- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #54.861
Offf çok zor. Bir de sabah kalkıp işe gidiyorsun. Çorabın kaçık olduğunu iş yerinde farketmen bile iyi. Bu kafayla giymemis bile olabilirdin. Allah yardımcın olsun. Benim de korkum gece oturmak istemesi. Hiç yaşamak istemiyorum bunu.bizim kızın ateşi var sanırım diş çıkarıyor. yine günde 3 uykuya çıktı. ve mümkün değil gece erken uyumuyor artık 2 ye kadar oturuyor. şaşırdı sanırımhadi uyumasın üç uyku olmasın erken uyusun diyorum. 9 da yatıyor 10 da kalkıp 2 ye kadar oturuyor.
Bizde ailecek grip olduk diyorduk koronavirus olmuşuz kardeşim test yapmış pozitif çıkmış onlardan bize bulasmisti koku kaybı var bende henüz geçmedi düzelir mi acaba geçen günlerde salıncakta kafayı tutamiyordu kızım ne oldu diyordum umarım atlatmistir o da .. biz iyileşmeye başladık öksürük ateş oldu bende öksürük boğazda gıcıklık gibi garip bı durumdu.Offf çok zor. Bir de sabah kalkıp işe gidiyorsun. Çorabın kaçık olduğunu iş yerinde farketmen bile iyi. Bu kafayla giymemis bile olabilirdin. Allah yardımcın olsun. Benim de korkum gece oturmak istemesi. Hiç yaşamak istemiyorum bunu.
Diş sıkıntısı şu sıralar bizde de var. Azı patladı, yandan görünüyordu şimdi iyice çıkıyor. Alttan 3. patladı, çıkıyor yavaş yavaş. Üst 3.de kabardı iyice. 2 aksamdır calpol veriyorum, bir nebze rahatladı.
Geçmiş olsun kim bakıyor şimdi kızına çalışırkenbizim kızın ateşi var sanırım diş çıkarıyor. yine günde 3 uykuya çıktı. ve mümkün değil gece erken uyumuyor artık 2 ye kadar oturuyor. şaşırdı sanırımhadi uyumasın üç uyku olmasın erken uyusun diyorum. 9 da yatıyor 10 da kalkıp 2 ye kadar oturuyor.
Çok geçmiş olsun canım inşallah hemen düzelir ya, özellikle de uyku düzenibizim kızın ateşi var sanırım diş çıkarıyor. yine günde 3 uykuya çıktı. ve mümkün değil gece erken uyumuyor artık 2 ye kadar oturuyor. şaşırdı sanırımhadi uyumasın üç uyku olmasın erken uyusun diyorum. 9 da yatıyor 10 da kalkıp 2 ye kadar oturuyor.
BuradayızBuralar iyice sessizleşti
Ben de calpol veriyorum 2 gecedir. esim neden veriyorsun demese daha iyi deOfff çok zor. Bir de sabah kalkıp işe gidiyorsun. Çorabın kaçık olduğunu iş yerinde farketmen bile iyi. Bu kafayla giymemis bile olabilirdin. Allah yardımcın olsun. Benim de korkum gece oturmak istemesi. Hiç yaşamak istemiyorum bunu.
Diş sıkıntısı şu sıralar bizde de var. Azı patladı, yandan görünüyordu şimdi iyice çıkıyor. Alttan 3. patladı, çıkıyor yavaş yavaş. Üst 3.de kabardı iyice. 2 aksamdır calpol veriyorum, bir nebze rahatladı.
Bakıcı var cnm ablasıyla birlikte bakıcı bakıyor arada babaanne geliyor bakiciyla birlikte zaman geçiriyorlar haftada 10 günde 1Geçmiş olsun kim bakıyor şimdi kızına çalışırken
Sağol kuzum salgın mi dis mi anlamadım herkes Bi şey söylüyorÇok geçmiş olsun canım inşallah hemen düzelir ya, özellikle de uyku düzeni
Kıyamam. Kusma olayı çok üzer beni. Çok geçmiş olsun canımBuradayız
Ben de calpol veriyorum 2 gecedir. esim neden veriyorsun demese daha iyi deŞimdi konuştum evle. kusmuş ateşi de 37.5 ama calpol vermedik daha en son gece vermiştik. Biraz da savaşması gerekiyor ya hemen calpolle bastırmak istemedik
Bakıcı var cnm ablasıyla birlikte bakıcı bakıyor arada babaanne geliyor bakiciyla birlikte zaman geçiriyorlar haftada 10 günde 1
Çok geçmiş olsun size de. Benim de öksürük öyleydi geçenlerde. Ama benim reflum var, sebebi oydu biraz da.Bizde ailecek grip olduk diyorduk koronavirus olmuşuz kardeşim test yapmış pozitif çıkmış onlardan bize bulasmisti koku kaybı var bende henüz geçmedi düzelir mi acaba geçen günlerde salıncakta kafayı tutamiyordu kızım ne oldu diyordum umarım atlatmistir o da .. biz iyileşmeye başladık öksürük ateş oldu bende öksürük boğazda gıcıklık gibi garip bı durumdu.
Geçmiş olsun sana da.Çok geçmiş olsun size de. Benim de öksürük öyleydi geçenlerde. Ama benim reflum var, sebebi oydu biraz da.
Konuya alakasız bir yerden giriyorumBuradayız
Ben de calpol veriyorum 2 gecedir. esim neden veriyorsun demese daha iyi deŞimdi konuştum evle. kusmuş ateşi de 37.5 ama calpol vermedik daha en son gece vermiştik. Biraz da savaşması gerekiyor ya hemen calpolle bastırmak istemedik
Bakıcı var cnm ablasıyla birlikte bakıcı bakıyor arada babaanne geliyor bakiciyla birlikte zaman geçiriyorlar haftada 10 günde 1
60 yaşında 2 çocuk 2 torun sahibi ortalama son 15-20 yılını çocuk bakara geçirmiş bir hanım. çocukla oyun da oynuyor yemeğini yapıp yediriyor, uyutuyor. sadece banyo yaptırmıyor çünkü ben kıskanıyorumKonuya alakasız bir yerden giriyorum
Ben ailemden uzak ve eşim yoğun çalışınca biraz yalnız kalıp bunalmıştım. Bi oyun ablası bulmuştuk. Eğitimli biriydi, alanı çocukla alakalı değil ama seviyormuş çocukları. İş bulamamış, bulana kadar bize geldi. Bebişim de çok sevdi, çok da aklı başında biriydi ben de sevdim. Kısa sürede iş buldu gitti, yeni oh be demiştik.
Yeni abla arıyorum ama hep Türkmen/Özbek. Sizin bakıcını nasıl biri? Kaç yaşlarında? Şimdi bu abladan sonra kimse içime sinmiyor. Abartıyor muyum acaba?
Bizim 14, kendi doktorumuz Demir takviyesini bırakın dedi ama sağlık ocağındaki doktor hayır bırakmayın bebeklerde en az 20 olmasını bekleriz dedi. Ne yapacağımı bilemedim, sizlere de bir sorayım dedim. Üst sınır 20 mi kabul ediliyor acaba, bizimki neden öyle dedi o zaman?Canım bizim 10du 1 ay demir takviyesi kullandık şimdi 11 olmuş 1 ay daha kullanalım dedi sonra bırakacağız.
Canım çok teşekkür ederim, sanırım bu tabloda ferritin yok ya da ben göremedim. Hemogram mch mchc gibi değerlere bakmış, onlar da Demir’i ölçer tabi. Bizim yaşadığımız ihtilaf şu ki pediatrist 14 ferritine yeterli dedi, aile hekimi ve birkaç doktor arkadaşım hayır yetmez en az 20 olması kazım dedi. İkilemde kaldım.A ayshece3506 canım selam değerlerimiz bu şekilde (üstteki mesajda kendi kan değerlerimizi paylaşmıştım. 2 kasımda tahlil yaptırmıştık) doktor ilave bir şey gerek yok dedi. ama elimden geldiğince pekmez-köfte ve yumurtayı düzenli vermeye çalışıyorum. protein ve demir açısından zengin beslensin diye.
Bu konuda hiçbir fikrim yok ama ben birkaç ay devam etmek istiyorum. Doktorunuzun dediği gibi 1 şişe daha bitirip sonrasında da ara ara desteklemek için vermeye devam edicem. Bizimki çok düşüktü belki sizinki normal kabul ediliyordurBizim 14, kendi doktorumuz Demir takviyesini bırakın dedi ama sağlık ocağındaki doktor hayır bırakmayın bebeklerde en az 20 olmasını bekleriz dedi. Ne yapacağımı bilemedim, sizlere de bir sorayım dedim. Üst sınır 20 mi kabul ediliyor acaba, bizimki neden öyle dedi o zaman?
Okurken bana bile bir güven geldi.60 yaşında 2 çocuk 2 torun sahibi ortalama son 15-20 yılını çocuk bakara geçirmiş bir hanım. çocukla oyun da oynuyor yemeğini yapıp yediriyor, uyutuyor. sadece banyo yaptırmıyor çünkü ben kıskanıyorumonu alıp komşuya da gidiyor. biraz da detaylara takılmamak lazım sanırım çünkü öbür türlü kusur bulmak çok kolay.
sen de işi oldurmaya bak. illa ki gönlüne göre biri denk gelir. Hele ki şimdi çok zorlaştı hayat şartları. çok düzgün insanlar bu tarz işler için başvurabiliyorlar maddi ihtiyaçları olduğu için. İnşallah senin de gönlüne göre birini çıkarır Allah karşına en kısa zamanda.
Yalnızlık hissimiz çok benzer. Aşabildin mi biraz? Ben kendimi yalnızlık ötesinde kimsesiz gibi hissediyorum.Konuya alakasız bir yerden giriyorum
Ben ailemden uzak ve eşim yoğun çalışınca biraz yalnız kalıp bunalmıştım. Bi oyun ablası bulmuştuk. Eğitimli biriydi, alanı çocukla alakalı değil ama seviyormuş çocukları. İş bulamamış, bulana kadar bize geldi. Bebişim de çok sevdi, çok da aklı başında biriydi ben de sevdim. Kısa sürede iş buldu gitti, yeni oh be demiştik.
Yeni abla arıyorum ama hep Türkmen/Özbek. Sizin bakıcını nasıl biri? Kaç yaşlarında? Şimdi bu abladan sonra kimse içime sinmiyor. Abartıyor muyum acaba?
Yanımda birilerinin olması çok iyi geldi. Ne bileyim karnına sancı girmeden tuvalete gidebilmek, emzirirken kapı çalınca birinin açması, uyuturken yemeğin yanmaması ya da bana gelenler geldi hadi sen al artık demek gerçekten iyiydi. Zaten yapı gereği çok salamıyorum hep gözüm üstlerindeydi. Tüm buhranım yalnızlıktaymış gerçekten. Şimdi eşim rahatsız bir süre evde. Pek ilgilenmese de arada 1-2 dk yanında durması ya da genel varlığı bile iyi geliyor. Biz gerçekten bana göre zor bir şey başardık tek başımıza bu günlere geldik.Yalnızlık hissimiz çok benzer. Aşabildin mi biraz? Ben kendimi yalnızlık ötesinde kimsesiz gibi hissediyorum.
Zaten zor olan bebek bakımı değil, uykusuzluk bile değil. Zor olan bence bebekle yalnız kalmak. Yanında kimsenin olmaması. Senin adına çok sevindim. Yine inşallah gönlüne göre içine sinen birini bulursun.Yanımda birilerinin olması çok iyi geldi. Ne bileyim karnına sancı girmeden tuvalete gidebilmek, emzirirken kapı çalınca birinin açması, uyuturken yemeğin yanmaması ya da bana gelenler geldi hadi sen al artık demek gerçekten iyiydi. Zaten yapı gereği çok salamıyorum hep gözüm üstlerindeydi. Tüm buhranım yalnızlıktaymış gerçekten. Şimdi eşim rahatsız bir süre evde. Pek ilgilenmese de arada 1-2 dk yanında durması ya da genel varlığı bile iyi geliyor. Biz gerçekten bana göre zor bir şey başardık tek başımıza bu günlere geldik.
Kesinlikle katılıyorum. Çok sağol, şu anda kısa bir rüyaydı döndük kürkçü dükkanına gibi geliyor, birini bulamıcaz gibiZaten zor olan bebek bakımı değil, uykusuzluk bile değil. Zor olan bence bebekle yalnız kalmak. Yanında kimsenin olmaması. Senin adına çok sevindim. Yine inşallah gönlüne göre içine sinen birini bulursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?