2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Burda birileri daha önce yazmıştı bez bölgesinde sivilce için bir krem önerilmişti hatırlayan vaar mı kullanan?
O oksapar hametan önermişti bana cnm burda ama kullanamadım onu. travazolu kullanıyordum. Benim bebekte hiçbirşey işe yaramadı o da. Ama tecrübe ettiğim şu oldu, o bölgeyi kupkuru tutmak lazım sürekli ve bunu başaran sudo krem bana göre, diğerlerine göre yağsız çünkü..1 hafta 10 gün sürmüştü bizim derdimiz bu arada. Sivilcelenme genelde mantar oluyor yayılıyor tüm bölgeye. Korkutuyor insanı, geçmiş olsun

Canım ne iyi oldu bunları yazman. Biz de kaç gecedir zorluk çekiyoruz. Bugün alttan bir dişin daha ucunu gördük. 4 ml kadar calpol verip yatırdım. Bu gece rahat ederiz umarım.

Gece beslenmesini kesmek benim için hayal gibi. Emzirmeden nasıl uyuturum bilmiyorum. Biberonla su da içmiyor uyku arasında. O plastik memeyi farkettiği anda daha çok ağlıyor.

1 yaşından sonra ne kadar hızlı büyüyorlar değil mi? Maaşallah kilosuna, boyuna. Inciyle aynı gidiyor Kağan.

Ben bu sıralar çok yemek yediremiyorum. Sanırım dişten dolayı sürekli emmek istiyor. Emziriyorum bol bol. Yediği de kâr kalsın yanına, ne yapayım artık. Epey yıprattı minnoş.

Demir ilacını düzenli kullanabildin mi? Bir de ne kullanıyordun? Inci, ferro sanol un tadını hiç sevmiyor. Çok zorlanıyorum ben. Calpolu şırınga ile verdim az önce, 2 ml lik şırınga ile 2 sefer. Şırıngayı isaret ediyor tekrar ver diye. Ama demir de kaçacak yer arıyor resmen.

Ahh faydam olduysa ne mutlu bizimki hiç göstermek istemiyor elimle dışardan anlıyorum köpek dişleri şişmiş, acabildikce gördüm ama patlama yok henüz

Gece beslenmesini bende kesemiyorum kucağıma alsam da ağlıyor meme arıyor, bazen 1 dk tutup uyuyor bazen gercekten içiyor. Suyu en başından beri büyük alıştırma bardağı ile verdim öyle gidiyoruz dışarda da pipetli suluk kullanıyorum.

Kağan da artık mama sandalyesinde kendisini arkaya vurup bağırıyor kalkmak için, ya sürekli oyalayacak bir şey bulacağım ki 5 dk ancak ya da canı isyedikce dolaşa dolaşa yiyecek. Zaten çorba falan hiç yemiyor artık, elimden geldikçe farklı meyve ve kuruyemiş veriyorum.

Gerçekten çok hızlı büyüyorlar İnci kızıma da maşallah Demir ilacı olarak Ferro sanol şurup kullandık, sabah 5 ml akşam 5 ml olarak bende şırınga ile verdim. Kaşık ile kokusu rahatsız etti sevmedi ama şırınga ile hiç zorluk çıkarmadı çok şükür. Benimki de calpole bayılıyor ya 2 kaşığı istiyor

Yaa çok sağ ol mantar diye düşünmedim hiç. Peki mantarsa kaşınıyor mudur sence

Burda birileri daha önce yazmıştı bez bölgesinde sivilce için bir krem önerilmişti hatırlayan vaar mı kullanan?
Canım bebek sabunu ile yıkayıp çok iyi kurula ıslak kaldığı için oluyor olabilir. Madecassol veya hametan sürüp kuruyana kadar bekleyebilirsin. Eğer böyle de geçmezse travazol ve türevi bir ilaç alabilirsin eczaneden ama kortizonlu olduğu için son seçenek olması iyi olur. Çok geçmiş olsun

Hametan vermişti dr bize cnm çok iyi geldi. Hava çok soğuk.degilse lavaboda ayakta yıkıyorum ben cnm büyük tuvalet çok yapınca hem.pisik olmuyo hem.temiz oluyor. Tabiki o an.evdeysek ve hava sıcaksa

Canım anneler, ben sizi çok özledim ya. İlk haftam bitiyor işte, her akşam ağlıyorum valla. Ne zor iş anne olmak
ah fuzuli ,tüm kalbimle sarılıyorum sana. seni çok iyi anlıyorum. zamanla alışıyorsun. yetersizlik duygusunu sezdiğin an arkana bakmadan kaç
keşke annelere özel çalışma saatleri tanımlansa. 45 saat çok fazla. 3 saatte trafikte gidiyor.
Bunu ben de çok sorguluyorum son günlerde. Hem kızımı bırakmak istemiyorum, çok özlerim. Hem de sosyalleşmeyi, biraz bağımsız hareket etmeyi özledim.
çalışma hayatından bildiriyorum. buralar buz gibi . sabah bebek uyanmasın diye karanlıkta giyinirken bi çorabımın yarısına kadar kaçık olduğunu işe gelince anlıyorum. akşamdan hazırlamak aklıma gelse belki onu da yaparım ama o vakti bebeye harcamayı tercih ediyorum.
canım çok detaylı yazmışsın. teşekkür ederim. çok faydalı oldu. ama bal konusunda bi endişem var. benim bebe zaten havadan nem kapıyor bal da versem alerjiden gözünü açamayacak. henüz vermeye cesaret edemiyorum ama tahin pekmeze taktık kafayı. güzel kahvaltı yapması için rüşvet olarak veriyoruz. onun dışında sen doğudasın , ordudan giresundan halis bal geliyor. biz oradan aldık ama gerçek bal olduğu için yetişkinlerin bile 1 çay kaşığından fazla yememesi gerekiyormuş. sora sora bulursun. market balına hiç bulaşma.

Bal konusunda bende acele etmek istemiyordum dün doktor bir nebze rahatlattı beni de. Ben bal vermeye başlarsam Rize'den getirtmeyi düşünüyordum teyzemlerden ama burda da Cudi Gabar terörden temizlendiği için el değmemiş ballar toplanıyor artık. O şekilde tercih edeceğim markettekileri ben bile yemek istemiyorum

Arkadaşlar doktorunuz kaç ferritin değerinin altına Demir takviyesini bıraktırdı? Amacım kıyas değil asla sadece sınır değeri merak ediyorum.

A ayshece3506 canım selam değerlerimiz bu şekilde (üstteki mesajda kendi kan değerlerimizi paylaşmıştım. 2 kasımda tahlil yaptırmıştık) doktor ilave bir şey gerek yok dedi. ama elimden geldiğince pekmez-köfte ve yumurtayı düzenli vermeye çalışıyorum. protein ve demir açısından zengin beslensin diye.

Benim geçen ay ki hamilelik olayında kaset testlerinin tanesini 10 TL ye aldım ilk gün günde 4 kez yaptım pozitif çıkınca inanamadigimdan farklı farklı markalarla daha sonraki günler günde 2 tane falan baya para döktüm yani geçen aydan sonra sanki her ay hamile kalma korkusu oldu, bu ay ki reglimi dört gözle bekledim ve regliyim şu an çok şükür her ay bu korkuyu yaşayacağım sanırım

Arkadaşlar bal konusunda doktorlar pekmezden daha vitaminli buluyor kesinliklede öyle. Büyük dedemin balları var sitesi var ünlüde zaten eltmin arkadaşı yönetiyor Erzurum’un yüksek dağlarında üretiliyor doğal bakın isterseniz. Biraz pahalı ama ona tek alıyoruz bizde yesek altından kalkamayız

testler hariç bire bir aynısını yaşadım ve yaşıyorum hayır her ay mı yumurtlama gününde denk gelir bi insan ya

bizim kızın ateşi var sanırım diş çıkarıyor. yine günde 3 uykuya çıktı. ve mümkün değil gece erken uyumuyor artık 2 ye kadar oturuyor. şaşırdı sanırım hadi uyumasın üç uyku olmasın erken uyusun diyorum. 9 da yatıyor 10 da kalkıp 2 ye kadar oturuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…