2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
O da aklımda bir soru işareti tabi ama emzirince doyduğunu anlamam diye korkuyorum. bende sık sık emzirmeyi düşünüyorum ama uyuyunca nasıl uyandırıcam bunlar hep aklıma takılıyor

O da aklımda bir soru işareti tabi ama emzirince doyduğunu anlamam diye korkuyorum. bende sık sık emzirmeyi düşünüyorum ama uyuyunca nasıl uyandırıcam bunlar hep aklıma takılıyor
Hiç korkmayın ve sğtüm çok olucak diye telkinde bulunun, hep eksik hissedeceksiniz bunun caresi yok 2 tane doğurdum bebişimi 5 gün oldu sütten keseli, daha doğrusu kendisi kardesini hissetti bıraktı sanırım 24 aylık. Diğer kızımı 3 yaşına kadar emzirmiştim, hele ilk kızda afedersiniz göğüs ucum hiç yoktu tüm aileye dert olmuştu. Ben oluruna bıraktım sütüm geldi çocuk tuttu. Hepsi hem stresli hemde heyecanlı süreçler. Kafanızı rahat tutun bol bol emzireceksiniz eminim

Ay cok teşekkür ederim ya gerçekten moral oldunuz. Hep pozitif olmaya çalışıyorum bu konuda inşallah da öyle olur bell bol sütüm gelir. Emzirme konusunda da hiç kimsenin yanında emzirmeyi düşünmüyorum. Sadece ilk gün annemin olmasını destek olmasını istiyorum sonrasında hiç kimse yanında olmasın rahat olayım istiyorum. Annenin rahat olması çok önemli bence. Daha şimdiden eşime söylüyorum bak ilk gün annem hariç hiç kimse oda da olmayacak annen bile diye

Evet en zor durum o zaten. Bana da bebek mamaya alışır diye verdirmemislerdi her anne her bebek farklı ama kendi örneğimi vermem gerekirse; bizde ilk başta hemşireler mama vermeyin diye yönlendirdiler sonra ilk gece sonunda bebek çok ağlayınca ara ara verdiler ama eve gidince hem tecrübesizlik hem Allah eksik etmesin ama gelen gidenin fazlalığı derken o emzirme süresine çok dikkat etmedim. Belki dikkat etsem sarılık olmayacakti. Neyse şükür çok uzun sürmedi ama sarılık doneminde az az mama verdik. emme refleksi yüksek bir bebeğim vardı ben de sanırım biraz azmettim hiç vazgeçmedim önce emzirip sonra mama takviyesi yaptım ki daha az mama alsın, kısa sürede toparladı sonra mamaya gerek kalmadı. Bebek de söyledikleri gibi mamaya biberona alışmadi bu arada sadece mama ile de devam edebilirdik bu bir eksiklik değil

Evet göğüs ucu derdi var bide benimde hastanede ilk gorduklerinde ayyy bu çocuk bunu alamaz hiç ucu yok plastik aparat almak lazım demişlerdi ama kızım aldıııı

Bende mamaya alıştırmak istemiyorum ilk süreçte. Emzirmekten vazgeçmek istemiyorum ama baktım ki olmuyor tabiki vereceğim benim için de bir eksiklik değil bu. Önemli olan bebeğin sağlığı. Allah hepimize yardım etsin bol bol sütümüz olur inşallah

Canım söylediğim yanlış anlaşılmasın sarılık olunca uyandırmak zor, normal süreçte kolay uyaniyorlar. Moral,dinlenme,bebek kokusu, hepsi süt yapan şeyler

Canım söylediğim yanlış anlaşılmasın sarılık olunca uyandırmak zor, normal süreçte kolay uyaniyorlar. Moral,dinlenme,bebek kokusu, hepsi süt yapan şeyler
Ay insan uyandırmaya da kıyamaz gerçekten çok heyecanlı çok teferruatli ama inşallah yetebilirim bebeğime. Hem hiç tecrübem yok hem de sanki doğar doğmaz her şeyi yapabilecek gibi hissediyorum çok değişik

Kızımı nasıl uyandirdigim geldi aklima emsin diye acımadım uyandırdım. O meme emilecekarkadaşlarda yazmışlar yanlış anlama olmasın. Emzirmemek. Mama vermek eksiklik değil. Bazı anneler gogus ucu aparatiyla emzirmeyi bile eksiklik olarak görüyor niye öyle dusunuyorlar anlamış degilim. Benim demek istediğim ilk emzirmeyi denersiniz. Zaten bir kaç günde beili olur sütünüzün yetip yetmediği. Ilk başlarda uyumaya daha yatkın oluyor bebekler. O dönemde kıyıp uyandirmaniz gerekiyor. Sonra zaten kendileride biliyor açıktiklarını. Emzirdikçe bol sıvı tüketdikçe süt çoğalıyor. Iyi şeyler düşünün.

Evet göğüs ucu derdi var bide benimde hastanede ilk gorduklerinde ayyy bu çocuk bunu alamaz hiç ucu yok plastik aparat almak lazım demişlerdi ama kızım aldıııı
Gogus ucumuz ne kadar olmali ki internetten referans gosterebileceginiz fotograf var mi? Benim goguslerim cok buyuk degil uclari da var ama kocaman degil

bu fotograftaki gibi kurtarir umarim

Eklentiler

• B1C1D955-1235-41B6-8B9F-12C2732A32ED.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 45
Doğurur doğurmaz anne hormonları ile panter oluyorsun, inan bana senden iyi kimse bakamaz gibi gelecek kendine inanamayacaksin. Herşeye yetmek zorunda değilsin ama bebeğe sonuna kadar yeteceksin ben dönüp bakınca kendime inanamıyorum.

Çok teşekkür ederim şahsen ben ne emzirmemeyi ne sezaryen doğumu eksiklik olarak görmüyorum. Burda önemli olan hem bebeğin hem bizim sağlığımız. Bir doktorun dogum hikayesini okumuştum. Anne normal doğum yapmak istiyormuş sonuna kadar da zorlamışlar ama olmamış ve sezaryen doğum olmuş. Sırf sezaryen doğum oldu diye kadın bebeğini kucağına almamış sevmemiş bile gerçekten ben kahroldum okuyunca. Hep olumlu olacağım ve Inşallah zamanla birbirimize alıştıkça anlayacağım dilinden her şey düzene girecek.

Sarılık riskini atlatana kadar kaldırıp emzirmen önemli sonrakisüreçtede bebek alıştığı icn 2 saatte bir uyanmaya,kendi mısırdanp uyanıyor:) sizde emziriyorsnz sonrasında yavaş yavaş bir düzene girersinz zaten

Ne kadar güzel anlattıklarınız ya Allahım hepimize nasip etsin bu duyguları. Benimde icimden panter çıkacak gibi hissediyorum hep

Bebeğe yazık. Bebeğin ne suçu varmış. Bilemedim o başka bir psikoloji sanirim.

Cok teşekkür ederim inşallah sorunsuz atlatırım zamanla da anlaşırız artık bebisle

Gogus ucumuz ne kadar olmali ki internetten referans gosterebileceginiz fotograf var mi? Benim goguslerim cok buyuk degil uclari da var ama kocaman degil

bu fotograftaki gibi kurtarir umarim
Söyle söyleyeyim benim bı gogsumun çok minik diğerinin hiç yok gibi biseydi. O tamamen bebeğe kalmış ve hiç referansı yok bu konunun Bazı bebek hemen alıyor, bazıları biraz nazlı oluyor. Hemşirelerde yönlendiriyor bu konuda. Belli bir süre ucluk takılsa bile zamanla meme ucu büyüdüğü için ona da gerek kalmayabilir

Ne tuzlu ne baharatlı yiyorum.doktor vitamin eksikliği dedi .d ve b12 eksikmiş. Güneşe çıkmalıymışım
Bana 12. Haftada d damla vermişti gerçi bitti genelde başlıyorlar ben çıkıyorum güneşe ama hamilelik lekelerim oluştu ellerimde bile geçenkilleri zor azaltmıştım yenileri geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…