- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.881
Ben etki edecekse yiyorum genelde bitkisel şeyler benim doktor henüz yasak koymadı özemiyorum şunu ye bunu ye diyen doktorlaraBenim dusuk riskim vardi 3 ay maydonoz dere otu nane vb bircok seyi yasakladi bana doktor. Risk gecince basladim yemeye ama yine de fazla tuketmiyorum.
Ben geçen yıl bebeğimi kaybettim 16 haftalıkken daha öncede düşüğüm vardı o yüzden her 2 haftaya bir kontrolüm oluyor. Ama 24 28 gibi dedi 28 den sonra kesin sayıcaz dedi hergün arayla hissttmek zorundasın ama bende anlamadım o kadar şaşımış baktıki yüzüme hergünmü hissediyorsun dedi yok diyince acaba budamı anormal dedim kendimce. Aman yabancı doktorlar burdakiler, türk doktorların yerini tutmazlar.Evet ileriki hafslsrda günlük hissetmen hatta bazı kotalar oluyor daha az hareket hissedersen bebekte sıkıntı olduğunu düşünüyorlar ama öncesi için sıkıntı olmaz hisssetmek herkes hisseder zannımca ama bebeğin uyku durumuyla alakalı benimki gece uyuyor şimdilik gündüz aralarda hissediyorum eskiden gece iki üç gibi o da uyanırsam aralarda hissediyordum
Evet kumaşcılarda var metre işi alabilirsiniz demi bursadayım ben çok gördüm müslümlerden elbiseler bile dikiyorlar bebeklere kalınlarından pijama takımı elinden iş gelenler için uğraş oturup diker onlardan herşey ben anlamıyorum ama bu sayfada geçenki gebeliğimde süslerini yapan anneler vardı eskiden annelerimiz bu tülbentkeri alıp hazırlarlardıMüslin bez ve havluya alternatif olarak nene tulbentlerini öneriyorum, beyaz pamuklu olanlardan. Hem yumuşacık oluyor hem de ince olduğu için göbek deliği kulak içi gibi küçük alanları kurulmak çok kolay oluyor. İlk çocuğumda çok memnun kalmıştım, sonra yaz dönemlerinde dışarıda uyurken bacaklarına sinek konmasin diye de çok kullandım
Doktordan doktora değişiyor bende 22 haftalıkken gittiğimde kalbi durmuştu 19.haftada durmuş dediler ama ben o zaman ilk gebeliğimdi anlamadım sonrasında bebek sağa sola dönünce kaydığı için onlarımı hissediyordum anlamadım ama bu gebeliğimde attık çok rahst anlıyorum şuan yazarken tekmelediBen geçen yıl bebeğimi kaybettim 16 haftalıkken daha öncede düşüğüm vardı o yüzden her 2 haftaya bir kontrolüm oluyor. Ama 24 28 gibi dedi 28 den sonra kesin sayıcaz dedi hergün arayla hissttmek zorundasın ama bende anlamadım o kadar şaşımış baktıki yüzüme hergünmü hissediyorsun dedi yok diyince acaba budamı anormal dedim kendimce. Aman yabancı doktorlar burdakiler, türk doktorların yerini tutmazlar.
Biz metrelik bulamamıştık, tülbent satan yerlerden almıştıkEvet kumaşcılarda var metre işi alabilirsiniz demi bursadayım ben çok gördüm müslümlerden elbiseler bile dikiyorlar bebeklere kalınlarından pijama takımı elinden iş gelenler için uğraş oturup diker onlardan herşey ben anlamıyorum ama bu sayfada geçenki gebeliğimde süslerini yapan anneler vardı eskiden annelerimiz bu tülbentkeri alıp hazırlarlardıbugün amma konuştum ben
Gögsum kasinmiyor hiç ben de yok. Karin kasintisi yasiyorum. Bir ara da rahim bolgesi kasiniyordu.Benim karnımda pek yok şuan ama cildim aşırı derecede kuru. Tişörtümü çıkarırken pul pul dökülüyordu özellikle bel kemiklerim. Sağ göğsümde daha fazla kaşıntı var benim.
Bende de bir ara oldu sonra geçti belkide yağ sürdüğüm için olmuyordur.Gögsum kasinmiyor hiç ben de yok. Karin kasintisi yasiyorum. Bir ara da rahim bolgesi kasiniyordu.
İlk öğrendiğimde vermiştim bu kez bi daha bakmadılarBugun bende yaptirdim suanlik bisey yok benimde sizde saglik ocaginda kanverdinizmi ?
Listeme aliyorum bunlari da canim sag ol
Müslümlerim hem uzunları hemde kısları oluyor ikisindende alabilirsin havluda almıştım ben şapkalı kafası geçirmeli onlar çok sevimli zaten bunları diğer gebeliklerinde de kullanırsın birde bebek nevresimlerinde bazen indirim oluyor yastık kılıflarında gerçi yastık çok sonra kullanılıyor ama çok ince yastıklar var e bebekte onlardan alabilirsin
O tulbentlerden annemde bi dolu kucuklu buyuklu kesilmis var birkac tane alayim kullanirimMüslin bez ve havluya alternatif olarak nene tulbentlerini öneriyorum, beyaz pamuklu olanlardan. Hem yumuşacık oluyor hem de ince olduğu için göbek deliği kulak içi gibi küçük alanları kurulmak çok kolay oluyor. İlk çocuğumda çok memnun kalmıştım, sonra yaz dönemlerinde dışarıda uyurken bacaklarına sinek konmasin diye de çok kullandım
Rezene de mi iciriyorBen etki edecekse yiyorum genelde bitkisel şeyler benim doktor henüz yasak koymadı özemiyorum şunu ye bunu ye diyen doktorlararezene bile içiriyor onu sormuştum çünkü
Kuruluğu onlemek için duşta nivea duş jeli kullanın çok fark ediyor,ve duştan çıkınca ıslakken bebe yağı kullanabilirsiniz yumuşacık yapıyor cildi.Benim karnımda pek yok şuan ama cildim aşırı derecede kuru. Tişörtümü çıkarırken pul pul dökülüyordu özellikle bel kemiklerim. Sağ göğsümde daha fazla kaşıntı var benim.
Çok teşekkür ederim onu hiç denemedim ama çok şükür artık o kadar olmuyor ama olursa mutlaka aklımda. Bende her duş sonrasında mutlaka yağ kullanıyorum günde de en az bir kere bazen 2 kere kullanıyorum iyi geliyor.Kuruluğu onlemek için duşta nivea duş jeli kullanın çok fark ediyor,ve duştan çıkınca ıslakken bebe yağı kullanabilirsiniz yumuşacık yapıyor cildi.
Çok işine yarayacak kaçırmaO tulbentlerden annemde bi dolu kucuklu buyuklu kesilmis var birkac tane alayim kullanirim
Eskiden de tülbent kullaniyorlarmis işe yarar kesinÇok işine yarayacak kaçırmaçapak/ burun silme işinde de kullanabilirsin, ağız bezlerinden daha yumuşak oluyor. Ya da benim aldığım salya bezleri onun kadar yumuşak değildi
Ben soluma yatınca rahat ediyorum ama gece anlamadan sağa döndüğümde sabah sağ kaburgam ağrımış oluyor çocuk sıkışıyor sanırım öyle düşündüm ama bende zorlanmaya başladmHanımlar bendende bir soru yatarken zorlamaya basladınızmıyüz üstü uyumayı severim 2 aydır yok zaten yan yatıyorum ama bacak arasına yorgan yada yastık koymassam hiç rahat edemiyorum. Sol tarafıma yatmak hatta ekstra zor. Gercı ben kg almadım ama, normalde de kg insanım, göbüşte ilk kez çıktı. Kızlarda 9.ay bile hamile oldugum anlasılmazdı
İki üç haftadır uyurken zorlanıyorum zaten sürekli WC ye kalkmaktan uykum bölünüyordu son zamanlarda da sağa sola dönerken zorlanıyorum göbekten dolayı ben çok fazla dönerek uydurdum hamilelik olmadan önce bu beni zorluyor daha şimdiden ama çoğu zaman sol tarafıma yatıyorum sırt üstü yatınca göğsüm ağrıyor hemen sola yatıyorumHanımlar bendende bir soru yatarken zorlamaya basladınızmıyüz üstü uyumayı severim 2 aydır yok zaten yan yatıyorum ama bacak arasına yorgan yada yastık koymassam hiç rahat edemiyorum. Sol tarafıma yatmak hatta ekstra zor. Gercı ben kg almadım ama, normalde de kg insanım, göbüşte ilk kez çıktı. Kızlarda 9.ay bile hamile oldugum anlasılmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?