- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #15.141
Cok zor bir seydir mutlaka ama insanin kendisini buna hazirlamasi da gerek. Psikoloji bizim elimizde olan bir şey iyi yönetmek lazım yine de Allah esirgesin tabi.Canım aslında bu bahsettiğin riskli bir durum. Lohusa depresyonunun en büyük belirtisi bebeği kucağa almayı istememek. Allah'ım yaşatmasın. O anne normal doğuramadı diye bebeği haketmediğini ,ona yetmediğini düşünüyor içten.
Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü. Bende ne olur ne olmaz diye yanımda götürmeyi düşünüyorum bunlar hassas konular bir şekilde sütün gelip gelmediğini de kontrol etmek gerek. Inşallah bu bebeğinizde hiç sorun yasamazsınız.Bende sarıldıktan tedirgin olanlardanım. İlk oğlum sezaryendi sütum gelmedi. 4.gün geldi. Hemşireler sakın mama verme sen bilmezsin süt gelir dediler. Vermedim süt geliyordur diye. Meğer oğlum aç kalmış.
7. Gün yoğun bakıma alındı yoğun sarılıktan.
7 gün beraberlikten sonra 1 hafta ayrı kalmak çok zordu. Hiç metabolizma bağışıklık diye düşünmeden bu bebeğimde hastaneye önlemimi alarak gideceğim. Zaten mideleri kiraz kadar. Süt gelene kadar bir kaç günlük mamanin bir şey yapacağını düşünmüyorum
İnşallahÇok haklısınız hep duyuyorum bunları araştırıyorum da zaten. Kaşık biberon diye bir şey duymuştum ondan almayı düşünüyorum bakalım araştırıcam iyice. Umarım iyi emen bir bebek olur
Canım bende sezeryan ile doğum yaptım başımda okadar kalabalık vardı ki ay sütün gelmiyor mu ay gelmedi mi diye hemşire baktı çok az damla damla geliyordu hiç mama takviyesi vermedim yeter sütün dedi sürekli emzirdim hastane kaldığım süre boyunca emmeside iyiydi ama eve çıktığım gece çocuk çığlık çığlığa ağlamaya başladı o gün üzüntü yapmıştım sütüm komple kesildi mamayla büyüttüm kızımı şuan 7 aylık maşallah kilosu boyu gayet iyi demem o ki hiç üzüntü yapmayın acaba sütüm gelecek mi yetecek mi diye ben şuan 19 haftalık hamileyim ama kafamda ya yine sütüm gelmezse diye düşünce oluşturmuyorumBende sarıldıktan tedirgin olanlardanım. İlk oğlum sezaryendi sütum gelmedi. 4.gün geldi. Hemşireler sakın mama verme sen bilmezsin süt gelir dediler. Vermedim süt geliyordur diye. Meğer oğlum aç kalmış.
7 gün beraberlikten sonra 1 hafta ayrı kalmak çok zordu. Hiç metabolizma bağışıklık diye düşünmeden bu bebeğimde hastaneye önlemimi alarak gideceğim. Zaten mideleri kiraz kadar. Süt gelene kadar bir kaç günlük mamanin bir şey yapacağını düşünmüyorum
Muhakkak canım ama lohusa depresyonu çok farklı birşey. İstersen psikolojin çok iyi olsun , dünyanın en güzel hamileliğini yaşa yine de olabiliyor. Allah'ım yaşatmasın diyelim hiçbir anneye.Cok zor bir seydir mutlaka ama insanin kendisini buna hazirlamasi da gerek. Psikoloji bizim elimizde olan bir şey iyi yönetmek lazım yine de Allah esirgesin tabi.
Hem sarilik acisindan hem sutun cok gelsin diye hem de bebekler iki emince çeneleri yoruluyor daha doymadan duruyolar o yuzden sık emzirmek gerekiyor ben 2 saat degil ama 3 saatte bir uyandirip emziriyodum bi 30 gunluk olana kadar falan oyle devam ettim sonra ceneleri falan guclenince anliyosun zaten cok emiyolar o zaman da ne zaman isterse o zaman uyaniyolarTecrübeli annelere bir şey sormak istiyorum. Yenidoğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyor ya bu ne kadar süre devam edecek? Bir de bebek uyuyor olsa bile uyandırın diyorlar hep kaç ay olana kadar böyle olucak. Daha doğuma çok var ileride tabiki doktor bilgi vericek ama ben şimdiden tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum
Ben de 3 gun sutum gelmedi ama doktorum mama verdirdi once beni emmeye calisiyodu arkasina mama veriyoduk sut gelmeyince sonra geldi ama mama verdigime de hic dert etmedimBende sarıldıktan tedirgin olanlardanım. İlk oğlum sezaryendi sütum gelmedi. 4.gün geldi. Hemşireler sakın mama verme sen bilmezsin süt gelir dediler. Vermedim süt geliyordur diye. Meğer oğlum aç kalmış.
21 yada 22 haftada gitmeyi düşünüyorumKızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
Cok tesekkur ederimHem sarilik acisindan hem sutun cok gelsin diye hem de bebekler iki emince çeneleri yoruluyor daha doymadan duruyolar o yuzden sık emzirmek gerekiyor ben 2 saat degil ama 3 saatte bir uyandirip emziriyodum bi 30 gunluk olana kadar falan oyle devam ettim sonra ceneleri falan guclenince anliyosun zaten cok emiyolar o zaman da ne zaman isterse o zaman uyaniyolar
Yanlış yönlendirilmişsin ben dogum yaptığımda süt gelmemişti ama mama verdiler bebek aç kalmadı hatta çıkmadan önce bile sağdım baktık 30ml bırak beş ml felan geliyordu ben bir gece kalmıştım hastanede üçüncü gün akşama dogru sütüm geldi ama ben hep kontrol ettim sağma makinesiyle sonra baktım 20ml geliyor mamayı bıraktık ama kotrol etmeyip devam etseydim benimde sütüm artmazdı bence kontrol ederek ilerleyin bu gebeliğinizde belki erkenden sütünüz gelir geçenki grubumda sezeryan olup sütü hemen gelenler oldu bdn normal dogum olmama ragmen ilk üç gün gelen yetersiz gibiydi belki on ml beş ml de doyururdu bilemiyorum ama ebeler mama aldırmıştı zaten kullandım ama sonra kesin bıraktımBende sarıldıktan tedirgin olanlardanım. İlk oğlum sezaryendi sütum gelmedi. 4.gün geldi. Hemşireler sakın mama verme sen bilmezsin süt gelir dediler. Vermedim süt geliyordur diye. Meğer oğlum aç kalmış.
Ablanınki sonradan olmuş herşey etkiliyor zannımca ama çok doktordan okudum Rabbim bebeğin sonraki rızkını ayarlıyor zannımca doğumdan sonra anne besin almasada oluşan yağları kullanarak sütü oluşturuyor vucutGerçekten maşallah 25 ay ne güzelinşallah benim de sütüm olur bebeğim doyar mamaya gerek kalmaz benim cevremde hiç öyle hamile olmadı ya zaten 25 yaşındayım arkadaşlarım daha bekar kuzenlerimde büyük benden tek tecrübem ablam onun da bebekten sonraki sürecinde ben hep üniversitedeydim bana yine bir faydası olmadı gözlemlemek gibi kilo olayını hiç bilmiyorum ilk defa duydum ablam 18 kilo almıştı ama sadece 3 ay emzirdi ama onun biraz ailevi nedenler yüzünden üzüntüden sütü kesildi heralde. Yoksa masallah sezaryenden hemen sonra sütü geldi bebek uyurkende koca koca poşetle süt sağardı. Inşallah bana da olur 5. Aya girdik ama ben 3 kilo aldım.
Geçmiş olsun inş bir sıkıntı yoktur uyuyordur uyku düzenini takip et bence ama çikolata etkiliyor hemen dene derim için rahat etsinArkdaslar korona geçirdim karantina yeni bıttı şükür ben ıyıyım ama sankı bebek hıc kıpırdamıyor gıvı muayene ıcın pazartesı gıtcem yasak oldugu için bana dert oldu
Bnmde ikinci gebelikEvet ama korkma ilk gebeliğimde bende senin gibi ne zaman hissedicem deyip kendimi üzüyordum en net 20 de başlamıştım hissetmeye
İşte gerçekten bir çok durum oluşuyor her bebek ayrı kimi gerçekten emmiyor ve ben bu gruplarda çok gördüm memeyi reddeden benim kızımda bile oldu ilk günlerde duş jeli kokusundan kızım memeyi ağzına götürmedi neyse sağıp verdik biberonlar sonra memeye tutunca aldı koku azalınca o bile etkiliyor bebekleri bakalım bu bebekler nasıl olacakMamaya tabiki karşı olmamak lazım canım. Sezeryande bazen 2-3 gün sütün gelmediği oluyor bebek aç kalamaz o süreçte tabiki. Tavsiyem biberon kullanmamak. Kaşıkla, şırıngayla, eds yöntemiyle beslenmeli. En anne memesi şeklinde denilen biberon bile çocuğu memeden soğutabiliyor,hele de emme refleksi zayıf olan bir bebek hepten memeyi reddediyor.
21 haftada olacak yani haftaya heyecanliyimKızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
5 Mayıs randevumuz 22. hafta oluyorKızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
Bence dogduktan sonra al derim bilemezsin belki böyle sorunların olmaz emme refklesleri güçlü bebekler ultrasonda bile belli oluyorÇok haklısınız hep duyuyorum bunları araştırıyorum da zaten. Kaşık biberon diye bir şey duymuştum ondan almayı düşünüyorum bakalım araştırıcam iyice. Umarım iyi emen bir bebek olur
Benim 22+3e denk geliyor anca randevu alabildim 25 Mayıs'aKızlar detaylı için kaçıncı hafta gitmeyi düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?