- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.101
Ayaklarını katlayım kafasına kadar geçiriyor gövde kusmı sıgıyor ilerde zaten birde bebeğin yüzü ayaktan elden gözükmüyor poz yakalanmıyor ben en son diğer kızımda ayrıntılıya gitmiştim dojtor zor poz yakaladı öylekaldı yüzünü göremedik pekdün kontrolüm vardı, baş aşağı duruyordu ama bazen bana da yan duruyor gibi geliyor. sık sık yer değiştiriyorlardır heralde. ultrasonda görünce bebek rahme sığmayacak gibi geldi, nasıl sığacak ilerde bilemedim
Zor geçiyor su iç birde bende sık olduğu için ben limon sarmısak tüketiyorum üst üstte bir kaç gün sancı varsada kekik cayı iyi geliyor geçiriyorIdrar yollarıma baktrdım Bundan bi 15 gün önce evet ufak bi enfeksiyon çıktı,tek kullanımlık suda eriyen toz bi ilaç verdiler başkada bişey vermediler bende güya geçmiştr diye düşündüm geçmedimiki acep
İlk bebekte ucları biraz küçük oluyor, yani söyle örnek vereyim ilk çocukta kıyafetten belli olmayan arkadaslar 3. Cocukta biberon ucuyla yarısır oldu, bebiş ler onları tutmayı becerir hiç korkmayın, acemilik hep oluyor, ikiniz zaten bir bütünsünüz birbirinizi yönlendireceksiniz, herşey geçiyor ilk iki hafta biraz zor, çünkü çabuk yorulup birazda uyuyup uyanıp emicekler. İlerde alışınca ooo hadi yavrum yeter demeye başlanıyor. Bir video izlemiştim yeni doğan bebek annenin karnına bırakılıyor, bebek sürüne sürüne memeyi buluyor, Yaradan onları o kod ile yolluyor bizlereGogus ucumuz ne kadar olmali ki internetten referans gosterebileceginiz fotograf var mi? Benim goguslerim cok buyuk degil uclari da var ama kocaman degil
bu fotograftaki gibi kurtarir umarim
Zaten doğumdan sonra ilk 6 ay eş, dost, akrabayla muhabbeti keseceksinKesin eş dost akraba normal doğum nispeti yapmışlardır
Zaten doğumdan sonra ilk 6 ay eş, dost, akrabayla muhabbeti keseceksinKesin eş dost akraba normal doğum nispeti yapmışlardır
Neyse bu defa pandemi var iletişim mecburen azalırZaten doğumdan sonra ilk 6 ay eş, dost, akrabayla muhabbeti keseceksin
Evet öyle diyorlar kan şekeri düşmemesi için sarılık ihtimaline karşı ama uyuyan bebek zor uyuyor benimki dört saat uyuyordu ancak uyanıp emiyordu öncesşnde denedim uyandırmayı uyanmadı ben uğraşıp duruyodum boşyere ama sıkıntı yaşamadım sarılığını ölçüyorlar ateş ölçer gibi birşeyle zaten yüzünden anlaşılıyor çoğu kişi uyuyan bebek için ısrarcı olmuyor karnını iyice doyuran bebek zannımca uyanmıyorTecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum. Yenidoğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyor ya bu ne kadar süre devam edecek? Bir de bebek uyuyor olsa bile uyandırın diyorlar hep kaç ay olana kadar böyle olucak. Daha doğuma çok var ileride tabiki doktor bilgi vericek ama ben şimdiden tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum
Bende 16 haftalık hamileyim kızım olacak inşallahDaha karar veremedik. Ben ışıl, ipek, duru isimlerini çok seviyorum, kızım öykü istiyor, eşim Umay diyor. Ortak karar alamadığımız için şimdilik 2 numara diye sesleniyoruz
Ben kızımda çok kötü mastit olmuştum. Herkes etrafımda boş boş konuşup olmadık tavsiyeler veriyorlardı. Acemiliği orda hissettim. Çok şükür harika bir doktora denk geldimde doğrusunu öğrenip ıyilestim. Doğum sonrası akraba gereksizliğini o zaman anlamistimNeyse bu defa pandemi var iletişim mecburen azalır
İkinci çocuk annelerine de 3. Çocuk annesinden tecrübe isterizİlk bebekte ucları biraz küçük oluyor, yani söyle örnek vereyim ilk çocukta kıyafetten belli olmayan arkadaslar 3. Cocukta biberon ucuyla yarısır oldu, bebiş ler onları tutmayı becerir hiç korkmayın, acemilik hep oluyor, ikiniz zaten bir bütünsünüz birbirinizi yönlendireceksiniz, herşey geçiyor ilk iki hafta biraz zor, çünkü çabuk yorulup birazda uyuyup uyanıp emicekler. İlerde alışınca ooo hadi yavrum yeter demeye başlanıyor. Bir video izlemiştim yeni doğan bebek annenin karnına bırakılıyor, bebek sürüne sürüne memeyi buluyor, Yaradan onları o kod ile yolluyor bizlere, iç güdüleri ve anne kokusu memeye ulaştırıyor bebekleri. Birde ben instagram da Ayşe ebeyi takip ediyorum inanılmaz yararlı bilgiler veriyor. Emzirme danışmanlığı da yapıyor. İlk çocukta bilmediğim unuttugum(9yıl ara vermiştim) herşeyi oradan öğrendim. E üçüncüde de yararlanırım, nede olsa anneyiz tek şey yokki kafamızda unutabiliyoruz.
Inşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırım bende. Kan şekerinin düştüğünü söylemişlerdi ablama da o yüzden uyurken bile uyandır demişlerdi hep aklımda o yüzden bunlar. Sağlıkla gelsinler de halledicez artık gerisiniEvet öyle diyorlar kan şekeri düşmemesi için sarılık ihtimaline karşı ama uyuyan bebek zor uyuyor benimki dört saat uyuyordu ancak uyanıp emiyordu öncesşnde denedim uyandırmayı uyanmadı ben uğraşıp duruyodum boşyere ama sıkıntı yaşamadım sarılığını ölçüyorlar ateş ölçer gibi birşeyle zaten yüzünden anlaşılıyor çoğu kişi uyuyan bebek için ısrarcı olmuyor karnını iyice doyuran bebek zannımca uyanmıyor
Ah sadece akraba olsa, parkta karşılaştığın teyzeye kadar herkesin fikri varBen kızımda çok kötü mastit olmuştum. Herkes etrafımda boş boş konuşup olmadık tavsiyeler veriyorlardı. Acemiliği orda hissettim. Çok şükür harika bir doktora denk geldimde doğrusunu öğrenip ıyilestim. Doğum sonrası akraba gereksizliğini o zaman anlamistim
Bende alışmaya başladım sanırım, artık daha sıcak bakıyorumBende 16 haftalık hamileyim kızım olacak inşallahismini hamile kaldığımı öğrendiğimiz an kız olursa Umay olacak dedik kesinleşti bizim ismimiz benim eşimde çok beğeniyor Umay ismini
Mama bence mecbur olunmadıkça düşünme derim hem bebek doyduğu için memeyi emmeyecek hemde mana verilen bebeklerde kabızlık vb sorunlar oluyor sütü gelmeyenler için iyi ama sarılıktan korkma derim her bebek aynı olmaz ben sorun yaşamadım çocuğumda uyudu takip ettim çok az olmştu o da geçmişti ama mama vermeyi düşünerek çocuğun metobolozmasını zorlama derim ilk üç gün bebek hemşireleri veriyor zaten en geç üçüncü gün süt geliyor gögsünde hissediyorsun ilk gün sık sık makine ile sağarak getirmeye çalış saat başı hemşireler sağdırıp çıkanı bebeğe veriyorlar zaten en geç üçüncü gün gelir endişe etme derim mama işleri yorucu mamayı ısıt herşeyi dezefekte et gece kalk ısıt çok uğraş ben 75 gün gögüs ağrısı çektim her emzirdikten sonra gögüslerine bıcak saplanıyordu dogum sancısının son evresinden önceki evre gibiydi ağrı doktorlar bir çözüm bulamadı tek çözğm emzşrmeden önce ağrı kesici iç dediler işkence yaşadım bu kulubte okumuştum biri benim gibi olmuş 70 güne geçmiş yazmıştı çok uzun süre demiştim ama ben de yaşadım ama 75 gün sonra emzirmenin rahatlığını birde arkadaşımdan bilirim gelmiyor dedi gerçekten gelmedi kendini gerçekleştiren kehanet oldu bebeğe bırakacaksın memenin kiri bile ona yetiyormuş eskiler öyle diyor emen çocuk zaten sarılık olmuyorÇok teşekkür ederim. Bende sarılık olayından çok korkuyorum yegenimin çok uzun sürmüştü çünkü. Eğer doktorum onay verirse hem emzirmek hem de az da olsa mama vermek istiyorum. Sürekli bir baskı olacak zaten üstümüzde sütün var mı yetiyor mu bilmem ne diye hep konuşan olacak. Mama vermek hep sütün yetmiyor mu algısına sebep olacak ama Allahtan ben ailelerden farklı yerde yaşıyorum ayda bir görücem
Valla ben hiç bunları düşünmedim sarılık süt olayını sanki her anne gibi sütğm gelecekti o kafadaydım gerçektende süt hususunda sıkıntı yaşamadım ama geçen seferki grubumda sarılık olan anneler vardı süt bekleyenler sütü hrmen gelenler sen kendini rahst hisset herşey oluyor gsliba senin annnelik hormonların çok güçlü ben emzirme hususunu hep öteliyor düşğnmüyordum hep utanıyordum ama bebek emince bu duygular kalmıyorAy cok teşekkür ederim ya gerçekten moral oldunuz. Hep pozitif olmaya çalışıyorum bu konuda inşallah da öyle olur bell bol sütüm gelir. Emzirme konusunda da hiç kimsenin yanında emzirmeyi düşünmüyorum. Sadece ilk gün annemin olmasını destek olmasını istiyorum sonrasında hiç kimse yanında olmasın rahat olayım istiyorum. Annenin rahat olması çok önemli bence. Daha şimdiden eşime söylüyorum bak ilk gün annem hariç hiç kimse oda da olmayacak annen bile diye
Önceliğim tabiki anne sütü ama duruma göre mamaya da açığım. Inşallah sütüm bebeğime yeterde hem mamayla uğraşmam hem de bebeğinin bağışıklığı afallamaz. Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz. Umarım hic birimizin de başına gelmez gerçekten zor bir durum. Hep emzirmeye sağmaya dikkat edicem iyi düşünücemMama bence mecbur olunmadıkça düşünme derim hem bebek doyduğu için memeyi emmeyecek hemde mana verilen bebeklerde kabızlık vb sorunlar oluyor sütü gelmeyenler için iyi ama sarılıktan korkma derim her bebek aynı olmaz ben sorun yaşamadım çocuğumda uyudu takip ettim çok az olmştu o da geçmişti ama mama vermeyi düşünerek çocuğun metobolozmasını zorlama derim ilk üç gün bebek hemşireleri veriyor zaten en geç üçüncü gün süt geliyor gögsünde hissediyorsun ilk gün sık sık makine ile sağarak getirmeye çalış saat başı hemşireler sağdırıp çıkanı bebeğe veriyorlar zaten en geç üçüncü gün gelir endişe etme derim mama işleri yorucu mamayı ısıt herşeyi dezefekte et gece kalk ısıt çok uğraş ben 75 gün gögüs ağrısı çektim her emzirdikten sonra gögüslerine bıcak saplanıyordu dogum sancısının son evresinden önceki evre gibiydi ağrı doktorlar bir çözüm bulamadı tek çözğm emzşrmeden önce ağrı kesici iç dediler işkence yaşadım bu kulubte okumuştum biri benim gibi olmuş 70 güne geçmiş yazmıştı çok uzun süre demiştim ama ben de yaşadım ama 75 gün sonra emzirmenin rahatlığını birde arkadaşımdan bilirim gelmiyor dedi gerçekten gelmedi kendini gerçekleştiren kehanet oldu bebeğe bırakacaksın memenin kiri bile ona yetiyormuş eskiler öyle diyor emen çocuk zaten sarılık olmuyor
Bende hemen sütüm gelecek gibi pozitifim inşallah da öyle olurValla ben hiç bunları düşünmedim sarılık süt olayını sanki her anne gibi sütğm gelecekti o kafadaydım gerçektende süt hususunda sıkıntı yaşamadım ama geçen seferki grubumda sarılık olan anneler vardı süt bekleyenler sütü hrmen gelenler sen kendini rahst hisset herşey oluyor gsliba senin annnelik hormonların çok güçlü ben emzirme hususunu hep öteliyor düşğnmüyordum hep utanıyordum ama bebek emince bu duygular kalmıyor
Ben özellikle akşamları öyleyim ne kadar erken ve az yesemde davul gibi şişiyorum nefes alamıyorum,sağımdan soluma zor dönüyorum herakşam bunalttı beni artık neye şişiyorum bu kadar anlamadım sankş hava basıyorlar içime..sabah normal ama herşey..Kizlar sanki burda okumustum bu ara midem yesemde yemesemde sanki hep sis. Karnim sanki davul gibi .nefes almami etkliyor. Ayni sorunu olup cozum bulan var mi.uyku duzenim bile bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?