- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.438
- 133
- 41
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.861
Benim gebelikten kaynaklanmadigi icin sorun oluyor canim ilac dozu yuksek ama dusmuyor. Bugun dozu 100 e cikardi doktor 2 hafta sonra bir daha gel kontrol edelim, degerlerini 2,5 altina cekmemiz lazim dedi. Dere otu ilk 3 ay yasakti sonradan yemeye basladim dere otunun iyi geldigini ben de duymustum.Doğru ama benim öncesinde öyle nir sorunum yok çok şükür benim ki ikinci ayda başlıyor endokrine git bence dozunu onlar ayarlasın birde sabahları dereotu ye faydası oluyor ben peynire salataya katıyorum hatta saksıya dereotu ektim herzaman bulunduruyorum herşeye katıyom
Yinede sen bilirsin iki tane yeterli özdilekte kutu içinde bebekler için havlular var onlardan da alabilirsin nirde bu müslimlerin küçükleri bebeğin gögsünde tutuyordum ben kusma yada salya durumu için ama kızımda olmadı öyle bir durum erkek çocukkarı çok salyalı lazım oluyor sonra onları ben gögüs altıma koyuyordu. Lohusa terinden kurtulamadımBen de alayim bunlardan çok kaşinti oluyor çatlaklar baslar yakinda galiba. Muslin bez almamistim kullanisli madem alayim.
Ben dereotu maydonoz hep kullanıyorum kanı sıvılaştırıyor zannımca benim pıhtılaşma durumum olduğu için doktor bana böyle bir yasak koymadı ben hep yiyorumBenim gebelikten kaynaklanmadigi icin sorun oluyor canim ilac dozu yuksek ama dusmuyor. Bugun dozu 100 e cikardi doktor 2 hafta sonra bir daha gel kontrol edelim, degerlerini 2,5 altina cekmemiz lazim dedi. Dere otu ilk 3 ay yasakti sonradan yemeye basladim dere otunun iyi geldigini ben de duymustum.
Aa teşekkür ederim ben bilmiyordumnumaralar boy ölçüsü 56-68 0-3 ay mesela
Ilac kullandigim halde dusmuyor aksine yukseliyor. Yemekle ilac arasini uzun tutunca daha iyi oluyor evet.Normalde nir haftada geriletiyor etki ediyor tam açken içmeye çalış yarımsaat sonra yemek ye benim başucumda duruyordu uyanınca içiyordum sonra tuvalet yemek faslı derken zaman geçmiş oluyordu o da çok etki ediyor benimkisi zannımca ikibucuğun üzerine çıkmaz diye düşünüyorum
Doktorum zeytinyağı, hindistancevizi yağı, badem yağı vs kullanabilirsin dedi. Lierac ve mustela markalarınida tavsiye etti. Ama en önemlisi ne kullanırsan kullan günde iki kez kullan dedi. Ben hindistancevizi yağı kullanıyorum sabah akşam.Pelus battaniye aldim özdilekten çok guzel kaliteli. Tecrubeli anne müslim bezler ne ise yariyor ben anlamadim onu bir turlu ? Karnim cok kasiniyor catlak olusacak galiba bebe yagi sursem zarari olur mu ?
Aslında enfeksiyonlar otizm yapıyor diyorlar ama baxı doktorlar covitide bu kefeye koymuşlardı bende etkilendim açıkcası ama covit bakterimi vurüs mü belli değil diyorlar bende anlamıyorum açıkcası ama tetanoz gibi ölü aşı oluğunu okumuştum kimi doktorların buna neden karşı olduğunu anlamadım saha raştırmalarını tamamlamadan üretim izni aldıkları için galiba benim gözüken bir riskim yok gibi ama vurulanlar vartwitırda prof dr guner sönmez var. aşı hakkında çok açıklaıyıcı yazıları var okuyabilrsiniz isterseniz. görüşünüze saygı duyuyorum ama ben aşılarla otizmi pek bağdaştıramıyorum açıkcası.
Ben şok marketten almıştım bir tane bakmak için %100 pamuk. Diğer marketlere de geliyor e bebekte de var ama fiyat olarak yerek marketlerde daha uygun müslin bezin.Ben de alayim bunlardan çok kaşinti oluyor çatlaklar baslar yakinda galiba. Muslin bez almamistim kullanisli madem alayim.
Badem yagi kullanayim. Çok asiri kasinti var sizde de oluyor mu ?Doktorum zeytinyağı, hindistancevizi yağı, badem yağı vs kullanabilirsin dedi. Lierac ve mustela markalarınida tavsiye etti. Ama en önemlisi ne kullanırsan kullan günde iki kez kullan dedi. Ben hindistancevizi yağı kullanıyorum sabah akşam.
Ne alayim karistim yineYinede sen bilirsin iki tane yeterli özdilekte kutu içinde bebekler için havlular var onlardan da alabilirsin nirde bu müslimlerin küçükleri bebeğin gögsünde tutuyordum ben kusma yada salya durumu için ama kızımda olmadı öyle bir durum erkek çocukkarı çok salyalı lazım oluyor sonra onları ben gögüs altıma koyuyordu. Lohusa terinden kurtulamadımgögüslerim bozuk motor gibi su kaynatıyor du aşırı ter ve sıcak mahvediyordu beni o amaçla kullandım yakkaşık nir bucuk sene sürdü
Benim dusuk riskim vardi 3 ay maydonoz dere otu nane vb bircok seyi yasakladi bana doktor. Risk gecince basladim yemeye ama yine de fazla tuketmiyorum.Ben dereotu maydonoz hep kullanıyorum kanı sıvılaştırıyor zannımca benim pıhtılaşma durumum olduğu için doktor bana böyle bir yasak koymadı ben hep yiyorum
Bimde ve 101 de gormustum gerek duyup almadimBen şok marketten almıştım bir tane bakmak için %100 pamuk. Diğer marketlere de geliyor e bebekte de var ama fiyat olarak yerek marketlerde daha uygun müslin bezin.
Benim karnımda pek yok şuan ama cildim aşırı derecede kuru. Tişörtümü çıkarırken pul pul dökülüyordu özellikle bel kemiklerim. Sağ göğsümde daha fazla kaşıntı var benim.Badem yagi kullanayim. Çok asiri kasinti var sizde de oluyor mu ?
Evet bende en sonunda aldim hatta 1 tane daha alicamBimde ve 101 de gormustum gerek duyup almadimgerekliymis
Hiç bilmiyorum kuzum yaO nasıl oluyor ben hergğn gündüz çok fazla hissediyorum peki sıkıntısı neymiş eskiden gece hareketliydi şimdi gündüz son bir haftadır evdeyim çok rahathissediyorum bugün çok iş yaptım az hissettim ama 19 oldum bugün
Benimde öyleydi bu normal dedi şu sıralar hiç hissetmedende normal dedi ama hergün hissedemezsin dedi .Ben her gun hissetmiyorum arada hissediyorum. Hissetmeyince moralim bozuluyor bir sey mi var diye endiseleniyorum elim karnimda geziyorum. Bugun dün hic hareket etmedi mesela.
Ne alayim karistim yinemuslin bez mi özdilek havlu mu lohusa teri kardesimi de mahvetmisti ondan biliyorum zorlu oluyor
Evet ileriki hafslsrda günlük hissetmen hatta bazı kotalar oluyor daha az hareket hissedersen bebekte sıkıntı olduğunu düşünüyorlar ama öncesi için sıkıntı olmaz hisssetmek herkes hisseder zannımca ama bebeğin uyku durumuyla alakalı benimki gece uyuyor şimdilik gündüz aralarda hissediyorum eskiden gece iki üç gibi o da uyanırsam aralarda hissediyordumHiç bilmiyorum kuzum yaSadece önemli olan 24 28 arası dedi bu haftalardan sonraki hareketle önemli bizim için dedi. Hergün hissettiğin bebek değildir dedi. ( hani gaz falan onu kasttetti sanrm ) 2 hafta sonra bi daha gidicem sorarım tekrar ama şusa var sen 19 olmuşsun ben daha yeni 17 oldum
Müslin bez ve havluya alternatif olarak nene tulbentlerini öneriyorum, beyaz pamuklu olanlardan. Hem yumuşacık oluyor hem de ince olduğu için göbek deliği kulak içi gibi küçük alanları kurulmak çok kolay oluyor. İlk çocuğumda çok memnun kalmıştım, sonra yaz dönemlerinde dışarıda uyurken bacaklarına sinek konmasin diye de çok kullandımPelus battaniye aldim özdilekten çok guzel kaliteli. Tecrubeli anne müslim bezler ne ise yariyor ben anlamadim onu bir turlu ? Karnim cok kasiniyor catlak olusacak galiba bebe yagi sursem zarari olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?