- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.121
Arkadaşımdan biliyorum o mama verdi çocuk az gelen sütü istemedi zamanla tutmadı zemin hazırlamış oldu gögüs ucu sorunu ağrıda yaşamadı ben kendi ağrımdan üç ay altı ay emxirezem diyordum altınayı tamamlayıp yeter diyordumÖnceliğim tabiki anne sütü ama duruma göre mamaya da açığım. Inşallah sütüm bebeğime yeterde hem mamayla uğraşmam hem de bebeğinin bağışıklığı afallamaz. Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz. Umarım hic birimizin de başına gelmez gerçekten zor bir durum. Hep emzirmeye sağmaya dikkat edicem iyi düşünücem
Bi arkadaş ayasofya koymuştu... oda güzel isim ama sofia çok fazla var yurtdışında ilerleyen zamanlarda fazla demode olabilirBiz kararımızı verdik, Sofia
Gerçekten maşallah 25 ay ne güzelArkadaşımdan biliyorum o mama verdi çocuk az gelen sütü istemedi zamanla tutmadı zemin hazırlamış oldu gögüs ucu sorunu ağrıda yaşamadı ben kendi ağrımdan üç ay altı ay emxirezem diyordum altınayı tamamlayıp yeter diyordum25 ay emzirdim hatta sağıp arkadaşın bebeğinede veriyordum bakalım bu sefer ne olacak yine hamileyiz bu sefer iki ay o benden önde belki o bana süt gönderir herbebekte aynı olmuyor ama sütün alınsn doğum kilosuyla ilgisi var diyor doktorlar vucut sonrası içinde yağ depoluyor emzirme dönemi içinde deposu olanlar için vucut onu kullanıyor olmayanlar sürekli süt yapan şeyler yiyor açığı kapatsın benim gördüklerim öyle geçen sefer dört kişi vardı kuzen arkadaş cevremde inceleme fırsatım oldu diğerleri hep dogumdan sınra kilo alıyor ama süt gelmiyor yinede herşeyi bırskmsk lazım mutlu gebelik sonrası mutlu bir süreç mutlu bebeklet
Bende sarıldıktan tedirgin olanlardanım. İlk oğlum sezaryendi sütum gelmedi. 4.gün geldi. Hemşireler sakın mama verme sen bilmezsin süt gelir dediler. Vermedim süt geliyordur diye. Meğer oğlum aç kalmış.Önceliğim tabiki anne sütü ama duruma göre mamaya da açığım. Inşallah sütüm bebeğime yeterde hem mamayla uğraşmam hem de bebeğinin bağışıklığı afallamaz. Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz. Umarım hic birimizin de başına gelmez gerçekten zor bir durum. Hep emzirmeye sağmaya dikkat edicem iyi düşünücem
Canım aslında bu bahsettiğin riskli bir durum. Lohusa depresyonunun en büyük belirtisi bebeği kucağa almayı istememek. Allah'ım yaşatmasın. O anne normal doğuramadı diye bebeği haketmediğini ,ona yetmediğini düşünüyor içten.Çok teşekkür ederim şahsen ben ne emzirmemeyi ne sezaryen doğumu eksiklik olarak görmüyorum. Burda önemli olan hem bebeğin hem bizim sağlığımız. Bir doktorun dogum hikayesini okumuştum. Anne normal doğum yapmak istiyormuş sonuna kadar da zorlamışlar ama olmamış ve sezaryen doğum olmuş. Sırf sezaryen doğum oldu diye kadın bebeğini kucağına almamış sevmemiş bile gerçekten ben kahroldum okuyunca. Hep olumlu olacağım ve Inşallah zamanla birbirimize alıştıkça anlayacağım dilinden her şey düzene girecek.
Mamaya tabiki karşı olmamak lazım canım. Sezeryande bazen 2-3 gün sütün gelmediği oluyor bebek aç kalamaz o süreçte tabiki. Tavsiyem biberon kullanmamak. Kaşıkla, şırıngayla, eds yöntemiyle beslenmeli. En anne memesi şeklinde denilen biberon bile çocuğu memeden soğutabiliyor,hele de emme refleksi zayıf olan bir bebek hepten memeyi reddediyor.Önceliğim tabiki anne sütü ama duruma göre mamaya da açığım. Inşallah sütüm bebeğime yeterde hem mamayla uğraşmam hem de bebeğinin bağışıklığı afallamaz. Size de çok geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz. Umarım hic birimizin de başına gelmez gerçekten zor bir durum. Hep emzirmeye sağmaya dikkat edicem iyi düşünücem
Sofia bebek yarı Fransız, yarı Türk ve Fransa'da yaşayacak. Dünya tarihinde yer etmiş, köklü bir isim. Hemen hemen bütün ülkelerde var. Sofia'nin ilerde nerde yaşayacağını bilemeyiz, o yüzden international bir isim buldukBi arkadaş ayasofya koymuştu... oda güzel isim ama sofia çok fazla var yurtdışında ilerleyen zamanlarda fazla demode olabilirtabiki sizin kararınız.
Tmm canm deneyeyim Teşekkür ederimZor geçiyor su iç birde bende sık olduğu için ben limon sarmısak tüketiyorum üst üstte bir kaç gün sancı varsada kekik cayı iyi geliyor geçiriyor
Aynen oyle o yuzden aksam yemek yemegi birakacagim.onceki gun yemedim cok iyiydim dun yedim yine rahatsiz oldumBen özellikle akşamları öyleyim ne kadar erken ve az yesemde davul gibi şişiyorum nefes alamıyorum,sağımdan soluma zor dönüyorum herakşam bunalttı beni artık neye şişiyorum bu kadar anlamadım sankş hava basıyorlar içime..sabah normal ama herşey..
Evet oda dogru olabilir sonucta zaten alanlar daraliyor mideye baski var hazimsizlikda olunca sonuc boyle oluyoro soru bendede var. akşamları doruk noktasına ulaşıyor. dediğiniz gibi azda yesem aynı.yan yatınca biraz rahat oluyor. doktora söyledim az ye dedi.yememle ilgili değil deyince idare edeceksin dedi. sanırım bunun tek çözümü hiç kabız olmayıp düzenli tuvalete gitmek gerek
Bende yemedigim zaman rahat oldum.minumum ve saglikli secimler yapmamiz lazim o zaman aksamlariBen akşam yemeklerinden sonra çok kötü oluyordum , şişiyordum resmen:) sonra daha az yemeye başladım, hem az yiyorum, hem maden suyu içiyorum ancak böyle rahatladım. Ekmek zaten çok az yiyorum.
Biz hiç alternatif düşünmeden dediğimiz için şimdiden ısındım sanki başka bişey koysam artık yabancı gelir misaliBende alışmaya başladım sanırım, artık daha sıcak bakıyorumiki Umay çıkacak görünüyor sayfadan
Dün akşam o kadar tatlı yedim hareket etsin diye bana mısın demedi bazen hiç ummadığım anda pıt diye atıp duruyor bide derler ki ikinci gebelikte daha erken hissedersin yok anam nerde kızımda da aynıydı 19 haftalık olduk çok çok nadir hissediyorumHareketleri daha hissetmeyen anneler vardir dimi. Bize ne zaman nasip olur ya
Benim göğüs ucum minnacık ilk gebeligimde de bebegim ilkten tutamadi bende yapay gogus ucu almistim sonra eme eme birazda olsa cikti ve sonra aparatsiz emzirmeye basladim mesela ne yaptiysam sütüm çok olmadi benim hep mama destegi verdim cunku doymuyordu yinede 5 ay emzirdim sonra sutum kesildi zaten insallah bu sefer bol olurGogus ucumuz ne kadar olmali ki internetten referans gosterebileceginiz fotograf var mi? Benim goguslerim cok buyuk degil uclari da var ama kocaman degil
bu fotograftaki gibi kurtarir umarim
En azindan arada hiisediyorsunuz degil mi anladigim kadariylaDün akşam o kadar tatlı yedim hareket etsin diye bana mısın demedi bazen hiç ummadığım anda pıt diye atıp duruyor bide derler ki ikinci gebelikte daha erken hissedersin yok anam nerde kızımda da aynıydı 19 haftalık olduk çok çok nadir hissediyorum
Evet ama korkma ilk gebeliğimde bende senin gibi ne zaman hissedicem deyip kendimi üzüyordum en net 20 de başlamıştım hissetmeyeEn azindan arada hiisediyorsunuz degil mi anladigim kadariyla
Çok haklısınız hep duyuyorum bunları araştırıyorum da zaten. Kaşık biberon diye bir şey duymuştum ondan almayı düşünüyorum bakalım araştırıcam iyice. Umarım iyi emen bir bebek olurMamaya tabiki karşı olmamak lazım canım. Sezeryande bazen 2-3 gün sütün gelmediği oluyor bebek aç kalamaz o süreçte tabiki. Tavsiyem biberon kullanmamak. Kaşıkla, şırıngayla, eds yöntemiyle beslenmeli. En anne memesi şeklinde denilen biberon bile çocuğu memeden soğutabiliyor,hele de emme refleksi zayıf olan bir bebek hepten memeyi reddediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?