- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #55.201
vitasanol verdi şaşırdım bizim doktordan beklemezdimMultivitamin ne verdi?Biz önceden ADC diye birşey kullanıyorduk meyve yemeye başlayınca kestiler.
Belki bi cisimcarpip carpiklasmis olmasın cnm. Bende bazen korkuyorum sert şeyleri ağzına götürünce çünkü aklıma.oyle geldi evet bende ilk defa gordum böyle çarpık diş açıkçası. Bizimki de iç damakta nasil çıkmış orda anlamadımBenim kızımın üst ön dişleri çarpık biraz. Biri biraz içe dönük. Normalde süt dişleri yamuk olan bir bebek hiç görmemiştim. Bu akşam diş hekimi bir tanıdığa fotoğraf attım. "Ayrık olması sorun değil, süt dişleri boşluklu olabilir ama çarpık dişlere pek rastlamayız. Tedirgin olmanı gerektirecek bir durum yok ama takip edilmesi iyi olur" dedi. Çocuk diş hekimi araştıracağım. Herhangi bir sorun yokken bile yılda bir kontrol iyi olur dedi.
***Görseller alıntıdır kızımın görseli değildir.Benim kızımın üst ön dişleri çarpık biraz. Biri biraz içe dönük. Normalde süt dişleri yamuk olan bir bebek hiç görmemiştim. Bu akşam diş hekimi bir tanıdığa fotoğraf attım. "Ayrık olması sorun değil, süt dişleri boşluklu olabilir ama çarpık dişlere pek rastlamayız. Tedirgin olmanı gerektirecek bir durum yok ama takip edilmesi iyi olur" dedi. Çocuk diş hekimi araştıracağım. Herhangi bir sorun yokken bile yılda bir kontrol iyi olur dedi.
Çarpmaya bağlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dişini bu kadar etkileyecek bir çarpma olsa canı acırdı, ağlardı ve aklımda kalırdı diye düşünüyorum. Son günlerde böyle oldu. Bir ay önce böyle değildi. Emzik ve biberon da çok az kullandı. Niye böyle oldu ben de anlamadım.Belki bi cisimcarpip carpiklasmis olmasın cnm. Bende bazen korkuyorum sert şeyleri ağzına götürünce çünkü aklıma.oyle geldi evet bende ilk defa gordum böyle çarpık diş açıkçası. Bizimki de iç damakta nasil çıkmış orda anlamadım
Bu tarz bir diş yeğenimde olmuştu ama 7 yaşında olmuştu. Süt dişi düşmeden asıl dişi çıkmıştı. Çocuk doktorunda bile muayene zorken bir de diş doktorunu düşünemiyorum. Inşallah bu kadar küçükken operasyon gerektirmez.***Görseller alıntıdır kızımın görseli değildir.
Mesela ektekilere benzer diş zaten çıkmış 2 tane gerilerde üst damaktan tekrar dişler patlamış çıkmış kafamda deli.sorular ya valla daimi.dislerde olabiliyormuş yorumları okudum yada fazlaysa ilerde çekiliyormuş benim.dis.sorunum var yıllardır kızımın da mı.olucak üzüldüm ki onu yaşı büyümeden cektiremeuyiz de doktor normal.muayene zor yapiyor
Insallah canım yaÇarpmaya bağlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dişini bu kadar etkileyecek bir çarpma olsa canı acırdı, ağlardı ve aklımda kalırdı diye düşünüyorum. Son günlerde böyle oldu. Bir ay önce böyle değildi. Emzik ve biberon da çok az kullandı. Niye böyle oldu ben de anlamadım.
Bu tarz bir diş yeğenimde olmuştu ama 7 yaşında olmuştu. Süt dişi düşmeden asıl dişi çıkmıştı. Çocuk doktorunda bile muayene zorken bir de diş doktorunu düşünemiyorum. Inşallah bu kadar küçükken operasyon gerektirmez.
Konuyu tam takip edemedim ama Bir şey söylemek isterim. Benim alt ön iki dişim çok hafif çapraz duruyorlar. Kızımın da daha sadece alt ön iki dişi çıktı ve çıkış şekli aynı benimki gibi… 7 soy öteden gen alıyoruz. Genetik de olabilir diye düşünüyorum ben . Hatta çok şaşırdım benim dişlerimin aynısı resmen. Korkuyorum inş üst dişleri düzgün çıkar. Babası dişlekmiş tel tedavisi görmüş. Üst damağı ve dişlerini çok merak ediyorum.Insallah canım yamerak ettim bir araştırayım bakim bende neden yamuk çıkmış bulursan biseyler atarım yine. Emzik te kullanmamis. Ben bir ara sırf diş problemi olmasın diye emzik markası değiştirdim dedim üç kuruş fazla olsun iyisi olsun
Möllers veriyorum gün aşırı benBalık yağı veren var mı acaba ne zaman vermek gerek öğlen yemeğinde vereyim dedim acaba o mu enerji verdi uyumadı düzenli vermiyorum arada bir aklıma gelince verebilirsin veriyorum sabah mı vermek lazım acaba.Ya da hava güzelleşince birden o zaman mı uyumuyor d vitamini mı coşturuyor anlamadım.
Ben Türkçe, babası Fransızca konuşuyor. Eşim ve ben de İngilizce konuşuyoruz. 3 dile maruz kalıyor. Merakla bekliyorum ilk hangisini konuşacak:) Doğduğundan beri çoğunlukla Türkiye'de olduğu için, Türkçe 'ye daha fazla maruz kalıyor. Benim kitap okumama bayılıyor ama babası Fransızca okuyunca kaçıyor:)MarieCurie sen bebekle Fransızca konuşuyor musun?yoksa doğal akışına mı bıraktın bizimki Türkçe biliyor fakat Fransızca pek bilmiyor gibi şimdi bir iki kelime söylüyorum gülüyor
Doktora gitmiş miydin? Genelde nebülüzatör ile hava ve ilaç veriyorlar bu gibi durumlarda.Teyzeler bize bir çare,
Dün gece günlük sakızı yaptım ve gece hiç oksurmedi, hatta kendi kendime dedim harika hemen geçirdi,sonra nazarim değdi sanırım.
Öğlen uykusana yattı yarım saat sonra öksürük krizi tuttu ve ardından da kustu, daha uyumadı. Akşam 5'i nasıl ettik bilmiyorum, kafamda huni var. Doğru düzgün yemekte yemedi. 5 gibi yatmadan ayak altına zeytinyağı sarımsak, sırtına da bal kararbiber sürdüm. Pijamasina cold-mix damlattim, öksürük şurubu icirdim, kafasının altına yastık koydum. Uyuyali 2 saat oldu ama 3 kere yine öksürüp uyandı.
Ne yapsam bilemedim, var mı bir çare bilen? Birde tek başımayım
Ya cnm genetik olabiliyor benimde üstten dişlerim çıkmıştı çocukken üst üste binmesin diye çekti bir dr falan bende cocuk aynı durumları yaşamasın diye tedirginim soy bu çekebilir sizinde bizimdeKonuyu tam takip edemedim ama Bir şey söylemek isterim. Benim alt ön iki dişim çok hafif çapraz duruyorlar. Kızımın da daha sadece alt ön iki dişi çıktı ve çıkış şekli aynı benimki gibi… 7 soy öteden gen alıyoruz. Genetik de olabilir diye düşünüyorum ben . Hatta çok şaşırdım benim dişlerimin aynısı resmen. Korkuyorum inş üst dişleri düzgün çıkar. Babası dişlekmiş tel tedavisi görmüş. Üst damağı ve dişlerini çok merak ediyorum.
Ben de nebulizatör diyecektim ama ancak doktor önerisiyle kullanılmalıymoş. Çok geçmiş olsun. Ortamın nemi düşükse oda için de nem cihazı kullanılabilir bizd doktor öylr demiştiTeyzeler bize bir çare,
Dün gece günlük sakızı yaptım ve gece hiç oksurmedi, hatta kendi kendime dedim harika hemen geçirdi,sonra nazarim değdi sanırım.
Öğlen uykusana yattı yarım saat sonra öksürük krizi tuttu ve ardından da kustu, daha uyumadı. Akşam 5'i nasıl ettik bilmiyorum, kafamda huni var. Doğru düzgün yemekte yemedi. 5 gibi yatmadan ayak altına zeytinyağı sarımsak, sırtına da bal kararbiber sürdüm. Pijamasina cold-mix damlattim, öksürük şurubu icirdim, kafasının altına yastık koydum. Uyuyali 2 saat oldu ama 3 kere yine öksürüp uyandı.
Benim kız uzun bir süredir öyle. Hatta lavabonun kapısının önünde duruyor o sıradaKızlar benim oğlan 3 seferdir kakasını kuytu bir köşede yapıyor. Sizde de var mı böyle gizlenerek yapma? Çok şaşırdık güldük valla çok erken aslında bunun için. Yavaştan tuvalet eğitimi sinyali alıyor gibiyim ama hiiiç hazır değilim ben
Çok geçmiş olsun canım. Inşallah kolay bir gece geçirirsiniz. Ne yazık ki bir fikrim yok, benim bildiğim her şeyi yapmışsın zaten.Teyzeler bize bir çare,
Çok geçmiş olsun salgın varmış parkta karşılaştığımız anne baba çocuk doktoru bir bebek var abisi kreşe gidiyor oksuruyormus annesi ilaç yapmış diye anlattı anneannesi. doktora gitmek gerekebilir.Ben Türkçe, babası Fransızca konuşuyor. Eşim ve ben de İngilizce konuşuyoruz. 3 dile maruz kalıyor. Merakla bekliyorum ilk hangisini konuşacak:) Doğduğundan beri çoğunlukla Türkiye'de olduğu için, Türkçe 'ye daha fazla maruz kalıyor. Benim kitap okumama bayılıyor ama babası Fransızca okuyunca kaçıyor:)
Aynı durum bizde de var birkaç gün bir kelimeye takıp yeri geldikçe sürekli söylüyor sonra onu bırakıp birkaç gün başka kelime. Şu sıralar epeydir sadece 1-2 kelimesi var ama ağzı sürekli laf dolu, anlamsız sesler konuşma gibi değişik şeyler söylüyor ama hiçbir şeye benzemiyor. Ben tedirgin olunca ablam o kelimeleri iyice pekiştirip hafızaya atıyor sonra hepsini bir arada konuşacak birkaç aya kadar falan dedi. Bir pediatri doktoru da 18 aydan itibaren dil gelişiminde çok hızlı Bi ilerleme olacağını paylaşmıştı onu umut ederek bekliyorum bakalım ben de..Kızlar konuşmayla ilgili benim de bir sorum var. Benim kız mesela bir gün top diyor ama 1 kez topu göstererek yani bilinçli söylüyor ama bir daha onu hiç duymuyoruz. Kuş, araba vs. Bunları duyduk 1 kez bir daha yok. Onun dışında tabii klasik kelimeleri var bütün bebeklerin söylediği baba dede meme gibi, onları ara ara söylüyor. Böyle yapan var mı. O kelimeleri neden tekrar söylemiyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?