamayan içinde tutan çocuklar anneyle ayrışamayan ve güvensizlik yaşayan çocuklar olurlarmış (ki biz bunu da yaşadık. şimdi 7-8 sene sonra anlıyoruz bunların hepsini) bebek krize girer derecede ağlıyorsa bile onu sakinleştirinceye kadar kucağa almak ilgilenmek ve sakinleyince de tekrar bırakmak ve kendi dünyasını kurup içinde olmasına izin vermek gerekiyormuş.
sanırım bizim bebeler şu anda bu dönemden geçiyorlar. atak filan değil ama bu ayrışma dönemine girmiş olabilirler.
tamamen doğru anlatamamış olabilirim. bunu araştırmanızı tavsiye ederim. ben de psikologtan dinlediğimi yazmaya çalıştım.
bizim bebe de şu aralar yere bırakmaya çalışınca maymun gibi ayaklarını toplayıp bana doğru kenetlemeye çalışıyor ve mümkün değil kucaktan inmiyor. saatlerce emiyor az uyuyor geceleri uykudan kalkıp hiç uyumamış gibi canlanıyor. ayrılık korkusu ayrılma korkusu diye de bakabilirsiniz.
Çok teşekkürler, harika bilgilerben büyük kızımda memeyi bırakırken bir kaç hata yapmışım. o zamanlar bana çok doğru gelmişti ancak şimdi çocuk büyüdükçe hazırlıksız meme bırakmayla ilgili sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. bununla ilgili de destek alıyoruz. en son gittiğimizde de bebeğin gelişimiyle ilgili de konuştuk.
15 aylık dönemde( biraz önce veya sonrası da olabilir) bebeğin anneden ayrışmaya başladığı dönem olarak tabir ediliyormuş. bu dönemde bebek anneye iyice yapışır ve yaka iğnesi misali anneye daha çok bağlanırmış. bu ayrışmayı başaramayan çocuklar büyüseler de anneden kopamaz ve ilerde ciddi sorunlar yaşarlarmış. kaka ile ilgili sorun yaşayan beze kaka yapmayı sürdüren, kakayı tuvalete yaptığı halde kakayla vedalaşamayan içinde tutan çocuklar anneyle ayrışamayan ve güvensizlik yaşayan çocuklar olurlarmış (ki biz bunu da yaşadık. şimdi 7-8 sene sonra anlıyoruz bunların hepsini) bebek krize girer derecede ağlıyorsa bile onu sakinleştirinceye kadar kucağa almak ilgilenmek ve sakinleyince de tekrar bırakmak ve kendi dünyasını kurup içinde olmasına izin vermek gerekiyormuş.
sanırım bizim bebeler şu anda bu dönemden geçiyorlar. atak filan değil ama bu ayrışma dönemine girmiş olabilirler.
tamamen doğru anlatamamış olabilirim. bunu araştırmanızı tavsiye ederim. ben de psikologtan dinlediğimi yazmaya çalıştım.
bizim bebe de şu aralar yere bırakmaya çalışınca maymun gibi ayaklarını toplayıp bana doğru kenetlemeye çalışıyor ve mümkün değil kucaktan inmiyor. saatlerce emiyor az uyuyor geceleri uykudan kalkıp hiç uyumamış gibi canlanıyor. ayrılık korkusu ayrılma korkusu diye de bakabilirsiniz.
azaltarak bırakmak ve onun da tepkilerini ölçerek gitmek gerekiyormuş. yaşı henüz erken bebekler için söylüyorum tabi. ve düzenli emziren anneler için. (lütfen yanlış anlamasın kimse)Çok teşekkürler, harika bilgilerAtomiks
Peki ilk kızında yaptığın hata neydi? Emzirmeyi bu dönemde bıraktırmamak mi lazım?
Ah bu babalar 24 saat bakmak zorunda kalsalar sanırım hastanelik olurlarMerhaba A Aylinli
Bende acilen meme desteğini kesmek istiyorum. Öncelikle nasıl kestin, süreç nasıldı? Geceleri kesintisiz uyumaya başladı mi, ya da öncekine göre iyi mi?
Bensiz uyumuyor ve bu çok büyük sorun haline gelmeye başladı.Ben işteyken ablam bakıyor, dışarda bebek arabasında uyutuyor. Havalarda soğudu malum.
Şuan eşim bakıyor, 3 gün önce geldi Fransa'dan, yaklaşık 2 aydır gormemistiler birbirlerini. Çok korkuyordum birbirlerini anlamazlar diye, ama hiç öyle olmadı. Sofi babasının sakallarini sevdi, bayağı yüzüne falan baktı :) Dil problemi de yasamadilar çok şükür.
Dün öğlene kadar babası baktı, eve geldim ki nasıl içki ağlıyor, uyumak istemiş ve bensiz uyumamış. Gelir gelmez uyuttum, eşim diyorki, çok yoruldum taşikardim tuttu bende uyuyayımyahu 3 saat baktın bu çocuğa, hemen yorulmuş.
Birde bana acaip baskı yapıyor emzirmeyi bırakmam konusunda, bakalım ne yapacağız.
Ben öncelikle uykuya geçişte meme desteğini kesmek istiyorum. Bu konuda desteğinize ihtiyacım var
Hassasiyetini severim atomiksazaltarak bırakmak ve onun da tepkilerini ölçerek gitmek gerekiyormuş. yaşı henüz erken bebekler için söylüyorum tabi. ve düzenli emziren anneler için. (lütfen yanlış anlamasın kimse)
ben bir kerede kestirip atmış ve o ne kadar ağlasa da memesiz uyutmaya çalışarak kendimce bıraktırabildiğimi düşünmüştüm. 16 aylıktı... ah kafam hiç mi araştırmak aklıma gelmemiş acaba. anca işte büyüklerden ne duyduysam.
o zaten yavaş yavaş azalttıkça kendi istemezse zamanı gelmiş demektir. ama ısrarla memeye devam ediyorsa henüz zamanı var diye düşünüyorum doktordan da emzirme danışmanlarından da duyduklarımla.
Sonda yazdıklarını yaşıyoruz biz dün gece 12de uyandı hiçbir şey olmamıs gibi sadece memede susuyor diğer türlü işkence görüyormuş gibi ağlıyor atak değil mi acaba derdi neben büyük kızımda memeyi bırakırken bir kaç hata yapmışım. o zamanlar bana çok doğru gelmişti ancak şimdi çocuk büyüdükçe hazırlıksız meme bırakmayla ilgili sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. bununla ilgili de destek alıyoruz. en son gittiğimizde de bebeğin gelişimiyle ilgili de konuştuk.
Biz de öyleyiz heralde çoğu kişi böyle. Yatağında döne döne yatan çocuk illa benle yatmaya başladı. 2-3 hafta önce kendi odama geçer gibi olmuştum, bu kadar sık uyanma temposuyl şimdi neredeee. Emiyor, yatırdığım gibi ııhhıı falan diyorSonda yazdıklarını yaşıyoruz biz dün gece 12de uyandı hiçbir şey olmamıs gibi sadece memede susuyor diğer türlü işkence görüyormuş gibi ağlıyor atak değil mi acaba derdi ne
Neden acaba ya kontrolü olan falan olursa sorsaydıBiz de öyleyiz heralde çoğu kişi böyle. Yatağında döne döne yatan çocuk illa benle yatmaya başladı. 2-3 hafta önce kendi odama geçer gibi olmuştum, bu kadar sık uyanma temposuyl şimdi neredeee. Emiyor, yatırdığım gibi ııhhıı falan diyor
Dis mi acaba? Bizim doktor da bu konularda yorumsuzNeden acaba ya kontrolü olan falan olursa sorsaydı
Allah korusun bizim gibi adenovirüs olmasın bol bol yoğurt pirinç lapası falan yedir öylr yaptık hep ama bizim inatçı ishaldi 2 hafta sürdüGeceden beri 4 kere kaka yaptı. Sabah doktora gittik gaita istedi bu seferde kaka yapmayacağı tuttu. Salgın varmış doktorun söylemesine göre
dertlerin ortak olduğunu bilmek rahatlatıyor. Allah korusun hasta mı dedim bir ara, ama hastalık gece yatınca mı çıkacak diye kendimi telkin ettim.Dün gece ne yaşadıysam hepsini siz de yaşamışsınız. Değil iki, 8 tane meme olsa herbirine ayrı ayrı dokunmak, sabaha kadar oynamak isteyecek. Demek normalmiş bu ara.
Arkadaşlar bu arada kesin sorulmuştur ama kaçırdım muhtemelen. Uyku tulumu içine ne giydirip yatırıyorsunuz?
bizim ki pijama giyiyorDün gece ne yaşadıysam hepsini siz de yaşamışsınız. Değil iki, 8 tane meme olsa herbirine ayrı ayrı dokunmak, sabaha kadar oynamak isteyecek. Demek normalmiş bu ara.
Arkadaşlar bu arada kesin sorulmuştur ama kaçırdım muhtemelen. Uyku tulumu içine ne giydirip yatırıyorsunuz?
Home office calismaya nasil zaman buluyorsun? Ben de calismaya calisiyorum. Bu oyun ablasi geliyor bir suredir. O olmasa imkansiz ya da max 5dkYaşadıklarınızı x2 yaşıyorum. Üstüne üsye oldu çocuklar, diş patlatmalar. Hiç durmadan evi turlamalar. Gece 1527283838 kez uyanmalar. Bi de home office çalışmaya çalışıyorum. Yorgunum dostlarım yorgun️ huzursuz ayak sendromunu bilirsiniz gece yatınca resmen huzursuz vücut sendromu yaşıyorum ama bi gülüşleri gelip sarılışları ömre bedel bugünleri de özleyeceğiz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?