- 24 Mayıs 2020
- 915
- 1.643
- 63
- 45
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #55.221
Doktora gitmiş miydin? Genelde nebülüzatör ile hava ve ilaç veriyorlar bu gibi durumlarda.
Ben de nebulizatör diyecektim ama ancak doktor önerisiyle kullanılmalıymoş. Çok geçmiş olsun. Ortamın nemi düşükse oda için de nem cihazı kullanılabilir bizd doktor öylr demişti
Teşekkürler arkadaşlarÇok geçmiş olsun canım. Inşallah kolay bir gece geçirirsiniz. Ne yazık ki bir fikrim yok, benim bildiğim her şeyi yapmışsın zaten.
Bizde onu kullanıyoruz çokta memnunumBal konusunda soru soran arkadaşı hatırlayamadım. Benim kızım alerjik bir bebek olmadigi için ben vermeye başladım. Hatta geçenlerde bir arkadaş bir satıcı önermişti, büyük dedemin balları diye. Ordan polenli karışık bal aldım ve çok beğendim. kahvaltı sonrası bazen 1 çay kaşığı veriyorum. Ama keşke sade bal alsaydim, polenli olan bayağı sert.
Canım içeriği temiz mi? İlk defa gördüm ben de bakmadım gerçi içeriğineİnş ihtiyacımız olmaz ama ateş durumu olursa bunu kullanacağım
Ben normal kavanoz bal almıştım. Bazen hergun veriyorum bazen istemiyor. Ama tahin pekmez hergun vermeye calisiyorumBal konusunda soru soran arkadaşı hatırlayamadım. Benim kızım alerjik bir bebek olmadigi için ben vermeye başladım. Hatta geçenlerde bir arkadaş bir satıcı önermişti, büyük dedemin balları diye. Ordan polenli karışık bal aldım ve çok beğendim. kahvaltı sonrası bazen 1 çay kaşığı veriyorum. Ama keşke sade bal alsaydim, polenli olan bayağı sert.
Bizimki tekrarliyor bende hergun uyanınca soruyorum hatta sırasını bile ezberlemiş.Kızlar konuşmayla ilgili benim de bir sorum var. Benim kız mesela bir gün top diyor ama 1 kez topu göstererek yani bilinçli söylüyor ama bir daha onu hiç duymuyoruz. Kuş, araba vs. Bunları duyduk 1 kez bir daha yok. Onun dışında tabii klasik kelimeleri var bütün bebeklerin söylediği baba dede meme gibi, onları ara ara söylüyor. Böyle yapan var mı. O kelimeleri neden tekrar söylemiyor olabilir
Sabahlar uykudan uyanınca sorabilirsin yada gündüz uykusundan uyanınca kafaları daha dincli oluyor belki dee bir de öyle dene istersenKızlar konuşmayla ilgili benim de bir sorum var. Benim kız mesela bir gün top diyor ama 1 kez topu göstererek yani bilinçli söylüyor ama bir daha onu hiç duymuyoruz. Kuş, araba vs. Bunları duyduk 1 kez bir daha yok. Onun dışında tabii klasik kelimeleri var bütün bebeklerin söylediği baba dede meme gibi, onları ara ara söylüyor. Böyle yapan var mı. O kelimeleri neden tekrar söylemiyor olabilir
Bizimkide yeni yeni tamamen ayakta durmaya yürümeye kendi kalkıp yürümeye başladı çok şükür. Bende az yürüsün klozeti hazır hemen çıkaracağım yavaştan alışsınBenim kız uzun bir süredir öyle. Hatta lavabonun kapısının önünde duruyor o sıradaGenelde ayakta duran bir çocuk zaten, kakası da gelince bi ıkınıp uzaklaşıyor. Uzaktan bakışıyoruz. Yapınca da kaçıyor benden. Gel altını değiştiricem dedikçe koşuyor, kaçıyor Havalar ısınınca bırakırlar belki bezi.
Ben acele etmeyi düşünmüyorum. Özellikle de kışın. Her çocuk farklı tabi ama ne zaman kendisi bezden rahatsız olur o zamanı beklemeyi düşünüyorum. Çocuğun ve annenin hazır olması, doğru zamanda olması çok önemli. Yoksa annede çocukta çok yıpranıyor.Bizimkide yeni yeni tamamen ayakta durmaya yürümeye kendi kalkıp yürümeye başladı çok şükür. Bende az yürüsün klozeti hazır hemen çıkaracağım yavaştan alışsın
Hahahha benzer bir durum yaşıyoruz. Annnee diyorum babbbbaaaaa diye karşılık alıyorumBizimkisine "sana kim bakiyo koca gun kim doyuruyor kim uyutuyor diyorum" cevap "baba" uyanır uyanmaz baba diye bağırıyor anne çok nadir. Ayaye diyor anneye dede diyor dayi diyor. Anne çok demiyor vallasaka gibj cocuk
Bizde öyleyiz. Uyanır uyanmaz baba, baba. Bir de cilveli diyor ki, tam kız çocuğu yani. Evde fotoğraf çerçevelerinde bile babayı seviyor. O fotoğraflarda annesi de var ama inatla anne demiyorHahahha benzer bir durum yaşıyoruz. Annnee diyorum babbbbaaaaa diye karşılık alıyorum
Bana doktor kakasını belli ediyorsa artık oturtmaya başla dedi. Ara ara denemişliğim vardı annem de dene diyordu ama biz daha uykuyu çözemedik ne tuvalet eğitimi kafasındaydımBen acele etmeyi düşünmüyorum. Özellikle de kışın. Her çocuk farklı tabi ama ne zaman kendisi bezden rahatsız olur o zamanı beklemeyi düşünüyorum. Çocuğun ve annenin hazır olması, doğru zamanda olması çok önemli. Yoksa annede çocukta çok yıpranıyor.
bizim yaramaz da inat etti baba olduğunu biliyot, arada diyor ama babaya dede diyor. Tüm erkeklere dede diyor. Çerçevede babasını görünce sixin gibi anne yerine dedesni yani babasını çağırıyor. Hatta babası ba diyor, bizimki de diyor. Resmen oyuna döktü.Bizde öyleyiz. Uyanır uyanmaz baba, baba. Bir de cilveli diyor ki, tam kız çocuğu yani. Evde fotoğraf çerçevelerinde bile babayı seviyor. O fotoğraflarda annesi de var ama inatla anne demiyor
Koca gun sana kim bakıyor diyor7m kim oynuyor kim ilgileniyor besliuorHahahha benzer bir durum yaşıyoruz. Annnee diyorum babbbbaaaaa diye karşılık alıyorum
Peki lazimliga mı yoksa klozete mi oturtttun? Kakası gelince hemen bir köşeye çekiliyor, çoğunlukla banyonun önünde oluyor. Uzaktan bakışıyoruz. Hafif bir ıkınması oluyor. Yani bariz belli oluyor ama ben o sırada pijamasını indir, bezini çıkart derken çoktan altına yapar gibi hissediyorum. Dediğin gibi bir de bunun temizliği var. Kız hazır da ben değilim sanırım.Bana doktor kakasını belli ediyorsa artık oturtmaya başla dedi. Ara ara denemişliğim vardı annem de dene diyordu ama biz daha uykuyu çözemedik ne tuvalet eğitimi kafasındaydımyA arada deniyorum ama çok zor oluyor sonra temizliği falan her tarafım batıyor.
bizim yaramaz da inat etti baba olduğunu biliyot, arada diyor ama babaya dede diyor. Tüm erkeklere dede diyor. Çerçevede babasını görünce sixin gibi anne yerine dedesni yani babasını çağırıyor. Hatta babası ba diyor, bizimki de diyor. Resmen oyuna döktü.
Evet endişen de haklısın ben de biraz tedirgin oluyorum. Bakalım kısmetimizde ne varsa o oluyor. Bir çocukluk arkadaşımın 1. Sınıfta ağzının tavanında dişi çıkmıştı. Üst damağın tam ortasında avize gibi. Bir şey anlatayım biz kızımıza bir sürü detaylı genetik test yaptırdık şimdi dr dr geziyoruz (eşimin tabiri). Restoranda biri ile tanıştım onlarda benzer durumdaymış hatta kız bebeklerinin psikolojisi bozulmuş bir sürü elektroşok tedavisi bla bla… dr un biri onlara şey demiş. Herkes baktırsa kim bilir neler çıkar. Siz de baktırmadaydınız farkında olmadan gene bir şekilde büyütecektiniz demiş. Bana da söyleyince eşime anlattım. Eşimde bazı dr randevularını iptal edelim erteleyelim bir süre bekleyelim gözlemleyelim demeye başladı. Gerçekten çocuk canlı bomba gibi bir his hissettiriyor bazen. Tek derdiniz diş olsun canım hallolur inşYa cnm genetik olabiliyor benimde üstten dişlerim çıkmıştı çocukken üst üste binmesin diye çekti bir dr falan bende cocuk aynı durumları yaşamasın diye tedirginim soy bu çekebilir sizinde bizimde
Mühendisin oğlu var instagramda belki duymuşsunuzdur adam içeriği temiz olmayan bir şey paylaşmaz birde oğluna kullanıyormuş ordan güvenim geldiCanım içeriği temiz mi? İlk defa gördüm ben de bakmadım gerçi içeriğine
Çocuklar için klozet kapağıyla klozete oturttum. Dediğin gibi biz gidene kadar yapmış oluyor, 2 sefer yetiştim. Ama çok büyük bir çabam yok ben hazır değilim gerçekten:) gece beslenmesini kesmen süper. Umarım böyle devam eder. Bizim yaramaz yeri göğü inletir ya. İnci nasıl tepki verdi? Uykuları fark etti mi?Peki lazimliga mı yoksa klozete mi oturtttun? Kakası gelince hemen bir köşeye çekiliyor, çoğunlukla banyonun önünde oluyor. Uzaktan bakışıyoruz. Hafif bir ıkınması oluyor. Yani bariz belli oluyor ama ben o sırada pijamasını indir, bezini çıkart derken çoktan altına yapar gibi hissediyorum. Dediğin gibi bir de bunun temizliği var. Kız hazır da ben değilim sanırım.
Uyku konusunda bu sıralar bir yola girdik bakalım biz. Gece uyandığında emzirmeyip kucağımda pış pış yapıyorum iki gecedir. Böyle devam etmeyi başarabilirsek gece beslenmesini kesmiş olacağım inşallah.
Babaya dede demesi gerçekten ilginç
Bakim cnm bende ates sorunu çok yaşamıyoruz şükür birde öksürük yaşamadık diş dönemi az ateş bazen birde hastalanınca oda 2 güne geçiyor dr ilac verinceMühendisin oğlu var instagramda belki duymuşsunuzdur adam içeriği temiz olmayan bir şey paylaşmaz birde oğluna kullanıyormuş ordan güvenim geldi
Her şey yolundadır inşallah sonuçlar güzel gelirEvet endişen de haklısın ben de biraz tedirgin oluyorum. Bakalım kısmetimizde ne varsa o oluyor. Bir çocukluk arkadaşımın 1. Sınıfta ağzının tavanında dişi çıkmıştı. Üst damağın tam ortasında avize gibi. Bir şey anlatayım biz kızımıza bir sürü detaylı genetik test yaptırdık şimdi dr dr geziyoruz (eşimin tabiri). Restoranda biri ile tanıştım onlarda benzer durumdaymış hatta kız bebeklerinin psikolojisi bozulmuş bir sürü elektroşok tedavisi bla bla… dr un biri onlara şey demiş. Herkes baktırsa kim bilir neler çıkar. Siz de baktırmadaydınız farkında olmadan gene bir şekilde büyütecektiniz demiş. Bana da söyleyince eşime anlattım. Eşimde bazı dr randevularını iptal edelim erteleyelim bir süre bekleyelim gözlemleyelim demeye başladı. Gerçekten çocuk canlı bomba gibi bir his hissettiriyor bazen. Tek derdiniz diş olsun canım hallolur inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?