- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.061
Benim kız iki yaş dört aylık daha ondan bendekiler duruyor ama insanın içine sinmeyen şeyleri çıkarıyor bebek eşyaları çok kullanılmadığı için bende kardeşim verdiklerinden kullanıdım kıyafet araba koltuğu onlar bile eskimedi üçüncü yapmak isterim ama iki sene beklersem yaşım olur 41 felan bakalım o zamana tekrar sağlıklı gebelik olur mu bende elimdekileri çıkarırımben beşiği ikeadan almıştım sevmedim kız buyuyunce letgoda sattım. arabamızıda sevmiyordum eşimin arkadaşına verdik. mama sandalyesi pilastikti işimizi gördü pahalısına gerek yok dedim sakladım duruyor. ana kucağını biri vermişti kaliteli bişeydi onuda sakladım. kızıma hamileyken durumumuz iyi değildi derleme toplama gibi oldubundada üst üste geldiği için idare ediyorum. çok şükür halimize
Şimdilik orda ileriki haftalarda orda olur büyüdükçe yukarlanıyor sağda hissediyorsan erkek diyorlar dogru mu acep ben hep solda nadiren sağdaBebek hareketini hissetmeye başlayan arkadaşlara bi sorum var, hareket tam olarak nerde? Benimki tam çamaşırın bitis çizgisinde, kasıklarda yani aşağıda baya, hafif sağa meyilli sanırım ayaklar sağ tarafta, pıt pıt orda hissediyorum hareketi. Daha yukarda göbek deligine yakın hisseden var mı?
İdrar yollarından kaynaklı olabilir sürekli tuvalet hissi bence git derim bende de akıntı var ama bu hisler pek yokKızlar birşey soracağım benim kilot çizgimin orada hatta biraz altı bile olabilir emin olamıyorum sanki tuvaletimi 1saat tutmuşumda orada baskı oluşmuş gibi his var nedir anlamadım acaba bebekmi çok aşağıda diğer gebelklermde bu hissi sonlara doğru hissediyordum oda normaldi zaten ama şuan normal gibi gelmiyor nedense benm gibi böyledir durum yaşayan var mı?he birde şeyvar cok afedersiniz akıntı çoğaldı ve hafif sarımsı bir renk,zaten kasıklarımda belimde ağrı oluyordu birde bu eklendiendişeetmeliyim sizce napym bilemedim acile mi gitmeliym
Bebek başaşağı durunca hissedersin tekmelerini tabi ayaklarını yüzüne dogru katlamamışsa ama ben takip ediyorum genelde yatay bazen yantam çamaşırın bitişine avcumu koyduğumda oralarda hissediyorum. göbek deliğinden çok daha aşağılarda. ultrasonla da doktor kasıklara yakın muayene ediyor.
herkes ilk bebek hareketini pıt pıt diye tanımlıyor, içimizden pıt pıt diye tanımlamak gelince anlayalım ki bebiş :)
Sağda ve kız benimŞimdilik orda ileriki haftalarda orda olur büyüdükçe yukarlanıyor sağda hissediyorsan erkek diyorlar dogru mu acep ben hep solda nadiren sağda
Benim hep solu tekmeliyor bazen kafasınıda sol yanda hissediyorum ama sağda nadirenSağda ve kız benim
Ne tuzlu ne baharatlı yiyorum.doktor vitamin eksikliği dedi .d ve b12 eksikmiş. Güneşe çıkmalıymışımBEnce doktora git ayaklarınıda kontrol et sağlık ocağındaki ebeler ediyor şişlikleri tuzlu gıdalar turşu pastırma ve baharatlı ve şekerlide yememelisin ve limon tüket çok faydası oluyor ama idrar tahlili vermelisin hemen o zaman idrardan anlaşılıyor
Idrar yollarıma baktrdım Bundan bi 15 gün önce evet ufak bi enfeksiyon çıktı,tek kullanımlık suda eriyen toz bi ilaç verdiler başkada bişey vermediler bende güya geçmiştr diye düşündüm geçmedimiki acepİdrar yollarından kaynaklı olabilir sürekli tuvalet hissi bence git derim bende de akıntı var ama bu hisler pek yok
Çok öyle bi koku yok peynir kesiği gibide değil sadece ack sarmsı bir renk,baskı hissi hepvar ama yinede iç8imi rahatlatan açıklamanz icin Teşekkür ederim buarada hiç adet olacakmış gibi agŕınz oluyormuydu pekiiDediginiz ağrıyı ben bircok kez yasadim ama o gün içinde geçti. Sanki aşırı tuvaletimi tutmuşum da acıyor gibiydi zor hareket ediyordum. Arada bir oluyor korkmayın. Akıntı olayını da doktoruma sormuştum bu dönemde artması çok normal. Eğer kötü kokmuyorsa kaşıntı yoksa peynir kesiği gibi vs değilse endişe etme demişti. Benim de en başından beri sarı gibi ama daha yeni vajinal muayene oldum hicbir şey yokmuş.
Rica ederim ne demek. Evet arada bir oluyordu ama bu aralar iyice azaldı. Artık bebegin durduğu yerlerde hafif acı sertlik vs oluyor onu hissediyorum.Çok öyle bi koku yok peynir kesiği gibide değil sadece ack sarmsı bir renk,baskı hissi hepvar ama yinede iç8imi rahatlatan açıklamanz icin Teşekkür ederim buarada hiç adet olacakmış gibi agŕınz oluyormuydu pekii
Benimki erkek hep sagda hissediyorum ama ilgisi varmı bilemem. Sanırım kafa kısmı sağda ayaklari soldaŞimdilik orda ileriki haftalarda orda olur büyüdükçe yukarlanıyor sağda hissediyorsan erkek diyorlar dogru mu acep ben hep solda nadiren sağda
dün kontrolüm vardı, baş aşağı duruyordu ama bazen bana da yan duruyor gibi geliyor. sık sık yer değiştiriyorlardır heralde. ultrasonda görünce bebek rahme sığmayacak gibi geldi, nasıl sığacak ilerde bilemedimBebek başaşağı durunca hissedersin tekmelerini tabi ayaklarını yüzüne dogru katlamamışsa ama ben takip ediyorum genelde yatay bazen yan
Belki hafta farkimiz vardir cnm bende kasikta hissediyodum ilkten hala kasiktanda vuruyor arada bi doktorum sık sık yer degistirebilcegini soyledi ama genelde sag tarafmda cok guzel bi his bide bu benim 2.gebeligimDr Banu çiftçi nin uygulamasında videolarinda taa haftalar önce bebek artık kasık bölgesinden biraz yukarı çıktı göbek deliğinin hemen altında yer aldı vs diyodu ama benimki hala kasıkta sanki hareketi orda hissediyorum. Tabi artık yukarı dogru büyüyolar zamanla çıkar heralde
Yaa maşallah evet cok güzel Rabbim bağışlasınBelki hafta farkimiz vardir cnm bende kasikta hissediyodum ilkten hala kasiktanda vuruyor arada bi doktorum sık sık yer degistirebilcegini soyledi ama genelde sag tarafmda cok guzel bi his bide bu benim 2.gebeligim
İlk başlarda özellikle sık emzirmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor. İlk başlarda ne kadar süt geldiğini bebeğin doyup doymadigini pek anlamayacaksınız muhtemelen. Ben Bebek uyuyor diye süreci kendi haline bıraktım yani uyandıkca ya da ağladıkça emzirdim ve sarılık oldu maalesefTecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum. Yenidoğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyor ya bu ne kadar süre devam edecek? Bir de bebek uyuyor olsa bile uyandırın diyorlar hep kaç ay olana kadar böyle olucak. Daha doğuma çok var ileride tabiki doktor bilgi vericek ama ben şimdiden tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum
Aynen icinde gaz geziyomus gibi hissediyosun ama ayird edebilirsin pıt pıt yumusak ama derinden bı vuruş yapiyo minikler. Bir anda oluyo, elimi koyunca bırakıyor hemenHareketleri hissetmeye başlayanlar olmuş ne güzelBizimki ultrasonda kıpır kıpır görünüyor ama ben hiç hissetmiyorum daha. Doktora da söyledim dün ayrıntılı için gittiğimde. Normal, bu haftadan sonra hissetmeye başlarsın, gerilme şeklinde hissedebilirsin hareketlerini dedi. Bekliyoruz bakalım
Çok teşekkür ederim. Bende sarılık olayından çok korkuyorum yegenimin çok uzun sürmüştü çünkü. Eğer doktorum onay verirse hem emzirmek hem de az da olsa mama vermek istiyorum. Sürekli bir baskı olacak zaten üstümüzde sütün var mı yetiyor mu bilmem ne diye hep konuşan olacak. Mama vermek hep sütün yetmiyor mu algısına sebep olacak ama Allahtan ben ailelerden farklı yerde yaşıyorum ayda bir görücemİlk başlarda özellikle sık emzirmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor. İlk başlarda ne kadar süt geldiğini bebeğin doyup doymadigini pek anlamayacaksınız muhtemelen. Ben Bebek uyuyor diye süreci kendi haline bıraktım yani uyandıkca ya da ağladıkça emzirdim ve sarılık oldu maalesefsarılık riski geçene kadar da sürekli uyandırıp emzirdim , uyandırma kısmı çok zor Belli bir süre sonra tekrar ne zaman isterse o zaman emziriyordum. Memeler süt dolsun sık emzirme diyen olursa dikkate almayın, gerçekten emdikçe çoğalıyor.
ihtiyaç yokken mama verirsen emzirmede sorun yaşarsın. önce emzir bol bol. doktor sütün yetmiyor derse mamaya başlarsın. benim kızımın hastanedeyken şekeri düşüyordu uyuyordu sürekli saati kurdum 45 dkda bir emzirdim.emzirdikçe sütüm çogaldı.hiç sarılık olmadı. sonra emzirme saatleri kendiliğinden düzene girdi.Çok teşekkür ederim. Bende sarılık olayından çok korkuyorum yegenimin çok uzun sürmüştü çünkü. Eğer doktorum onay verirse hem emzirmek hem de az da olsa mama vermek istiyorum. Sürekli bir baskı olacak zaten üstümüzde sütün var mı yetiyor mu bilmem ne diye hep konuşan olacak. Mama vermek hep sütün yetmiyor mu algısına sebep olacak ama Allahtan ben ailelerden farklı yerde yaşıyorum ayda bir görücem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?