- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.841
Ben vurulmayacağım doktorum vurulma bakanlık onaylamıyor demişti bana da çıktı aşı ve uyarı notu da var çok riskli gebeliklerde uygulanabilir ilk üç ay uygulanmaması tercih edilir diye de belirtmiş e nabızdaHanımlar iyi geceler. Umarım herkes iyidir. Ben sizden birşey rica edecektim. Ben dün tesadüfen gördümde covit ası hakkım olmuş. Sinovac aşısı yaptırabiliyorum gönlüm diğer aşıdan yana. Sizde bu ası hakkındaki görüşlerinizi gittiğinizde doktorunuza sorar mısınız. Aramızda fikir alışverişi olsun ona göre karar vereyim.
doktoruma sordumda oda dedi mrna asısında kesin bir sonuç yok gebeler üzerinde dedi. en azından sinovak olsa dedim. evet ölü aşi oldugu için yapılabilir ama 24-25 haftayı bekle en azından dedi. bügün zaten tetanoz aşısı oldm iki hafta sonra falan sinovac olmayı düşünüyorumBEnim bildiğim çin aşısı ölü aşı alman aşısı canlı diye biliyorum sinovac ölü zannımca doktora danış derim ölü aşılar hamilelijte vuruluyor diye biliyorum
ben en azından sinovacı olmayı düşünüyorum. şuanda covit virüsü aşısından daha tehlikeli benim içinBen vurulmayacağım doktorum vurulma bakanlık onaylamıyor demişti bana da çıktı aşı ve uyarı notu da var çok riskli gebeliklerde uygulanabilir ilk üç ay uygulanmaması tercih edilir diye de belirtmiş e nabızda
EVet kıyafet çok geliyor benimkiler duruyor buda kız ama yine hastane çıkışı felan almak istiyorum daha öncesinde herşeyin en kalitelisini almıştım nirde mavilerde vardı erkekte dogsa sorun olmazdıBen daha cinsiyeti belli değilken zıbın almıştım birkaç tane. Henüz kıyafet olarak başka bir şey almadım. Battaniye patik babynest falan aldım. Bu ay kıyafet almaya başlıcam mevsimlik düşünüyorum bende şuan için. Her şeyden az almayı düşünüyorum hem çok çabuk büyüyorlar hem de bizim aileler kalabalık herkes bir şey alıcak elimde patlamasın
Benim ilk çocuğum olucagi için her şeyi ilk defa alicamEVet kıyafet çok geliyor benimkiler duruyor buda kız ama yine hastane çıkışı felan almak istiyorum daha öncesinde herşeyin en kalitelisini almıştım nirde mavilerde vardı erkekte dogsa sorun olmazdıözdilekte güzel battaniye ve havluoluyor onlarda alınabilir gerçi ben müslim bezlere hep kururladım havluyu sonraları kullandım. Yada altında seriliydi giyindirdiğimde
Tabi aşı hakkın olduğu için mutlak bir riskin vardır sen ve doktorun daha iyi bilir haberlerde görmüştüm bir hamile doktor vurulmuştu bebeğinde bağışıklığı olmuş ama ben otizm olur diye korkuyorumdoktoruma sordumda oda dedi mrna asısında kesin bir sonuç yok gebeler üzerinde dedi. en azından sinovak olsa dedim. evet ölü aşi oldugu için yapılabilir ama 24-25 haftayı bekle en azından dedi. bügün zaten tetanoz aşısı oldm iki hafta sonra falan sinovac olmayı düşünüyorum
Ben bir haftadır hissetmeye başladım ve hemen hemen her gün hissediyorum. Özellikle yemeklerden sonra sola uzanınca hafiften oynuyor.Arkadaşlar bebekler hareketleri konusunda endişe etmeyin.
Ben hareketleri hissediyorum dedim doktora. Şaşırdı hergün mü hissediyorsun dedi.
Yok dedim en son 3 gün önce hissetmiştim hergün olmuyor.
Normal olanda o dedi. Hergün hissedersende normal değil şu zamanda dedi yaklaşık 28. Haftadan sonra hissetmen gerek hergün dedi.
Numaraları alırken mevsime göre alın 68-72 numaralar kış ve bahar aylarına geliyor kıyafet çok geliyor ama havlu battaniye mendil vb şeyler mevsime bağlı olmadan alınabilir cuma e bebeğe gitmiştim kızım için hiç kışılık mevsimlik bile yok herşey kısa kollu kaldırmışlar öncesinde gidemedim mevsimlikler indirimdeydi ama nedense ordan kullanışlı kıyafet çok az buluyorumBenim ilk çocuğum olucagi için her şeyi ilk defa alicamevet özdilek havlu konusunda falan çok iyi gerçekten. Bende bu ay başlayacağım yavaş yavaş zaten hevesimden her şeyi almak istiyorum
Bakalım ben nelerle karşılaşıcamNumaraları alırken mevsime göre alın 68-72 numaralar kış ve bahar aylarına geliyor kıyafet çok geliyor ama havlu battaniye mendil vb şeyler mevsime bağlı olmadan alınabilir cuma e bebeğe gitmiştim kızım için hiç kışılık mevsimlik bile yok herşey kısa kollu kaldırmışlar öncesinde gidemedim mevsimlikler indirimdeydi ama nedense ordan kullanışlı kıyafet çok az buluyorum
twitırda prof dr guner sönmez var. aşı hakkında çok açıklaıyıcı yazıları var okuyabilrsiniz isterseniz. görüşünüze saygı duyuyorum ama ben aşılarla otizmi pek bağdaştıramıyorum açıkcası.Tabi aşı hakkın olduğu için mutlak bir riskin vardır sen ve doktorun daha iyi bilir haberlerde görmüştüm bir hamile doktor vurulmuştu bebeğinde bağışıklığı olmuş ama ben otizm olur diye korkuyorum
numaralar boy ölçüsü 56-68 0-3 ay meselaBakalım ben nelerle karşılaşıcamdediginiz gibi bazı şeyler her mevsim kullanılıyor ama şuan hep yazlık şeyler var umarım istediğimiz gibi buluruz. Yalnız numara olayını anlayamadım
Pelus battaniye aldim özdilekten çok guzel kaliteli. Tecrubeli anne müslim bezler ne ise yariyor ben anlamadim onu bir turlu ? Karnim cok kasiniyor catlak olusacak galiba bebe yagi sursem zarari olur mu ?EVet kıyafet çok geliyor benimkiler duruyor buda kız ama yine hastane çıkışı felan almak istiyorum daha öncesinde herşeyin en kalitelisini almıştım nirde mavilerde vardı erkekte dogsa sorun olmazdıözdilekte güzel battaniye ve havluoluyor onlarda alınabilir gerçi ben müslim bezlere hep kururladım havluyu sonraları kullandım. Yada altında seriliydi giyindirdiğimde
Benim 7-8 haftalarda yükseliyor 12 den sonra üçlere geriliyor t3-t4 normal çıkıyor aslında tsh yüksek en son ne zaman verdim hatırlamıyorum beşti sonra ilacı içiyorum ama bana kalırrsa dozu yüksek dahiliye 25 yazdı doktorum 50 ye çıkardı çarpıntım oluyor yarım saat içinde birde artık 19 oldum bu haftalarakadar kullandığım olmamıştı yiende nasip olursa cuma tahlili verip kaç olduğuna bakacağım gerçi şimdi aklıma geldi 1.89 olmuştu yaklaşık bir ay sonra ama öyle kullanmaya devam ettim fazlası bebeğe geçiyormuş diye okudum bebeğin troidine nasıl etkiler nilmiyorum hızlandırır mı bence artık benim bırakmam lazımYa troid sende de mi var ? Bugun tahlil verdim ilac kullandigim halde gecen aydan yuksek cikti degerlerim, doktor 2 haftada bir gel ihmal etme ciddi dedi bana, troid ilacini birakma.
Birde senin dozun azdır sana beşti iki hafta sonra zannımca 1.89 a düşmüştü hatırladım şimdi benimkiside bana yüksek 25 iyi oluyordu bana çarpıntım olmuyordu önceki geneliklerimde böyle hissetmedimYa troid sende de mi var ? Bugun tahlil verdim ilac kullandigim halde gecen aydan yuksek cikti degerlerim, doktor 2 haftada bir gel ihmal etme ciddi dedi bana, troid ilacini birakma.
Ben de gebelikten önce de troid vardi o yuzden riskliyim biraz, zaten cok zor gebe kaldim. 2,5 altinda olmazsa bebekte zihinsel soruna neden oluyormus, dahiliye doktoru da kadin dogum doktorum da beni her defasinda korkutuyorBenim 7-8 haftalarda yükseliyor 12 den sonra üçlere geriliyor t3-t4 normal çıkıyor aslında tsh yüksek en son ne zaman verdim hatırlamıyorum beşti sonra ilacı içiyorum ama bana kalırrsa dozu yüksek dahiliye 25 yazdı doktorum 50 ye çıkardı çarpıntım oluyor yarım saat içinde birde artık 19 oldum bu haftalarakadar kullandığım olmamıştı yiende nasip olursa cuma tahlili verip kaç olduğuna bakacağım gerçi şimdi aklıma geldi 1.89 olmuştu yaklaşık bir ay sonra ama öyle kullanmaya devam ettim fazlası bebeğe geçiyormuş diye okudum bebeğin troidine nasıl etkiler nilmiyorum hızlandırır mı bence artık benim bırakmam lazımkafama göre davranıyorum biraz doktorda tam adamına ilaç yazıp israrediyor ilaçtan vitaminden bile korkuyorum
Ilac dozu 75 canim dusuk mü ki ?Birde senin dozun azdır sana beşti iki hafta sonra zannımca 1.89 a düşmüştü hatırladım şimdi benimkiside bana yüksek 25 iyi oluyordu bana çarpıntım olmuyordu önceki geneliklerimde böyle hissetmedim
Onları çok iyi su çekiyor uzunlarından almıştım sarıyordum hemen kurutuyordu küçük versiyonlarıfa var beneğin gazını çıkarırken omuza atılıyor kusma durumu olur diye hatta kucağa alınca kimi anneler seriyor üzerlerine bebeğe mikrop geçmesin diye iki tane yetti bana halen daha kızımı kururuluyorum saçını felan yumuşacık çünkü ben de yağ sürüyorum organik aynısefa zannımca biride aloe vera ama benim cildim çok kuru arada kullanıyorum duşta daha karnım için başlamadım karnım çıktı benim ama daha önce 32. Haftadan sonra badem ile hindistancevizi yağı sürmüştüm bende çatlak olmadı bu dediğim yağlar aslında bebekler için yenidoganlara sürülüyor ilk zaman çok kuru olduğu için vucutları ben onları kendime kullanıyorumPelus battaniye aldim özdilekten çok guzel kaliteli. Tecrubeli anne müslim bezler ne ise yariyor ben anlamadim onu bir turlu ? Karnim cok kasiniyor catlak olusacak galiba bebe yagi sursem zarari olur mu ?
Doğru ama benim öncesinde öyle nir sorunum yok çok şükür benim ki ikinci ayda başlıyor endokrine git bence dozunu onlar ayarlasın birde sabahları dereotu ye faydası oluyor ben peynire salataya katıyorum hatta saksıya dereotu ektim herzaman bulunduruyorum herşeye katıyomBen de gebelikten önce de troid vardi o yuzden riskliyim biraz, zaten cok zor gebe kaldim. 2,5 altinda olmazsa bebekte zihinsel soruna neden oluyormus, dahiliye doktoru da kadin dogum doktorum da beni her defasinda korkutuyorihmal edemiyorum ben ciddi diyip duruyorlar.
Ben de alayim bunlardan çok kaşinti oluyor çatlaklar baslar yakinda galiba. Muslin bez almamistim kullanisli madem alayim.Onları çok iyi su çekiyor uzunlarından almıştım sarıyordum hemen kurutuyordu küçük versiyonlarıfa var beneğin gazını çıkarırken omuza atılıyor kusma durumu olur diye hatta kucağa alınca kimi anneler seriyor üzerlerine bebeğe mikrop geçmesin diye iki tane yetti bana halen daha kızımı kururuluyorum saçını felan yumuşacık çünkü ben de yağ sürüyorum organik aynısefa zannımca biride aloe vera ama benim cildim çok kuru arada kullanıyorum duşta daha karnım için başlamadım karnım çıktı benim ama daha önce 32. Haftadan sonra badem ile hindistancevizi yağı sürmüştüm bende çatlak olmadı bu dediğim yağlar aslında bebekler için yenidoganlara sürülüyor ilk zaman çok kuru olduğu için vucutları ben onları kendime kullanıyorum
Normalde nir haftada geriletiyor etki ediyor tam açken içmeye çalış yarımsaat sonra yemek ye benim başucumda duruyordu uyanınca içiyordum sonra tuvalet yemek faslı derken zaman geçmiş oluyordu o da çok etki ediyor benimkisi zannımca ikibucuğun üzerine çıkmaz diye düşünüyorumIlac dozu 75 canim dusuk mü ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?