- 18 Şubat 2009
- 1.148
- 1.551
- 288
- 40
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #14.901
Bende yuzustu yatmayi sevenlerdenim. Hala yan yuzustu yatiyorum ara sira.yan yatmaya alismak zor ya .surekli donuyorum bi saga bi solaBacak ağrısı ve tuvalete gitmekten geceleri uyuyamaz oldum. Yüzüstü yatıyorum ben kızımda da hep yattım çok şükür bir şey olmadı. Yan yatınca sırt üstü yatınca bu sefer de göğüs ağrısı çekiyorum. Banu çiftçi 24 28 haftaya kadar yatabilirsiniz demiş. Ama bir bacağımı kendime çekerek yatıyorum yüklenme olmuyor.
Kızlar ya bacak ağrısı çekenler olmuştu. Kalsiyum magnezyum mu kullandınız. Ağır spor yapmış gibi ağrıyor.
Merhaba, bende bacak ve kalça ağrısından ayrıca tuvalete gitmekten uyuyamıyorumBacak ağrısı ve tuvalete gitmekten geceleri uyuyamaz oldum. Yüzüstü yatıyorum ben kızımda da hep yattım çok şükür bir şey olmadı. Yan yatınca sırt üstü yatınca bu sefer de göğüs ağrısı çekiyorum. Banu çiftçi 24 28 haftaya kadar yatabilirsiniz demiş. Ama bir bacağımı kendime çekerek yatıyorum yüklenme olmuyor.
Kızlar ya bacak ağrısı çekenler olmuştu. Kalsiyum magnezyum mu kullandınız. Ağır spor yapmış gibi ağrıyor.
Detayli bi sekilde bakmalari gerekiyor ama her saglik ocagi farkli galiba belki ilerde cagirirlarİlk öğrendiğimde vermiştim bu kez bi daha bakmadılar
Kusura bakmayinnya ben sizi yanlış anlamışım. Çoğu kişi asiyi otizm yapıyor diye dusundugun icin sizide öyle düşünüyor sandım. Enfeksiyonu hiç duymamıştım. Ama olur mu olur. Covit herkes için yeni bir şey olduğu için kimse net birşey söyleyemiyor sanirim.Aslında enfeksiyonlar otizm yapıyor diyorlar ama baxı doktorlar covitide bu kefeye koymuşlardı bende etkilendim açıkcası ama covit bakterimi vurüs mü belli değil diyorlar bende anlamıyorum açıkcası ama tetanoz gibi ölü aşı oluğunu okumuştum kimi doktorların buna neden karşı olduğunu anlamadım saha raştırmalarını tamamlamadan üretim izni aldıkları için galiba benim gözüken bir riskim yok gibi ama vurulanlar var
Ben biraz zorlaniyorum. Normalde yüz üstü yatar hafif bacağımı çekerek uyurdum artık korkudan öyle yatamıyorum. Dönerken uyanıyorum öyle dönüyorum bir de bazen sırt üstü uyanıyorum ama eğer sırt üstü yattıysam hep kötü rüya görüyorum sanırım psikolojik.Hanımlar bendende bir soru yatarken zorlamaya basladınızmıyüz üstü uyumayı severim 2 aydır yok zaten yan yatıyorum ama bacak arasına yorgan yada yastık koymassam hiç rahat edemiyorum. Sol tarafıma yatmak hatta ekstra zor. Gercı ben kg almadım ama, normalde de kg insanım, göbüşte ilk kez çıktı. Kızlarda 9.ay bile hamile oldugum anlasılmazdı
Doktorum her ay tahliller yapıyor belki de o yüzden yapmamışlardır hiç iligili değillerdi zatenDetayli bi sekilde bakmalari gerekiyor ama her saglik ocagi farkli galiba belki ilerde cagirirlar
bende hergün hissediyorumBen bir haftadır hissetmeye başladım ve hemen hemen her gün hissediyorum. Özellikle yemeklerden sonra sola uzanınca hafiften oynuyor.
neden normal değil acaba? ben 19. haftadayım her gün hissediyorum. eşimde elini koyduğunda hissediyor. Hatta birinde dışardan göründü tekme attığında çok şaşırdım çünkü 6. aydan itibaren görünebilirmiş. Karnım mı ince acabaArkadaşlar bebekler hareketleri konusunda endişe etmeyin.
Ben hareketleri hissediyorum dedim doktora. Şaşırdı hergün mü hissediyorsun dedi.
Yok dedim en son 3 gün önce hissetmiştim hergün olmuyor.
Normal olanda o dedi. Hergün hissedersende normal değil şu zamanda dedi yaklaşık 28. Haftadan sonra hissetmen gerek hergün dedi.
Bende şiddetli kol ağrısından başka bisey yok.Kızlar birde dün aşı olduğumu söylemiştim ya suan çok bas dönmem ve mide bulantım var bu yan etkileri yaşayan var mı
İlk gebelikte 20-21. Haftalarda hissediyorsun. Ben de ilk gebeliğimde geç hissettim. İkinci de 18. Haftada hissettimArkadaşlar şuan 17.haftamdayım. Bebek hareketi hissedemedim henüz. Siz hissettiniz mi. Benim ilk gebeliğim. Biraz endişe duydum açıkcası bilgilendirirseniz beni çok sevinirim
Adacayı içmiyorum ben çok almıştım sütümü azaltsın diye ama aynı anda hamile olunca içemedim kaldı ama doğum uzarsa içerim doktorum öneriyor 39. Haftayı geçince sadece ben ihtiyacıma göre içiyorum bazen kekik rezene zencefil tarcın ıhlamur gaz sorunları için rezrne içiyorum idrar yollarında sorun olursa kekik içiyorum neticede bunlar ilaçlar kadar zararlı olan şeyler değil ve çok miktarda içmiyorumRezene de mi iciriyorben icmiyorum kimyon cayi iciyorum bir de ihlamur onu da nadiren
Sola yatınca bebek tekmeliyor yan tarafımdan bu kadar hissedilir tekmeler şaşırtıyor beni diğrr kızımda öyleydi ben şimdi karar veremiyorum trkmeler gelince sırt üstü dönüyorum ama bende yastık koyuyorum daha çok erken bu tekmeler için anlamadım 25. Haftadan sonra nasıl yatsam çok sorun oluyor ama ben soracağım doktora gidince bebek istemiyor diye algılayıp dönüyorumİki üç haftadır uyurken zorlanıyorum zaten sürekli WC ye kalkmaktan uykum bölünüyordu son zamanlarda da sağa sola dönerken zorlanıyorum göbekten dolayı ben çok fazla dönerek uydurdum hamilelik olmadan önce bu beni zorluyor daha şimdiden ama çoğu zaman sol tarafıma yatıyorum sırt üstü yatınca göğsüm ağrıyor hemen sola yatıyorum
Bir hafta daha bekle çok hissedeceksin 18.haftada belirginleşiyor ama güçlü tekmeler için 24. Haftadan sonrayı bekle bebeğin duruşu çok önemli bebekler kuyruk sokumunun oraya giriyor orda kalınca hareket hissetmen zor bel ağrısı oluyor ama bazen bebek dönüyor hatta kafası öne dogru çıkıyor rahmini önde topgibi hissediyorsan bebek önde oluyor ve hareketler net oluyor benimki yatay olduğunda kafasını hissediyorum hatta elleride o bölgede dokununca ayaklarını yanlardan tekmeleride yani anlayacağın içerisinin gemişliği etkiliyor bence önce yan yat sonra hafif dikelir gibi oturo zaman mutlaka hissedersin hatta öncesinde çikolata yeArkadaşlar şuan 17.haftamdayım. Bebek hareketi hissedemedim henüz. Siz hissettiniz mi. Benim ilk gebeliğim. Biraz endişe duydum açıkcası bilgilendirirseniz beni çok sevinirim
Magnezyum içiyorum içmediğim zaman madensuyu içiyorum kızılay erzincan kalsiyum magnezyum oranı en yüksek olan onu iç benim boynum her yerim tutuluyor sabit duramıyorum birde ayakkar için hareket şart hareketsiz kalınca kramplar artıyor ağrılarda 32.haftada doktor çalışanilirsin demişti ama ben oturduğum için kramplarım çok acılıydı çalışamaz alıp hergün yürüyordum bunda daha erken ayrılacağız hareketsizlik artırıyor denediğim için biliyorum ayakta çok kalma ayaklardan xiyafe gebelikte sırt ve karın altında ağrı yapıyor kaslarda ağrı magnezyum ve hareketsizlikBacak ağrısı ve tuvalete gitmekten geceleri uyuyamaz oldum. Yüzüstü yatıyorum ben kızımda da hep yattım çok şükür bir şey olmadı. Yan yatınca sırt üstü yatınca bu sefer de göğüs ağrısı çekiyorum. Banu çiftçi 24 28 haftaya kadar yatabilirsiniz demiş. Ama bir bacağımı kendime çekerek yatıyorum yüklenme olmuyor.
YÜrüuüşe çık bence bebek beline baskı yapıyor arkalarda olabilir kuyruk sokumuna baskı yaptığı için bebek pozisyonunu değişirse rahatlarsın yürüyüş iyi gelir diye düşünüyorum ayakta sabit durmak artırır birde sırt üstü yatma iyice artarMerhaba, bende bacak ve kalça ağrısından ayrıca tuvalete gitmekten uyuyamıyorumyaklaşık 10 gün önce ek olarak kalsiyum, magnezyum başladım ama bende pek etkisi olmadı.
Hergun 30 dk ile 1 saat arası mutlaka yürüyorum. Birde gündüzleri hiç yatmak adetim değil. İns dediğiniz gibidir, bebek pozisyon değiştirince rahatlarimYÜrüuüşe çık bence bebek beline baskı yapıyor arkalarda olabilir kuyruk sokumuna baskı yaptığı için bebek pozisyonunu değişirse rahatlarsın yürüyüş iyi gelir diye düşünüyorum ayakta sabit durmak artırır birde sırt üstü yatma iyice artar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?