2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cok zor bir seydir mutlaka ama insanin kendisini buna hazirlamasi da gerek. Psikoloji bizim elimizde olan bir şey iyi yönetmek lazım yine de Allah esirgesin tabi.

Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü. Bende ne olur ne olmaz diye yanımda götürmeyi düşünüyorum bunlar hassas konular bir şekilde sütün gelip gelmediğini de kontrol etmek gerek. Inşallah bu bebeğinizde hiç sorun yasamazsınız.

Canım bende sezeryan ile doğum yaptım başımda okadar kalabalık vardı ki ay sütün gelmiyor mu ay gelmedi mi diye hemşire baktı çok az damla damla geliyordu hiç mama takviyesi vermedim yeter sütün dedi sürekli emzirdim hastane kaldığım süre boyunca emmeside iyiydi ama eve çıktığım gece çocuk çığlık çığlığa ağlamaya başladı o gün üzüntü yapmıştım sütüm komple kesildi mamayla büyüttüm kızımı şuan 7 aylık maşallah kilosu boyu gayet iyi demem o ki hiç üzüntü yapmayın acaba sütüm gelecek mi yetecek mi diye ben şuan 19 haftalık hamileyim ama kafamda ya yine sütüm gelmezse diye düşünce oluşturmuyorum

Cok zor bir seydir mutlaka ama insanin kendisini buna hazirlamasi da gerek. Psikoloji bizim elimizde olan bir şey iyi yönetmek lazım yine de Allah esirgesin tabi.
Muhakkak canım ama lohusa depresyonu çok farklı birşey. İstersen psikolojin çok iyi olsun , dünyanın en güzel hamileliğini yaşa yine de olabiliyor. Allah'ım yaşatmasın diyelim hiçbir anneye.

Hem sarilik acisindan hem sutun cok gelsin diye hem de bebekler iki emince çeneleri yoruluyor daha doymadan duruyolar o yuzden sık emzirmek gerekiyor ben 2 saat degil ama 3 saatte bir uyandirip emziriyodum bi 30 gunluk olana kadar falan oyle devam ettim sonra ceneleri falan guclenince anliyosun zaten cok emiyolar o zaman da ne zaman isterse o zaman uyaniyolar

Ben de 3 gun sutum gelmedi ama doktorum mama verdirdi once beni emmeye calisiyodu arkasina mama veriyoduk sut gelmeyince sonra geldi ama mama verdigime de hic dert etmedim

Arkdaslar korona geçirdim karantina yeni bıttı şükür ben ıyıyım ama sankı bebek hıc kıpırdamıyor gıvı muayene ıcın pazartesı gıtcem yasak oldugu için bana dert oldu

Cok tesekkur ederim peki sütün aktığını hissediyor musunuz yani emiyor ama süt geliyor mu nasıl anlayacağım?

Yanlış yönlendirilmişsin ben dogum yaptığımda süt gelmemişti ama mama verdiler bebek aç kalmadı hatta çıkmadan önce bile sağdım baktık 30ml bırak beş ml felan geliyordu ben bir gece kalmıştım hastanede üçüncü gün akşama dogru sütüm geldi ama ben hep kontrol ettim sağma makinesiyle sonra baktım 20ml geliyor mamayı bıraktık ama kotrol etmeyip devam etseydim benimde sütüm artmazdı bence kontrol ederek ilerleyin bu gebeliğinizde belki erkenden sütünüz gelir geçenki grubumda sezeryan olup sütü hemen gelenler oldu bdn normal dogum olmama ragmen ilk üç gün gelen yetersiz gibiydi belki on ml beş ml de doyururdu bilemiyorum ama ebeler mama aldırmıştı zaten kullandım ama sonra kesin bıraktım

Ablanınki sonradan olmuş herşey etkiliyor zannımca ama çok doktordan okudum Rabbim bebeğin sonraki rızkını ayarlıyor zannımca doğumdan sonra anne besin almasada oluşan yağları kullanarak sütü oluşturuyor vucut

Arkdaslar korona geçirdim karantina yeni bıttı şükür ben ıyıyım ama sankı bebek hıc kıpırdamıyor gıvı muayene ıcın pazartesı gıtcem yasak oldugu için bana dert oldu
Geçmiş olsun inş bir sıkıntı yoktur uyuyordur uyku düzenini takip et bence ama çikolata etkiliyor hemen dene derim için rahat etsin

İşte gerçekten bir çok durum oluşuyor her bebek ayrı kimi gerçekten emmiyor ve ben bu gruplarda çok gördüm memeyi reddeden benim kızımda bile oldu ilk günlerde duş jeli kokusundan kızım memeyi ağzına götürmedi neyse sağıp verdik biberonlar sonra memeye tutunca aldı koku azalınca o bile etkiliyor bebekleri bakalım bu bebekler nasıl olacak

Çok haklısınız hep duyuyorum bunları araştırıyorum da zaten. Kaşık biberon diye bir şey duymuştum ondan almayı düşünüyorum bakalım araştırıcam iyice. Umarım iyi emen bir bebek olur
Bence dogduktan sonra al derim bilemezsin belki böyle sorunların olmaz emme refklesleri güçlü bebekler ultrasonda bile belli oluyor anne karnında bile parmaklarını emiyor atta kızımı kucağıma veriklerinde eli ağzının ordaydı cocuk doktoru ölçüp kontrolünü yaparken genelde parmaklarını verip kontrol ediyorlar eşimde duymuş bunu bebek odaya gelince akıllı parmağını vermiş ağzına çok kızmıştım pis parmağını niye sokuyorsun diye çok nadiren bebeklerde olmuyor sütün anlamak için hastanede olduğun sürece sağ bak derim hatta evdeysen çalışmıyorsan sağma makinesine çok ihtiyacın olmaz ama hastaneye gidip sağarak kontrol edebilirsin sütünü ebeler sıkıntı yapmıyor ilk haftalarda emzirme hususunda zaten yardımcı oluyorlar ama korona var istersen sağma makinesi al için rahat eder bana ebeler mama biberon aldırmışlardı ilk üç gün kullandım ama biberon sıkkntısı yaşamadım. Sağıyordum biryere gidince veriyordum birde gögüslerimde sıkıntı yaşadığım için asla biryerde süt veremezdim gögsü kalkanı kullanıyırdum krem kullanıyordum birde sonrası çok ağrılı olduğu için ben dışarı çıkınca veriyordum sağdığımı brde gögsümde süt kalmasın ağrı ondanda oluyor demişlerdi çocuk emdikten sonrada sağıyordum ama her çocuk farklı oluyor eğer biberon kullanacaksan loshion düzgün yazmsmış olabilirim anne memesine en yakın biberon bu benim makinem bu markaydı knun biberonun kullandım kimileri emil gücü gerektirmeden süt geliyor ve bebek hep öyke olsun istiyor ve meme zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…